Svokra má potrebu sa do všetkeho starať.
Aj vaša svokra je vám lezie na nervi? Už keď sme malú čakali,mala potrebu sa starať do všetkeho nap.: vyberu kočíka,vyberu mena pre babatko,razkazovania že či budú krstiny alebo nie a dalších veci... Vytačala ma vtedy,no vytača ma aj teraz keď sa nám s priateľom narodila dcera . V nemocnici malu bola pozrieť 2 razy to nehovorim o priatelovom otcovi ktory malu vydel od dvery a viacej zaujmu ani nemal. Ked mala mala 2 tyzdne prišli ju pozrieť on sedel a rozpraval sa len o ich 1 rodenom vnucatu.Priatelova mama to iste akurat co tak si dala na seba silnu vonavku a to male chudatko trimala na rukach. Najviac ma nahnevalo keď si priateľ dal malu na fb fotku a ona mu do prace volala ze malej na tej fotke uteka jedno očko do boku. Ja som na to povedala ze jej uteka nieco ine.Co si ona o sebe mysli ze ide urazat moje zdrave dieta a ze stary rodičia maju svoje vnučatka lubiť a nie hladať chyby ktore niesu. Teraz prišiel priatelov brat zo Škotska že pride pozrieť malu aj zo svojou rodinou navšteva prebehla celkom ok
No vitočilo že niekto spomenul krst a ona sa ozvala ze mala bude krstena v kostole a ja na to ze urcite ni. Ked som sa o tom rozpravala s priatelom tak suhlasil ze nebude.
Ahoj. Presne ale ze uplne presne viem co prezivas. To iste som mala ja, tak ti to popisem mozno ti to pomoze. S partnerom sme boli spolu 5 rokov, maly bol planovany aj ked som pri porode mala 21 rokov. Hovori sa, ze ked je zena tehotna moze sa stat, ze si vytvori averziu voci svojmu chlapovi lebo predsa on moze za jej stav, za vracanie, nespanie atd, chapes... No u mna to bolo inak a vytvorila som si ju voci svokre ale sposobila to ona. Dovtedy sme mali super vztah no ako som otehotnela koniec. Tesila sa, no az moc... Bola som v 3 mesiaci ked sme sli na 2 tyzdne na dovolenku letecky (samozrejme kafrala sa mi do toho ci mozem, ci by som mala atd, ale doktorka mi dovolila) a povedali sme jej ze veci pre dieta a tak budeme riesit ked budeme vediet pohlavie a hlavne po dovolenke... Samozrejme na dovci uz volala muzovi ze nakupila pre dieta za kopec penazi, muz jej znadal ze jej snad nieco povedal a zavesil... Ako rastlo brucho rastli aj nervy nas oboch voci svokre. Kafrala sa do kociku, oblecenia, postielky, aj krstu (nekrstili sme ale ten ohen na streche ked sme to povedali no dovi) dokonca sa mi kafrala aj do toho co si maly ma obliect na cestu z porodnice (just som mu dala ine). Proste do vsetkeho, ved to urcite poznas. Maly sa narodil, navstevy v porodnici museli byt. Prvy gol storocia, votrela sa muzovi do auta ked isiel pre nas do porodnice, takze to co sme mali zazit prvy krat ako rodina sami bolo v kybli. Maleho stale obchytkavala co sa mi nepacilo lebo svokra fajci a aj ked si ruky umyje tak proste ten smrad a ine nedostane von. No uz sme mali s muzom dost. Tak jej teda povedal co a ako, tak sa trochu skludnila, dost v tom pomohol svokor pretoze jej tiez povedal aby hodila spiatocku. Nepocuvala nikoho tak sme tam casto nechodili (ale nebyvali vtedy daleko, do 20km). No ona chcela maleho len na predvadzanie po dedine. Ak ho nemohla vonku kocikovat tak ho nechcela. A takto to pokracovalo dalej. Nezaujimala sa o neho, ked sme jej volali ci by ho nemohla na hodinku strazit lebo sme museli cosi vybavit, ona teraz nemoze. A takto je to dodnes. Maly bude mat v aprili 4 roky a zratala by si na ruke kolko krat ho videla. Ako sa hovori, vsetko cudo trva 3 dni. A som rada aspon mam pokoj. Ked mal maly 1.5 roka mali sme svadbu (samozrejme aj do tej sa vo vsetkom montovala, no to uz manzel vybuchol a bol pokoj) no pohadala som sa s nou aj ja (dlhy pribeh) a od svadby som sa s nou nebavila viac ako 1.5 roka... Po svadbe som otehotnela s dcerkou a kedze som sa so svokrou nebavila a nechodila som tam na navstevy, videla ma az v 9 mesiaci tesne pred porodom na velkej oslave a bolo to uzasne a kludne tehotenstvo. O dcerku tiez nejavi zaujem uz sa s nou nemoze ukazovat vonku v hlbokom kociku lebo mala ma uz rok a nezmesti sa tam, tak uz to pre nu nie je zaujimave... Takze staci pockat a vydrzat a ked nebudu javit zaujem bud rada ze mas klud. Aj ked moje deti maju obe babky aj dedkov, nestrazi nam ich nikto sme na to sami a zvladame to super. Drzim palce a uvidis ze to pomynie hned ako bude prec z kociku ;)
@akinom0077 ja som si tiež myslela, že si to tie ženy robia samé, lebo moja mama mala so svokrou krásny vzťah, bola jej skoro ako druhá mama. Ja som pomerne znášanlivá povaha, bola som si istá, že v tomto smere bude aj v mojej rodine všetko super. A nie je. Nie sme so svokrou v otvorenom konflikte, no je to ťažké. V začiatkoch som jej vychádzala v ústrety, dohovárala mužovi, aby viac s ňou komunikoval, no časom som pochopila, že je lepšie držať si zdvorilý odstup.
@janula3000 nedať najavo, presne, jasne, stručne a slušne povedať.
@jarnajar
a presne takto to ma byt.
je uplne normalne, ze nie kazdy si sadne s kazdym.
ale na nas zalezi, ci spravime z nicoho kauzu, alebo sa proste zariadime a budeme vychadzat neutralne.
neviem si predstavit, ako starsne nudny zivot by som musela mat, aby som spravila kauzu z toho, ze mi svokra dava nevyziadane rady.
jednym uchom dnu - druhym von.
stretnutia obmedzin na nutne a hotovo.
ale aby som kvoli vlastne urazenej jesitnosti (svokra so mnou nesuhlasi a ma vlastny nazor, aj ked blby) obrala deti o babku, to je fakt blbe.
a postavila manzela ptred rozhodnoti "vyber si mna, alebo SVOJU mamu", to mi pride uz ubohe.
problemy treba resit vo svojej rodine, hodit s muzom otvorene rec, ze "pocuj, ja nejak s tvojou mamou nevychadzam, tak to budem do buducnosti riesit tak, ze sa nenapadne vyhnem castym stretnutiam...ale chapem, ze je to tvoja mama, tak nemaj potrebu ju ignorovat kvoli mne"
alebo takto nejak podobne.
@tatiana1329
@ruzicka11
@mollle
@pettim5
Ahoj Ruzicka, velmi dobre to definovala Mollle, na urovni toho, ako sa citis, ine baby podali pekne svedectvo o tom, ako Tvoju situaciu riesit. Tatianim manzel sa zachoval spravne, s mamou, jej svokrou, si to vyriesil sam.
Pride mi, nezavisle od vaznosti vasich problemov, ze Tvoj partner je v celom konflikte absentny. Nepodpori Ta, a to v Tebe vyvolava tieto pocity zufalstva.
Sadnite si doma dvaja spolu, opis mu svoj postoj, pocit lrivdy z nedoststku respektu voci Tebe ako mame. Mal by uz hajit vas postoj on. Len teda...mysite byt vy dvaja interne zajedno.
@biela_sova a najmä sa naučiť základy gramatiky....
Ludia moji zijeme len raz nevieme ci tu budeme "zajtra" zle sa stane velmi rychlo...preco tie svokry tak nenavidite? co by som dala za to keby nejaku mam? nemala som nikdy. Vy by ste ich niektore najradsej zakopali pod zem...vela x si to robite samy, moja kamaratka ma so svokrou vztah ako s kamoskou, dokonca ju berie aj na dovolenky obcas aj teraz prekvapila ju a zajednala tatry berie ju do spolocneho apartmanu...🙂 deti nemaju, nie je to koli tomu ze by zneuzivala starostlivost o dieta...vela x je to o komunikacii a vztahoch a ked idete svoku pozriet raz za mesiac s nervami a takto naladene ze vam vsetko od nej vadi nikdy to nebude dobre...
@maciatkolulu mojej ci autorkinej? 🙂
Aj mna tu podchvilou irituje gramatika, ale myslim, ze uz ich na "stare" kolena gramatiku nepreucime...
@maciatkolulu ale to "trimat" ma pobavilo :D
@dskjhfdlkdjhl 😂😂😂😂
@biela_sova autorka ma jemne problémy s gramatikou, ale, teda že veeeelmi "jemne" 😂😂😂
@tosomja Že svokra VEGETA...😂 to som ešte nepočula a naozaj ma to prirovnanie rozosmialo.
@budembabka to je vtip. Lebo sa miesa do vsetkeho 😉
@nefertiti5843 trimala, držala to je to isté. Ak ste si nevšimli článok nieje o gramatike ale o niečom inom....
@ruzicka11 skua fakt hodit rec s muzom, ked budete na nu dvaja, nebude Ta tak iritovat
@biela_sova Nepodopri a ani nepochopí o zastavaní sa mňa pre dnou ani slov.... Rozprávať sme sa rozprávali kopec krát nepomohlo to nič sa nezmenilo.
@ruzicka11 fiha, tak uz len obmedzit kontakt, aby si sa nerozrusovala
@ruzicka11 Ja viem, čo to znamená...len už keď gramatiku neovládaš, tak aspoň slovenčinu by si mohla :(
@nefertiti5843 nechcem rypat ale akoze co to ma s tym spolocne ? Ja som hrda vychodniarka a ľepši še mi rečuje po našim jak po slovensky. Cize nechaj, ked hovori narečim lebo jej je lepsie, neries. Ja po slovensky točim len tu alebo na uradoch inač prepinam spiščinu a rusinčinu lebo sa mi lepšie rozprava a je mi aj srdcu bližšia. Neznamena že ked človek nehovori po slovensky, že slovenčinu neovlada... A fakt bud rada že nehovori po rusnacky bo by tu 3/4 mk nerozumelo ..
@ruzicka11 vitaj v klube, myslim, ze hyperaktivnu, dominatnu, manipulativnu svokru tu zaziva vela mamiciek, je len na tebe co si dovolis a pokial ju pustis, ake pravidla a hranice si nastavis. Cim skor to spravis, tym lepsie pre vsetkych. ty si dospela zena, matka, ty vies najlepsie co je pre tvoje dieta dobre a svokra nema pravo sa do vsetkeho motat, len jej to treba povedat, inak sa nic nezmeni. My sme uz obmedzili kontakt a stretavame sa iba mimo nasho domu, maximalne u nej. Tiez ako vravis hlada iba chyby a kritizuje, ona je uz taka, svokru nezmenis, ale mozes zmenit svoj postoj k nej. chran svoje dietatko a seba, aby si bola v klude a mohli ste si uzivat neopakovatelne chvile, tie sa ti uz nevratia a budes lutovat ze si svokru skor nestopla. treba byt sebavedoma a povedat jej to na rovinu, co sa ti nepaci a co si neprajes.

@ruzicka11 očividne máš "nervy v prdeli"... ale to sa poddá, neboj 😊 hneď ako dozrieš...