icon

Svokra mi navrhla tykanie

29. okt 2022

Svokra mi navrhla tykanie. Myslíte že môžem odmietnuť a ďalej jej vydať? Nebude to nevhodné? Nie som s tým stotoznena...

Strana
z4
oblecsima3
30. okt 2022

Mne navrhla svokra tykanie cca po rocnom vztahu s mojim teraz uz manzelom, mala som vtedy 23 rokov a ona 53. S muzom sme sa vzali len pred rokom. Som jej maximalne vdacna za toto potykanie, lebo netusim ako by som ju cele tie roky oslovovala. Ved svadbou sa vsetci, ktorych sa to tyka, stavaju symbolicky rodinou, takze potykanie je na mieste. Je to super vec. Bud vdacna, ze mas takuto moderne zmyslajucu svokru. Ucta k starsim sa da preukazat aj inak ako vykanim.

haidi
30. okt 2022

Mne svokra tiež navrhla tykanie už neviem či to bolo pred svadbou, alebo až po no odmietla som nebola som s tým tiež stotožnená prišlo mi to čudné také aj keď to skoro všade tak funguje, že nevesty svokram týkajú...pre mňa je to raz staršia žena a aj matka môjho muža mam k nej určity odstup a aj rešpekt takže jej vykam mne to tak vyhovuje ☺️

tianna
30. okt 2022

Buď rada, ja svokrovcom tykam, môj muž tyka môjmu ocinovi no mamina trvá na vykani. A teraz vysvetľuj deťom prečo tatino babičke vyka.. 🤣🤪

lilly46
31. okt 2022

Riešim rovnakú situáciu. Svokor navrhol tykanie, ale svokra za to nie je a chcela by ostať pri vykaní. Mne to tiež nie je prirodzené mu tykať, lebo mi to navrhol po 10 rokoch, vykania. Slušne som odmietla. Dúfam, že sa k tomu už nebude chcieť vrátiť. Môj manžel mojim rodičom tiež vyká a rovnako aj moji rodičia svojim svokrovcom.

triomama
31. okt 2022

My si tykáme tiež.V podstate celá manželova rodina si tyká.

lucka2108
31. okt 2022

ja mám 33, svokra 69 a ona sama mi navrhla tykanie už na svadbe, tá bola pred 9 rokmi... chvíľu síce trvalo kým som si zvykla, teraz je to fajn,neoslovujem ju síce menom ale hovorím jej tak ako deti babička, babi...môj muž si s mojou maminou tyka v podstate od začiatku nášho vzťahu a po svadbe aj moji starí rodičia navrhli manželovi tykanie... takže si v podstate celá rodina tykáme 😁

mima733
31. okt 2022

Mne tiež svokra navrhla tykanie je medzi nami 38 rokov. Odmietla som, lebo som to nechcela. kedysi som bola taká že som nevedela povedať NIE.Potom som sa dostala do fázy, kedy som vedela povedať NIE, ale trápilo ma, čo si kto myslí a či sa neurazí...Teraz som vo fáze, že viem povedať NIE a je mi to úplne jedno čo si kto myslí a v tejto fáze som sa aj spoznala so svokrou a už mojim manzelom. a poviem ti že som šťastnejší človek. Predtým som len dusila v sebe to čo som v skutočnosti nechcela len aby boli druhí spokojní.....a ja som nebola...úzkosti z toho riadne rástli....Dnes je to lepšie.

mamkalentedkova
31. okt 2022

A mne zas príde normálne ,že to autorke príde divné ..ja tiež "svokrovcom" vykam a vykalansom.aj starším kolegyniam v práci .Nejak automaticky starším ľuďom vykam ..jasne ,sú aj výnimky ,keď sme si potykali,ale tiež mi trvalo si na to zvyknúť .Mne sa napríklad zdá dosť divné ,keď môj partner mojej mame tyká.Jasne ,že svokrovci mne týkajú ..to je podľa mňa úplne v poriadku .

laurika999
31. okt 2022

V žiadnom prípade svokre netykať. Treba si držať odstup.

Strana
z4