Svokra mi organizuje svadbu
ahojte.. ja uz neviem co mám robiť! Svokra mi organizuje svadbu ( jedlo, alkohol, hudba, výzdoba, odpytovanie nebude a td) všetko musí byt po jej a čokoľvek poviem ja zamietne, alebo ma vysmeje. Snúbenec mi povie, aby som bola rada ze nám pomáha .. ja si svoju časť svadby zaplatím, tak ze je normálne ze chcem to mat po svojom.. Ak moja rodina chce mi poradiť, alebo ja sa chcem o svadbe porozprávať, tak snúbenec začne ze sa nám do toho miešaju a td .. len zabudol ze jeho mama všetko vybrala a je prirodzene, ze aj ja sa chcem zo svojou rodinou o tom porozprávať, len škoda, ze ja a moja rodina nemôžeme k tomu nič povedať a ja mám chuť všetko zrušiť! co by ste urobili na mojom mieste?
Nuz, ako tu uz pisali, aby si si o dva tri roky nezakladala temu ze chces odist od muza, lebo svokra vam organizuje zivot a kaze ti ako vychovavat deti a ze muz ta este zdrbava ze si dovolujes protirecit. Veru mne to niecim smrdi.
No ja by som nenechala nikoho sa starat do našej svadbyMali sme klasicku svadbu asi so všetkym čo k tomu patri a všetko do bodky sme si zorganizoali sami.ešte aj pierka som si sama urobila doma.(nie preto že to bolo lacne ale že ma to bavilo)+porpi svadbe sme si zariadovali byt a obaja chodili do roboty.Svadbu sme platili pol na pol.Tortu dali urobit jak moji rodičia,tak aj manželova sestra,zakusky boli taktiež aj z jednej strany aj z druhej od dvoch roznych cukrárok pomiešane dokopy.Všetci dostali max pozvanky a bolo.Iba mamin švagor nam vybavil od kamoša super svadobne auto a to bolo všetko.Teraz sa ti mieša do svadby o par dni to bude život a dieta bude ti hovorit ako krmit ako prebalovat,kedy ist von,kedy upratat,čo kupit,čo navarit.Mala by si ju ihned stopnut a snubenca tak isto.
@trdielko007 Mne zasa svadbu organizuje svokra,pretoze bude v SPanielsku a my prideme viac-menej na hotove 😀 Teda saty si vyberiem ja 😝 A tu slovensku svadbu u nas si asi budem musiet zorganizovat sama 😀 Dufam,ze moja mama bude tiez akcna s pomocou 😎 😎 😎
@lensvoja ...😀...ja som mala svadbu o 13stich ludoch...moja mamina si nezelala velku svadbu,stavali sme domcek,povedala ze radsej mi tie peniazky da na zariadenie...v pohode,ja som sa velmi vydavat ani nechcela,nie ze by som manzela nelubila,ale nepotrebovala som to k zivotu..ale kvoli domu,majetkom a tak dalej a problemom a vybavovackam na stav.urade,sme sa radsej vzali,je to jednoduchsie,ked sme manzelia...svadbu mi organizovala segra,dokonca som ani nevedela co budeme jest..iba som prisla...svokra bola trosku ofucana,ze sa nemoze predviest pred znamymi a rodinou,ale jednoducho vedela ze nema proti mne sancu...sak sa nakonec o rok "vyřádila" na dcerinej svadbe...nenaavidim ked sa mi niekto stara do zivota,a uz to radsej ani nerobia,lebo vedia ze som schopna zamknut dvere a aj dva roky sa s nimi nebavit...inak,svadbou to zacina...len aby sa nepokusala organizovat ti zivot aj nadalej..a hlavne,partner by mal byt na tvojej strane...
utekaj kym sa da, kamaratka ma to iste..svokra, zariadila byt, svadbu, nakupuje im, vsetko vybavuje a kamaratka place, lebo sa citi ako nesvojpravna a len ako nastroj na plodenie deti pre jej svokru a s panom manzelom si uz nema co povedat po par mesiacoch, lebo maminka je top
@lensvoja vsak tu svadbu zrus,povedz,ked nebude po tvojom,vydavat sa nebudes.Ked teraz svokra vsetko organizuje za teba a buduceho,myslis,ze po svadbe nebude???? A bude este horsie,to mi ver.......................
Každá minca má dve strany. Normálne by som si s ňou sadla a porozprávala sa o tom... Určite je to lepšie ako nejaké vyhrážky, ktoré len rozhádajú celú rodinu. Určite by ťa skôr pochopila 🙂
@lensvoja organizuje ti to, čo jej dovolíš. Keď si svadbu financuješ sama, na čo jej to vešiaš na nos? Už ju predsa musíš koľko toľko poznať a svojho snúbenca tiež. Zoberiem ho, zahovoríme miesto, vyberiem jedlo, nápoje, hudbu....a neoznamujem jej to. Keď sa spýta, odpoviem s nebeským úsmevom - nechajte sa prekvapiť, bude to úžasná svadba, lebo bude presne podľa predstáv nás dvoch. Inak súhlasím s tým,čo už písali ostatné, ak sa vám teraz stará do všetkého a tvoj partner sa nepostaví na tvoju stranu a nezruší ju, neveští to nič dobré...:(
@lensvoja ...ja by som svadbu zrušila, načo šaškovať tak ako svokra píska a ešte si zobrať chlapa čo pri mne nestojí??? uniká mi význam tej svadby a následného manželstva....o pár mesiacov, rokov...tu na koňovi budeš plakať do klávesnice ako ti svokra kecá do domácnosti, do výchovy, do vzťahu a chlap bude na jej strane "lebo mamička pomáha" a na tvojich rodičov nebude mať pekného slova...kašli na neho aj na bosorku...lebo ona je schopná stáť pred oltárom z druhej strany ženícha
@lensvoja daj tomu cas ak ako kolvek vahas posun termin, ale pokial si jej naznacila alebo aj povedala, ze to chces podla seba alebo vas dvoch a ona nereaguje tak radsej vycuvaj zo svadby. Ludia sa nemenia a bude to zial len horsie... Urcite si nemysli, ze svadbou to konci, pokial od nej nebudete dalej ako 100km 😀
Svadba by nemala byť o to, že aký alkohol sa podáva, čo sa je, aká výzdoba je atď.... to sú iba drobnosti. Sobáš a svadba by mala byť oslava dvoch ľudí, ktorí sa nadovšetko milujú a všetko ostatné je iba maličkosť.
@lensvoja teraz ti organizuje svadbu a nastávajúci je spokojný, neskôr vám bude organizovať aj "výrobu " potomstva a on bude zasa spokojný... Spoločné bývanie máte ako riešené? Dúfam "samostatnú časť " u svokrovcov, nech je to komplet... Berte sa až potom, keď bude mladý pán ochotný a schopný pustiť maminu sukňu a pochopí, že sobáš nie je program na víkend, ale začiatok nového života s novou rodinou...
@hikokk samozrejme, že výzdoba, hudba a koláče je na svadbe to vedľajšie, napriek tomu ju chce každá nevesta mať takú, akú si ju vysnívali a nie takú, akú jej ju zorganizovala svokra. Alkohol, výzdoba sú drobnosti, ale život sa predsa z drobností skladá, nechápem prečo by som mala uprednostniť svokrinu predstavu pred mojou. A tu ani tak nejde o to, že si svokra presadzuje svoju predstavu, ale o to, že chce mladým riadiť život a že snúbenec nestojí na strane svojej ženy a nie je schopný svojej mame slušne povedať - som ti vďačný, že chceš prispieť k tomu, aby bol tento deň pre nás čo najkrajší, ale my máme inú predstavu a našu svadbu si urobíme podľa nej. Je to pre nás výnimočný deň. A nepripustiť, aby si presadzovala svoje. Potom by svokra pochopila na šupu, že má pred sebou budúcu hlavu novej rodiny, ktorá si stojí za svojím, podporí svoju partnerku a nie sopliaka, ktorého treba kočírovať.
Mne este pride cudne, ze zenichovi su otazky okolo svadby suma fuk. isteze su to neni chlapi, ktori to maju organizovat, ale ze nema vobec zaujem...ani predstavu....nemyslim, ze by mu to malo byt uplne jedno
@lensvoja ja Tvoj problém nevidím ani tak v svokre (tie sú už raz také, bez ich pomoci a starostlivosti by sa predsa svet zrútil), ako v Tvojom nastávajúcom. Ak si Ťa chlapec nevie zastať pri takej "banalite" ako je svadba, ako to bude potom, keď prídu fakt dôležité problémy?
Nám sa tiež chceli do svadby starať aj svokra aj moja mama. Môj muž zahlásil (u svojej mamy veľmi dôrazne), že je to naša svadba, my si ju platíme a my si ju aj zorganizujeme. My rozhodneme, koho pozveme. Budeme radi, ak nám pomôžu, keď my ich o to poprosíme. Odvtedy moja svokra vie, že keď ja alebo môj muž niečo povieme, tak to platí, aj keby sa o zem hodila.
Ale na určenie hranice, do akej miery sa budú rodičia (či už jedni alebo druhí) do vás starať, treba mať gule. Ten Tvoj ich, zdá sa, nemá. Ja by som takého chlapa, ktorý sa ma nezastane, nechcela.
@liebling98 Presne tak
Aj keby ti svokra platila celu svadbu nemala by byt o nej a podla nej ale mala by sa ti snazit vyhoviet a nie vysmiat ta.. to uz hovori o jej charaktere..a jej synacik snou pritakava ty mas byt ticho ..uvedomujes si ze si nebries iba jeho ale aj ju?
To nie je pomahanie so svadbou to je organizovanie dirigovanie vnucovanie svojich nazorov a vkusu..pomahanie je ked robis nieco pre toho druheho tak aby bol spokojny..ak to dospela osoba nevie tak nikdy ju to nenaucis..ty si kapitan mala by len ist za tebou s napadmi a planmi a ty by si jej mohla povedat toto ano toto nie..
Ale jej syn by mal byt schopny jej povedat kde su medze nech ta necha aby svadba bola po tvojom to si nemas co len ty sama vybojovat manzelstvo je o 2ludoch ..ty a on...nie on+svokra-ty=bud ticho a nechaj sa prevalcovat...musite byt s partnerom na rovnako v tomto musi byt zhoda tak ako vo vacsine dolezitych veci o tom je manzelstvo..o podpore o zdielani nazorou na dolezite veci..moja svokra by chcela vsetko riesit aj by nam vymalovala aj nabytok kupila kebyze ju nechame hoci ona to mysli v dobrom a veri ze jej vkus je naj..a vsetko vie naj..ona nema problem mi povedat ze ten kahanec co mam na verande neni dost pekny nech si ho dam inde k zadnym dveram uz mi aj vypravala kde mame dat postielku a kde presunut nabytok ja som ju nechala nech kvaka a nakoniec jej s usmevom povedala nech sa netrapi ze to uz mam naplanovane 😀 ona ma chcela aj na to ukecat ze treba krmit flaskou nekojit lebo ona tak robila 😀ze to je prakticke no to urcite 😀 hovorit moze co chce ja si robim po svojom moj muz ju ani nepocuva ked toto hovori on uz za tie roky snou berie jej nazory ako jej nazory a aj tak sa zariadi podla seba a podla mna..on by bol najradsej keby sme sa bavili len o pocasi lebo kazdej inej temy sa ona hnet chyti a chce riesit nas zivot..ale inak je super clovek ona je proste taka nevie si pomoct keby som nemala svoj nazor tak uz mam uces ako ona oblecenie ako ona a varim snou paradajkovu pasta omacku 😀 ja sa na jej napadoch len zabavam lebo nema ziadnu moc su to len reci a nemysli to v zlom len ju zaujimaju veci ktore by nemuseli cele by to bolo o inom keby moj muz stal vedla nej a pritakaval to uz by bol problem takeho chlapa by som nechcela.
Ahoj,necitala som si co ti tu pisu,len to co si pisala ty.v prvom rade,je to svadba vas dvoch ty a tvoj chlap! vy dvaja by ste mali vediet co na svadbe chcete a nechcete,kolko alkoholu bude,co budete jest,aka hudba bude hrat,koho pozvete,ake kvety a saty ..obrucky.ta svadba je totizto o vas dvoch.ja osobne by som nikomu nedovolila zasiahnut alebo nebodaj zorganizovat moju svadbu. a urcite nie svokre!!!! ty co by si mala spravit je porozpravat sa s muzom,a na tvojom mieste by som mu povedala: je to nasa svadba,s usmevom vypocujem tvoju mamu aj moju mamu,preberem to s tebou a na zaklade toho sa rozhodneme.mne osobne chlap povedal ze nema problem a rad somnou vsetko obeha a vybavi ale saty,kvety,hostina mi dal volnu ruku.pretoze ma vo mne doveru ze vsetko co vyberem bude dobre,a v podstate co sa mi bude starat do kvetov ked si aj tak vyberiem ja ake chcem. keby som ja mala vyhoviet kazdemu tak sa v zivote nezoberieme.mna nezaujimalo co sa komu nepacilo,spravili sme to tak ako sme my chceli a naco sme my dvaja mali.to co sa patrilo a bolo zvykom sme dodrzali.a ze sa svokre nelubilo ze na stole bolo 5 druhov alkoholu a ona by dala desat bol len jej problem.nenechaj si nic pokazit,pretoze to bude vas den na ktory budes spominat cely zivot.a mas na neho spominat s usmevom a nie s tym ze ti ho zorganizovala svokra podla ktorej si sa musela riadit.ako si zariadite tak budete mat 🙂))
@lensvoja Takeho snubenca by som kopla do zadnice aby sa prebral. Evidentne mamickar - no pekne :( . Ale cele je to o tom co dovolis a co nie. Dupni si a uvidis. Ja by som sa aj dohadala mne je to jedno, ja neznesiem aby mi niekto skakal po hlave - rodina nerodina. A keby si nedala mrcha povedat tak kludne poviem "ok tak ja sa takejto svadby nezustastnim" ....a kto ma pozna vie ze som toho schopna :D
zaklad - ludia sa ti pletu do zivota len tolko co dovolis....tam je problem....+ tvoj snubenec nie je normalny - dajte spolu rec ze takto to nejde aby mal dvojity meter a urcite nie je ok pokial sa zastava svojej matky
porozprávaj sa s budúcim manželom. Vysvetli mu, že ti vadí, ak sa vám rodina mieša do vášho života. Po svadbe s tým už neurobíš nič... Držím palce 🙂
@lensvoja pytas sa, co by sme robili na tvojom mieste...v prvom rade by som sa veeeelmi hlboko zamyslela nad tym, ci si chcem zobrat cloveka, ktoremu zabudli po narodeni prestrihnut pupocnu snuru...ked vam svokra organizuje uz svadbu, co bude po nej? ked budete mat deti? a ked ty si zjavne nevies presadit svoje...
Ja som sa vydávala v roku 2004 a pravdu povediac už som aj rozvedená..moja bývalá svokra rozhodla,že žiadny úrad ale kostol,inak svadbu zruší..ex svokor mi pred svadbou vynadal že som sprostá..A viete prečo?lebo som chcela aby ma sikoval k oltaru môj brat..A keď som to povedala ex,vôbec si ma nezastal.. Nakoniec ma sikoval môj ocino..A samotná svadba..no bola klasická.. 120 ľudí,oni mali 80..pri vencekovom protestne oduta zobrala stoličky kde sedeli s misou sestra s priateľom a vyhodila ich odtiaľ.. 😖 a bola som príliš zamilovaná aby som si to uvedomila..čo robia..
A ako dopadlo moje manželstvo?? Bývali sme sami v byte,ale V tej istej dedine ako svokra..ex sedel u nej nonstop..A počúval rodičov..jeho otec mu dokonca neschválil ani moje tehotenstvo.. Pri oznámení že čakám malého začal predomnou revat,že čo teraz bude robiť keď jeho synacik bude mať decko..A vtedy som pochopila že som spravila chybu..ale už bolo neskoro..že mám malého neľutujem,je to moja láska..jeho otec doteraz neprestrihol pupocnu šnúru s rodičmi..po 8rokoxh sa z neho vykľul človek ktorý má na príkaz svojho otca psychicky týral,vyhrážal sa mi a bol chorobne žiarlivý..lebo to jeho otec povedal..
Teraz som znovu šťastná,mám priateľa..A dúfam,že časom pribudne k malému aj sestrička 🙂
@lensvoja problem nie je ani svadba ani svokra...problem je tvoj snubenec...a obrovsky ! Precitaj si temy v "rodinne problemy" ...rutis sa do pruseru...bud tvoj partner dospeje...rychlo...alebo zrus svadbu. Myslim to uplne vazne a bez hysterie. Aj ked pre mnohych muzov je svadba divadielko, ktore len "pretrpia" muz musi stat pri svojej vyvolenej...a nie ta nechat hadat sa s buducou svokrou...toradsej byt slobodna matka...
@lensvoja mimochodom ešte pretrváva názor, že svadbu organizuje nevestina strana, tak čo sa mieša svokruša. ved nie ste dementi ani ty ani tvoja rodina.
najrozumnejšie je vybavovať svadbu tak, že kto je organizačne schopný všetko riadi, a ostatní sú veľmi nápomocní v tom v čom sú dobrí. ale ak ste obidvaja dospelí a svojprávni ľudia, huby máte se sebú, viete si vybaviť aj sami a ak vám niekto ponúkne pomoc, asi ju prijmete, ak niekto radu asi prijmete a pomôžete a poradíte si podľa seba. nie aby vám niekto prikazoval, organizoval a manipuloval s vami bez vášho súhlasu.
svadbu môžeš aj odložiť, zrušiť, riešiť ju aj neskôr, naozaj sa nedaj manipulovať. radšej s dieťaťom bez svadby, ako svadbu na povel od svokry.
my so sestrou sme mali svadby už dosť dávno, vtedy všetko riešili rodičia, moju iba moji lebo ex bol z decáku a mal iba 3 hostí. sestrinu tiež viac moji, lebo bola v mieste jej bydliska, ale dohodli sa zo svatovcami, kto má akú predstavu, čo vie vybaviť. potom sa všetky náklady zrátali a platili sa priemer na osobu ktorá strana koľko mala pozvaných.
teraz sa mi páči, ak si mladí platia všetko sami, dokážu sa postarať, vybaviť a ak rodičia chcú prispejú alebo dajú pekný dar.
problém je skôr v nezrelosti snúbenca, aj keby bola matka roka, nemal by byť slepý k názorom, pocitom a potrebám svojej partnerky a jej rodiny.

@trdielko007 ja suhlasim, ze ak to niekto urobi vkusne a podla prestav nevesty, je to uzasna pomoc. Organizovala som si to komplet sama, nielen vopred, ale este aj v svadobny den a to nebolo nic moc na jednej strane. Svadba sice super, vsetci nadseni, ale ja som sa nemohla uvolnit a len si vychutnavat, ked som mala v hlave vsetko. Ale ak ju nezaujima, co sa paci neveste a vybera si podla seba ako na vlastnu svadbu a este nevestine pripomienky aj vysmeje, tak ju treba nejako zrusit, lebo si bude asi dovolovat aj do buducna, baby maju zrejme pravdu.