icon

Svokra povedala dcére, že vyzerá ako bezďák

23. feb 2026

Celý príbeh:

Kúpila som dcére tie rukavice, čo vidno brušká prstov a na ne sa naťahuje taká časť (mali to v pepcu, s takým jednorožcom). Dcéra bola šťastná, lebo konečne mohla všetko chytať von a tie klasické prstové jej vadia.
Prišla s nimi k svokre a tá jej povedala, že vyzerá ako bezďák. Nebola som tam.
Dnes, keď sme šli von mi povedala, že ona také nechce, že vyzerá ako bezďák. Vravím: čo ? Od koho máš take slovo? Vieš vôbec čo to znamená? A ona: nie, povedala mi to babka.

Samozrejme som sa vytocila do nepríčetna. Veľmi ma to sklamalo, že niekto komentuje vzhľad rukavíc mojej dcéry a pripisuje to jej osobe. A že sa ešte preto cítila zle. Má 3r.

Robím z komára somára (ako mi bolo povedané) ? Ja také slova doma nepoužívam…

anonym_7bc854
23. feb 2026

@anonym_autor
Nerobis, babku posli do prdele nechcsi to zapamara. Nasa Mala Ma krasnu bundu, zelenu s chrobacikmi, zboznuje ju, prechodna do dazda podsita.
A babka ju navliekla do 10 rocnej osuchanej mikiny o 3 cisla vacsej, po 3 detoch - ze jej pekna si, Toto je prijemny Material, nie ta hnusna bunda! No babusa nerazala s tym, ze pocuvam! Taku hubovu dostala,ze az koktat zacala. Aj nas pomaly este v 30 by najradsej obliekala podla seba 🤯. Mikiny Som schovala a vratila AZ ked me odchadzali.

anonym_8cf7e0
23. feb 2026
@anonym_c93d84

Videla deravé rukavice, normálne prvotná asociácia že ich nosia bezdomovci.

@anonym_c93d84 My predsa vieme o ake rukavice sa jedna.

anonym_343b34
23. feb 2026
@anonym_9cb035

Z kategorie: nemam problem, vyrobim si

@anonym_9cb035 Presne!
@anonym_autor Ty si v podstate šťastný človek, lebo riešiť také kraviny ..vela ludi by chcroo mať "len také starosti " Nabudúce keď budeš pri takých nepodstatných veciach rozčúlená do nepríčetna si pripomeň povinne,koľko ľudí bojuje s rakovinou, majú existenčné problémy, nemajú kam ísť týrané ženy, ženy prichádzajú o svoje deti a mnoho ďalších skutočných problémov.

anonym_9cb035
23. feb 2026
@anonym_343b34

@anonym_9cb035 Presne!
@anonym_autor Ty si v podstate šťastný človek, lebo riešiť také kraviny ..vela ludi by chcroo mať "len také starosti " Nabudúce keď budeš pri takých nepodstatných veciach rozčúlená do nepríčetna si pripomeň povinne,koľko ľudí bojuje s rakovinou, majú existenčné problémy, nemajú kam ísť týrané ženy, ženy prichádzajú o svoje deti a mnoho ďalších skutočných problémov.

@anonym_343b34 amen

sisska96
23. feb 2026

No ide sa svet zrúcať. Fakt bezďáky nosia také rukavice je to pravda tak teraz čo

marsmykkok
23. feb 2026
@anonym_autor

Veď ak sa jej niečo nepáči, v poriadku. Ale nemusí sa vyjadrovať ako z tretej cenovej nie? Dá sa to povedať aj slušne. A to všepujem aj svojim deťom.

@anonym_89cdd8 Neviem o akú Alex ide.. ale pošli link, prečítam si 😀

@anonym_e72147 Neviem to vyhodnotiť ani ja. Kedy a v akom kontexte to vzniklo. Ale svokra mala už viac takýchto blbých poznámok aj na mladšiu, že je tučná, že vidno, že priberá a podobne (pritom je to dojča). Už mi fakt lezie s týmto syndrómom predbiehajúceho jazyka na nervy.

@anonym_autor Vek svokry? Iné za mňa ak takto sa správa 45-50 ročná žena, iné ak 70tnička, to sú už proste ľudia z úplne inej generácie a vekom prostoreký ako tie deti...

januska12323
23. feb 2026
@biba_18

@januska12323 čisto teoreticky - koľko by mala mať aby nechápala? 70+? lebo podľa mňa ak mladšia, tak bola presne rovnaká ako autorka, úzkoprsá 😒

@biba_18 neviem moji sa tiež čudovali načo ich mám či mi neni zima na prsty 😁 ale bezdomovcom ma teda nenazvali

marsmykkok
23. feb 2026

A nádych, výdych, je už jar, nevadí že nebude dcéra chcieť tie rukavice nosiť, iné keby jej to povie v novembri a celú zimu jej kvôli tomu budú mrznúť ruky... A do budúcej zimy na to dcéra zabudne. A svokre normálne vysvetlí prečo si jej kúpila také rukavice, že iné nechce a popros ju nech už jej ich do budúcna negatívne nekomentuje, lebo potom nechce nosiť žiadne a v zime je to problém...

sara07
23. feb 2026

ked to tak čitam tu
uprimne ja chapem že sme zvyknuté na to že nás rodičia, prarodičia pravidlene zhadzuju, zosmiešnuju, negativne kritizovanie,
beriete to ako v poriadku lebo to tak je , odjakživa , tradicia ?
nemate chut to zmenit ? ja napr ano

anonym_0bafcd
23. feb 2026

@anonym_autor áno preháňaš, mňa by to pobavilo 🙂 Dcére by som vysvetlila, že babka len žartovala a nemyslela tým nič zlé ?? Každý večer si daj dávku magnézia, aby ťa takéto smiešne poznámky nevytáčali do vývrtky, vážne to škodí zdraviu a môže, ti z toho prasknúť cievka v hlave !!!

sara07
23. feb 2026
@anonym_0bafcd

@anonym_autor áno preháňaš, mňa by to pobavilo 🙂 Dcére by som vysvetlila, že babka len žartovala a nemyslela tým nič zlé ?? Každý večer si daj dávku magnézia, aby ťa takéto smiešne poznámky nevytáčali do vývrtky, vážne to škodí zdraviu a môže, ti z toho prasknúť cievka v hlave !!!

@anonym_0bafcd svokra perli častejšie, takže nie problém po čase buchnut aj na takejto veci
tak sa vytočila , a čo ,
vždy mame byt kludne tiche, zdvorile , usmiate, všekto ok v poriadku , všetko zniest, každy kopanec, štuchnutie, uražku ?
bez emocii , stroje ...

anonym_0bafcd
23. feb 2026
@sara07

@anonym_0bafcd svokra perli častejšie, takže nie problém po čase buchnut aj na takejto veci
tak sa vytočila , a čo ,
vždy mame byt kludne tiche, zdvorile , usmiate, všekto ok v poriadku , všetko zniest, každy kopanec, štuchnutie, uražku ?
bez emocii , stroje ...

@sara07 ty si daj dvojitú dávku magnézia a ukľudni sa, lebo zveličuješ a perlíš neskutočne.

bielasovicka
23. feb 2026

No ja nie som bezdak, a tiež mam také rukavice 🫣

sara07
23. feb 2026
@anonym_0bafcd

@sara07 ty si daj dvojitú dávku magnézia a ukľudni sa, lebo zveličuješ a perlíš neskutočne.

@anonym_0bafcd tak na tvoj pozitivizmus nemám , a čo ma fascinuje nemáš ani gule napisat pod nickom ? toto je nejaká zložita diskusia že to nedávaš 😂😂😂😂😂😂

sara07
23. feb 2026
@bielasovicka

No ja nie som bezdak, a tiež mam také rukavice 🫣

@bielasovicka ale ano, ale neberieš to tak ako to zobralo to dieta

anonym_c93d84
23. feb 2026

Dcéra príde k babke v roztrhaných deravých rifliach, babka jej ich pozašíva zapláta, tak budeš vytočená do vývrtky že ťa zhadzuje a neocení tvoje dizajnové kúsky podľa najnovšej módy?

autor
23. feb 2026
@anonym_c93d84

Dcéra príde k babke v roztrhaných deravých rifliach, babka jej ich pozašíva zapláta, tak budeš vytočená do vývrtky že ťa zhadzuje a neocení tvoje dizajnové kúsky podľa najnovšej módy?

@anonym_c93d84 dcéra chodí vždy čistá, upravená, v ruksaku ma náhradné oblečenie (aj rukavice), vreckovky, vlhčené, aj krém do zimy. Nosi si k babke ešte aj olovrant a vodu, lebo nie je schopná jej kúpiť 1 banán , keď ma prísť. Stačí ?

anonym_5151bc
23. feb 2026

@anonym_autor Jedným uchom dnu a druhým von.

anonym_c93d84
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_c93d84 dcéra chodí vždy čistá, upravená, v ruksaku ma náhradné oblečenie (aj rukavice), vreckovky, vlhčené, aj krém do zimy. Nosi si k babke ešte aj olovrant a vodu, lebo nie je schopná jej kúpiť 1 banán , keď ma prísť. Stačí ?

@anonym_autor myslím tieto 🙂

anonym_fd9734
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor No a čo? Jedna moja babka bola taká že sme si nosili raňajky lebo nemala nič nachystané keď sme išli ráno. Svet sa nezrútil, mala málo penazí, tak bola rada ak vedela aspoň obed si navariť.

sisska96
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Žiadne keksíky, banány a podobne. Buď čo záhrada dala, alebo nič

nyusika
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor chyba jej tam termoska s cajom a vlhceny toaletny papier...sorry, nie si dobra matka 😀 😀 😀

nyusika
23. feb 2026
@sara07

ked to tak čitam tu
uprimne ja chapem že sme zvyknuté na to že nás rodičia, prarodičia pravidlene zhadzuju, zosmiešnuju, negativne kritizovanie,
beriete to ako v poriadku lebo to tak je , odjakživa , tradicia ?
nemate chut to zmenit ? ja napr ano

@sara07 nemyslim si, ze konkretne tato poznamka je nejake zhadzovanie...prostre babka nepozna bezprstove rukavice a vo filmoch rake naozaj nosia bezdaci

nyusika
23. feb 2026
@januska12323

@biba_18 možno nevie, ťažko povedať či chcela uraziť alebo len nechápe

@januska12323 spravna JA SOM MATKA predsa povie "clovek s tazkym osudom bez domova"
😀 😀
bezdak pouzivaju len asocialne zeny 😀

cacianka
23. feb 2026
@anonym_c93d84

Videla deravé rukavice, normálne prvotná asociácia že ich nosia bezdomovci.

porovnávať špinavé hnusne rukavice bezdomovcov s detskými ružovými rukavičkami ? Iba sprostý človek...
Ale rúcať sa z toho, vytáčať do nepríčetna lebo "svokra" ? 🤷🤦🤦🤦

tiezjedna
23. feb 2026
@sisska96

No ide sa svet zrúcať. Fakt bezďáky nosia také rukavice je to pravda tak teraz čo

@sisska96 fakt, že je babka trubka na entú je tiež pravda. Teraz čo?

anonym_a58138
23. feb 2026

@anonym_autor Nerobis z komara somara! Ja som sintiez vypocula na to, co nosila moja dcera ci ja ( ja najradsej rifle, prosto pohodlie, ak treba alebo mam vhut, obleciem sa konzervativnejsie a dcera v tom beku mala rada farby, flitre, prosto dieta. A tiez som si vypocula od muza a jeho matky 😠. Ale zaroven som si k tomu aj povedala svoje..

negymama
23. feb 2026

no viac by mi prekazalo. ze ju babka vola tucnou, komentuje ze pribrala, teraz to mala mozno nevnima, ale neskor mozu take poznamky spustit u dietata aj problemy s jedenim.
takze az tak na lahku vahu by som nebrala.
tu nejde o nejake rukavice, ale babku treba zastavit, nech si nezvykne zhadzovat dieta len tak lebo moze, "zo srandy".
samozrejme, je tu aj priestor, zocelovat dieta, nech sa vie voci takym poznamkam aj ohradit. zide sa jej to nielen u babky.

petronelag
23. feb 2026
@negymama

no viac by mi prekazalo. ze ju babka vola tucnou, komentuje ze pribrala, teraz to mala mozno nevnima, ale neskor mozu take poznamky spustit u dietata aj problemy s jedenim.
takze az tak na lahku vahu by som nebrala.
tu nejde o nejake rukavice, ale babku treba zastavit, nech si nezvykne zhadzovat dieta len tak lebo moze, "zo srandy".
samozrejme, je tu aj priestor, zocelovat dieta, nech sa vie voci takym poznamkam aj ohradit. zide sa jej to nielen u babky.

@negymama Pravdaže treba dieťa učiť, aby takéto poznámky nebralo nejak vážne, čo ešte počuje keď bude chodiť do školy.

0kristina0
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor fuj, hnusna babka ale na strazenie dobra je, vsak?