icon

Svokra sa na smrť urazila

6. júl 2020

Ženy už ma poraža znej niekedy. Neviem čo robim zle, vždy sa snažim každemu vyhovieť a ajtak za dobrotu na žobrotu. Mam mesačneho syna, v ramci chudnutia po pôrode som chodila skoro každy deň peši k nim iba tak posediet na kavu. Byvaju cca 4km od nas takze akurat mi ta trasa vyhovovala. Takže malého vidavali každy deň. Popri tom ako som s malym doma som si chcela zacat trosku privyrabat tak som si nahadzovala na bazar veci kym maly spal konecne, lebo cely den reval vtedy.Samozrejme som tu mala bordel ako v tanku všade porozhadzovanych milion veci a dotoho vola svokra že či možu prisť na bazen ona s dcerou a so synom. V komplexe kde byvame mame bazen pre rezidentov. Tak hovorim jej jasne zazvonte mi ked tu budete ja vam otvorim ale nepridem zavami dole lebo mam nejaku pracu ešte tak si užite bazen. A ked odchadzali tak mi vola ze ci mozu vidiet maleho ja že uff no mam tu hrozny bordel teraz na nejaku navstevu nemate si ani kde sadnut ze pridem dole radsej, kedze boli neodbytni tak som sa naozaj obliekla nachystala revajuce decko a volam jej ze idem dole, maly akurat uplne zavijal tak to pocula v telefone a vravi ze vies co tak uvidime sa nabuduce pocujem ze maly ti velmi place. Hovorim si chvalabohu ze ti to doplo konečne.
No a po 3 dnoch sa dozvedam ako sa stazovala aj svojmu muzovi aj mojmu muzovi aj svojej mame ze som ju nechcela pustit do bytu 😂😂 ze či je cudzia ze tu boli 2 hodiny a nevideli maleho... kazdy den su snim!!!!. Ja neviem ale som az taka krava zato ze mi je neprijemne sem pozvat polku rodiny ked tu mam bordel? Ked nieco robim? Kebyže pridu po pol roku za nami a ze by chceli vidiet maleho ale sak den predtym cely den boli snim a ona ma dobre ze nepreklina pred celou rodinou😂 a otom že už 3 dni mi neodpisuje a nedviha jak keby som jej večeru zedla ani nehovorim. ja uz neviem naozaj naco sa snazim aby bol.kazdy spokojny ked je ajtak kazdy nespokojny😁

ina009
6. júl 2020

Tak ako napísala veronicka88 svokra je svokra nie kamarátka ja by som tam na tvojom mieste nechodila každý deň a neliz jej rit ako píšeš 😃 vybuduj si rešpekt a postavenie v rodine. Máj svoj názor aj keď budes zaňho zlá nikdy nevyhovies každému a svokre už dupľom. Vôbec nemaj zle svedomie za to čo sa stalo ty si to takto chcela a hotovo ona ti nebude predsa diktovať čo kedy máš robiť a čo nemáš. Buď troska aj drzá a nemáš sa vobec za čo ospravedlňovať nech si na teba nedovoľuje nie si malé decko a ona ako manipulátor je úplne zlá kombinácia a preto sa nedaj zmanipulovať. Ona ti možno aj do hlavy vsugeruje akú si ty chybu spravila že si ich nepustila ale stoj si za svojim názorom nepodriaďuj sa jej.

sissy27
6. júl 2020

úplne bez problémov a keďže prišli neohlásene, tak ani nemajú právo sa sťažovať. Nesedím doma s naškrobenými záclonkami pre prípad, že by niekto prišiel. Normálne fungujem a keď do toho niekto príde tak príde, nerobím okolo toho vedu. Ak niekto očakáva vyglancovaný byt a 5-chodové občerstvenie, tak holt nech si dohodne termín kedy mi to pasuje.
Každý sme v tomto iný, mne "prepadovky" nerobia žiadny problém, či je to rodina alebo kamaráti. Všetci o tom vedia a všetci vedia, čo môžu u nás očakávať, zatiaľ sa nikto nesťažoval a všetci sa radi vracajú, tak to asi máme dobre zavedené 😀
Ty to máš inak, tvoja svokra to má inak, tak sa porozprávajte, dohodnite a neriešte chujoviny jedna aj druhá.

mareka49
6. júl 2020

Tak pri mesacnom decku asi nebudes mat ako zo skatulky.
Chapem ta.
Ale aj ju.
Jej by nevadila miliarda bordelu si myslim.
Mozno chcela na wc, mozno vodu z vodovodu.
Mozno fakt len kuk na maleho.
Nabuduce ju vpusti nech vidi.
A co.
Inak obmedzila by som tie navstevy u nich.
Zvyknu si a potom bude zle, ze mas vlastny program.

ina009
6. júl 2020

@mareka49 podľa mna keby bola svokra sama by ju pustila ale ako spomínala bola s ďalšími tromi osobami ja tu nevidím na svokrinu obhajobu nič😀

anickaaa6aaa
6. júl 2020

Ja to chápem. Tiež neznášam neohlasene návštevy a tiež by som mala problém pozvať dnu. Ju samu možno áno ale viac ľudí nie.

dskjhfdlkdjhl
6. júl 2020

Ja som myslela, ze urazena je svokra a ked tak citam, tak urazena je zakladatelka, tak teraz neviem😀

sofia1
6. júl 2020

Vykašli sa na to predsa nebuď skákať ako ona podľa a problém je ten,ze si si ju moc pustila k telu.Mne robila to,ze vždy neohlasene prišla na týždeň,tak som dupla a od vtedy je pokoj.

veronicka88
6. júl 2020

Každá zloba trvá tri dni...dajte si od seba oddych,vychladnitr.ty to už v sebe nerieš. Nemôžeš za to,a vlastne sa ani nič nestalo.ja mám komplikovanú druhú stranu veľmi ale vždy sme našli kompromis. A keď sa sfucali počkala som a všetko prehrmelo.zaskrie to ale to čo neviem zmeniť neriešim. A oni sa nezmenia.

cervenaruza123
6. júl 2020

Ahoj. No aj v kazdej rodine su ine zvyky. Napriklad u nas sa v ramci rodiny neporiadok nejak neriesi. Ked pride k nam babka a mame prilis upratane, citi sa neprijemne, akoby sa tu ani nezilo. Citi sa akoby bola cudzia, ze sme byt vylestili ako nejaku vystavku, ze ju nevieme akoby prijat do bytu, v ktorom realne zijeme. Vzdy povie, ze to vyzera ako v nemocnici a smutna je, ci cele dni len lestime byt a ci ani nezijeme. Ked maju prist na navstevu moji rodicia a spomeniem, ze idem pratat, priam sa urazia, ze ci su oni oficialna navsteva, ze teraz chcem kvoli nim pratat 😀. Je bezne, ze sa v ramci rodiny pride na navstevu a pani domaca povie, ze prepacte, mame neporiadok. A nie v ramci slusnosti, ako to byva, ze bytik sa leskne a pani domaca to povie, aby ospravedlnila pripadne prehliadnute zrnko prachu. Ale naozaj je neporiadok, v domacnosti sa proste zije a tak to aj vyzera. Samozrejme ine su velke oficialne navstevy ci oslavy, ale v ramci beznych navstev sa poriadok nijak specialne neriesi, ked niekto pride neohlasene ci v nevyhovujucom case, musi zniest aj beznu fungujucu domacnost s hrncami na sporakoch ci hrackami na zemi 😀. No a pokial to svokra vnima podobne, tak preto sa jej to asi dotklo. Ale napriklad darmo my mame v rodine takyto zvyk, ze neporiadok sa neriesi, tiez mi to nie je najprijemnejsie, ked mam neporiadok a niekto ma prist. Takze sa ti vobec necudujem a svokru to asi prejde. A neries co si myslia ostatni, pravidla doma si nastavujeme sami, zvyknu si casom na to, ze ty do bytu nepustas, ked mas neporiadok a prestanu to riesit.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lenuliatko84
6. júl 2020

Citala som ale ,mladej pani asi vsetko vadí. Joj uz teraz lutujem jej nevestu

whatever1
6. júl 2020

@leuchtturm kokos ved je mesiac po pôrode, ešte stále v 6sto nedeli. Napriek tomu každý deň prinesie svokre vnucatko nech sa pokocha, dá si s nou kávu, snaží sa vyjsť v ustreti. Na takúto nevestu máloktorá svokra natrafi. Normálny človek keď príde neohlasene tak počíta s možnosťou že sa to druhému nemusí hodiť. Jej sa to nehodilo, slušne to vysvetlila a aj napriek tomu silou mocou chcela ísť k nej. Ja toto nepochopím. Rozumný človek pochopi ,že aha asi som prišla nevhod a nabudúce sa ohlási. Ale ako sa hovorí "podaj certovi prst a zozere ti celú ruku". Podľa teba je v pohode že ju za to 3 dní ignorovala a ohovarala kade tade?

asia83
6. júl 2020

@leuchtturm Áno, to je problém. Aj pre mňa by bol. Vám možno nevadí, že budete v ich očiach za bordelárku lenivú či je vám jedno, že si ich uctíte tak, že si nebudú mať ani kde sadnúť, no nie každá je taká flegmatička. Ja som alergická na bordel, preto kašlem na bazár, prvoradý je poriadok. Už len kvôli sebe. Takže navrhujem autorke upratať preventívne, je to pre ňu taká lekcia do budúcna. No a čo sa vás týka, nechcela by som byť vaša nevesta. Zrejme budete tiež "typická" svokra.

mariejenka
6. júl 2020

Ja len k bodu o porozhadzovanych veciach,oblecko,a tak...mala som taky den ze mi vyschli tri pracky,a išla som to akurat poskladat,ked sa ohlasil brat, či mozu prist...😨😨😨ci beka... hej kľudne...vsetko rychlo na kopu do spalne, kde nikto nepojde,hracky a pohar,flaska miska s ovocím pre dieta nepovažujem za bordel,ani hrnce s varou na plotni, či papuce topanky rozkopnute v predsieni... nežijem v katalogovom dome...ale ked si mala robotu,a pekne jasne si jej povedala,a ona sa zdula, nerieš to,rozumninto pochodia

medeaa
6. júl 2020

Ja si teda nemyslim, ze si povinna ju pustat do bytu ked sa zrovna na to necitis, alebo z akehokolvek dovodu... Mas pravo navstevu slusne odmietnut a ked sa ona urazi, jej problem.

sejan
6. júl 2020

Nabudúce sa prechadzaj 4km iným smerom a nie ku nej... Moc si zvykla že vidí vnúča každý deň... Najlepšie ísť na opačný koniec Mesta/dediny🙂))

sisasen
7. júl 2020

@sissy27 presne ....

h2
7. júl 2020

Nečítala som komentáre, tak neviem, či Ti to už niekto nenapísal, ale mne je divné, že Ty chodíš k nim denne, len tak, posedieť a na kávu. Oni Ťa tam pozývajú? Denne na kávu? Alebo tam proste prídeš a neriešiš, či im to vyhovuje, či nie, či majú bordel, alebo upratané, či majú prácu, alebo nie?
A potom chcú oni RAZ takto prísť k Tebe a zrazu je problém?

bluka2
7. júl 2020

Možno to bolo divne svorke, že ty si u nich každý deň a oni naopak sa musia nejako ohlasovať...je v tom nejaka nerovnovaha

srdeenko19
7. júl 2020

@bluka2 autorka to písala niekoľko krát. Keď by prišla sama svokra, nemala by s tým problém, ale boli s nou ďalší ľudia z rodiny, aj švagor, ktorý je falošný, ohovora a nemusia sa.
Autorka, ja by som si z toho ale vôbec nič nerobila, ako sa urazila, tak sa aj odrazí. Aj keď neviem za co, keď si pisala, ze v pozadí počula tvoje bábätko, ktoré veľmi plakalo a mala si k tomu ešte nejakú prácu. Musis ich to naučiť rešpektovať a tiež by som denne k svokre nechodila. Ja neznášam prepadovky, považujem to za narušenie môjho súkromia, treba sa ohlásiť, tak to je pre mňa v poriadku.

asia83
7. júl 2020

@leuchtturm Dúfam, že vaši synovia ženy mať nebudú.

asia83
7. júl 2020

@whatever1 👍

h2
7. júl 2020

Ináč, ešte mi napadlo, písala si, že svokra s rodinou bola pri bazéne 2 hodiny. Nenapadlo Ti, že budú chcieť ísť k Vám, keď už tam boli? Za tie 2 hodiny si mohla aspoň ako-tak upratať, aspoň tak, aby sa dalo ísť do obývačky, na chodbu, na WC...

h2
7. júl 2020

@whatever1 Ku mne keby niekto chodil každý deň na kávu, nebrala by som to, že mi tým chce vyjsť v ústrety. Zamyslel sa niekto vôbec nad tým, že ani svokre nemusia vyhovovať každodenné návštevy nevesty? Či sa automaticky predpokladá, že stará musí byť rada, že vôbec za ňou prídu?

leuchtturm
7. júl 2020

@asia83 no ak budu nevychovane a hlupe, tak dufam, ze nie 😉

marca12
7. júl 2020

A co sa urazas,ved ma pravdu,nepustila si ju😀 podla to bolo blbe od teba,ze si ich nepustila. Mala si narychlo upratat aspon najvacsi bordel,ked si vedela,ze su v bazene. Neries vkuse bordel,nikto nema nabliskanu domacnost nonstop. Obidve riesite hlupost a nedorozumenie.

autor
7. júl 2020

@h2 nie samozrejme pridem vzdy na jej zavolanie. Ja sa nepcham tam kde niesom pozvana. Vzdy mi zavola co robi maly ako sa mame (ano kazdy den) ja ked som akurat vonku tak vzdy mi povie aby som prisla ze ma potom hodi domov. Takze ja nikoho neprepadavam. A nie nenapadlo ma ze bude chxiet ist hore ked som 5 krat zdoraznovala ze mam nejaku pracu.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
autor
7. júl 2020

@maciatkolulu to vieš odkial co chcela?😁 a čo ťa je po mojom byte prepač?