icon

Svokra prišla na 3 dni a doniesla si so sebou malé kura

27. mar 2023

Máme 3mesačne bábätko, svokra dnes prišla na 3 dni pomáhať, a priniesla so sebou aj malé živé kura (brojler na domáci chov), vraj je slabé, treba ho kŕmiť a zobrala si ho rovno do svojej izby. Kúpila to zrejme v piatok, a vraj pri preberaní si nevšimla že je jedno slabé, a doma ho nemohla nechať. Dopredu nič neoznamila, proste prišla aj s tým . Ako by ste reagovali?

sense
27. mar 2023

Absolútne žiadno. Tiež si pamätám ako babka mávala vo vnútri malé kuriatka aby boli v teple. Hadam ho nenechá uhynut. Aj keď povedať to mohla.
Moja dcéra mali dokonca v predškolskej kuriatko resp vajce a z toho sa vyliahlo kuriatko. A robili z toho projekt.

autor
27. mar 2023

Vidím ze sa tu dobre bavite 😄 tak teda sme to vyriešili tak že dobre, bude dodržiavať hygienu a dohodli sme sa ze to nepovieme môjmu mužovi (jej synovi) ten by ju s tým vyhodil, ani 5rocnej nepovieme. Ona vie ze ma zakázané k nám nosiť vtáky (aj minule niečo doniesla z lesa). Mne ide skôr o hygienu kvôli bábätku. A pre tie domyslave, my dve vychádzame veľmi dobre len ma to zaskočilo že minule jej syn za to vynadal a zas urobila to isté 🤦‍♀️ ale tak budiš, budem ju kryť pred synom aby nebol oheň na streche 😉 a teraz všetci povinne na kávu nech mate o com klebetit 😉😄

h2
27. mar 2023

@vilma7 Aj ja som si to pôvodne myslela. 🍗😂

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
h2
27. mar 2023

@ana82 Nemyslím si. Brojler to ešte len bude. Kto by kúpil už veľkého brojlera, ktorý je "na umretie" a potrebuje starostlivosť? Myslím, že by bolo dobré, keby autorka napísala, či je to teda kuriatko, alebo brojler.

autor
27. mar 2023

@h2 je to ozaj male kuriatko, také do ruky, ale je slabé ani nepipne, nevieme ci prežije.

h2
27. mar 2023

Ďakujem, myslela som si. Dúfam, že prežije.

srdeenko19
27. mar 2023

Podľa mňa na tom nič strašné nie je. Tak 3 dni budete mať doma aj malé kuriatko v krabici. My napr. teraz máme vo vnútri v kartónovej krabici obloženej polystyrénom vajíčka na liahnutie. Za 2 týždne by sa mali vyliahnuť kuriatka, tak budú tam, v tej krabici vo vnútri, keďže je vonku ešte chladno.

jana_eyre_2
27. mar 2023

A čo je na tom zle? Sliepky sú inteligentné tvory, kurata sú zlaté, tvoje dieťa nepride do kontaktu s výkalmi ani ničím iným keďže bábo je maličké a predpokladám že kura je v krabici zavreté v izbe.. proste neviem kde je akože problém?

hedviga2
27. mar 2023

Netaj to pred manželom. Nie je to podla mna spravne

simca06022011
27. mar 2023

Nijak by som to neriesila, prost enormalne kura pravdepodobne v niecom ho ma, nebeha len tak (popravde, mala som takto maleé húsa v izbe :D proste ked musis tak musis) aj tak to neobchytkava, nakrmi a necha ho tak. PRoste umyvat ruky a vybavene.

h2
27. mar 2023

Ináč, teraz som si spomenula, ako tu pred pár rokmi dávala jedna žienka (absolútne si už nespomínam, kto), že jej mama takto doniesla domov neduživé teliatko a mala ho v kuchyni. Bolo veľmi zlaté a dostala samé super komentáre.

deti95060810
27. mar 2023

brojler? lebo čo viem brojlere predávajú aj také kilové...a či má len pár dekov? aké staré je?
lebo malinké bude aj v krabici, ale kilové už bude behať po byte...
však daj čo povie na to manžel keď to uvidí...

h2
27. mar 2023

@deti95060810 Už písala, je to maličké kuriatko.

tykat
27. mar 2023

@h2 no ale to bola jej MAMA 😁 ta aj keby anakondu ovinula okolo lustra tak by to bolo nununu

simca06022011
27. mar 2023

@deti95060810 no kilove asi nie... ale inak zalezi od toho ako si to kupi, ci rovno z liahnicky, alebo potom vacsie, ktor eo mesiac dva tri zjedia. Ale Vacsinou su to malicke kuriatka, pripadne take tie hole dlhe :D mozno 6-8tyzdnove, 20t sa uz predavaju nosnice.. 🙂 Neviem presne tyzdne, ale co sme doniesli tie 20t to uz je hotova velka sliepka - v mensom :D

tykat
27. mar 2023

Takze ona k vam chodi bezne so zivou hydinou po vreckach? 😁

nelca84
27. mar 2023

tak mohla vam o tom povedat aj dopredu, ale mne by to tiez nevadilo, ja som schopna prichylit aj zirafu 🙂

h2
27. mar 2023

@tykat 😂😂😂 Veľká pravda!

cecilia29
27. mar 2023

Ja by som sa potešila . Zlata je. Je to milé. Predpokladám ze ho ma v krabici a nebude.s nou v posteli, čiže by som neriešila. Možno ho raz dostaneš aj v kuchynskej úprave. Potom to bude ôk?

h2
27. mar 2023

@tykat Keby len s hydinou, minule niečo doniesla z lesa, tak pokojne to mohol byť aj orol. 🦅 Svokra je proste na vtákov. 🐦❤️

ana82
27. mar 2023

@h2@tykat no autorka som zvedavá ako schováš pred mužom maša 😂 evidentne babka začala od najmenších😂

veselo_neveselo
27. mar 2023

Nijako, by som bola rada za pomoc. Keby som pomoc nechcela, podakovala by som a poslala ju domov. Nabalila rezne, salat, polievky, podakovala este raz a dovidenia.

negymama
27. mar 2023

takze problem nie je so svokrou ani kuratom, ale muzom, bojis sa, ze on to zisti. My sme tiez raz mali kuriatka v dome pri kachlovej peci, asi 22 kusov, par dni boli u nas, lebo 3dnove by v kurniku na slame neprezili, muz im potom zostrojil v ramci kurnika utulne lezivisko v krabici s podtielkou a svietila im tam cely cas ziarovka kvoli teplu. A mame 4 decka aj ich chytili, nik nedostal salmonelu ani ziadnu inu pliagu.

bylinka25
27. mar 2023

Zober to aj trošku s humorom, máte krásny pípavý budíček.

alzbeta1301
27. mar 2023

Mna picne 🤣🤣🤣

ceklis
27. mar 2023

Pošli fotku kuraťa v izbe aj so svokrou 😂😂😂

kiki68
27. mar 2023

Toto je sie dobre 😀😀😀 no tak bude svokra s kuratom, ked nebude prospievat, tak bude mini grilovane kurca

alzbeta1301
27. mar 2023

@ceklis dobrý napad 😀😀😀 veď je to zlate ja takto dokrmujem papagaje a nosim ich vsade známy si už zvykli😂😂😂

jennky13
27. mar 2023

reagoval by som s laskou, pomohla najst pre kura vhodne miesto. Svokra by bola pre mna dolezitejsia ako moja nechut k tomu kuratu.