icon

Svokra prišla na 3 dni a doniesla si so sebou malé kura

27. mar 2023

Máme 3mesačne bábätko, svokra dnes prišla na 3 dni pomáhať, a priniesla so sebou aj malé živé kura (brojler na domáci chov), vraj je slabé, treba ho kŕmiť a zobrala si ho rovno do svojej izby. Kúpila to zrejme v piatok, a vraj pri preberaní si nevšimla že je jedno slabé, a doma ho nemohla nechať. Dopredu nič neoznamila, proste prišla aj s tým . Ako by ste reagovali?

hedviga2
27. mar 2023

Preboha robiš z toho dramu. Urcite je v krabici a nebeha po celom dome. Raz sa tomu zasmejete. V dnesnom svete je čoraz viac upejpaných ľudí.

sasitimi17
27. mar 2023

Jasne všetko by bolo v pohode, ale keby to aspoň dopredu oznámi že čo a ako… však komunikácia
Myslím že aj autorka by to pochopila a možno by reagovala priatelskejsie keby jej o tom dopredu povie

slavomira236
27. mar 2023

@bolarazjedna u susedov deti sa cely zivot hranu so sliepkami vidim ich ked som v zahrade dievca ich pusinkuje natahuje aj v pyzame vyjde a nosi sliepky na rukach robia tak odnepamati a to uz ma 14nast tak snad ju to uz prejde...

mijo53
27. mar 2023

ach jaj, niekedy boli kuriatka v izbách na peci, aby sa vyhriali, ani neviem či ľudia umývali ruky za každým, veď neboli vodovody, že otvorím kohútik a umývam, boli iba studne a ľudia žijú. V dnešnej dobe majú ľudia v byte psov, mačky, kanárikov, zajačikov, potkanov, plazy a jedno kuriatko im vadí.

tykat
27. mar 2023

To je zlateeee 😊 z toho raz bude fajn historka na grilovacky.
Ale chapem, je to svokra... ta aj keby kilo zlata doniesla tak ti bude vadit ze sa ti jeho lesk odraza do oci.

mijo53
27. mar 2023

@sasitimi17 a čo by jej pomohlo, kedy vedela vopred, aspoň nebudú mať deti alergie

sasitimi17
27. mar 2023

@mijo53 slušnosť nie ? či keby k tebe príde niekto na návstevu so zvieraťom bez oznámenia tak akože okej ? sa nepretvaruj omg

dominikagier
27. mar 2023

začala by som sa smiať, ale, že veľmi 😂😂😂😂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
h2
27. mar 2023

@evamarek77 Presne. Nad fotkou dieťa+pes, prípadne dieťa+mačka v objatí spolu v posteli sa tu každý rozplýva. Ale kuriatko v krabici v inej miestnosti je smŕŕŕť!

vilma7
27. mar 2023

Ja by som sa potešila. Kuriatko potrebuje pomoc a podporu, aby prežilo.
Svoje 3 mes.babatko určite nebude rušiť. Len škoda že nemáš väčšie dieťa, by sa potešilo.
Ja že si doniesla kura na jedenie 🤣🤣🤣

misulka22
27. mar 2023

No co by som robila...pomohla jej s kuratom.ked je slabe tak cierny caj a ak nezere super su nutridrinky.a vyhrevnu ziarovku.sme mali doma aj prepelice a dvoch pstrosov tak co tam kura.ved to je v krabici / klietke a obcas to zapipa

gazpalm
27. mar 2023

Nahodou je to vtipne 😂a nie mne by to nevadilo..

otvorena
27. mar 2023

😂😂😂😂😂

btus
27. mar 2023

a aký je problém? My sme doma bežne mávali malé kuriatka alebo húsatká v kuchyni v krabici, aby nepomrzli. Bývam na dedine a nie je to nič nezvyčajné. je to malé kuriatko , neboj dieťa z toho neochorie.

nnnuuunnn
27. mar 2023

Trochu sa mi tomu ťažšie verí, ale môže byť. Ale foto by potešila. 😂

otvorena
27. mar 2023

Takto je je dobrá svokra ,to je

betulinka1
27. mar 2023

Mozes urobit nejake veľkonočné fotky. Nerob paniku, nic sa bábätku nestane. Kura do krabice aby nesralo kade tade .

lenka.25
27. mar 2023

Mne osobne by nevadilo to kura , ale prístup svokry . To že ide pomôcť je síce od nej pekné , na druhej strane mala neveste oznámiť situáciu a už by bolo na autorke statusu ako sa ku tomu postaví . Nie, že mi svokra , len tak príde domov s hydinou . To sa naozaj nerobí .
Ja mám doma psa a nikdy v živote by som si nedovolila prísť k niekomu na návštevu s ním bez opýtania

lucia147852
27. mar 2023

Ja mám rada zvieratá, takže mne by to absolútne nevadilo. A úprimne, čo ti to kura spraví? Viac ti ublíži meče kúra z obchodu plne chémie keď ho zjes. Ale mala dať o Tom dopredu vedieť.

mirkava
27. mar 2023

A čo? 3 dní to hádam zvládneš s kurcatom 😉😊😁

ana82
27. mar 2023

dievčence len si tu mylne predstavujte malé rozkošné kuriatko😀
totok je brojler, takže predpokladám, že až také maličké nebude, od rozkošného ďaleko a neskutočne to smrdí po zmeskách, ktorými to kŕmia, aby rýchlo narástlo...
asi ti nič nezostáva, len to vydržať a niesla ho ako v kabelke 😂

kepassa
27. mar 2023

Nevidim ziaden problem v malom kurati v izbe v krabici na par dni. Ruky si predtym ako vezme mimco predsa umyje a tym to hasne.
Mne to pride naopak mile. Mam rada zvierata, hlavne tie male mladata (kuriatka,kacicky,steniatka,maciatka,kozliatka, prasiatka,jahniatka...) O takom malom kuriatku predsa ani nebudes vediet...zato ked teraz vydramatizujes a vyhrotis situaciu tak budes za xantypu nevestu nadlho....

renirv
27. mar 2023

to je strasne od veci :D akoze pobavilo ma to, ale aj tak si nemyslim, ze je toto realna situacia :D to by nikto nespravil asi. ani ta najneznesitelnejsia svokra nemoze byt taka bez mozgu :D

44janica44
27. mar 2023

Nejako by som to neriešila. Keby máš väčšie dieťa to by bolo radosti.
Kura je v krabici v izbe ani o ňom nebudeš vedieť. Ľudia chovajú v bytoch kadejaké mačky, psov co so každú chvíľu lizu zadok potom v pohode nechajú aj dieťa olizat domácemu miláčikovi ale par gramové kura co sa k dieťaťu ani nepriblizi je problém. Mne by vadilo skôr to psisko alebo mačka smrad a chlpy po celom byte.... svokra je super ze ho nenechala Ken tak zomrieť od vyčerpania.

jazula
27. mar 2023

Uprimne…mne by skôr vadila svokra na 3 dni u nás, keď mala malá tri mesiace 🙂. Dcerka mala cca 3 mesiace, keď som s ňou prvý krát cestovala k rodičom 450km vlakom…pri zachovaní hygieny beznej pri malom dieťati, to zvládnu všetci.

maribell
27. mar 2023

My chováme sliepky (vonku 😅). Niekedy tesne pred zimou sa nám stala taká vec, že vo výbehu bol aj sud s vodou, kam jedna sliepka večer spadla a bola celá mokrá. Čo sme mali robiť? Keby ju necháme len v kurníku takú mokrú, tak by cez noc zamrzla. Vzali sme ju dnu a dali sme ju do klietky pri radiátor 🤷. A to bola dospelá sliepka, malé roztomilé kuriatko je oproti tomu nič 😁.
Pokiaľ sa bojíš v spojitosti s bábätkom, tak urči pravidlá, že kuriatko bude iba u nej v izbe a svokra si bude umývať ruky (ale to by mala byť samozrejmosť, aj keď nikdy nevieš 😅)

bosorkabb
27. mar 2023

Mne by to nevadilo. Moja babka bežne tak mávala ak zvieratko bolo malé,trebalo sa o neho starať a podobne. Pravdepodobne je empatická osoba.

diewcatqoo
27. mar 2023

Och, skoro som vyprska kavu na monitor 🙂 to si vobec neviem predstavit, ze by sa k nam dovalila svokra s kurcatom 🙂
Ale ked tak nad tym rozmyslam, mam pre to pochopenie. Nasi tiez chovaju sliepky a ako decka sme velakrat mali v dome pri radiatore polozenu krabicku s malymi kuratkami, ked sa vyliahli prilis skoro. Pre nas, male decka, to bolo super, najkrajsie zazitky s malymi kuriatkami a zajacikmi (dedo choval zajace, tak tie sa tiez obcas vyskytli vo vnutri).
Teraz som si spomenula, ako mi raz hovorila moja kolegyna o tom, ako jej svokor nosil do prace opicu. Chovaju tusim tamariny (legalne), a stalo sa, ze po narodeni matka odvrhla mladatko. Svokor a svokra to mladatko vypiplali, starali sa on, lepili to rozne volnom z prace a pod, lebo to bolo ako babatko, ale stalo sa parkrat, ze svokor musel do prace a opicku bol nuteny vziat so sebou v krabici 🙂

zorkahorka
27. mar 2023

Boze, doteraz som sa na tom rehotala... No ale teraz vážne. Ak byvate v dome, dajte kura do garaze alebo kde je teplo - mimo izieb, ak ti to teda prekaza. Nemyslim si, ze sa babu nueco stane, ale... skratka tvoja svokra vytvorila zbyticne nepríjemnú situaciu. Lebo ved kto uz chodi na návštevy s kuratom, ze? Teda - okrem starostky guudvejovej 😀
Ja by som to nechala na manželovi, nech hodi rec so svojou mamou, odvezie ju aj s tou jej cikoletou domov a pride, ked kurky trochu vyrastu 😀

diaszoky
27. mar 2023

Uz ako jedna napisala treba dat foto uz neresguje fakt si zacinam mysliet, ze je tu polka veci vymyslenych