Svokra dáva bábätku na ďasná pálenku: Je to bezpečné?
Prosim Vas, aky mate nazor na :
-Davanie 5 mes.babatku na dasna domácu pálenku kvoli zubom
-penu z piva na bolest bruska
Bola u nas od utorka..Prave sme sa slusne pohadali a poslala som ju z domu,ze nech ide komandovat radsej svagrinu.Mam pocit ze mi zo svokry praskne hlava.Vcera mi preorganizovala v kuchyni riad a vylozila co doniesla z domu od susedky k narodeninam aby sme to mali vylozene.ked som sa vratila s malym z nakupu skoro ma drblo,uz akoze som zacala zvysovat hlas aby sa mi laskavo nemiesala do mojej kuchyne a vsetko co robi je brutalny zasah do sukromia a nezelam si to..Zdula sa a zavrela sa do hostovskej a rano som isla pre vysledky k lekarke,maly spal a ona toto predvadzala co som pisala vyssie🤦🏼♀️
To je ale krava, normálne som sa vytočila! To ako si takéto niečo vôbec môže dovoliť?!!!!!
Trochu odveci ze je u vas kym je jej syn na sluzobke . Dieta by som takej osobe nenechala bez dozoru rodica. Ked vies ze robi Taketo blbosti. So svokrou by si nemala byt nikdy sama . No nic nabuduce si das vacsi pozor uz vies ze sa jej neda doverovat.
Tou domácou jej šplechni do očí ...že možno jej tiež pomôže aby sa uvedomila. 😡 Nikdy by som ju s dieťaťom nenechala osamote. Tá nebude v poriadku. 🤦🏻♀️
Dobre si urobila že si ju vyhodila z domu. A bez dozoru by s babom nikdy nebola. Bábätko môže ísť všade s tebou, nepotrebuješ ju na stráženie. Ani ja s mužom nemáme žiadne staré mamy ani inú pomoc a dá sa to.
Že preorganizuje kuchyňu je proste nezdvorilé. V zásade jej nemuselo dôjsť, že je na návšteve, resp. brala to, že je u syna, teda ako doma. Toto by sa dalo slušne odkomunikovať, ak by obe strany boli ochotné.
Ale dať bábätku alkohol? Svokra je slabomyseľná? To kde sa tak robilo? Lebo moja mama ani babičky nič také nespomínali. Ale pravda je, že nemáme v rodine ani alkoholikov... Babka mi raz spomínala, že svojim deťom dávala med, lebo v tej dobe nevedeli o možnosti otravy - ona sama sa o tom dozvedela v pokročilom veku od svojej nevesty a mne to spomínala takým tónom, akoby sa mi za to ospravedlňovala. Ťažko uveriť, že je dnes niekto, kto o škodlivosti alkoholu nepočul. Dobre, že jej muž nemá problém povedať, že to riadne prehnala.
@maryetta moja babka dala sestrinej malej 3-mesacnej normálne štipľavého gulášu zjesť a ešte sa čudovala, že čo riešime 😅
Tak toto je moc 🤦♀️ je mi zle, co dokazu svokry predvadzat 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@janickacrazy vies co by clovek neveril ze to vazne niekto moze. Proste fakt ci je to nejakym extremne nizkym IQ, alebo je ten clovek fakt uplne sprosty. Prepac za babku🙈😁
Len raz by dala kojencov pálenku, nahlásil ju ublíženie na zdravi maloletemu! Už by si ani nestretla a videla tak možno fotku aj to neviem ci! A aj by som jej vrazila za to! Uplne bez hanby, a bez veskereho súcitu 🤯 krava sprosta!
A Boch by chránil muza postavit sa mi mater nemater!
Kokos az som sa vytocila. No nie, taky clovek by do mojej domácnosti uz nepachol!
@evcagabi
ano tak, to ľudia už fakt nemajú sudnost. Ešte by som, keby ide o moju rodinu, vyžiadala prešetrenie u psychiatra! Nech sa aspom hanbiť a ma strachu trosku, ked rozumu nema!
Véd to jecsilne ako sviňa, páchne po tom clovek a ešte bábätko, no utrieskala by som každého, skutočne ze hej!
@liv1 tak babka je už po smrti a ona žila v inej dobe, dožila sa 97 rokov a keď ona bola mladá, tak žiadne prikrmy neboli, aj malým deťom sa dalo zo všetkého ochutnať, tak proste pre ňu to bolo normálne
Najprv by do kosa letela palenka. Normalne do kosa vonka pred dom by som to vyhodila a pred tym vyliala - ako manifestacia jak u nas koncia taketo kktne babske rady. A dalsie rano by som ju asi viezla na vlak.
Svokru dobre poznáš a necháš ju samu? Sama bola keď sa hrabala v kuchyni.sama bola keď carovala s pálenku a tvojim dieťaťom...takže je to aj tvoja chýba.
Taký svokru usadiť v obývačke.urobit kávu.ukazat dieta a poslať domov.
Med alebo cukor na cumlíkoch si pamätám, keď som bola väčšia na bolesť hrdla cukor a alpa. Ale alkohol, ešte domáci, bábätku 🙄 arašidové chrumky moje deti jedli, nie sme alergici. Svokra bola pyšná na výchovu svojich detí a chcela mi radiť, plienky už jej deti v roku nemali, pretože povedala deťom, aby sa nepocikali a oni začali chodiť na nočník. Pár mesačne deti krmila haluškami, dobre im išli dole krkom keďže nemali zuby atď. Mne akurát vždy keď prišla, vyliala mi detský čaj a uvarila silný čierny, pretože ho ona dávala svojim deťom. A deti som balila na široko ako miminko, tak im dávala dole tie gaťky, pretože ani ona deti tak nebalila. A ešte mi chcela poprekladať skriňu, pretože som mala prádlo inak, ako by si ho ona dala. To som jej už zatrhla a poslala ju preč zo spálne. Vlastne som náš vzťah držala na nejakých pol hodinových, hodinových návštevách. Vypočula si, aká som neschopná a ako ona dobre vychovala svoje deti a odišla som domov.

Babke vysvetli, ze vtedy sa to dávalo, lebo ine nebolo. Teraz su uz vyrobky pre deti a su super, nemusi sa bat. Ale pri preorganizovani kuchyne by ma asi porazilo. Ty si šéfka svojho domu a ty budes mat veci, kde chces. Tazko je so starsimi ludmi.