Svokra pozerá, čo máme v smetiach
Dievčatá píšem lebo už som zúfalá. Bývame na jednom dvore kde sú aj mužovi rodičia. Oni majú svoje a mi par metrov od nich tiez. Problém je ze už má to prestava baviť. Keby bolo na mne už má tú nie je a dom je predaný, pretože dá sa pozomok oddeliť ale muž nechce. On ho staval skoršie ako sme sa spoznali. Všetko prekusnem ale toto už je asi čerešnička na torte. Svokra nám pozerá do smetiaku co vyhadzujem. Keďže oni chovajú sliepky dávam zbytky jedla im a aj to je zle lebo vraj vyhadzujem veľa.... Pre nich je veľa to ze nedojem rožok po deťoch ktoré majú sople a dám ho teda do odpadu pre sliepky. Alebo proste nejaké
nedojedene zvyšky po deťoch. Nie nie som nútená to po nich stále zjesť. Preto keď mali také reči som to hodila radšej do smeti nech mam pokoj a neriešia stále.
Cele to dnes na mňa svokra vysplechla že nemám dávať do koša co nedojeme. Normálne do plaču mi je z toho všetkého. Stále riešia niečo. Na dnes len taky môj vylev a možno varovný prst pre tých co chcú stavať u rodičov alebo pri svokrovcoch.
Udivuje ma, ako sú niektoré dámy mimo. Určite to súvisí s ich mentálnymi schopnosťami. Nevadí, každý sme nejaký. No vidieť v probléme separáciu či dať za pravdu svokre, to je iný level. Silou mocou vyrývať. Trošku rozumu a empatie treba zapojiť, dámy. Autorka: máte mimoriadne primitívnu svokru. Naučte sa ju nevšímať, nepočúvať. Jednoducho vyhodíte čo chcete, kde chcete, nech si hovorí čo chce. Stojte si za svojim a argumentujte že je to vaša vec. Nerozprávajte dlho, je to zbytočné. Iba stručne, je vaša vec čo vyhodíte. Naučte sa to, zvyknite si na to.
@asia83 snažím sa všetko po dobrom ved toľko veci už vymýšľam aby bolo dobre aby zase nebol oheň na streche ale nedá sa... Ja mam tiež svoju hranicu.... A toto je už cez... Budem hnusná ale už čakám kedy ma zdrbe aj za to ze som vyhodila použitú vložku do koša.... Ja jej kos neriešim otvorím svoj hodil a idem dnu neviem ci sa nudí alebo chce ozaj robiť zle....
No vidíš, tak keď dojedá, nech doje, keď je jej ľúto dať to sliepkam. Hlavne to prestaň vyhadzovať do komunálneho odpadu. Alebo vyhoď priamo sliepkam, keď sa nepozerá.
Aj môjho otcina brat býva so ženou a detmi takto pri mame teda pri mojej babke a tiež im takto nakúkala do kukanádoby😀 ale ona mala aspoň tú slušnosť to neriešiť.Ale inak aj ja som tetu tam tiež všeličo videla hádzať a to už bolo ozaj plytvanie bežne vyhodila aj polku koláča.Takže je rozdiel vyhadzovanie a vyhadzovanie
@zdena1990 no to mňa neprinuti sa o ňu nikto starať radšej budem v robote od rána do večera... Ma synov a jednu nevestu co ju na rukách chce nosiť tak nech chodí ta k nej.... Ja si možno potom vychutnám ten kľud keď už nebude vládať.... Hnusne ale je to tak
@h2 rozkaz 🙈
@liusa82 tak polka kolaca u nás ani neostane lebo muž zje všetko.... A snažím sa na menší plech a ako dobrá nevesta dám aj im takže to nie... Ale také zvyšky z obeda a rožky a chlieb áno dávam lebo počúvať že to sa dalo zjesť už má nebaví jej to všetko zhrniem na tanier a donesiem na veceru
Však normálne by som sa jej opýtala či je odpad keď sa vám pchá do smetí. Lebo to je jediné čo tam patrí nie jej frňák 😉
To nemal byť rozkaz, ale rada. 🙈
@diusqa761 😁 to si musím zapamatat
@h2 okej
@janinah ona si moze so svojim jedlom robit co chce, nechapem co ty sa staras ako naraba so svojim jedlom, azda jej ho kupujes ty? to uz co tu poniektore riesite?
Ked jej to vadi tak vies co sprav? :D proste tyzdennu zbierku separovaneho jedla aj toho co po detoch nezjes proste slahni do jedneho vreca a to vrece jedneho krasneho vecera slahni drahej svokre pred dvere ...aby sa neposrala 😂
Toto robi moja mama,nenavidela som to,ked prehladavala smeti akoze co tam caka,ze najde? Dospela sestra,ked sa s muzom rozvadzala a prechodne byvala u rodicov,neustale jej mama prehladavala smeti,to su chori ludia,ktori nevedia respektovat nikoho. Uplne ti rozumiem a bohuzial nezmenis ich. Mozes im cokolvek povedat,oni sa neuvedomia
Opýtala by som sa svokry, ktoré potraviny (zvyšky) sú vhodné pre sliepky (poprípade ak má aj iné zvieratá). Tie by som triedila do nejakého vedrá a dala jej. 🙂
Zvyšok by som normálne vyhodila do smetiaku a tú zamykaj. 🤷
Alebo, páči sa mi nápad vyššie. Keď sa stane, že Vám z obeda/večera ostanú zvyšky tak jej doneste tanier nech ich dojem ona. Že nezvládate dojesť ale je to škoda vyhodiť. 😅
Bolo ti to treba? Dostat prednasku o triedeni odpadu? 😂😂😂😂 A k teme. Davaj si zvysky jedla do nejakehi cierneho sacku a tak vyhadzuj. Snad sa v tych smetiach nehrabe jak somrak a nebude to otvarat. Alebo ju este mozes poslat do riti. Slušne. 😂
Skús jej aspoň 1 týždeň nosiť všetko jedlo, čo nedojete s otázkou či doje ona, alebo môžeš dať sliepkam. Možno pochopí.
Splachnu do zachoda, mas pokoj. Ale je to ozaj brutal.
@mandala77 kam patri varene jedlo prosim Ta?
Lebo u nas do BIO Odpadu nie.
@ckatka no úžasné.. Pchat zvysky psovi..
@ptmt1011 nemáme psa lebo svokro ma svojho malého takže nemôžme mať ani psa na vlastnom dvore je to komplikovane celé....
Inak tie co byvate v byte.. Kde akože davate zvysky jedla? To by ma veľmi zaujímalo.. Ja som po synovi veru nikdy nedojadala ani po nikom. Co som kontajner? Autorka jedine sa nejako dohodnúť s mužom a svokru sa snažiť nevšímat aj ked to asi nepojde ľahko. Ubohe hľadieť druhym do koša co vyhodili...
@luciannka83 nemôžem ani to mame čističku to by neprežila keby tam dávam jedlo....by som ju upchala
@anickaaa6aaa no ona je taka povedať si nedá ide si svoje... A len ona ma pravdu veľmi zvláštna povaha
Autorka, asi by bolo treba vypleštiť oči a spýtať sa jej, že odkiaľ vie, čo si vyhodila, že či sa ona hrabe v smetiakoch, a poriadne zhíknuť 😝
Možno potom jej docvakne čo vlastne robí a aká je nechuťáčka. 😖

Chápem presne ako u nás keď som prišla za nevestu ..... Nič stým neurobíš buď si zvykneš alebo odídeš oni sa nezmenia až keď už svokra potrebovala pomoc a starký jej rodičia zomreli potom sa to prelomilo .... A to mám niečo po 50tke a vydávala som sa v19 tak že si vieš predstaviť koľko to trvalo ...