Svokra je moja suseda - zvyknem si na to?
Ahojte. Ako v nadpise pisem, svokra je moja suseda. Tie co mate svokry susedy alebo byvate s nimi, ako to zvladate? Chodi k vam svokra kazdy den? K nam chodi kazdy den na par hodin zvycajne doobeda aj poobede na par hodin. Deti su v jej pritomnosti ine, zacinam badat ze to ma nie dobry vplyv na ich vychovu pretoze akoby boli dvaja kohuti na jednom smetisku. Ja som u nej nebola ani nepamatam lebo ani nestihnem pretoze vzdy doobeda je uz u nas uz sa ani nemame o com bavit.Niektore temy by som s manzelom preberala najradsej medzi 4 ocami ale to sa neda ked je tam svokra. Alebo vybehnes na dvor bez podprsenky v gatkach ale to nemozem. Kazdy kazdy jeden den ten isty scenar. Povie ze jej je smutno 🤦 ako jej moze byt smutno ked je tu kazdy den par hodin? Keby sa da vratit cas, nebybam tu. Myslela som si ze to bude ine. Zo zaciatku sme byvali u nej par mesiacov pokial sme postavili nas dom. To nam hovorila ze ona tym strati sukromnie ked tam budeme a teraz nam ho ona bere. Da sa na to zvyknut? Aleho sa raz zblaznim, zbalim kufre a zmiznem niekam na opacny koniec sveta?? 🤦🤦 Mne je do placu ked tu je uz mam voci nej az taku averziu, hnev nenavist, ponorku 🤦🤦strasne som nestastna.
Tak ako ti radia druhi nechat jej detu ist na nakup niekam von ja by som svokru denbe u nas nezniesla ale oni zaujem nejavia skoro vobec
To je tak, každý stavebný pozemok je dobrý keď je zadarmo. Mali ti dať tvoji rodičia lukratívnejší pozemok, stavali by ste tam. A svokru by si videla možno 2 krát do roka a mala by si pokoj.
@marygk 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
To je taky problem postavit plot teda ak nieje a ak je tak proste zamknut branu zakazdym vybrat kluc a hotovo
My bývame tiež na susednom pozemku vedľa svokry. Ja na to nedám dopustiť. Naša k nám chodieva veľmi málo skôr my k nej ideme pokecat a na kávu. Veľmi mi pomohla s malým, lebo som pracovala už počas MD. Mame veľmi dobre vzťahy. Už poznám jej muchy a keď sa mi niečo nepáčilo korektne som si to s nou vyriešila.
@janulllka16 toto je taka idilka co si napisala 😁 mne by nevadilo aj keby kazdy druhy den na hodku pride na kavu. Ale kazdy den doobeda aj poobede je tu. Muz ked ma poobednu zobudi sa mi dieta a uz je na dvore a potom aj dnu ide a sedi tu
Tak z tohto by piclo aj mňa. Svokor?
A čo na to manžel?
@ladynina u nás to fakt tak funguje. Málokedy príde ona k nám, lebo treba záhradu spraviť, navariť a podobne. Veľakrát mi ráno povie, čo ma v pláne variť, že keď chcem mame sa prísť najesť alebo aspoň malému nech prídem vziať polievku a podobne.prestahovali sme sa keď sa malý narodil, vtedy mala snahu chodiť mi pomôcť upratať, oprat ale mne to nevyhovovalo, tak sme si to vyjasnili a hotovo.
@stanulienkat a čo sa chytáš za hlavu? veď má pravdu. Na pozemok a pokým bývali u nej, bola svokra dobrá. A keď chce teraz svokra spoločnosť, tak už je zle. A už je na svokru alergická. No mala byť alergická na ňu, kým dostali pozemok a išli stavať. A nie teraz, keď už im všetko dala.
@sasa1310 tam nejde o pozemok. Tebe pripadá úplne normálne, aby ti svokra každý deň 5 hodín lapela na riti a ty si nemohla nič poriadiť? Asi máš trošku chorý vzťah s rodičmi. Mne to nepripadá ani vhodné ani normálne a autorka ti písala,že to isté vadilo svokre, keď tam boli,že strati súkromie.Takže svokra mala úplne rovnaký postoj ako nevesta neskôr, len na to svokricka zabudla. Skús si prečítať ten text ešte raz, keby sa jednalo o každodennú polhodinovú návštevu, nepoviem pol slova
@stanulienkat Ja mám so svojími vzťah výborný. Necapla som sa bývať hneď vedľa nich, aby som potom mala takéto problémy. A pritom chodíme spolu aj na dovolenky s obidvoma, keď sa nám chce.
A či je pozemok spolu s ňou alebo vedľa je úplne irelevantné. Žiaden rozdiel. To ako keby spolu bývali, tak aj preto to tak svokra berie. V podstate bývajú stále u nej, na jej pozemku. Tak si chodí k synovi ako chce. Mali s tým rátať
S tym ratat asi mali. Ale zaklad slusnosti...... Svokra-nesvokra 5 hodin je za ciarou.
Aj mne je svokra suseda. Chodieva k nam hlavne vtedy, ked je muz doma - na kavu. Pomoze aj v zahrade, ked pri kave dlhsie sedi, hned sa chyta pomoct mi, napr. ocistit zeleninu. Deti mi vodila do skolky denne kazde rano. Ide o to, ako sa na to vnutorne nastavis. Povedzte si otvorene, ako si svoje susedstvo predstavujete.
Prvé čo ma napadlo po prečítaní nadpisu bolo: "úprimnú sústrasť"....
@ladynina ci sa da na to zvyknut? no urcite neda. ako si zvyknes na to, ze nemas sukromie, ze mas denno denne u seba cudzieho cloveka na navsteve? neda sa na to zvyknut, ale da sa to zmenit. ja nechapem, ze toto si dospeli ludia nedokazu osetrit a namiesto toho sa vnutri zozieraju, nasieraju, a trpia. ved uz si "velke dievca" preco to otvorene neriesis? zorganizuj stretnutie, svokra, svokor, ty, a muz, a zacni na tuto temu diskusiu. vsetkym nahlas povedz co chces a co nechces. to je cesta k rieseniu, nie utek zo vztahu z takehoto dovodu. a necudovala by som sa, keby si skutocne tie kufre za par rokov balila, pretoze tvoj hnev sa skor ci neskor premietne do vasho vztahu s muzom. ale ako sa hovori, nememu decku ani vlastna matka nerozumie...hovor o tom nahlas
A keby si jej nenápadne povedala, že deti by chceli ísť ku nej? Alebo "súrne" niekde choď, nech postráži u seba deti. A potom jej povedz, že deťom sa to tak páčilo, že by chceli chodiť každý deň, že by ste to tak mohli zaužívať, že budú k nej chodiť každý deň na 2-3 hodinky. Ty si na rodičovskej? Maj stále na pamäti, že so svokrou/ani mamou nie je dobré byť pohádaný. Keď budeš chodiť do práce, tak nie raz ju budeš potrebovať - aby vyzdvihla dieťa zo škôlky, aby postrážila keď budú chorí a pod. Potom Ti to bude veľká výhoda keď budeš mať niekoho koho budeš môcť poprosiť o pomoc 😉 i keď verím, ani mne by sa to nepáčilo mať stále doma svokru, byť stále v pozore.
Navrhni jej klub dochodcov, karty so susedami,
Ja som asi jedina sialena, ktora sa stahuje z dialky (musi prist letecky) do jej mesta, len 5 min od jej bytu. A tesim sa. Tesim sa, ze mi konecne bude mat kto postrazit malu a nebudem ju musiet mat na rukach, kym ma budu vysetrovat, ze si raz za cas s muzom vybehneme na veceru a mala ostane s babkou a nebudeme musiet zaplatit opatrovatelke viac penazi ako za veceru. Ze bude mat babku na blizku. A teda so svokrou sme si uzili, nebola ani na nasej svadbe, dokym sa nenarodila dcera, nevideli sme sa, len sme sa cez whatsapp pohadali, ja som bola zmija, harpya..ked sa narodila dcerka, mali sme uprimny rozhovor, vysvetlili sme si veci a teraz mame krasny vztah. Nevravim, ze je to moja druha mama, ale mozme si vsetko povedat. Skus jej uprimne vysvetlit tvoje pocity a ak to nepomoze, aspon sa dovadite a budes mat pokoj
@amelie2017 no je asi rozdiel byť v byte, to by mi nevadilo, ale mať vedľa dom, kde by mali nonstop prístup, teda aspoň na ten dvor. No veď uvidíš, dokedy sa budeš tešiť. Ale prajem aby to dopadlo dobre. A jediná nie si. Mnohé bývajú u svokry a sú spokojné, záleží predsa na povahách.
Ee celé zle pri svokre rodičoch by som nikdy nebyvali, preto sme kúpili dom na dedine

@ladynina byvame tak, svokra je suseda, mame spolocny dvor....nechodi k nam, ani my k nej...iba ked ozaj nieco treba...s dovodom...nie len tak sa porozpravat...to mame v nedelu...spolocny obed /aj so svagrovcami/ a poobedna debata pri kave...stavat dom ideme v zahrade a zas budeme mat spolocny dvor....