Svokra povedala dcére, že vyzerá ako bezďák
Celý príbeh:
Kúpila som dcére tie rukavice, čo vidno brušká prstov a na ne sa naťahuje taká časť (mali to v pepcu, s takým jednorožcom). Dcéra bola šťastná, lebo konečne mohla všetko chytať von a tie klasické prstové jej vadia.
Prišla s nimi k svokre a tá jej povedala, že vyzerá ako bezďák. Nebola som tam.
Dnes, keď sme šli von mi povedala, že ona také nechce, že vyzerá ako bezďák. Vravím: čo ? Od koho máš take slovo? Vieš vôbec čo to znamená? A ona: nie, povedala mi to babka.
Samozrejme som sa vytocila do nepríčetna. Veľmi ma to sklamalo, že niekto komentuje vzhľad rukavíc mojej dcéry a pripisuje to jej osobe. A že sa ešte preto cítila zle. Má 3r.
Robím z komára somára (ako mi bolo povedané) ? Ja také slova doma nepoužívam…
Tvoja svokra bude veľmi jednoduchá osoba. Vydiskutovala by som si to s nou. Ta narážka patrila tebe, ake nemožné rukavice si jej kúpila. Samozrejme, že je to cez čiaru.
Podľa mňa z komára somára robíš ozaj
Svokra to zle povedala, myslela to tak ze bezdaci take nosia. Ja by som z toho taku tragediu nerobila ze by som sa az vytocila. Toto pre mna nie je nic strasne.Keby sa mam osopit za vsetko co povie babka tak neviem. Nasa mala zas vkuse narazky ze maly ma mat v zime aj dvojo rukavic lebo jedny su malo a bude mu zima 😵💫. Jednym uchom dnu, druhym von. Ale ked uz by to bolo naozaj cez, ozvali by sme sa bez problemov s muzom obaja. Ak sa Ta to dotklo, povedz jej nech si to viac nedovoluje
@anonym_autor neviem aký vzťah máte so svokrou. Či ona vedela, že tie rukavice si kúpila ty a či má tendenciu haniť teba a všetko čo urobíš... Ak je to len jednorazová nepríjemnosť nebrala by som ju vážne. Skôr by som si začala všímať celkovo ako ťa berie, či ťa ohovára, či ťa má tendenciu často kritizovať atď.
Z kategorie: nemam problem, vyrobim si
20-30 rokov dozadu sme to slovo používali veľa. Niekomu to ostalo doteraz. Dcére by som to vysvetlila a ďalej neriešila, nič také strašné sa nestalo. Starší ľudia nepoznajú túto módu a pre niekoho sa to ozaj spája s bezdomovcami. Mne osobne vlastne podvedome tiež, aj keď určite by som to nekomentovala.
myslím že áno, robíš z komára somára. ak dcéra to slovo nepoužíva, možno jej ho treba vysvetliť - alebo zahovoriť ...
a k rukaviciam - vysvetliť dcére že babke to síce bezďáka môže evokovať - ale ona je už stará, že mladí to teraz nosia aj keď nie sú bezďáci - práve naopak - je to supermoderné, veď jednorožec!!
akože fakt sa z toho rúcať?? 😒
To sú problémy to akože fakt?? vytočiť sa?? nerob si srandu🤓, nič zle tým nechcela by som sa tak tomu zasmiala a ty hľadáš chyby
Takýmto štýlom bude dieťa na antidepresivach
Nuda 🙄🙄🙄🙄
robis z kiomara somara..
normalne by som sa zasmiala, dceru objala a povedala, ze babka nerozumie mode, ze tie rukavice su perfektne.
ja niekedy naozaj zasnem, ake lahke a nudne zivoty musite mat, ked dokazete taketo sprostosti riesit
Takýmto štýlom bude dieťa na antidepresivach
@anonym_13a6bb matka ich mohla uz davnejsie brat, nemala by taketo problemy 😀 😀 😀
Ľudia, neblbnite! Veď vás klepne čoskoro. Takéto veci riešiť s nervami? K čomu to je? Ozaj je dnes každý ako snehová vločka a rieši každé slovo, pohľad?
Tvoje deti toho budu este vela pocut a ty ako rodic im to vies vysvetlit, ale ovplyvnit nie. Tak sa s tym zmier a ano robis z toho zbytocne halo. Mozes svokru poprosit, ze nech sa tak nevyjadruje aj s tymto prikladom a co to sposobilo ale myslim ze len pretoci ocami
@anonym_autor trojročná rozumie slovu bezdak?
Obidve preháňate. Babka sa mala len opýtať prečo sú deravé, dcéra by vysvetlila a nič by sa nestalo. Teraz je na tebe to vysvetliť dieťaťu.
Ps: sama mám také rukavice a sú najlepšie aké som kedy mala, len nemajú jednorožca 😔
@januska12323 babka pokiaľ nie je úplný senil tak vie prečo sú tie rukavice deravé 😒
Ty nie si nahodou ta 17alex (neviem presny nick)? Ale ta vkuse kazdu situaciu vypisuje na nete.
Tak ťažko vyhodnotiť. Ono, asi ani nejde o samotné slovo ale o to, ako to svokra podala/ton hlasu/mimika..či to bolo urážlivé alebo len prehodenie v rámci srandy...3 ročne dieťa je dosť malé aby to takto vyhodnocovalo.resp. riešilo. Buď to bolo zo strany svokry silné alebo si tam do celej situácie pridala ty svojou reakciou....
Tak ťažko vyhodnotiť. Ono, asi ani nejde o samotné slovo ale o to, ako to svokra podala/ton hlasu/mimika..či to bolo urážlivé alebo len prehodenie v rámci srandy...3 ročne dieťa je dosť malé aby to takto vyhodnocovalo.resp. riešilo. Buď to bolo zo strany svokry silné alebo si tam do celej situácie pridala ty svojou reakciou....
Veď ak sa jej niečo nepáči, v poriadku. Ale nemusí sa vyjadrovať ako z tretej cenovej nie? Dá sa to povedať aj slušne. A to všepujem aj svojim deťom.
@anonym_89cdd8 Neviem o akú Alex ide.. ale pošli link, prečítam si 😀
@anonym_e72147 Neviem to vyhodnotiť ani ja. Kedy a v akom kontexte to vzniklo. Ale svokra mala už viac takýchto blbých poznámok aj na mladšiu, že je tučná, že vidno, že priberá a podobne (pritom je to dojča). Už mi fakt lezie s týmto syndrómom predbiehajúceho jazyka na nervy.
ak je už aj slovo bezďák ako z 3. cenovej, no čistý koniec 😒
@januska12323 babka pokiaľ nie je úplný senil tak vie prečo sú tie rukavice deravé 😒
@biba_18 možno nevie, ťažko povedať či chcela uraziť alebo len nechápe
Aj my v robote v dielni ked triedime noviny časopisy letáky kartony a robime niečo pri čom sa zle chyta mame take.Tvoja svokra je zrejme taka jednoduchšia.My čo to robime sme všetko dospele ženy.
A potom v 12r deti nevedia spracovat absolutne ziadnu emociu a frustraciu, lebo mamicky vsetko riesia, kazdu blbost, a robia z toho aferu na cely zivot. Vsak si na to aby si to trochu priviedla na lahsiu vahu a povedala jej, ze teraz je ina moda a babka tomu az tak moc nerozumie. A nie z toho kolabovat
Veď ak sa jej niečo nepáči, v poriadku. Ale nemusí sa vyjadrovať ako z tretej cenovej nie? Dá sa to povedať aj slušne. A to všepujem aj svojim deťom.
@anonym_89cdd8 Neviem o akú Alex ide.. ale pošli link, prečítam si 😀
@anonym_e72147 Neviem to vyhodnotiť ani ja. Kedy a v akom kontexte to vzniklo. Ale svokra mala už viac takýchto blbých poznámok aj na mladšiu, že je tučná, že vidno, že priberá a podobne (pritom je to dojča). Už mi fakt lezie s týmto syndrómom predbiehajúceho jazyka na nervy.
@anonym_autor zas bezďák nie je z tretej cenovej, len negatívne zafarbené slovo. Čo budeš písať keď dcéra použije nadávku? A ver mi, že ju použije.
@januska12323 čisto teoreticky - koľko by mala mať aby nechápala? 70+? lebo podľa mňa ak mladšia, tak bola presne rovnaká ako autorka, úzkoprsá 😒
Ja neviem, mne to príde, že dnes je skoro každý až moc vzťahovačný, úzkoprsý a akosi háklivý. Slovo bezďák je ako z 3. cenovej, predavačky sú podradnejšie vysokoškolsky vzdelanej žene, ktorej vadí ruka na stehne a považuje dotyky na verejnosti za vrchol primitivizmu. Ďalšia sa totálne zhovadí, lebo si jej dieťa dovolilo schovať svoju vlastnú hračku. Dôsledne sa analyzuje každé slovo, pohľad a pohyb cudzích ľudí ako keby sa nás to bytostne dotýkalo. Nechápem ako môžu takéto hlúposti niekoho vytáčať do nepríčetna. Nepáči sa mi to? Poviem svokre. Treba zo seba prestať robiť stred vesmíru.
"som sa vytocila do nepríčetna"
Za takuto kraviny mat tlak dvesto? Vazne? Ludia...

nie nerobíš
ak mala vyhrady proti rukaviciam mala ich povedat tebe ale nie 3 r dietatu , ktoré to samozrjeme zoberie viac než vážne
urobila chybu tvoja svokra ...