Svokra chce začať vo svojich 7O rokoch jazdiť na bicykli. Ako ju odhovoriť?
Moja svokra sa blíži k 70tke. Minulý týždeň sa rozhodla, že začne chodiť do práce na bicykli. Nepáči sa mi to hneď z niekoľkých dôvodov. Žijú so svokrom vo voľnobehu štvrti na okraji mesta, kde vedie dosť frekventovaná a nebezpečná cesta. Okrem toho, pred dvomi rokmi mala ťažkú zlomeninu členka, zle sa to hodilo lebo má ťažkú osteoporózu. Okrem toho sa jej z tlaku krúti hlava. Keď som jej povedala, že bicykel nie je najlepší nápad tak na mňa vybehla, že je dospelá a rozhodne sa sama. A môj muž, blbec, jej ešte dofúkal kolesá. Asi máme naozaj málo starostí a keď sa dochráme ešte budem mať na krku aj ju. Ako ju odhovoriť? Je strašne tvrdohlavá...
@extempore kúpte jej trojkolku. Aspoň to krútenie hlavy nebude riziko
zasmiala som sa, ako može byt 119 komentarov na tuto diskusiu....:D Nečitala som komentare.
Možem len povedať, že moj 93 ročný dedko šoferuje, chodi plavat, a to nemusim spomínať jeho zdravotný stav. lieky , a podobne... 🙂 Co mu mam odmontovať pneumatiky na aute?
Do toho chce ist stale na dovolenku do chorvatska s karavanom, presne 1300km 🙂
Ešte pred 5timi rokmi, absolvoval tuto trasu s LADOU a karavanom, bez nahradnika, s mojou starkou
@fantaghiro21 Aký zlatý. Pozri veď čo sa mu môže stať? Zomrie? Veď to aj tak skôr či neskôr bude.
Fandím mu.
@saslavka73 ešte si skočil z mola ako 88 ročný..aj ked sme ho od toho odhovarali..Chcel si aj pred 2 rokmi(91rokov ), ale to sme mu už nedovolili. (autom však už nešiel, išli so starkou letecky).Potom však celý den chodil smutný a každemu chorvatovi sa stažoval, že sme mu nedovolili skakať z mola :D
Clovek si vravi, že tento vek je už naozaj zazrak..Však je už pradedko pre našu dcerku,.Clovek už je pripraveny, že to pride niekedy necakane...
@fantaghiro21 - to je úžasné aký chutný deduško 😍
Baby, inak, ja mám pár kolegýň 60+ a tie chodia na bicykli do práce bežne. Jedna dokonca aj v zime za snehu, dažďa... A tiež sú to mamy, svokry, babky... nebývame na dedine, tiež to nie je bohviečo s cyklochodníkmi. Nezdá sa mi, že by to bol nejaký problém. Dá sa vždy nájsť variant, aby nešla napr. cez frekventovanú cestu, dala si prilbu a reflexnú vestu a iné. Nemusí hneď na prvýkrát ísť, niekde si nacvičí po okolí a pod. Načo hneď odcudzovať snahu človeka vo vyššom veku žiť aktívne?
To je super, že chce začať. Ty nie si super, že ju chceš odhovoriť.
@etnatn presne mala by byt rada, ze jej svokra nie je bezzivotachodiaca bytost :D
@etnatn
@iwaneta256
@katrinka8 vy ste čo nepochopili na tom, že moja svokra má kopu diagnóz, že sa jej točí hlava z kolísajúceho tlaku, že má riedke kosti a už prekonala náročnú zlomeninu z ktorej sa dávala dokopy 6 mesiacov... Je iné, keď je človek zdravý aj v relatívne vyššom veku, ale ona zdravá nie je... veď jej nechcem zle
@extempore - ja chápem, že sa bojíte, aby sa jej niečo nestalo. Len zase ono pre takého človeka nie je jednoduché, ak je zvyknutý byť aktívny (či už pracovne alebo koníčkami atď.) zrazu byť pasívny - ak je teda svokra takej povahy. Ona môže mať pocit, že z nej robíte nesvojprávnu osobu, že jej diktujete, čo má a nemá robiť, že sa ku nej správate ako k dieťaťu... hoci aj s tými najlepšími úmyslami. Vždy sa dá nájsť nejaké riešenie, aby boli spokojné obe strany. Baby tu navrhovali trojkolku, rekreačne môže skúsiť začať bicyklovať mimo nejakých hlavných ťahov a pod. Alebo skúsiť u nej zistiť, prečo si zvolila práve ten bicykel takto "zrazu"...
@fantaghiro21 nuz, ale clovek s ťažkou osteoporozov = tuknutie a ma zlomeninu, problem s hojenim, a 70r nema taku motoriku ak sto rokov nebola na bicykli...
Ako sa hovori...cesta do pekla je dláždená dobrymi úmyslami...
@fantaghiro21 rozhodne zomrie stastny...co je viac? Drzim palce
@puklica13 No nakolko ma ťažiu depresiu(okrem iného ) , tak neviem, či zomrie šťastný. Asi nikto dobrovolne a šťastne nezomiera. Ale nakolko som chodila opatrovať ludi, ktorí mali ledva 70r, a priali si aspon keby vedeli sami prejsť po nohach, odtrhnuť sa od ložka, z ktorých mali ťažke dekubity..... Ten ich elán, chuť , bola pre mňa poučujúca...

@juriva s tým rogalom nesranduj, môj dedko sa rozhodol to skúsiť, dolámal ruky a babka v nervoch vzala sekeru, rogalo dovliekla na klatik do pivnice a bolo po batmanovi