icon

Svokra pri každom telefonáte dáva otázky ohľadom vnúčat

16. okt 2025

Je podľa vás normálne ak svokra pri každom telefonáte každý deň alebo každý druhý deň dáva stále tieto otázky o vnúčati? Vnúča má 15 mesiacov a pije mi krv od narodenia vnúčaťa.
Čo papal dneska? Ako spal v noci? Čo robil? Čo ide robiť? Ide sa kupkat? (Každý deň sa kupe) Kakal? Čo ide robiť zajtra? Bol aj vonku? Čo bude ešte papať dnes? A tak daleeeej každý deň sa pýta toto čistá kontrola a mužovi to ani nedopne on jej len pekne odpovedá akoby nič, veď by jej mal povedať že mami čo sa pýtaš každý deň preboha kontrolujes nás alebo čo… ale toho sa nedočkám od neho čo už.

enmery
16. okt 2025
@charaka

@anonym_autor To, ze sa pyta, je OK... To, ze vola kazdy den... Uff, desila by som hodiny, ked zvykne volat...

@charaka Ved ona nevolá jej, ale svojmu synovi. Keby mňe partner povedal, ze mi nemá matka volať a nemám sa s nou baviť, tak si poťukám na čelo.

enmery
16. okt 2025
@zmrzlinka8

@lucka_ke to nie je vyzvedanie, ale záujem babky o vnúčatko. Nevníma, že to môže vadiť. Určite to nemyslí zle. Možno keď to tak vadí, tak slušne povedať, že nič nové nemajú. Neboj, aj ty budeš raz svokra (snáď), potom si spomeň.

@zmrzlinka8 Také tu potom budú zakladať tému, neveste vadím, nemám volať ani synovi, nemám sa pýtať na dieťa, lebo jej veličenstvo má proste neznáša.

mandzula
16. okt 2025

Podla mna su to uplne jalove otazky, ak sa opakuju dennodenne. Mala som taku ex takmer svokru a obom, muzovi aj mne to liezlo na nervy. To su take telefonaty - len aby boli.

zuzinka888
16. okt 2025

Ty kokos! Ved je to "bezne prehnany" zaujem. A mimochodom mamicky na kavickach si tiez davaju tieto otazky a este sa predbiehaju v odpovediach. Ale to je asi v poho. No ked sa to opyta svokra je to pruser vsak?

jana_eyre_2
16. okt 2025

Nechápem, čo iné sa má pýtať? Veď jej odpovedá tvoj muž,nie ty.. tak vždy keď zavolá, tak choď do inej miestnosti a nebude ťa to štvať..

andrejka1974
16. okt 2025

@anonym_autor no neviem mne by to vadilo , ak by sa to pýtala každý den alebo každý druhý asi by som jej povedala však ak sa niečo zmení dám vám vedieť

lucka_ke
16. okt 2025
@zmrzlinka8

@lucka_ke to nie je vyzvedanie, ale záujem babky o vnúčatko. Nevníma, že to môže vadiť. Určite to nemyslí zle. Možno keď to tak vadí, tak slušne povedať, že nič nové nemajú. Neboj, aj ty budeš raz svokra (snáď), potom si spomeň.

@zmrzlinka8 občas áno, ale denne?????

anonym_d140cb
16. okt 2025

Ozvali sa všetky chladné ženy, ktorým idú na nervy aj vlastní rodičia asi preto, že také niečo nepoznajú a v ich rodine sa to nerobilo.Chvala Bohu, že máme iné vzťahy.

mandzula
16. okt 2025
@anonym_d140cb

Ozvali sa všetky chladné ženy, ktorým idú na nervy aj vlastní rodičia asi preto, že také niečo nepoznajú a v ich rodine sa to nerobilo.Chvala Bohu, že máme iné vzťahy.

@anonym_d140cb mylis sa, akurat nemusim vediet, co nasi kazdy den jedli a ake kakali, to naozaj nevypoveda o kvalite vztahu.

anonym_4b83b8
16. okt 2025

@anonym_autor Bud rada, ze sa zaujima. Co by ine za to dali. Ked by zavolala raz za pol roka, zas by tu bola tema, svokra sa nezaujima o vnuca 🙈

mandzula
16. okt 2025
@anonym_4b83b8

@anonym_autor Bud rada, ze sa zaujima. Co by ine za to dali. Ked by zavolala raz za pol roka, zas by tu bola tema, svokra sa nezaujima o vnuca 🙈

@anonym_4b83b8 a vidis priestor medzi kazdy den-dva a polrokom? Ja velky.

lenka.25
16. okt 2025

Úplne normálne , ze to babky robia . Moja mama každý deň vola stále aj mojej 20 rocnej aj 11 ročnej . Každý deň to iste . Čo robili , ako bolo v škole , či sú zdravé …. Áno , aj mne to liezlo na nervy , keď decka ešte nemali svoje telefony , tak som tieto hovory musela absolvovať ja 🤣 , ale vždy som to brala tak , že o koho sa majú starí rodičia zaujímať , keď už nie o vnúčatá .

mandzula
16. okt 2025
@lenka.25

Úplne normálne , ze to babky robia . Moja mama každý deň vola stále aj mojej 20 rocnej aj 11 ročnej . Každý deň to iste . Čo robili , ako bolo v škole , či sú zdravé …. Áno , aj mne to liezlo na nervy , keď decka ešte nemali svoje telefony , tak som tieto hovory musela absolvovať ja 🤣 , ale vždy som to brala tak , že o koho sa majú starí rodičia zaujímať , keď už nie o vnúčatá .

@lenka.25 opytaj sa dcer, co ony na to - ci sa naozaj tesia, alebo je to len povinna jazda.
Stari rodicia mozu mat aj ine zaujmy, kamaratov, nie su na svete len vnucata.

lenka.25
16. okt 2025
@mandzula

@lenka.25 opytaj sa dcer, co ony na to - ci sa naozaj tesia, alebo je to len povinna jazda.
Stari rodicia mozu mat aj ine zaujmy, kamaratov, nie su na svete len vnucata.

@mandzula nemusím sa pýtať . Tešia . Babinu zbožňujú , aj samé jej volajú. Staršia k nej hocikedy aj s kamoškami ide na víkend . Majú úžasný vzťah . Ale moje deti nemajú moju povahu ani omylom . Mne koľkokrát ani nezdvihnu , lebo nemajú náladu 😛, babke neexistuje aby nedzvihli

ivik4
16. okt 2025

A co sa ma pytat na Teba ? 😃😃😃😃😃😃😃
Boze ved ju nechaj , nic Ti s tym nerobim. Niektore ste nevesty ma pohladanie, fakt Vam vsetko vadi. Este raz budes mozno rada ked Vam dieta bude strazit.
Ja si sice zavolam raz do tyzdna ale nevadilo by mi to

mandzula
16. okt 2025
@lenka.25

@mandzula nemusím sa pýtať . Tešia . Babinu zbožňujú , aj samé jej volajú. Staršia k nej hocikedy aj s kamoškami ide na víkend . Majú úžasný vzťah . Ale moje deti nemajú moju povahu ani omylom . Mne koľkokrát ani nezdvihnu , lebo nemajú náladu 😛, babke neexistuje aby nedzvihli

@lenka.25 tak to je super, ak je to obojstranne, niet co dodat.☺️

anonym_f97479
16. okt 2025

Je to podľa mňa normálne ale chápem, že keď je to na dennej báze, tak je to otravné. Keď sa narodil prvý syn, tak som tieto otázky dostávala denne od celej rodiny. Svokra, mama, otec, moja babka, krstná... Celá rodina mi vyvolávala denne a dávali mi tieto otázky. Po asi dvoch týždňoch (myslela som si, že ich to prejde, omyl), som to nezvládla a na otázku: "čo robil?" (Čo môže robiť dvojtyždňové dieťa??????), som odpovedala, mal olympijskú prípravu, recitoval Mor ho!, učí sa piecť tortu a podobné sprostosti. Pochopili... Iste pýtali sa aj ďalej ale nie v takej šialenej kadencii. Záujem o vnúča je skvelý a ja si ho naozaj vážim ale má to svoje hranice.

anonym_4b83b8
16. okt 2025
@mandzula

@anonym_4b83b8 a vidis priestor medzi kazdy den-dva a polrokom? Ja velky.

@mandzula A kolko dni je ta spravna hranica? Ja som rada, ze v nasej rodine sa to nepovazuje za kontrolovanie, som rada, ze sa zaujimaju. Ved popritom sa vzdy pobavime aj o inom.

janinah
16. okt 2025

Ja som dnes rozpravala o kakani s mojou 30+ dcerou,lebo je po brusnej operacii a z titulu mojej profesie viem v tomto poradiť.To som akože mala debatovat o počasí či o najnovšom divadelnom predstaveni len aby to bola debata na urovni?
No ale nič,ja idem zas....modliť sa za normalnu nevestu.

mandzula
16. okt 2025
@anonym_4b83b8

@mandzula A kolko dni je ta spravna hranica? Ja som rada, ze v nasej rodine sa to nepovazuje za kontrolovanie, som rada, ze sa zaujimaju. Ved popritom sa vzdy pobavime aj o inom.

@anonym_4b83b8 pre mna vtedy, ked sa deje nieco zaujimave, relevantne, obedy a vecere to urcite nie su. Ja osobne to nepovazujem za kontrolovanie, ako pise autorka, povazujem to skor za zbytocne. Informacie o papani a kakani, ak je dieta v poriadku, nema zdravotny problem, nepovazujem za natolko dolezite, aby som o nich musela podavat info kazdy den.

mandzula
16. okt 2025
@janinah

Ja som dnes rozpravala o kakani s mojou 30+ dcerou,lebo je po brusnej operacii a z titulu mojej profesie viem v tomto poradiť.To som akože mala debatovat o počasí či o najnovšom divadelnom predstaveni len aby to bola debata na urovni?
No ale nič,ja idem zas....modliť sa za normalnu nevestu.

@janinah a vidis rozdiel medzi tym, ked je zdrava a ked ma problem. Ci aj ked je zdrava referuje stolicu?

minenkaa
16. okt 2025

@anonym_autor moj foter sa ma tiež zakaždým pýta na moje decko

anonym_d140cb
16. okt 2025

Mám kamarátku, ktorá volá s mamou iba, keď niečo potrebuje ohľadne práce obidve sú účtovníčky.Bolo jej divné, že by mali spolu volať aj len tak.Takze si zavolajú raz, dva krát za mesiac a to stačí.Boli sme spolu vonku obidve s deťmi máme 35 + a bola šokovaná načo mi volá mama🤪každá rodina má svoj model.Jej mama 65+ žije sama a nevolajú si pre mňa to je divné.Ona argumentovala tým, že išla na internát, potom VS v inom meste a odcudzili sa, ale brat zostal bývať blízko mamy a ten s ňou a jeho rodinou trávi aj dovolenky.Kamaratka má taký chladnejší vzťah aj k deťom.

denithestrange1993
16. okt 2025

@anonym_autor ako rozumiem ze je to otravne, ale tak zas nic hrozne sa nepyta. To su bezne otazky co si robila,co robis,ako sa mas,co ste jedli

terry658
16. okt 2025

@anonym_autor neboj keď bude mať viac vnúčat nebude stíhať. Moji rodičia budú mať zachvíľu 13 vnúčat a nesríhajú už takéto blbosti.
Máte jedno tak sa zaujíma o jedno. Úplne normálne.

pikachu999
16. okt 2025

@anonym_autor ja neviem. A čo iné sa má pýtať? Či už píše sloh a vie násobilku?

muzula
16. okt 2025

no nemusi sa pytat nic...to je nejaka povinnost sa musiet denne pytat, aj ked nie je na co?

danica2711
16. okt 2025

@anonym_autor každý deň rovnaké otázky idú na nervy, ale veď jej na ne odpovedá tvoj muž, tak nenačúvaj a nezavzdušňuj sa

katuskamala1
16. okt 2025

Mne to tiez pride uplne normalne. Ak sa ma mamka neopytala, hovorila som ja 🙂 A sestre tiez. A manzelovi tiez ;) Lebo sme to nase dietatko vsetci lubili. Myslim i ja, ze ty mas problem so svokrou, a to uz ide ze:

"kto chce psa bit,palicu si najde"

anonym_49cf18
16. okt 2025

tvoj manžel si svoju mamu váži, nebude na ňu brýzgať tak ako ty na ňu tu.