Svokra si chce na našu svadbu pozývať ľudí, ktorých ja nepoznám
Ahojte prosím vás príde to len mne sprosté ? V máji budeme mať svadbu a už sme sa bavili o počte hostí aj zo svokrou a ona si chce na našu svadbu pozvať aj jej sesternice bratrancov a úplne takých ľudí čo ja som v živote nevidela a môj priateľ jej začal nadávať že to v žiadnom prípade že tam budeme mať ľudí ktorých chceme my a že keď si tam chce volať niekoho koho ani nepoznáme tak nech si tých ľudí zaplatí... Veď oni sú strašne veľká rodina a tam keby máme každého volať...ale keby ich aspoň poznáme ale môj priateľ ich videl naposledy keď bol malý a odvtedy sa ani neukázali a ja ich vobec nepoznám a ešte na nás odula hubu že keď nechceme nikoho pozývať tak nemáme robiť žiadnu svadbu ale ísť na úrad a ísť domov... Príde vám to normálne ? Lebo môj priateľ je tak na ňu nahnevaný že povedal že keď sa jej nepáči nemusí ani ona chodiť
Normálne im povedzte zoznam hostí a bodka. Jak sa urazí tak sa odrazí.
my sme takym vzdialenym clenom rodiny co poznali len rodicia a my nie, len posielali oznamenia o sobasi a oni potom zavolali aj tak len rodicom/starym rodicom zagratulovat, ze uz svadbia deti
my sme nakoniec sice mali 6 ludi na urade vratane nas lebo korona 🙂 ALE ked sme svadbu riesili svokra tiez sa muza pytala ci pozyva aj deti tiet/ujov atd. ze by sa to patrilo, nuz ale my sme si povedali, ze max XY ludi - tolko mojich a tolko tvojich a ked manzel zistil, ze namiesto ludi, ktorych ma rad a s ktorymi je v aktivnom kontakte by tam mal sesternice, tety a ujov co roky nevidel, velmi rychlo svokre povedal, ze nie tych nepozyvame a to mu este svojho casu svokra dala peniaze na svadbu, nech si odlozi, ked raz bude 🤷♀️ podla mna ani to, ze rodicia prispeju nema automaticky znamenat, ze svadba bude podla ich predstav a nevesta a zenich sa laskavo dostavia v dany cas a na dane miesto, pride mi to uplne scestne, to by som si tu svadbu radsej zaplatila alebo sa fakt zobrala a vydala sa niekde dovolenke 😃
@tncka akurát som šla napísať ak to záplati komplet cele tak sak nech zavolá aj 100 ľudí ak na to ma...aspon novomanželia dostanú viac darov 😁
Autorka pokiaľ si to platíte vy všetko zo svojho tak no way, nech si ich pozve na svoju oslavu narodenín keď sa s nimi potrebuje stretnúť
taktiez mi platil svadbu prevazne otec a nepozyval koho chcel on… ani z manzelovej strany co prispela moja svokra tak si nepozyvala koho chcela…to je totalna blbost..
My keď sme oznámili že bude svadba, neskutočne šťastná bola ( oznámili sme to pri Štedrej večery, tak bol celkom kľud), o pár dní nám oznámila, že ona nám svadbu zaplatí celú, že aj tak "sporila celý život na túto udalosť". My sme boli trochu v šoku a urobili sme blbosť že sme sa hneď voči tomu neohradili... Budúci manžel mi vtedy medzi štyrmi očami povedal, že on pozná svoju mamu, musíme jasné nie povedať, lebo bude zle... A mal pravdu... Behom 3 dní mi zhnusila prípravy tak, že som oznámila, že žiadna svadba nebude... Najprv nám zmenila termín, potom miesto ( lebo sa tam nezmestia všetci jej známi), kostol ( kaplnka sa jej zdala malo honosna, chcela katedrálu), muziku, fotografa a keď mi oznámila že ma objednala na skúšku svadobných šiat tam a tam, lebo tam majú také ako si ona predstavuje, bol koniec... Manžel chytil také nervy že sadol do auta a šiel 300 km k nej ( vtedy sme bývali ďaleko) a oznámil, že my sme nesúhlasili ( ale zase ani rázne neodmietli) so zaplatením svadby a ak sa neskludni, rušíme všetko, berieme sa na urade a jej kamarátky si môžu nájsť miesto na sedenie v cukrárni.... Že vraj 2 dní plakala akí sme nevdacni... 2 mesiace sa s nami nerozpravala. Napokon sa upokojila, svadba bola v pôvodnom termíne, na pôvodnom mieste, zaplatili sme si ju sami... Teraz spolu vychádzame normálne 🙂
Budeš mat zaujímavý vzťah so svokrou keď nie si ešte ani nevesta oficiálne a už jej usta nazývas hubou.....ale k téme....keď si to platíte sami tak si pozvyvajtw koho chcete
Aj my sme to takto mali, akurat mne nerobila take starosti svokra, ale mamka. Pred svadbou bola nahnevana. Urazena. Vyhrazala sa, ze nepride ked nebude po jej. Bola som vsak neoblomna. Tych ludi, co chcela pozvat som nepoznala ani ja, kde to este manzel. Potom jej nesedel ani zasadaci poriadok. To boli dalsie hadky. Takze pred svadbou miesto radosti, som mala len nervy a stresy kvoli mamke. Nakoniec sme si s manzelom urobili po svojom, kedze svadbu sme si platili z vlastneho a mamke povedali, ze budeme stastni, ked na svadbe bude, ale nech sa teda rozhodne ako uzna za vhodne. Na svadbu prisla. Troska ofucana, ale po svadbe uz bola zasa normalna. Mrzi ma len to, ze to takto kazila predtym.
@lala123 my máme také nárečie tu kde bývame nemyslela som to nejako v zlom že huba u nás sa to len tak nazýva napríklad aj čo máš odute škraňe hovoríme nič v zlom to neni
Samozrejme je to vas den a vy si ho urobite ako vyhovuje vam dvom. Cim skor by som svokre oznamila, ze si ho urobite po svojom, bude mat dostatok casu na vychladnutie a prehodnotenie. Bud sa zucastni alebo nie.
To je ta nevyhoda, ze cele pozadie svojho problemu poznas len ty (napr. ako sa u vas zvycajne comu hovori, kto co plati, atd).
Preto informacii das sem iba to najnutnejsie (lebo zvysok ti je jasny a je predsa ok).
Ludia sa potom snazia pochopit pozadie, preco taka situacia vznikla, a kedze nemaju info od teba, logicky si dosadia to, co by v ich okoli vyvolalo u ludi take reakcie (napr. ze svojra si chce diktovat hosti).
Nehnevaj sa. Ber to s pochopenim.
Kým tá svadba bude, nahnevá ju ešte tisíc vecí okolo toho 😅 Moja svokra tiež mala reči koho zavolá a koho nie, tiež sa veľmi starala, pritom nezaplatila ani euro (ale ako som už písala, aj keby platí, nemá čo do toho kafrať) My sme svadbu zbúchali za asi tri mesiace, ona permanentne urazená. Polovicu platili moji rodičia, druhú sme platili my s manželom. S mojou povahou som sa na tom skôr bavila, ako je stále odutá, keby vedela, že mi s tým robí radosť, možno by aj prestala. Lebo je naozaj smiešne, ako sa taký človek pred šesťdesiatkou dokáže urážať, horšie ako malé decko. No a potom o dva roky prišli krstiny a opäť tá istá pesnička, veľká zábava s tými svokrami, pre mňa teda určite.
No ja ti držím palce. Toľko hádok v rodine kvoli svadbe 🤦 u nás bola najväčši problém,že zákusky nebudú nahadzane na tanieroch na stoloch ale na osobitnom stole pekne naaranžované. Dievčatá, prisahambohu som preklinala všetky zákusky. Raz joooj to ako bude vyzerať, to si nikto nevšimne,že sú inde položene. To ako si predstavujeme,že bude vyzerať. Potom zas problem to prečo ste tak málo objednali. Kokos mi povedzte,že každý hosť na hostine zje tri zákusky. 🤦 A keď manžel povedal,že veď keď sa minú,tak nebudú. 😱😱😱 No mala som dosť. A viete čo bolo najlepšie? Že potom tie naše mamy mega chválili ako sme to vymysleli a že bolo to krásne naaranžované. 🤦🤦🤦 Dám ti jednu radu. Oznámte dátum,miesto a iné detaily si nechajte pre seba. Vyhnete sa otázkam a to prečo tak? To kde si toto videla? To ako bude vyzerať. Ver mi,že také šťastné mamy budú,že iba chváliť budú a ty si kopec nervov ušetris.
A co sa svadby tyka, do maja daleko. Mozno budete radi, ked bude dovolenych desat-patnast ludi pokope a vtesnate do toho najuzsiu rodinu.
Rovno povedz svokre, ze idete radsej planovat v mensom, ziadna siroka rodina. A ked bude vyzerat, ze situacia dovoli, radsej dopozvete este par ludi naviac.
A ak chces, kludne jej povedz, ze je to vasa svadba, nechcete z nej robit jej rodinnu stretavku. Aby sa tam vsetci bavili hlavne medzi sebou ako na navsteve, vymienali si info, co kto, kde, s kym a kto uz umrel, lebo sa dlho nevideli a hlavny dovod - svadba - pojde bokom.
my sme si svadbu organizovali uplne sami dvaja, rodinu sme pozvali iba tych co sme my chceli, rodicia boli tiez "pozvani" a preto sa do nicoho nemohli starat 😉. Je to najlepsie co som mohla kedy urobit....nechapem preco ti ma buduca svokra hovorit koho mas pozvat na SVOJU svadbu, vsak ti ju asi nejde platit ona. Pozvite si vy dvaja tych ludi, co s nimi ozaj chcete prezit VAS krasny den a nie tych, pred ktorymi sa svokra chce predvadzat, ze zeni syna....
Ja nechápem týmto diskusiám. Veď si dospelá svojprávna osoba. Tak aký je problém sadnúť si so svokrou a partnerom, povedať jej v kľude, že toto je vaša svadba a teda všetko (hostia, jedlo, pistie, zábava, atd atd) bude podľa toho, ako si to želáte vy. Ak má na niečo iný názor či návrh, môže vám ho povedať a vy to zvážite. The end. Aby si jeden dospelý človek nevedel povedať, že si neželá pozývať na vlastnú svadbu ľudí, ktorých tam nechce. Ach jaj...
Apropo, ja na svadbe nebudem mať okrem rodičov a súrodencov nikoho z rodiny, žiadni bratranci, tety atd. S tými ľuďmi sa pravidelne nestretávam a vidím ich tak raz za 2 roky na nejakom pohrebe a teda nevidím dôvod mať ich na svadbe hoci sú rodina. Na svadbe budú ľudia, s ktorými sa stretávame a ktorí sú plnohodnotne v našich životoch a teda priatelia. S tými chceme osláviť tento krok, nie s ľuďmi, s ktorými sa celý rok nevidíme.
podla mna je uplne jedno, kto tu svadbu plati, je vasa a budete na nu spominat cely zivot, je to vynimocna udalost a mali by ste tam mat ludi, ktorych tam vy chcete mat.
Pre takéto veci sme si s mužom platili svadbu sami. Hneď na začiatku som povedala rodičom a svokre,že svadbu si budem robiť podľa seba,lebo si ju aj sami platíme 😊
Mne to príde nanajvýš trápne a hlúpe, aby niekto, kto neprispel ani eurom a maximálne riesi zákusky huboval, kto ma prísť na svadbu a ešte sa na to oduje. Dnes už nežijeme v dobe, kedy sa z dvora zobralo cele prasa a hydina, v pivnici bola domáca a víno, a zgrupila sa na dvore pri veľkom stole cela dedina. Dnes je všetko oveľa drahšie čo sa týka peňazí a aj vzťahy sú úplne ine. A ešte som ti chcela napísať - moja svokra, keď videla zoznam hostí koho pozývame, tak ho cely roztrhala a povedala, že ona nikam nepojde, lebo tam nemá hostí čo ona chce. To už bol vrchol. V tu chvíľu sme chceli zrušiť celu svadbu a ísť radšej niekde na dovolenku a následne sa zobrať na úrade s dvoma svedkami. Dodnes ľutujem, že sme to tak nespravili, pretože ešte aj pri hostine hubovala kto robil zasadaci poriadok 🙈
Známej tak kecal budúci svokor do svadby, lebo chcel napozývať všetkých, ktorým bol on na svadbe kedysi. Čo sa stalo? Svadba sa zrušila
Heh a vies co, mozno by som si svadbu na tom urade aj spravila heh. Ako vobec by som si z toho hlavu nerobila, vy si platite svadbu a je to primarne vasa vec, koho na svadbe chcete a koho zas nie. A isto by som nepozyvala niekoho koho nepoznam a este aj v tejto dobe. ked si nemozes pozvat tolko hosti, kolko by si chcela
Pozvite koho chcete vy vaša svadba vaše pravidlá vás pekný deň hádam nebude rozhodovať koho zavolať keď sa beriete vy prvorade je to na vás ona sa musí prispôsobiť je dobre ze jej to tvoj aj povedal ze ich tam nechce ja by som tiez nechcela mat na svadbe ľudí čo nepoznám a potom kukať aj na fotky na ktorých budú neznámi ľudia to kde sme hádam pochopí a nebude trucovať
Teraz sú aj menšie svadby aj keby to platila ona tak aj v tedy by musela chapat že nechcete ľudí čo sú vám není srdcom blízky
mila autorka 🙂 Hlavna a zasadna vec - ak tam nechcete nezelanych hosti - a mate na vec rovnaky nazor ( co je zaklad, a super ), UZ NIKDY nevyslov nic take ze ked tam chce svokra niekoho koho vy nie nech to zaplati…. co ked pride so zoznamom 20tich? 🙂)
Asi by som sa k tomu vyjadrila raz slusne ako si to predstavujeme my, a ze to tak najskor aj bude kedze to je nasa svadba z nasich penazi… nech si vola hosti druhy den k sebe domov, na kolace a na co chce 🙂) Nam za do svadby nikto nemiesal , nakoniec to vyriesila korona ze sme boli len doma, ale aj tak to bolo narocne… tak ako som si to cele idealizovala roky predtym, som si par dni pred v navale emocii hovorila ze sme mohli odletiet radsej na Maledivy…
ale k veci 🙂 Zalezi ci ide o 2-4 ludi alebo o 10-20-30. Ja by som 3-4 ludi pre klud v rodine zniesla ( ale to som ja a moja povaha ), ale vela zalezi od vztahov / resp ci vies ze sa budete vidat vela, alebo ste 900 km daleko a je ti to jedno ako to dopadne.. Je fajn ze partner ma rovnaky nazor, toho da drzte. Nech vam to dopadne podla predstav 🙏🏼🙂
@ivkazba ináč pripájam sa ku gratulaciam. Síce ta osobne nepoznám , no páči sa my tvoj pohľad na život aj tvoje názory. Peknú svadbu prajem.
Veď jej dobre povedal. Je to vaša svadba vy si máte rozhodnúť koho tam chcete . Keď chce pozývať širokú rodinu tak nech si správy rodinné stretnutie.
Dobre to zacina ešte, aby svokra na svadbu prišla🙂tiež nevidím dôvod pozývať rodinu pomaly z tretieho kolena
Toto isté sme mali aj my.. chcela pozvať ľudí čo my sotva poznáme lebo veď nikdy nevieš kedy od nich budeš potrebovať pomoc 😃 zakázali sme. Tak ešte urazená bola že choo tam bude len ako obyčajný hosť? Hovorím že áno je hosť ako všetci predsa. My sme nevesta ženích a ostatný su hostia.
Svadbu sme si platili sami. Ale i tak musela ich strane objednať vlastne koláče a alkohol do výslužky.
My keď sme povedali že sa chystáme mať svadbu moja budúca svokra prišla so zositom koho máme pozvať z jej rodiny a kto čo pije..Moja mama povedala že nám na svadbu prispeje, moja svokra že kúpi synovi oblek...svadbu sme zrušili..ostali sme spolu ale pri zmienke o svadbe mi býva zle, sme spolu už 17 rokov takže už sa ľudia pomaly prestávajú pýtať kedy bude svadba..

Zorganizujte si celu svadbu sami, nebudete tam mat ziadne nemile prekvapenie. Rodicom len dajte pozvanku. Takto to robia dospeli ludia.