Svokra prišla na 3 dni a doniesla si so sebou malé kura
Máme 3mesačne bábätko, svokra dnes prišla na 3 dni pomáhať, a priniesla so sebou aj malé živé kura (brojler na domáci chov), vraj je slabé, treba ho kŕmiť a zobrala si ho rovno do svojej izby. Kúpila to zrejme v piatok, a vraj pri preberaní si nevšimla že je jedno slabé, a doma ho nemohla nechať. Dopredu nič neoznamila, proste prišla aj s tým . Ako by ste reagovali?
Vidím ze sa tu dobre bavite 😄 tak teda sme to vyriešili tak že dobre, bude dodržiavať hygienu a dohodli sme sa ze to nepovieme môjmu mužovi (jej synovi) ten by ju s tým vyhodil, ani 5rocnej nepovieme. Ona vie ze ma zakázané k nám nosiť vtáky (aj minule niečo doniesla z lesa). Mne ide skôr o hygienu kvôli bábätku. A pre tie domyslave, my dve vychádzame veľmi dobre len ma to zaskočilo že minule jej syn za to vynadal a zas urobila to isté 🤦♀️ ale tak budiš, budem ju kryť pred synom aby nebol oheň na streche 😉 a teraz všetci povinne na kávu nech mate o com klebetit 😉😄
@h2 je to ozaj male kuriatko, také do ruky, ale je slabé ani nepipne, nevieme ci prežije.
Ďakujem, myslela som si. Dúfam, že prežije.
Podľa mňa na tom nič strašné nie je. Tak 3 dni budete mať doma aj malé kuriatko v krabici. My napr. teraz máme vo vnútri v kartónovej krabici obloženej polystyrénom vajíčka na liahnutie. Za 2 týždne by sa mali vyliahnuť kuriatka, tak budú tam, v tej krabici vo vnútri, keďže je vonku ešte chladno.
A čo je na tom zle? Sliepky sú inteligentné tvory, kurata sú zlaté, tvoje dieťa nepride do kontaktu s výkalmi ani ničím iným keďže bábo je maličké a predpokladám že kura je v krabici zavreté v izbe.. proste neviem kde je akože problém?
Netaj to pred manželom. Nie je to podla mna spravne
Nijak by som to neriesila, prost enormalne kura pravdepodobne v niecom ho ma, nebeha len tak (popravde, mala som takto maleé húsa v izbe :D proste ked musis tak musis) aj tak to neobchytkava, nakrmi a necha ho tak. PRoste umyvat ruky a vybavene.
Ináč, teraz som si spomenula, ako tu pred pár rokmi dávala jedna žienka (absolútne si už nespomínam, kto), že jej mama takto doniesla domov neduživé teliatko a mala ho v kuchyni. Bolo veľmi zlaté a dostala samé super komentáre.
brojler? lebo čo viem brojlere predávajú aj také kilové...a či má len pár dekov? aké staré je?
lebo malinké bude aj v krabici, ale kilové už bude behať po byte...
však daj čo povie na to manžel keď to uvidí...
@deti95060810 Už písala, je to maličké kuriatko.
@deti95060810 no kilove asi nie... ale inak zalezi od toho ako si to kupi, ci rovno z liahnicky, alebo potom vacsie, ktor eo mesiac dva tri zjedia. Ale Vacsinou su to malicke kuriatka, pripadne take tie hole dlhe :D mozno 6-8tyzdnove, 20t sa uz predavaju nosnice.. 🙂 Neviem presne tyzdne, ale co sme doniesli tie 20t to uz je hotova velka sliepka - v mensom :D
Takze ona k vam chodi bezne so zivou hydinou po vreckach? 😁
tak mohla vam o tom povedat aj dopredu, ale mne by to tiez nevadilo, ja som schopna prichylit aj zirafu 🙂
Ja by som sa potešila . Zlata je. Je to milé. Predpokladám ze ho ma v krabici a nebude.s nou v posteli, čiže by som neriešila. Možno ho raz dostaneš aj v kuchynskej úprave. Potom to bude ôk?
Nijako, by som bola rada za pomoc. Keby som pomoc nechcela, podakovala by som a poslala ju domov. Nabalila rezne, salat, polievky, podakovala este raz a dovidenia.
takze problem nie je so svokrou ani kuratom, ale muzom, bojis sa, ze on to zisti. My sme tiez raz mali kuriatka v dome pri kachlovej peci, asi 22 kusov, par dni boli u nas, lebo 3dnove by v kurniku na slame neprezili, muz im potom zostrojil v ramci kurnika utulne lezivisko v krabici s podtielkou a svietila im tam cely cas ziarovka kvoli teplu. A mame 4 decka aj ich chytili, nik nedostal salmonelu ani ziadnu inu pliagu.
Zober to aj trošku s humorom, máte krásny pípavý budíček.
Mna picne 🤣🤣🤣
Pošli fotku kuraťa v izbe aj so svokrou 😂😂😂
Toto je sie dobre 😀😀😀 no tak bude svokra s kuratom, ked nebude prospievat, tak bude mini grilovane kurca
@ceklis dobrý napad 😀😀😀 veď je to zlate ja takto dokrmujem papagaje a nosim ich vsade známy si už zvykli😂😂😂
reagoval by som s laskou, pomohla najst pre kura vhodne miesto. Svokra by bola pre mna dolezitejsia ako moja nechut k tomu kuratu.

Absolútne žiadno. Tiež si pamätám ako babka mávala vo vnútri malé kuriatka aby boli v teple. Hadam ho nenechá uhynut. Aj keď povedať to mohla.
Moja dcéra mali dokonca v predškolskej kuriatko resp vajce a z toho sa vyliahlo kuriatko. A robili z toho projekt.