icon

Svokra a súkromie

emacka
15. jún 2015

Ahojte dievčence tie co žijete so svokrou, ako ste na tom ohľadom súkromia? Chodia vám do spálne?

emacka
autor
16. jún 2015

@cervenaruza123 ja keď začnem niečo takéto tak ako pe.včera tak skoro dom zvalil. Vôbec si nepriznavaju že sú až uchylny.... A tým včerajskom že ju sacem skončila... A on ze jej veril...

timea7
16. jún 2015

@emacka nechaj to pár dní tak, len by si prilievala olej do ohňa,nechaj ho nejaký týždeň, dva vychladnúť a potom mu v úprimnom rozhovore -najlepšie niekde na teraske kaviarne, skrátka kde sú ľudia povedz, že nie si šťastná a mrzí ťa, že mu to je jedno. Že urobíš všetko preto, aby si raz mala bývanie, v ktorom budeš sama sebe paňou a je na ňom, ako sa rozhodne, ty už začínaš hľadať. Toto nie je dilema, že jeden chce bývať na dedine, druhý v meste, aby sa nerozišli,jeden musí logicky ustúpiť. Tu ide o to,že medzi vás vstupuje niekto tretí....

pepca28
16. jún 2015

Jee...🙂 som si spomenula na svoju svokrusu...🙂)) ta keď príde, a to cca raz za pol roka,poumuva mi všetky okná,pozehli,uprace dom...Ale nesnori!...a mne to neva, ja keď nemusim, neozehlim ... a to isté aj svagrina staršia...oni sú zavislacky na zehleni....🙂))) neberiem to akú stratu súkromia ,oni skrátka nevedia ani na návšteve odpočívať... moja mama detto, keď sme bývali u nich... pozehlila, popratala.... inac by sa na to nemohla kukat, Sak my sme boli stále na stavbe...

timea7
16. jún 2015

@pepca28 pošli ju ku mne!!!! Ja žehlenie nenávidím, radšej poumývam okná celej ulici!

emacka
autor
16. jún 2015

@timea7 včera som mala preslov prečo si myslím že ona je proste už s prepáčením otupeny dôchodca a nebude sa s ňou dať. Nechova sa ako jeho matka ale ako milenka a od toho sa odvíja ďalšie jej chovanie. Ak sa s ňou aj bavím o slušnom správaní, ona dá taký argument že onemiem (nechápem čo to s tým má spoločné) a potom si myslí že má pravdu. Že neni normálne aby som sa s ňou pretekala ktorá bude skôr v posteli pri malej atď. A s tým sacanim u mňa skončila. Cesty späť niet.
Ráno som mu dovysvetlovavala že ona mi dá akurát tak na oči že som cudzia a mam držať hubu. Áno na chybe sme obe, len bohužiaľ ona sa nevie chovať a ja to neviem prehltnúť. A preto s ňou nekomunikujem a na tupé otázky odvrkujem..A povedala mu ze teraz na to ešte nemám "gule" ale raz príde chvíľa kedy mu dám na výber buď my alebo ona a už ma nič nezastaví. Samozrejme hneď povedal ze my, aaale uvidíme čo si zas Nastenka vymyslí aby jej uznali že je chudatko. Ja nenávidím nespravodlivosť a faloš, sama sa snažím byť čestná ale nedokážem sa prinútiť mať rada a byť milá k človeku ktorý vysáva zo mňa život....

emacka
autor
16. jún 2015

@pepca28 ta moja ani prstom nehne... (okrem záhrady)

timea7
16. jún 2015

@emacka chápem ťa, mňa by to tiež vytáčalo, faloš nenávidím, ale nemôžeš pred manželom na svokru nedávať, je to jeho mama. Len hovor, že si v žiadnom prípade nevieš predstaviť, že by si tam prežila celý život. Čo vymyslí svokra, to ti môže byť ukradnuté, priprav sa na to, že bude vymýšľať, aj keby ste odišli, budú sa na ňu lepiť všetky možné aj nemožné choroby, bude stále potrebovať pomôcť s nejakou kravinou, len aby syna dostala k sebe. Ale stále lepšie, ako ju mať za zadkom. Ako som ti písala, daj mužovi priestor na rozmýšľanie, nechaj to pár dní tak a potom začni hľadať - byt, podnájom. Na svokru neútoč, ani na ňu nič mužovi nehovor, aby zistil, že ti to je už jedno, lebo sa chystáš odísť. Obdivujem ťa, že si to doteraz vydržala a držím palce, aby si to dotiahla do víťazného konca.

emacka
autor
16. jún 2015

@timea7 bola dom veľmi dlho ticho.. Snažila sa predychat veľa vecí...viem ze aj on to ma ťažké riediť svoju mamu alebo mňa... Ale včerajší konflikt začala ona čiže keď som na ňu nalozila tak v podstate v sebaobrane... Sám uznal že to je ťažké...ale žiť s ňou... Chce sa mi až revat... O podnájme nechce počuť vraj nebude platiť za byt toľké peniaze keď neni jeho....

natalym
16. jún 2015

@pepca28 Ježíš aká dobrá žena. Pozdravujem. Ale ja mám tiež dobrú svokru. Už sme sa nejako zmierili jedna s druhou a nebývame spolu , raz za čas to vydržím. 😀 😀 😀

pepca28
16. jún 2015

@emacka ale zas aby to nevyznelo ideálne, minule boli u nás aj so svokrom, večer sme sedeli, popíjali, grilovali a bavili sme sa o všetkom možnom... aj o tom jak mi poprace a tak, skrátka že nechcem niekedy zacut také veci ze ona mi musí dôjsť upratať bo nie som schopná atď...skrátka ak chce v pomôcť nech pomôže, ale nech to nevycita neskôr...
A ze v je fajn,keď občas prídu ale že keby sme mali žiť pod jednou strechou jak manžel pôvodne plánoval, tak do yzdna ich pozabijam.... bo ja som typ, že všetko podľa seba, neznesiem aby mi niekto organizoval domácnosť... Ale pomoc sa mi vtedy zišla, lebo sme tu mali zo desať kamošov, betonovali ploty, tak som Behala okolo nich,varila a svokrusa sa sama pustila do upratovania.. sem tam sa ma spýtala kde co mam,ale nesnorila za tým sama....🙂

timea7
16. jún 2015

@emacka a úver na byt vlastný? Spočiatku stačí menší, žije tak väčšina mladých ľudí, keď pôjdeš do práce, budete mať lepší príjem, dá sa.

pepca28
16. jún 2015

@natalym no jo, je...Ale k takému stavu sme sa prepracovavali 10rokov... prešli sme aj fázou ze tri roky sme sa nebavili.
Vôbec...Ale nakonec uznala že ja jako jediná "prizenena" aspoň poviem vseko na rovinu,pekne od huby,a nepretvarujem sa...vždy jej poviem svoj názor,nech je akokoľvek tvrdý

natalym
16. jún 2015

@pepca28 No aj my sme mali rôzne fázy. 😀

emacka
autor
16. jún 2015

@pepca28 verím že to nebolo príjemné...mne by zas nevadila keby nepotrebovala byť zavesená mne na chrbte.. . To ma ubíja... A samozrejme aj ja by som rada mala svoju domácnosť a vytvárala hniezdocko ale zas ja sa do nej vôbec nestaram. Neprerabam, nepreonacujem aj keď viem co by bolo lepšie. . Napríklad ona chce aby sme prerobili kúpeľňu ale nechce aby sme ju spravili po svojom napriek tomu že očakáva že tam ostaneme...

timea7
16. jún 2015

@pepca28 mne nikdy svokra ani mama neumývali okná, ani neupratovali, nikdy by som to nedovolila, ale zase s obidvomi som mala super kamarátsky vzťah, veľa sme sa spolu nasmiali, preto mi je ťažko čítať, ako exempláre behajú po svete 😠 😠 😠 😠 😠 a znepríjemňujú život iným....

emacka
autor
16. jún 2015

@timea7 toto som mu hovorila aj ja. S tým že keď bude nevladna môžme sa vrátiť vytierat jej rit. A že čo potom sa vrátime keď zomrel spet do domu. To bude sprosté -áno máš pravdu. Tak sa nevracajme. A čo bude s garazou koľko peňazí som tam nachnapal... A blabla...

slniecko192
16. jún 2015

@cervenaruza123 tak túto tvoju reakciu dám prečítať svojmu manželovi.

emacka
autor
16. jún 2015

@emacka iné rodiny dokážu vyžiť z menej peňazí a sú šťastní... A my takto krachneme...

natalym
16. jún 2015

@emacka Prečo?

emacka
autor
16. jún 2015

@natalym prečo sa nechce odsťahovať? Koli nej, koli peniazom, koli strachu....

tom_i
16. jún 2015

@emacka tu sa ti ťažko poradí, celý život budeš trpieť nakoľko svokra si ešte neodstrihla pupočnú šnúru a syn je jej veľké decko, buď sa zmieriš s daným stavom a nebudeš sa nad tým zamýšľať alebo budete žiť niekde v skromnosti, mám kamarátku ktorá dospela do štádia, že jej je svokra ľahostajná a keby ležala naprostred domu len ju prekročí a nechci dôjsť do takého štádia, že dáš manželovi na výber pretože možno si ťa vyberie, ale pri tebe bude len schránka, ale duša bude niekde inde

emacka
autor
16. jún 2015

@tom_i presne toto...ja by som dokázala žiť bez hojnosti ka budem kľudne žrať krumple hlavne ze mala bude zabezpečená... Len čo keď on nechce...
Veď toto aj ja by som ju len prekročila... Bohužiaľ....

tom_i
16. jún 2015

@emacka čo tak navštíviť s manželom poradňu, my tu môžeme len hovoriť čo kto zažil, ale žiť svoj život musíš ty s manželom a svojimi problémami a keď sa nechceš zblázniť rieš to čo najskôr

emacka
autor
16. jún 2015

@tom_i my sme dá sa povedať harmonický pár...kameň úrazu je ona a moje šoférovanie...psychiatra by potrebovala ona aby si uvedomila že sme dospelé svojpravne osoby...viem ze mam žiť svoj život sama..len niekedy pomôže sa vystazovat a možno získať pohľad na vec z inej perspektívy...

natalym
16. jún 2015

Vieš čo som si ja hovorila, keď som dospela do štádia max. nenávisti voči svokre? Je to matka muža, ktorého som milovala najviac na svete, vychovala ho, prebaľovala, menila obklady keď mal horúčky, kŕmila, s láskou s akou to ja robím svojím deťom. Robila ako najlepšie vedela, chránila ho, uchránila ho pre mňa, takže ja si ju musím vážiť už len pre toto, nech mi ublížila akokoľvek. A vždy som si to takto povedala, keď ma nasrala, je to omnoho ľahšie.

emacka
autor
16. jún 2015

@natalym neuveris ale aj ja. Vychovala mi princa ktorý sa ku mne chová ako ku kráľovnej (čo znamená že ho vychovala brilantne)

Nepomáha....

timea7
16. jún 2015

@emacka záleží aj na tom, či ste plánovali u svokry žiť celý život, alebo si sa tam sťahovala s tým, že je to dočasné.

natalym
16. jún 2015

@emacka Ale zas toto je teda musíš uznať.

tom_i
16. jún 2015

@emacka to všetko chápem, ja nehovorím o psychiatrovi ale o manželskej poradni a to je rozdiel, alebo aj mediátor ...

pepca28
16. jún 2015

@emacka no dovi dopo... a pre toto som stopla bývaní so svokrovcami, alebo s rodičmi hneď jak len padla takáto myšlienka...Ja sa poznam, neviem sa prispôsobiť, všetko musí byť tak ako ja(my) chcem... neustupim keď viem ze mam pravdu... kúpeľnú by s om prerobila podľa seba a svokra by aj po muhalniciach mohla skákať... nech by ju aj slak trafal....🙂)))