Svokra rieši všetko so synáčikom
Chcela by som vedieť ,ako to máte zienky vy . Ide o to že všetko pani svokra rieši s mužom -synačikom. Či už čo sa týka návštev a všetkého. Vôbec mňa sa nikdy na nič nepýta. Neviem či to robí schválne. Mám po pôrode a jasné že sa pýta muža kedy a čo a kedy prídu.. prečo je taká a nenapíše mi ako sa mám a kedy prídu a čo mi má doniesť?
Vlastne ani neviem či sa pýta namna ale viem že sa pýta všetko ,vyzvedá. Myslíte že bude chyba vo vzťahu medzi mnou a ňou. ?To naozaj sa nemôže trochu posnažiť ,keď vidí že sa s mužom máme naozaj radi ?že sme spolu už cca 20rokov? To musím len ja byť milá a obetavá?
Je to smutné .
Veď nech spraví muz kávu a otvorí keksy z obchodu. Možno ti donesie obed alebo čo. A keď nie tak nech chvíľu posedia a hotovo.
@cocolino234 keďže som po pôrode ,čakala som iný prístup. Ale veď nevadí . Každá žena je iná .
Chyba je vo tvojom vzťahu s tvojim mužom. Nie so svokrou. S nim si to musíš vyjasniť. On sa zrejme nechova podľa tvojich predstáv, resp. nestojí za tebou tak, ako by si si predstavovala. Kľudným rozhovorom bez kriku a nátlaku a neustálym opakovaním by sa to mohlo zlepšiť.
U nas je to tak, ze ak k nam ide svokor (gratulovat ) alebo chce aby sme tam prišli my volá manželovi
Ak chcu moji rodicia(ano aj moj otec) prist sem alebo aby sma tam isli my, volajú mne
A to mam so svokrom vrucny vzťah, lepší ako s vlastnymi rodičmi
Tak pise synovi tak ako moja mama vola mne a nie môjmu muzovi. Je to podla mna normalne. Neprehanaj.
Podľa mňa je to úplne ok, že nevolá tebe a "neotravuje". Keby ti vyvolávala, tiež by sa ti to asi nepáčilo. Normálne sa dohodni s mužom, nech sa ťa najprv spýta, či a kedy môžu prísť, prip. čo doniesť. Mne tiež svokra prvé roky nevolala, podľa mňa nechcela otravovať. Občas sa ozve až odvtedy, čo som jej párkrát zavolala ja. Nech jej muž povie, že ti má zavolať alebo jej zavolaj sama a dohodnite sa.
Ja ti neviem aky mas problem.Si po porode,tak samozrejme si unavena,citlivá,asi ti vsetko vadi.To sme vsetky take boli.Prilis malo si dala do temy,aky mate vztah,co sa vlastne deje zle ci dobre.Ja ti poviem,ja som mala hroznu exsvokru.Po potratoch ocakavala,ze budem n druhy deň fit a makat na zahrade a usmievať sa od ucha k uchu.Po porode ani tuk ako mi je apod,ale cakala,ze ja sa budem dennodenne viackrat ozyvat z porodnice a ospravedlnovat sa ako jej bohuzial nemozem prist navarit,popratat,pomoct,odrhnut sneh.Synacika bombardovala vycitkami co som zac a co je on zac,lebo je so mnou.6tonedelie?Nehrozilo pri nej.Sak oni kedysi tiez hned isli na rolu s dojcatom na chrbte.Bud rada,ze mas od nej pokoj,asi tak.Teraz mam super svokru..lebo rešpektuje urcite hranice co nie kazdy vie,ci uz svokry ebo nevesty.Toto je vecna téma..len si musis uvedomit,kedy ti nieco vadí iba z principu,ze lebo svokra a kedy je to opodstatnene.Sak nech pride pozriet babo,to je normalne,a plno svokier ocakava kavu apod,no tak povieš,si unavena,ubolena,muz urobi.Ak to nepochopi,nic si z toho nerob.Predchadzajuce generacie rodili v horsich podmienkach,maju ine zvyky a ine nazory.Ak je chlap maminkin mazliček,to uz je horsie..a ked ti to 20r nevadilo co uz teraz
No v prvom rade sa dohodni so svojim mužom ohľadom návštev, keďže sa riešia cez neho. Si v 6tonedeli, ak si žiadne neprajes, necítiš sa na ne, máš na to nárok. Dohodnite sa medzi sebou, ako vám to ne/vyhovuje a nech mamičku konfrontuje on. Ak nemás so svokrou vrúcny vzťah a nemáte sa radi, tak nemaj voci nej žiadne ocakavania, buď slušná ale radsej si drz odstup.
no ja neviem, ale u nás riešim všetko so svokrou ja :D asi to záleží aj od povahy, vzťahov.. môj muž nemá náladu na také tie ,,čo nové?ako deti?" taľafatky :D a ohľadne návštevy sa svokra spýta toho, koho má ,,po ruke" - manžela, keď je trebárs s jedným synom u nich alebo mňa, keď so mnou volá, alebo skrze švagrinú, ktorá so mnou volá :D a dohodneme sa s mužom a dáme vedieť
Nerieš to. Ja so svokrou bývam. A dám príklad ideme s manželom do obchodu ja som pri nej ešte manžel vonku a ona jemu kričí von ze jej ma kúpit napr rožky nepovie to mne. Alebo jeho sestra sa ma niečo opýta a vzápätí mi povie zavolaj mi brata a jeho sa opýta to isté čo na lebo moja odpoveď bola pre ňu asi nedostacujuca aj keď ta istá. A milión príkladov mam ešte niekedy aj manžel... Ale už sa nezkostim veľmi. Čiže ta tvoja situácia nieje až taká zlá.
neriesila by som to tak, tak no a co, ze sa nepyta teba, ked si po porode je logicke ze ta mozno nechce otravovat, zatazovat a preto to zistuje od svojho syna.
Po 20 r si si musela zvyknúť.Mala si očakávania, ktoré sa nesplnili....veď jej napíš kedy chcete prísť?vždy Ta bude brať ako tu, čo jej vzala syna
Rieš seba, toto je úplne varenie problému z vody. Samonasieraci efekt. Nečakaj od nikoho nič. Je to ťažké ale stojí to za to.
Moja zlata 😂😂😂
My sme spolu 25 rokov a áno aj moja svokra vola vždy najprv manželovi. Ale mne to vôbec nevadí, je to jej syn.
Raz ešte na začiatku nášho spoločného žitia s manželom sa rozhodla, že ma príde navštíviť, muž nebol doma. Zazvonila dolu na vchode, ja som sa ozvala kto je. Ona, že mama. Z fleku som odvrkla, to ťažko, moja mama je v robote a neotvorila som vchod.
Nedalo mi, volám mojej mamke, kde je a čo sa mi stalo. Moja mama pohotovo a nebola to svokra ?!
Si vieš predstaviť, čo chudera musela zažiť a mna skoro kleplo 😂😂😂😂
Na moju obranu… cela rodina jej nepovie inak ako “stara”. Majú to zaužívané a hoci mi to trhalo uši, keď som sa k ním vydala do rodiny, dnes mi to divne už nepríde. Ale predstavila sa ako mama a mne vibec nedobalilo 🙈🙈🙈🙈
Ona to vzala športovo a vychádzame spolu super.
Vieš kde chceš vidieť problém, problém bude, kde chceš vidieť snahu o normálne fungovanie tak problémy nebudú žiadne.
Bud rada, že sa zaujíma 😉
Mala by to povedat. Mate rozum i vy nepotebujete radu od nej.

@konikkon nečakám premeny už vôbec nie. Už som sa napočuvala toho dosť za tie roky ..bolo aj predbiehanie sa akoby somnou súperila. Bolo toho dosť či intríg atď.