icon

Svokra chce začať vo svojich 7O rokoch jazdiť na bicykli. Ako ju odhovoriť?

extempore
28. jún 2018

Moja svokra sa blíži k 70tke. Minulý týždeň sa rozhodla, že začne chodiť do práce na bicykli. Nepáči sa mi to hneď z niekoľkých dôvodov. Žijú so svokrom vo voľnobehu štvrti na okraji mesta, kde vedie dosť frekventovaná a nebezpečná cesta. Okrem toho, pred dvomi rokmi mala ťažkú zlomeninu členka, zle sa to hodilo lebo má ťažkú osteoporózu. Okrem toho sa jej z tlaku krúti hlava. Keď som jej povedala, že bicykel nie je najlepší nápad tak na mňa vybehla, že je dospelá a rozhodne sa sama. A môj muž, blbec, jej ešte dofúkal kolesá. Asi máme naozaj málo starostí a keď sa dochráme ešte budem mať na krku aj ju. Ako ju odhovoriť? Je strašne tvrdohlavá...

juriva
28. jún 2018

Sranda ako dbas o svokru ..to fakt myslim v dobrom.
Moja moze mat aj rogalo a je mi to jedno🙂

extempore
autor
28. jún 2018

@juriva odpadla som :D :D

viellik
28. jún 2018

@juriva Máloktorá by sme takto na svokru dbali, to tiež bola prvá vec, ktorá aj mne napadla. Ešte o mamku by som mala taký strach, ale o svokru čo ja viem 🙂

doly7
28. jún 2018

Prepac je asi dost tazke vyjadrovat sa k svokre,ale s tym asi nic nespravis.Nuz je to o tom pristupe dotycnej.

ukulela
28. jún 2018

@extempore pozri, je tvrdohlava a svojpravna, ja by som svoje obavy skor lep=sie vysvetlila manzelovi - ale nie v zmysle, ze dochrame sa a ja jej potom prdel utierat nebudem ... ale logicky - ako tu - osteoporoza a hlavne ten tlak, toci sa hlava, velka premavka, siroka cesta .... bude chodit s prilbou? vo veste? vie to vsetko? uvedomuje si aj manzel rizika? ci az pri prvom pade? a ak on nezasiahne, nic nezmozes.

basska_b
28. jún 2018

Neurobís podľa mňa nič, starí ľudia sú tvrdohlavi ako palice. Asi chce dokázať, že ešte na to má, ale keď prvýkrát padne, tak si to rozmyslí. Ani syna by nepočuvala podľa mňa :D

0silvia0
28. jún 2018

@extempore ozaj a bude svokra ochotná si naraziť na hlavu prilbu a obliecť "šik" oranžovú vestu? Lebo keby sa jednalo o moju mamu (65 r.), ktorá je háklivá na svoju vizáž, tak s týmto by rozhodne nikdy v živote nesúhlasila, radšej by chodila na konskom povoze ale s prilbou by sa ona panička nezhovadila za žiadnych okolností.

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2018

@juriva pobavila si ma😉

juriva
28. jún 2018

@viellik no ja som uprimna....ale nie ze bez citna...ale mne je jedno s nou akoze uuuuplne..keby aj tetovacku si na zadok da;)

juriva
28. jún 2018

@dskjhfdlkdjhl ha ha no veru

juriva
28. jún 2018

@ceresnovci fuuu to su vtiiipky;))) daj este;)

janulka2811
28. jún 2018

@fefe123 no keďže som z mesta ešte som veru nevidela matku s kocikom na ceste medzi obcami ... tak som dala môj príklad,čo sa v meste deje denne ... no a asi si nezažila keď či ten čiperný dôchodca zoskoci priamo z bicykla na tvoje auto ... z ničoho nič,keďže sú to čiperný dôchodci a myslia si že majú 7 životov ... a ty ako šofér,mas predvídať čo ten cipera starý urobí ... bohužiaľ realita.

ebi88
28. jún 2018

Ja zakladatelku celkom chapem, pani ked ma zdravotne potiaze ake ma a bez zvyku a kondicky, je dost nezodpovedna,ked sada na bicykel, z ktoreho clovek v najlepsej kondicke moze bezproblemov spadnut a aj sa stane ze spadne znroznych pricin.
Iste treba dooptrovat starkych, ale starki tiez mozu byt trochu ohladuplnejsi a nedochramat sa o 20 rokov skor..
Moze zacat postupne, nejakym sportom, pr ako vyssie pisala pani, s jogou, alebo podobne. Mozno sa aj kosti vylepsia, kto vie, a potom na bajk, ale nesla by som tak zhurta do toho. Jej samej bude osadrovanej dolamanej dobre? Nemyslim.

fefe123
Autor odpoveď zmazal
doly7
28. jún 2018

@janulka2811 Nuz hodnotenie ,ze ked ,ze som z mesta je dost zvlastne. Skalica je len velka dedina a na zaklade toho hodnotit mamu mojho manzela je asi dost primitivne.Ale mozno v Skalici bezne.Porozmyslaj ci je az taky rozdiel medzi mamou á svokrou.

livka_
28. jún 2018

@extempore trojkolku by nechcela? Mensia sanca ze strati rovnovahu

iwaneta256
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
28. jún 2018

@livka_ moja mama má 70 rokov a keby som jej navrhla trojkolku, to by som si vypočula komentáre, preboha, ved nejde umierať a bicyklovať sa vie, nie je malé decko, aby behala na trojkolke

biela_sova
28. jún 2018

@fefe123 Ja zakladatelku ale chapem. Ked ma strach, ze svokra ostane na jej pleciach, znamena to, ze uz predtym mala viac skusenoati s tym, ze ked sa nieco v rodine pokazi, dojde k urazu, kazdy sa len na nu obrati. Minuly rok, ked sme boli s maminou na urgente, velmi som tam lutovala jednu mamicku, co na preskacku tlacila kocik, odrazadlo so starsim dietatom a svoju mamu so zlomenou nohou na vozicku. za sebou tahala este mamin kufrik s vecami do nemocnice.Zufala zena. Volala bratovi, ze ci by bol taky dobry a zodvihol zadol z kancelarie a prisiel jej pomoct, lebo este dojde u deti k dalsiemu urazu... ten bol zjavne neochotny, lebo este poobede tato situacia pokracovala... Takze Eztempore zjavne vie, ze sa nema na koho ineho obratit...

mikadooo
28. jún 2018

@extempore trojkolku? Ja osobne si na dôchodku veru kúpim a teším ako sa budem premávať celá preferovaná, úplne vážne, je to super vec podľa mňa 😉. Napríklad http://www.vsetkonabike.sk/trojkolka-pre-senior...

mikadooo
28. jún 2018

@mikadooo prereflexovaná tam malo byť, presvedč ju že je to teraz in, každý dôchodca to chce mať a kto nemá závidí a posmieva sa od závisti 😉.

dzina007
28. jún 2018

@mikadooo u nas jedna teta s tymto brazdi ulice... a chalani su z nej hotovi... stale jej chcu naskocit do vozika... na nakup s tym chodi... na zahradu asi lebo minule sadenice prenasala... lepsie ako to tahat v igelitkách v rukach... 😀

janulka2811
28. jún 2018

@doly7 hodnotím to kde žijem a čo som zažila na vlastnú kožu.Vyjadrila som svoj názor za ktorým si pevne stojím...
A primitívne je asi to,keď nevesta povie svokre,že by nemala liezť na bicykel,keďže nemá 20rokov,pretože si môže jedine tak ublížiť a zo správy Autorky by sa musela onu určite starať,tak asi pozná svoju svokru.Ja rozmýšľať nemám dôvod,mne stačí čo sa tu kde píše o svokrach a čím ďalej tým viac sa utvrdzuje to čo sa o svokrach aj vraví ... bohužiaľ je to smutné ale je to tak !!!
Prajem pekný večer.

namornicka
28. jún 2018

@extempore kto ti povedal, že sa budeš ty o ňu starať? Má manžela, má syna (možno aj iné deti?)....

katkalubkova
28. jún 2018

@extempore tvoja svokra je dospela osoba a ako sa hovori: "kazdy blbne po svojom"!

eliska13
28. jún 2018

@alchemilkazltozelena ty perlis zo dňa na deň viac.Aj, keby mali x áut je to jej vec.A čo je zle na tom, že pracuje?strašne veľa zdravotných sestier pracuje aj na dôchodku, sanitarky, babky trafikantky.Uz som dlho nečítala taký nenávistných hlúpy komentár.A možno ju svokor nasral, možno chce robiť niečo pre zdravie, možno je šetrná je to jej vec
Nech si kúpi e - bicykel a nebude to ani namáhavé
Ste ako slepice nie každý 70 tnik je do starého železa Talianky na skútroch brázdia ulice a nikto sa nepozastavuje

doly7
28. jún 2018

@janulka2811 Urcite kazdy z nas ma svoju pravdu.Mozno ja som mal to stastie.ze svokra bola naj.

maciatkolulu
28. jún 2018

@alchemilkazltozelena to nemyslíš vazne😀😃. veď nemá ani 70 prečo by nemohla robiť a to napriek tomu,že majú v garáži 70000auto. Mne sa skôr zdá,že mladým sa robiť nechce akoby neboli miesta....

janulka2811
28. jún 2018

@doly7 tak to je jedna zo 100 svokier veru ... to ti gratulujem 👍

doly7
28. jún 2018

@janulka2811 To ano ,mal som ju radsej ako doma svoju mamu ktoru som vlastne nemal.Ale to je iny problem ako mesto Skalica.