Svokra chce darovať dom švagrinej
Dopredu sa ospravedlňujem za anonymnú diskusiu, ale nechcem, aby to tu švagrina našla. Včera som sa dozvedela, že svokra chce darovať svoju časť domu svojej dcére, sestre môjho manžela. On o tom nevie, ani svokra nevie, že ja to viem. Svokor už zomrel, muž má po ňom časť domu na seba napísanú, rovnako ako jeho sestra. Väčšinu vlastní ich mama a chce to darovať dcére za doopatrovanie. Švagrina býva u nej aj s mužom a deťmi. Svokra je ešte aktívna, zatiaľ žiadnu opateru nepotrebuje, skôr ona ešte pomáha dcére s deťmi aj domácnosťou. Rada by som vysvetlila, že my máme kde bývať, máme svoj domček a zo svokrinho nechcem nič. Ide mi len o to, že manžela to raní, keď sa to dozvie, na tom dome sa nadrel, chodí tam pomáhať, s čím treba. Mám mu to povedať? Alebo nechať tak a nestarať sa?
ja by som to manželovi oznámila - aj to ,odkiaľ to mám...
Ježiš Mária....toto sú už len problémy.A keď mu to nepovieš ty,ale niekto iný tak ho to nebude ranit? Keď sa to dozvie po funuse a zároveň sa dozvie aj to,že ty si o tom celý čas vedela...to ho nebude ranit?
A čo je tvoj muž malý chlapec,čo nevie spracovať negatívne správy?
A aké vlastne negatívne správy? Svokra si môže zo svojou časťou robiť,čo chce a tvojmu mužovi ostane jeho časť.A keď sestra bude chcieť celý dom,tak bude musieť tvojho muža vyplatiť.Vsak vy na tom iba získate.
Myslim si, ze svokra to naschval povedala tvojej mame, aby to ona nasledne povedala tebe a ty muzovi. Ona sa bude hrat na blbu, ze este nic nie je prepisane, este to nie iste a bla bla. Taka predpriprava. A kedze TY to riesis a TY si to povedala muzovi, tak hadaj, kto z vas bude ten zly teda zla?
Ak to svokra povedala tvojej mame- tak určite nič zákerne sa nechystá urobit, inak by to tajila. Medzi rečou pri káve to spomenula kamoske,nič natom hrozne nevidím. Keď sa rozhodne urobit to- pravdepodobne si so synom pohovori, že si to tak praje. Zatiaľ asi nad tým len uvažuje. Ak by si bola normálna, nerobíš tu žiadne halo a nezakladas zbytočnú tému. Ak máte normálny vztah, spomenies to pred mužom,že sa ženské o tom bavili 🙂 či sa on nato svojej mamy opýta alebo nie, je jeho vec. 👌
Tak podla mna je normalne, ze za doopatrovanie dostane vacsiu cast, ved to tak bezne chodi a pridu casy ked sa bude treba o nu postarat, mozno viac a mozno menej, ale to nikto nevie do predu kto aku starostlivost bude potrebovat, no a ci to mas povedat tvojmu muzovi, tak hadam aj jeho o tom informovali, alebo budu informovat, mozes mu to aj ty povedat, len aby to nevyzeralo ze ides po majetku.
Nestarat sa, nehovorit. Ako to vobec vies? A preco by ho to malo skriet? Oni tam ziju..
@maminkadeticiek napriek tomu, že si každý môže robiť so svojim majetkom ako uzná za vhodné, absolútne s tebou súhlasím. V normálnych a serióznych vzťahoch si rodičia zavolajú deti a povedia ako sa rozhodli a prečo sa tak rozhodli. Ak by to bolo odkomunikované aspoň by bol pokoj v rodine, nie takto na tajňáša 🤔
Neviem ci to tu nebolo spominane, ale nepovedala to svokra naschval tvojej mame? Aby sa to donieslo tvojmu muzovi do usi a ona ho o tom nemusela informovat? Predsa len to nie su prijemne veci, niekomu povedat rovno do oci, ze seriem na teba, dam vsetko dcere, ked maju zrejme dobre vztahy medzi sebou
Mňa by zaujímalo, či sa to vôbec dá - či jeden zo spoluvlastníkov môže darovať svoj podiel bez toho, aby o tom ďalší spoluvlastník vedel? Ešte ak by tam išlo aj o nejakú ťarchu - doživotné právo alebo niečo podobné? Lebo podľa mňa tie zmluvy by museli podpísať všetci, takže určite by to musel vedieť dopredu, nie až náhodne dodatočne z katastra
Nechať tak a nestarat sa, nie je to tvoja vec..dom patrí svokre a môže si s ním robiť co chce...väčšinou je to tak, ze ak niekto zdedí dom mal by ostatných súrodencov vyplatiť
Peniaze a majetky už rozdelili/rozhadali nejednu rodinu. Preto sa do toho namiešaj.
Svorka si so svojím môže robiť čo chce ale pred mužom by som to netajila.
@diablikovci nikto ti nie je povinný nič dať, buď svojich rodov máš rada alebo bez majetku ich odkopnes
Ja by som to nevedela tajit pred muzom. Normalne by som povedala, ze jeho mama to povedala tvojej mame. Nebrala by som to ako staranie do ich rodiny. Ak svokru doopatruju, tak je to fer. Tak isto to urobila aj moja babka, ze napisala dom na dceru, ktora ju doopatruje. Sestry podpisali papiere u notara. Nikto sa s nikym nehneva a ked je treba, tak chodia tiez babku opatrit, podla dohody, ktora kedy moze.
Určite povedať
Tam je ale jedna vec, ak svokra zomrie do 10 rokov od darovania, tak to podlieha naspat dedicskemu konaniu. Ako toto by mali ale vykonzultovat prave s manzelom, lebo keby sa nieco do 10 rokov stane a on sa nahneva, tak moze robit taky bordel tej sestre, ze si to nevies predstavit. Take veci, ze nebude moct ani okno vymenit, pripadne take, ze to bude chciet predat a nebude suhlasit s rozdelenim a potom ak sestra cosi prerobi, tak jej to jba vezme peniaze v podstate. My mame tuto situaciu v rodine a ver tomu, ze mame peklo. Zvazujeme co s tym celym dalej vobec. Cize nech sa pekne dohodnu.
No svokra už pri dedicskom myslela na dcéru. Mohla im dat dom na 1/2 s dozitim, mohli ísť na tretiny, no išli na 1/3 z mužovej polovice. Ale ma 1/6 a možno to tu odrbavacku segru vyjde s vyplatenim rovnako. Možno ráta 15 000 a ma dom za 200 000 a bude musieť vycalovat za 1/6... 50 000 aj tak je v pluse.
Vy co tu dávate horory s prebaľovanim, človek by doprial dom za takéto opatrovanie Ja poznám starkých, dom najulisnejsiemu za doopatrovanie, starí varovali, vyprevádzali do školy, varili, prali, zehili.. obstarávali všetko do svojej 80.,čiže všetko u jedného, ci niečo nepotrebujú ďalšie 2 deti s rodinami v ich dosahu nebolo témou dňa... potom ona zomrela, len sa ráno nezobudila a muž zomrel jeden deň po nej.
Povedat-ste jeho zena.
Ak to je fakt pravda-ustat si to musi sam.
Zrejme nechcete byt zodpovedna za jeho trapenie. Ak zisti ze ste to vedela-tiez by nebol happy
AUTOR
•
Dnes o 10:38
@dharmasanata Veď píšem, že si môže robiť s majetkom, čo chce. Ale prečo to nepovie? A keď teda nechce povedať, načo to rozpráva mojej mame?
4Odpovedz
To stretnutie svatiek nemusela byť až taká náhoda. Vyčíhala ju a akože sa prekecla s tým, ze sa to dostane do synových uši obkľukou. Ale základ je, ze tu sestinu ma, stále je v hre.
Moja kamarátka pri dedicskom po ocovi sa vzdala aj jej brat, takže matke ostalo akoby bsm, 1/1. Od toho dňa jej švagriná na iné nemyslela a začala starú namotavat. Po 3 rokoch si babu vzali, dom sa predalal a kamarátka dostala 1/10 z predaja. 👿
Ak vasa svokra synovi nic nepovie tak si myslim koleduje o problem. Zalezi ako je on nastaveny. Pre niekoho by to mohla byt zrada, ze mlcali
Nieje to len uroven zvazovania?
@diablikovci si ale láska sa memeria majetkom.
Budhova noha, baby načo prečo tu riešite omáčky okolo.
Autorka sa jasne pýtala, či má túto info posunúť mužovi. Ale nieeee vy tu už splietate ako kofy na miletičke konšpirácie a fantazmagorie. Už 4 strany.
Mama si môže s majetkom robiť čo chce.
Nie, nemusí muža sestra vyplatiť z domu, môžu sa dohodnúť inak.
Opatrovať a doopatrovat je zase iná téma,
Takže stačí odpovedať na otázku, povedať nepovedať mužovi čo sa autorka dozvedela. Bodka

@panelacikova Ako anonym neviem dávať lajky, tak aspoň takto: 👍🙂 Ďakujem.