Svokra prišla na 3 dni a doniesla si so sebou malé kura
Máme 3mesačne bábätko, svokra dnes prišla na 3 dni pomáhať, a priniesla so sebou aj malé živé kura (brojler na domáci chov), vraj je slabé, treba ho kŕmiť a zobrala si ho rovno do svojej izby. Kúpila to zrejme v piatok, a vraj pri preberaní si nevšimla že je jedno slabé, a doma ho nemohla nechať. Dopredu nič neoznamila, proste prišla aj s tým . Ako by ste reagovali?
Jasne všetko by bolo v pohode, ale keby to aspoň dopredu oznámi že čo a ako… však komunikácia
Myslím že aj autorka by to pochopila a možno by reagovala priatelskejsie keby jej o tom dopredu povie
@bolarazjedna u susedov deti sa cely zivot hranu so sliepkami vidim ich ked som v zahrade dievca ich pusinkuje natahuje aj v pyzame vyjde a nosi sliepky na rukach robia tak odnepamati a to uz ma 14nast tak snad ju to uz prejde...
ach jaj, niekedy boli kuriatka v izbách na peci, aby sa vyhriali, ani neviem či ľudia umývali ruky za každým, veď neboli vodovody, že otvorím kohútik a umývam, boli iba studne a ľudia žijú. V dnešnej dobe majú ľudia v byte psov, mačky, kanárikov, zajačikov, potkanov, plazy a jedno kuriatko im vadí.
To je zlateeee 😊 z toho raz bude fajn historka na grilovacky.
Ale chapem, je to svokra... ta aj keby kilo zlata doniesla tak ti bude vadit ze sa ti jeho lesk odraza do oci.
@sasitimi17 a čo by jej pomohlo, kedy vedela vopred, aspoň nebudú mať deti alergie
@mijo53 slušnosť nie ? či keby k tebe príde niekto na návstevu so zvieraťom bez oznámenia tak akože okej ? sa nepretvaruj omg
začala by som sa smiať, ale, že veľmi 😂😂😂😂
@evamarek77 Presne. Nad fotkou dieťa+pes, prípadne dieťa+mačka v objatí spolu v posteli sa tu každý rozplýva. Ale kuriatko v krabici v inej miestnosti je smŕŕŕť!
Ja by som sa potešila. Kuriatko potrebuje pomoc a podporu, aby prežilo.
Svoje 3 mes.babatko určite nebude rušiť. Len škoda že nemáš väčšie dieťa, by sa potešilo.
Ja že si doniesla kura na jedenie 🤣🤣🤣
No co by som robila...pomohla jej s kuratom.ked je slabe tak cierny caj a ak nezere super su nutridrinky.a vyhrevnu ziarovku.sme mali doma aj prepelice a dvoch pstrosov tak co tam kura.ved to je v krabici / klietke a obcas to zapipa
Nahodou je to vtipne 😂a nie mne by to nevadilo..
😂😂😂😂😂
a aký je problém? My sme doma bežne mávali malé kuriatka alebo húsatká v kuchyni v krabici, aby nepomrzli. Bývam na dedine a nie je to nič nezvyčajné. je to malé kuriatko , neboj dieťa z toho neochorie.
Trochu sa mi tomu ťažšie verí, ale môže byť. Ale foto by potešila. 😂
Takto je je dobrá svokra ,to je
Mozes urobit nejake veľkonočné fotky. Nerob paniku, nic sa bábätku nestane. Kura do krabice aby nesralo kade tade .
Mne osobne by nevadilo to kura , ale prístup svokry . To že ide pomôcť je síce od nej pekné , na druhej strane mala neveste oznámiť situáciu a už by bolo na autorke statusu ako sa ku tomu postaví . Nie, že mi svokra , len tak príde domov s hydinou . To sa naozaj nerobí .
Ja mám doma psa a nikdy v živote by som si nedovolila prísť k niekomu na návštevu s ním bez opýtania
Ja mám rada zvieratá, takže mne by to absolútne nevadilo. A úprimne, čo ti to kura spraví? Viac ti ublíži meče kúra z obchodu plne chémie keď ho zjes. Ale mala dať o Tom dopredu vedieť.
A čo? 3 dní to hádam zvládneš s kurcatom 😉😊😁
dievčence len si tu mylne predstavujte malé rozkošné kuriatko😀
totok je brojler, takže predpokladám, že až také maličké nebude, od rozkošného ďaleko a neskutočne to smrdí po zmeskách, ktorými to kŕmia, aby rýchlo narástlo...
asi ti nič nezostáva, len to vydržať a niesla ho ako v kabelke 😂
Nevidim ziaden problem v malom kurati v izbe v krabici na par dni. Ruky si predtym ako vezme mimco predsa umyje a tym to hasne.
Mne to pride naopak mile. Mam rada zvierata, hlavne tie male mladata (kuriatka,kacicky,steniatka,maciatka,kozliatka, prasiatka,jahniatka...) O takom malom kuriatku predsa ani nebudes vediet...zato ked teraz vydramatizujes a vyhrotis situaciu tak budes za xantypu nevestu nadlho....
to je strasne od veci :D akoze pobavilo ma to, ale aj tak si nemyslim, ze je toto realna situacia :D to by nikto nespravil asi. ani ta najneznesitelnejsia svokra nemoze byt taka bez mozgu :D
Nejako by som to neriešila. Keby máš väčšie dieťa to by bolo radosti.
Kura je v krabici v izbe ani o ňom nebudeš vedieť. Ľudia chovajú v bytoch kadejaké mačky, psov co so každú chvíľu lizu zadok potom v pohode nechajú aj dieťa olizat domácemu miláčikovi ale par gramové kura co sa k dieťaťu ani nepriblizi je problém. Mne by vadilo skôr to psisko alebo mačka smrad a chlpy po celom byte.... svokra je super ze ho nenechala Ken tak zomrieť od vyčerpania.
Uprimne…mne by skôr vadila svokra na 3 dni u nás, keď mala malá tri mesiace 🙂. Dcerka mala cca 3 mesiace, keď som s ňou prvý krát cestovala k rodičom 450km vlakom…pri zachovaní hygieny beznej pri malom dieťati, to zvládnu všetci.
My chováme sliepky (vonku 😅). Niekedy tesne pred zimou sa nám stala taká vec, že vo výbehu bol aj sud s vodou, kam jedna sliepka večer spadla a bola celá mokrá. Čo sme mali robiť? Keby ju necháme len v kurníku takú mokrú, tak by cez noc zamrzla. Vzali sme ju dnu a dali sme ju do klietky pri radiátor 🤷. A to bola dospelá sliepka, malé roztomilé kuriatko je oproti tomu nič 😁.
Pokiaľ sa bojíš v spojitosti s bábätkom, tak urči pravidlá, že kuriatko bude iba u nej v izbe a svokra si bude umývať ruky (ale to by mala byť samozrejmosť, aj keď nikdy nevieš 😅)
Mne by to nevadilo. Moja babka bežne tak mávala ak zvieratko bolo malé,trebalo sa o neho starať a podobne. Pravdepodobne je empatická osoba.
Och, skoro som vyprska kavu na monitor 🙂 to si vobec neviem predstavit, ze by sa k nam dovalila svokra s kurcatom 🙂
Ale ked tak nad tym rozmyslam, mam pre to pochopenie. Nasi tiez chovaju sliepky a ako decka sme velakrat mali v dome pri radiatore polozenu krabicku s malymi kuratkami, ked sa vyliahli prilis skoro. Pre nas, male decka, to bolo super, najkrajsie zazitky s malymi kuriatkami a zajacikmi (dedo choval zajace, tak tie sa tiez obcas vyskytli vo vnutri).
Teraz som si spomenula, ako mi raz hovorila moja kolegyna o tom, ako jej svokor nosil do prace opicu. Chovaju tusim tamariny (legalne), a stalo sa, ze po narodeni matka odvrhla mladatko. Svokor a svokra to mladatko vypiplali, starali sa on, lepili to rozne volnom z prace a pod, lebo to bolo ako babatko, ale stalo sa parkrat, ze svokor musel do prace a opicku bol nuteny vziat so sebou v krabici 🙂
Boze, doteraz som sa na tom rehotala... No ale teraz vážne. Ak byvate v dome, dajte kura do garaze alebo kde je teplo - mimo izieb, ak ti to teda prekaza. Nemyslim si, ze sa babu nueco stane, ale... skratka tvoja svokra vytvorila zbyticne nepríjemnú situaciu. Lebo ved kto uz chodi na návštevy s kuratom, ze? Teda - okrem starostky guudvejovej 😀
Ja by som to nechala na manželovi, nech hodi rec so svojou mamou, odvezie ju aj s tou jej cikoletou domov a pride, ked kurky trochu vyrastu 😀
Uz ako jedna napisala treba dat foto uz neresguje fakt si zacinam mysliet, ze je tu polka veci vymyslenych

Preboha robiš z toho dramu. Urcite je v krabici a nebeha po celom dome. Raz sa tomu zasmejete. V dnesnom svete je čoraz viac upejpaných ľudí.