icon

Svokra povedala dcére, že vyzerá ako bezďák

23. feb 2026

Celý príbeh:

Kúpila som dcére tie rukavice, čo vidno brušká prstov a na ne sa naťahuje taká časť (mali to v pepcu, s takým jednorožcom). Dcéra bola šťastná, lebo konečne mohla všetko chytať von a tie klasické prstové jej vadia.
Prišla s nimi k svokre a tá jej povedala, že vyzerá ako bezďák. Nebola som tam.
Dnes, keď sme šli von mi povedala, že ona také nechce, že vyzerá ako bezďák. Vravím: čo ? Od koho máš take slovo? Vieš vôbec čo to znamená? A ona: nie, povedala mi to babka.

Samozrejme som sa vytocila do nepríčetna. Veľmi ma to sklamalo, že niekto komentuje vzhľad rukavíc mojej dcéry a pripisuje to jej osobe. A že sa ešte preto cítila zle. Má 3r.

Robím z komára somára (ako mi bolo povedané) ? Ja také slova doma nepoužívam…

autor
23. feb 2026
@0kristina0

@anonym_autor fuj, hnusna babka ale na strazenie dobra je, vsak?

@0kristina0 stráženie by som to nenazvala..🙂 ale to je jedno. chcem, aby moja dcéra mala dobrý vzťah so svojimi babkami, dedkami.. ale aj ja mám svoje hranice.

anonym_b9b3d5
23. feb 2026

Jezkove oci,tak jej povedz,ze babka si len srandu robila. Ja mojej 11r.ked sa dorichtuje tiez poviem,ze ci nic lepsie v skrini nenasla,lebo vyzera ako bezdak😄To som ja mater,co?😂

terkaaa248
23. feb 2026

@anonym_autor ja si nemyslim ze robis s komara somara, taku reakciu by som ocakavala od deti a nie od babky co ma zivot za sebou.. urcite by bolo na mieste jej v klude povedat, ze taketo veci nech riesi radsej s tebou, ale ktovie ako to vezme ked takej malej slecne povedala toto.. viem si predstavit ako sa citis, hlavne ked mala zacne hovorit slovo “bezdak” pred ostatnymi ludmi

anonym_25865d
23. feb 2026

Mala by si dceru zobrat k psychologovi, isto ma z toho traumu

natalka13
23. feb 2026

Toto ta vytoci do nepricetna?
To chce odborne vysetrenie.
Fakt kasli na to.

misicka31
23. feb 2026

Áno,veľmi to prežívaš.

sara07
23. feb 2026
@nyusika

@sara07 nemyslim si, ze konkretne tato poznamka je nejake zhadzovanie...prostre babka nepozna bezprstove rukavice a vo filmoch rake naozaj nosia bezdaci

@nyusika ale tak vytmavim to matke alebo rodičovi
ale nie dietatu, ktore to odmieta nosit lebo je to zle niečo ... už
slovom sa dá dost ubližit,

sara07
23. feb 2026
@anonym_b9b3d5

Jezkove oci,tak jej povedz,ze babka si len srandu robila. Ja mojej 11r.ked sa dorichtuje tiez poviem,ze ci nic lepsie v skrini nenasla,lebo vyzera ako bezdak😄To som ja mater,co?😂

@anonym_b9b3d5 11r a 3 r je ale sakra rozdiel

sara07
23. feb 2026
@petronelag

@negymama Pravdaže treba dieťa učiť, aby takéto poznámky nebralo nejak vážne, čo ešte počuje keď bude chodiť do školy.

@petronelag len problém je že inak zoberieš poznámku od baby v škôlke a inak od niekoho kto je babka ,babka to je niekto z jej okruhu blizkych
tebe keby povedala kolegyna že maš zadok ako valach alebo nejeké iné zviera a to iste by ti povedala matka, otec, manžel ... od koho by ta to viac ranilo ?

nyusika
23. feb 2026
@sara07

@nyusika ale tak vytmavim to matke alebo rodičovi
ale nie dietatu, ktore to odmieta nosit lebo je to zle niečo ... už
slovom sa dá dost ubližit,

@sara07 dieťaťu oveľa viac v tomto prípade ubližuje psychicky labilná matka
Keď ju toto (citujem) vytoci do nepríčetna, už dávno mala byt v starostlivosti odborného lekára

sara07
23. feb 2026
@nyusika

@sara07 dieťaťu oveľa viac v tomto prípade ubližuje psychicky labilná matka
Keď ju toto (citujem) vytoci do nepríčetna, už dávno mala byt v starostlivosti odborného lekára

@nyusika len to nebola len tato odpoved, podla toho čo piše ju vkuse drbe za niečo alebo čokolvek , ešte aj že novorodenec je tučny
možno ten typ matky alebo svokry nepoznáš že nech urobi čokovek nikdy nebude dobre, a to ked vkuse niečo , presne takto reaguješ aj na menšiu vec... máš toho dost

damianadam
23. feb 2026

Dcére to vysvetli a na svokru sa vykašli. Ak by mala podobné poznámky aj pred tebou, treba ju zastaviť. Aj môj svokor sa smeje móde synov, ale tí už vedia že si z toho nemajú nič robiť a ak to náhodou niekto s poznámkami preženie, sme tam od toho s mužom aby sme to vyriešili 🙂

nyusika
Autor odpoveď zmazal
valria
23. feb 2026

@anonym_autor Pri takomto nastavení si tých pseudokonfliktov vyrobíš tony. Uber, lebo ťa klepne.

katarinka963
23. feb 2026

@anonym_autor kde je problem? ziaden nevidim

anonym_fd9734
23. feb 2026
@anonym_autor

@0kristina0 stráženie by som to nenazvala..🙂 ale to je jedno. chcem, aby moja dcéra mala dobrý vzťah so svojimi babkami, dedkami.. ale aj ja mám svoje hranice.

@anonym_autor radšej si posexujte s mužom lebo niečo ti chýba 😂

anonym_f767dc
23. feb 2026

Určite to nieje v poriadku čo si má pomyslieť v tej malej hlavičke o tom že ju starka urazila

anonym_1f2754
23. feb 2026
@anonym_f767dc

Určite to nieje v poriadku čo si má pomyslieť v tej malej hlavičke o tom že ju starka urazila

@anonym_f767dc trojročné vie co je urazka😂

anonym_a5a81c
24. feb 2026

@anonym_autor vysvetlila by som svokre co je vo veci
Nebolo to vhodne

anonym_ff9ea3
24. feb 2026

Autorka, teraz je skvela prilezitost vysvetlit dcere, ze ked sa nam raz nieco paci, je uplne v poriadku to nosit bez ohladu na to, ci sa to druhym paci, ci nie. Hlavne, ze sa to paci mne 😊

negymama
24. feb 2026
@anonym_1f2754

@anonym_f767dc trojročné vie co je urazka😂

@anonym_1f2754 preco by nemohla vediet.
ked sa niekto na ihrisku alebo v skolke dietatu vysmieva pre oblecenie, vyzor, myslis, ze tie deti su nevedome? 3 rocne sa rozplace a bezi povedat rodicom, co mu ini ludia hovorili. Velmi dobre vnima, co je posmech.
Moj svokor mal taky hlupy zvyk drazdit a vysmievat sa detom, aj velmi malym, napr. 1,5rocne ktore pre nieco plakalo, tak sa zacal vysmievat ze bé, bé, pozri ja viem viac plakat, hukal tam a napodobnoval. Deti od neho potom isli prec a mracili sa, pripadnesa este viac rozplakali.
Male dieta nevie spracovat posmech , a uz vobec nie dospelych.
ano je dobra rada ucit dieta, ze si to nema brat k srdcu, ale trojrocne taku emociu este nevie spracovat.
Tu pisu dospele zeny, ze im priklad chlap povie nieco urazlive, ze su tucne alebo co, rozvadzaju cele stranky temy ako ich to urazilo.
a zrazu 3 rocne sa ma otriast, usmiat a vsetko zvladat.

negymama
24. feb 2026

Tu je ten problem, ze ti co druhych urazaju, ci sikanuju...to robia vzdy slabsim a mensim, no lebo mozu...
Keby dotycnej svokre prisla s takymi rukavicami do prace sefka, tak by drzala hubu, a ziadnych bezdakov by nespominala.

bielasovicka
24. feb 2026

Bože, tak svokra povedala ze ma rukavice ako bezdak 🙈. No a čo? Vy niektoré z jednej vety viete urobiť hotový cirkus humberto. Ach jaj
Berme život s humorom, a hneď sa nám bude lepšie žiť ✌️

sisska96
24. feb 2026
@bielasovicka

Bože, tak svokra povedala ze ma rukavice ako bezdak 🙈. No a čo? Vy niektoré z jednej vety viete urobiť hotový cirkus humberto. Ach jaj
Berme život s humorom, a hneď sa nám bude lepšie žiť ✌️

@bielasovicka Však to aj moja mama má svoje roky a trepe hore dole

anonym_1f2754
24. feb 2026
@negymama

@anonym_1f2754 preco by nemohla vediet.
ked sa niekto na ihrisku alebo v skolke dietatu vysmieva pre oblecenie, vyzor, myslis, ze tie deti su nevedome? 3 rocne sa rozplace a bezi povedat rodicom, co mu ini ludia hovorili. Velmi dobre vnima, co je posmech.
Moj svokor mal taky hlupy zvyk drazdit a vysmievat sa detom, aj velmi malym, napr. 1,5rocne ktore pre nieco plakalo, tak sa zacal vysmievat ze bé, bé, pozri ja viem viac plakat, hukal tam a napodobnoval. Deti od neho potom isli prec a mracili sa, pripadnesa este viac rozplakali.
Male dieta nevie spracovat posmech , a uz vobec nie dospelych.
ano je dobra rada ucit dieta, ze si to nema brat k srdcu, ale trojrocne taku emociu este nevie spracovat.
Tu pisu dospele zeny, ze im priklad chlap povie nieco urazlive, ze su tucne alebo co, rozvadzaju cele stranky temy ako ich to urazilo.
a zrazu 3 rocne sa ma otriast, usmiat a vsetko zvladat.

@negymama asi to decko uz potrebuje psychiatra a matka urcite.

nyusika
24. feb 2026

povedat niekomu, ze ma rukavice ako bezdak je ale urazka toho bezdomovca...lebo ho bezdovodne skatulkuje.
a tu sa idu neiktore zeny dobre ze nie psychicky z toho zrutit

anonym_5a9677
24. feb 2026

Ja som minule spominala a hovorila aj dcere, ze som jej nikdy nechcela kupit celenku s rohom jednorozca lebo mi to vzdy pripominalo, ze ma na hlave capnuty penis. 😂😂😂 a veru raz som jej to aj povedala, pekne po lopate lebo nebolo mozne ju zastavit co to furt chcela. A doteraz hovori, ze ako som jej to mohla povedat a nesplnit jej detske tuzby 😂😂😂😂 a a pekne sme sa zasmiali. Vypada to, ze do buducnosti nebude mat hysaky z toho co jej povie svokra 😅😅

negymama
24. feb 2026

vsak tu ste pri cudzej zene a decku vsetky pohodove humoristky ...len kym sa najake zhadzovanie netyka vas alebo vasich deti.

kazdy vie , v akej je situacii, v dobrych vztahoch, ked vieme, ze dotycny ma nas vcelku rad a tolerujeme sa, sa mozu brat v pohode aj kadejake srandy, aj tvrdsie reci.

Inde sa zase pod "srandu" schvalne zaraduju zamerne urazky, a deti ci dospeli su nuteni okolim znasat aj sikanu /nehovorim ze je to pripad autorkz a jej svokry/, len aby obet nevyzerala, ze nie je v pohode a nema zmysel pre humor.

anonym_6aeb04
24. feb 2026
@negymama

Tu je ten problem, ze ti co druhych urazaju, ci sikanuju...to robia vzdy slabsim a mensim, no lebo mozu...
Keby dotycnej svokre prisla s takymi rukavicami do prace sefka, tak by drzala hubu, a ziadnych bezdakov by nespominala.

@negymama ja si myslim ze aj tu v tejto teme sa rozbehla celkom slusna virtualna sikana. Isli poniektore ako osy.

culienka
24. feb 2026

@anonym_autor nie nerobíš z komára somára, mne by teda vadilo, že skazila decku radosť a asi aj tebe chcela naznačiť, že si neschopná a ani poriadne rukavice nevieš kúpiť. Kto si nechá prirovnávať deti k bezdomovcom, kaziť im zámerne radosť a ešte aj urážať nepriamo svoje nákupy nech sa páči, ale za mňa to nie je v poriadku. Ani nie je normálne aby dáka matka bola v pohode s tým, že babka kazí vlastnej vnučke radosť. Keď to takto bude pokračovať to moc dobrý vzťah mať nebudú....