icon

Svokra si berie malého na ruky bez opýtania

16. mar 2023

Baby ja už neviem či preháňam alebo si namyslam. Mame doma malé dieťatko. Odmala ho učíme, že na rukách je minimálne pretože mi bola zistená skleroza multiplex a keď som s ním sama doma tak nevladzem ho mat stále na rukách. Moja premudrena svokra zakaždým keď príde na návštevu tak si ho vezme na ruky bez opýtania. Už 5x som jej povedala, že si neprajem aby ho brala na ruky tak sa mi vysmiala do ksichtu, že ona je babka že môže 🤦‍♀️ úplne mimo žena. Ako riešite takéto veci vy? A zabudla som napísať, že keby ho mala na rukách 10,15 minút tak Ok ale dve hodiny vkuse 🤷‍♀️🤦‍♀️ a manžel jej tiež povedal, že si neprajeme aby malého nosila na rukách. Bola urazena asi 10 minút a znova si išla svoje. Nemám chuť sa s ňou stretávať, robí naprieky aj v iných veciach, doteraz som to ako tak tolerovala ale môj zdravotný stav sa zhoršil a ja jednoducho nevladzem. Povedali sme jej, že som chorá s nevladzem a ona si išla svoje, veď keď prídem ponosim na rukách ja. Ona je absolútne nechapava.

ankare
16. mar 2023

Práveže ja by som bola rada, keby niekto moje dieťa ponosi, to je pre dieťatko najviac. Láskou sa nedá rozmaznat. Nechaj ich dve, nech sa spoznávajú a ľúbia. Držím Ti palce!

avanka
16. mar 2023

Zakazovať babine sa mojkat s vnučkou? A za chvíľku budeš otvárať diskusiu,že vám nechce varovať a nemá záujem
Buď vďačná a šťastná, že babka má záujem,vnučku ľúbi..neskôr to môže byť veľká pomoc

mk22
16. mar 2023

Ty môžeš byť rada ze ho vbc niekto ponosi popestuje..kedze ty nemôžeš.. A manžel môže? Ten má dovolené?
To sa chcete na to dieťatko, kým bude samostatné, len pozerať?
Ako leží?
Keď ho nevie držať, stačí ju nasmerovať ukázať ale toto riešiť?? Je to jej vnuk, nie tvoja bábika.

mogaa
16. mar 2023

Myslím že riadne preháňaš....to vážne sa má pýtať ak chce vziať dieťa na ruky teba? ak proste len nechceš aby sa dieťa naučilo byť na rukách, poviem svokre že nech ho popestuje a potom nech ho nechá na podložke, škoda že nepíšeš vek dieťaťa...ale dieťa potrebuje aj popestovať, objavovať svet na rukách, nie iba ležať a mať vyčlenené teraz budeš na rukách 10-15minut....je pekné že chceš učiť dieťa samostatnosti teda aj vzhľadom k tvojej diagnóze, ale zase dopraj mu aj to čo potrebuje....a aj vzhľadom k tvojej diagnoze je veľmi dôležitý vzťah babky a vnúčaťa, veď keď nebudeš vládať ty , tak predpokladám že pomáhať s dieťaťom bude svokra, je preto veľmi dôležité aby mala dobre vybudovaný vzťah k dieťaťu a naopak.....ty nebudeš vládať, muž v robote a dieťa čo?

lucia147852
16. mar 2023

Takze to je ešte stále bábätko, ktoré nikto nemôže vziať na ruky, lebo ty nemôžeš. A to ho máš akože položene na posteli a pozeráš naň? Veď take bábätko potrebuje kontakt, pomojkat a ty mozes byt rada, že to svokra robí. Okrem toho, neverím že po sediacky nemôžeš vlastne dieťa pestovať ak ty. Poznám viac mamičiek so sklerózou a žiadna takto nevyvadza ako ty. Preháňaš to a riadne

zojkaaa
16. mar 2023

Ja mam 2 deti a obe su odchovane ze som ich stale mojkala, cmulala 😁, čuchala 🤭, hladkala, nosila, lubila a od kedy zacali chodit - chodili a polubit sa prisli len kef boli unavene ubolene alebo pred spanim
A ani jedno nebolo ze sa chce stale nosit alebo inak ,,postihnute,, su z nich zdrave normalne deti
Nechapem vseobecnemu nazoru ze nepestuj deti lebo…😳

mk22
16. mar 2023

Ešte doplním.. Môže sa stať, môže-nemusí, že budeš rada za jej záujem čas ochotu prísť, pomôcť.. Urobiť veci, ktoré ty napr nebudeš môcť.
Proste budeš rada, že ma vbc záujem prísť.
Aj vzhľadom k tvojmu stavu.. Co keď budeš nútená ty, manžel.. Byt hospitalizovaní, ostaneš naň sama, vtedy pomoc svokry bude ôk?
Alebo ostaneš v nemocnici ty, manžel sam doma s dieťaťom.. Vtedy už bude povinná pomáhať, lebo veď je babka..?

ibrunova
16. mar 2023

Buď rada, že svokra má záujem a chce sa s ňou mojkať. A to dieťa to tiež potrebuje.

trinityf
16. mar 2023

No na to by som sa pozrela, keby mi chce nevesta dirigovat, kedy a ci vobec mozem zobrat moje vnuca na ruky. Neprehanas to? Ja mam svokru co moje deti drzala dokopy mozno 10 minut. Co by som dala za to keby sa im viac venovala. Spamataj sa.

nnnuuunnn
16. mar 2023

Nevidím v tomto prípade ako problém svokru. A ani, že by svokra bola tá nechápavá.

sella38
16. mar 2023

Mam dvoch synov... tiez raz budem svokra... uz teraz mam strach z toho, ake nevesty si synovia raz vyberu (ak si vyberu)...
Ludom uz sibe.

summer23456
16. mar 2023

Bože, normálne mi je ľúto, keď niekto neznáša svokru už len z princípu,že je svokra a tá chudá môže robiť čo chce a vždy bude zlá. Keby k vám nechodila, zas je diskusia, že máš vážnu chorobu a svokra nemá záujem o vnúča. Predpokladám,že keby dieťa varovala tvoja mama a hrala by ho na ruky, nevadilo by ti to a nezalozila by si diskusiu. Ženy trošku sa spamatajte niektoré, lebo aj my raz budeme svokry a aby niektorým nepuklo srdce, keď im nevesta nedovolí pomojkat vnúča. To bude zas chýba na strane nevesty určite.

elenatomasova
16. mar 2023

Nie aby si bola vďačná za pomoc ale sa stazujes,práve preto že ty nevládzes mala by si byť rada že ho dakto ponosi.

maminkadeticiek
16. mar 2023

Podla mna prehanas.Je jeho babka.Moze ho mojkat a rovno sa priprav ze ho bude rozmaznavat a mojkat cely zivot.Aj to je rola starych rodicom,tak neries somariny a bud vdacna ze ho miluje.Neznasam tento studeny odchov.

beata_k
16. mar 2023

Citala som vsetky tvoje prispevky. Tvoja svokra aj keby co robila, tak to bude robit zle. No, bude u vas este veselo 🙄

zmrzlinka2021
16. mar 2023

Babatko potrebuje ludske teplo, lasku, pohladenie, aj nosenie.

Babka moze aj nosit a ty vsetko ostatne, pre to dietatko je to az extremne dolezite.

Chod k svokre, ked ho ma v naruci a upozorni na pripadne chyby, ale nerob svary, nerob v rodine napatie. Chapem, ze mas tazku situaciu, si vazne chora, ale rodina je extremne dolezite , a to aj rodicia, svokrovci. Vaz si ze mas svokru, ktora to dietatko lubi a zaujima sa on. Dnes je kopec starych zien, co nemaju emocie, ani pri vlastnych detoch nemali, su zatrpknute, znechutene, nevedia polaskat... pomojkat.

Hladajte s muzom riesenia ako to realizovat, nie ako vyvolavat to napatie.

rachel36a
16. mar 2023

No dufam, ze ked budem ja svokra , tak mi nevesta nebude robit sceny keď si budem chciem vziat vnuca na ruky, a uz vobec nie, že si budem musiet pytat povolenie...snad ho nenosi na rukach kazdy den niekolko hodin, aby to vadilo.,bud rada, ze ma o vnuca zaujem...

maminkadeticiek
16. mar 2023

Dufam ze ti uz doslo ze problem si ty,nie svokra.

dharmasanata
16. mar 2023

Mne príde, že jej to trochu závidíš že ona môže a vládze a z princípu jej to zakazuješ a zrejme aj mužovi aby si nebola zlá mama ktorá si dieťatko nepopestuje.. tvoja choroba ma mrzí, ale trochu popusť ostatní ľudia za ňu nemôžu.

pink_lady
16. mar 2023

No pozri, kedze je to aj mnazelov názor, nemusíte sa stretavat, ak vás nerespektuje. A co sa tyka rady dat do nosica...tam už tolkym detom padla hlavicka a zadusili sa.

simca06022011
16. mar 2023

Tiez mi to rpide tak, ze proste ziarlis. Robis problemy tam kde nie su. Ja chapem ,ze si uzkostliva, ale ani jedna vec ktoru si opisala nie je taka katastrofalna a ak dieta sa nechce vlacit na rukach potom, tak co?

henka123123
16. mar 2023

Podla mna prehanas...mame 1 taku znamu tiez nedovolila nosit deti(nebola chora) dosla k nam na navstevu polozila dieta na sedacku a nikto sme ho nemohli popestovat...no tak bola 1x dalsikrat uz sme pre nu a jej dieta neboli doma

nnnuuunnn
16. mar 2023

Akože ja byť v koži svokry, tak by mi z toho bolo veľmi ťažko.

jaskolka
16. mar 2023

A v čom je problém, že je predcasniatko? Veď aj svokra ho nesprávne dvíha, nie je problém vysvetliť hej, slušne poviem,prosím vás, dvihajte a držte ho takto a takto, lebo ešte nevie držať hlavičku. Alebo hocičo podobne, podľa toho, v čom robí to zle.to pochopí každý. Svokra tiez napríklad dávala syna si často na kolená do sedu, hoci ešte bol malinký, kľudne som ju poprosila, nech to nerobí, aby mu neuškodilo to nejako. Pochopila a prestala to robiť, hrala sa s ním inak.
Ale ak jej budeš zakazovať celkovo, nerobte, neberte a neviem co, tak na jej mieste by som sa úplne vykaslala na to, a keď fakt budeš potrebovať pomoc(pri zhoršení tvojho stavu, ako sama píšeš) tak je možné, že ti povie sama, že už to robiť nebude vôbec.

vamajka
16. mar 2023

Ach zeny, ale ste sa do autorky pustili. Ja som na jej strane. Rodicia su zodpovedni za dieta a ked sa im nieco nepaci svokra by to mala akceptovat aj ked jej to jej proti voli. A to, ze sa dieta nenauci na ruky to je pekna blbost. Nauci a velmi rychlo

duduska25
16. mar 2023

Mozem sa spytat, co je na tom vsetkom zle, ze ma o vnuca zaujem? Co by za to ine dali... A co mala robit svokra s tym, ze ste boli v nemocnici a vypiplavala si babatko sama? Ved to mate robit vy, nie svokra. Dovolili by ste jej priblizit sa k takemu predcasniatku? Skratka mate v sebe kus nenavisti voci svokre. Ak na sebe popracujete, a nebudete sa stale lutovat a za vsetko vinit svokru, ulavi sa vam paradne na dusi.

marca12
16. mar 2023

Chapem tvoje dovody,ale pytas si tu radu,ci prehanas a tak odpovedám,ze ano,prehanas. Preco by sa mala pytat,ci moze zobrat vnuca na ruky? Preco by ho nemohla zobrat na ruky? Dieta potrebuje laskavu naruc,objatia,dotyky,nosenie. Neviem si predstavit dieta odchovane bez nosenia.

katkami123
16. mar 2023

Neziarlis tak trochu na svokru? Ze ty nemôžeš robiť veci, ktoré svokra môže a jej fyzická kondícia jej to umožňuje? To dieťa bude čoraz ťažšie, nebude ti na veky ležať, bude sa pretáčať, stvornožiť, bude mat dvojnásobok aj trojnásobok svojej váhy a potom čo? Asi budeš tu svokru potrebovať potom čoraz viac. Zodvihnúť ho, dať ho do stoličky, dať mu prikrm, atd. Veď to dieťa potrebuje lásku, každé dieťa si aj pýta lásku a chce ju cítiť, prečo mu to upieraš, keď ty nemôžeš? Prečo to upieras aj manželovi?

stanulienkat
16. mar 2023

Neviem si predstavit, ze by si svokra musela odo mna pytat "povolenie" zobrat vlastne vnuca na ruky.

katarinka89
16. mar 2023

@vamajka súhlasím, počkaj ako sa do nás pustia