icon

Svokra v noci strašne smrdí

kachita
5. okt 2015

Niektore sa mozno zasmejete ale ja som uz s nervami v koncoch. S manzelom byvame so svokrou v jednom byte, staviame dom a minimalizujeme vydavky. Ide o to, ze svokra chodi vzdy okolo 19h spat, a potom rozospata chodi po dome okolo 21h a 22g, presna ako hodinky. Kym prejde na zachod, donesie so sebou strasny smrad. To sa neda vydrzat, mne sa hnusi potom cohokolvek sa dotknut, lebo mi automaticky pride vsetko spinave. Svokra berie lieky (psych.), moze to byt z nich? Ako by ste to riesili?

Strana
z3
oli18
1. dec 2015

Názor "starej školy" - zanedbaná hygiena. Žiadne lieky nemôžu vyvolať až tak neznesiteľný zápach. Otec bral 13 druhov liekov a bol OK do 91. r. Ľudia šetria, kde môžu, aj na vlastnej hygiene. K tomu nevypraté prádlo, starý matrac, únik moču, nadmerné potenie. To všetko môžeš preveriť, keď nebude doma. Až po vysledovaní tohto, by som pátrala ďalej.

rastikovaadka
1. dec 2015

Na jednej strane ti rozumiem, poznam takyto "pach" chorych ludi, nic prijemne,....ako nezavidim ti situaciu, lebo ako pisal niekto vyssie, ze ked ste u nej, musite ako sa povie drzat hubu a krok,....jedine tak ako pises snazit sa jej pomoct zmiernit tento neprijemny odór

katrin21
1. dec 2015

@kachita no, teda neviem, ale toto by som nezniesla. nestalo by mi to za to usetrene... ked ma unik moču a odmieta plienky, tak nie je normalna, lebo si ocurava vsetko a potom smrdi... urcite ma cely madrac preštaty a ten smrdi....
Preboha, ako moze vypit 2l kavy denne?? to je chore, skuste to poevdat jej doktorke, nech jej prehovori do duse, ved to nie je zdrave, musi mat potom tak silny moc, lebo kava zadrziava este aj vodu v tele, ze dovi dopo...
Ako casto sa sprchuje?? kedze spolu byvate, musis vediet.... ak nie kazdy den, tak dakujem pekne..... Starsi ludia neboli zvyknuti sa denne sprchovat, ako je to v dnesnej dobe.. lenze starsi clovek uz viac pachne a nie je to prijemne...
Obdivujem ta, ze tam dokazes vobec byvat, ja som asi padavka a fajnovka, ale ja by som nemohla ist u nej ani na zachod , ani do vane, keby hentak smrdi a viem, ze tam zije.. detto kuchyna....
Sice nie je stara,ale hold, ked ma zdr. problemy, tak to musi riesit... a ked nechce, tak odid, netrp to len pre par korun.
Radsej cista garsonka, ako smrad v 3izbaku !!

katrin21
1. dec 2015

a nerozumiem zenam, co tu pisu, ze sa mas podriadit, ked si v jej byte a co si to vobec dovolujes, ze ti to vadi .....
Ved je to neprijemne.... mal by to s nou riesit hlavne jej syn, ked nieco taketo citite, on ako syn jej moze na rovinu povedať... a urcite by o tom mala vediet, ze ake je vam to neprijemne a nie tvarit sa, ze ked tu byvate , tak sa nestarajte...
raz v nej budu chodit aj vnucata.... a pocitam, ze asi stratou cuchu trpiet nebudu....
mozno to citit len vecer ,lebo vtedy casto otvara dvere z izby, kde je to cele precikane ...

beruska87
7. jan 2018

@sasa1310 Akože sorry, aké prevychovavanie? Som tu lebo mám podobný problém. Svokra je strašne tučná a porodila 3 deti. Má 67 rokov a uniká jej moč. Na 2 oslavách som za ňou našla mokré mlacky na stoličke a nehovorím o tom ako dlho to trvá a že sa to stále len zhoršuje. Na Silvestra sme boli u nás a mala by si cítiť ten smrad, na nevydrzanie. Priateľovi som to povedala, vie o tom ale nechce aby som sa s ňou o tom porozprávala. Oni sa nikdy o ničom nerozprávali, strašne vzťahy, ja som z inej rodiny a berem to tak, že je to aj naša hanba keď chodí naokolo zapachajuca a nechava ľuďom na calunenom nábytku značky. Nechcem ju prevychovat len neviem ako to riešiť, je to citlivá téma.

kikuta
7. jan 2018

Je to strašne s týmito starými ľudmi aj keď tvoja svokra ešte nepatrí úplne medzi starobu... ale píšem to preto lebo mama opatruje svoju mamu a veru ona jej na rovinu povie že smrdí že ju už musí umyť, alebo poprezliekat a samozrejme babka nechce vyhovára sa že načo že nepotrebuje nové veci atd..... veľa starších ľudí sa naozaj necíti ako môj otec on zje plno cesnaku a mna nadrapuje keď prídem k ním na návštevu ale tiež som mu to na rovinu povedala aj keď neviem či to malo význam ale fakt už starší ľudia viac smrdia a to ani lieky nemusia brat a oni sa jednoducho necítia akoby sa vžili stym smradom takze buď svokre nastaviť určite pravidla alebo sa pobrať prec

bielavila
7. jan 2018

Necitala som vsetky prispevky, ale si myslim ze 61 rocny clovek neni stary ako to tu niekto pisal, mam oca v tomto veku a chodi ako z fanka patfumerie vyvonany, aktivny colovek... podla mna ide o nieco chorobne a treba jej to taktne naznacit, ja by som to od blizkych ocenila, nech sa to vyriesi cim skor

terezka1947
8. jan 2018

Hej,sú 60r a 60r...... nie je to iba o veku,nedá sa paušalizovať
Každá žena,či muž si do staroby niečo donesú....a že niekedy sa opustia? Ani sa nedivím,vôbec....mladší ľudia sa pri problémoch,väčších,či menších opustia
Akurát,že deti aj v 30tke stále behajú s problémami za rodičmi,ti starí ľudia už pri problémoch nemajú zackym,často ani zavolať nemôžu,lebo obťažujú
Obťažujú výzorom,chorobami,problémami,nazoron, radami....no,ozaj sa mnohým nedivím,aj keby ozaj žiaden zdravotný problém nemali
No a my tiež zostaneme....

misinka0611
8. jan 2018

Záves na nu vonné stromčeky do auta 😂 Ale nie. Ak dodržuje hygienu tak kľudne to môže byt s liekov alebo proste uz ma svoje roky.

matazirafa
8. jan 2018

Vsimli ste si ze je to vyse 2 roky stara tema vsak?
@terezka1947
@misinka0611
@bielavila
@kikuta
@beruska87

misinka0611
8. jan 2018

@matazirafa Nie 😂😂😂Tak snáď to vyriešila.

terezka1947
8. jan 2018

@matazirafa áno....ale aktuálna stále bude

jance333
8. jan 2018

o riešení problému baby popísali dosť, ja sa len zastavím pri spôsobe akým o svokre rozprávaš. rešpekt, úcta, vďačnosť za pomoc = 0 bodov... trošku váž slová a zapoj empatiu

beruska87
9. jan 2018

@matazirafa Áno všimla, veď som aj napísala ako som sa tu dostala. Najprv som to riešila s partnerom, ktorý to ďalej riešiť nechce a išla som hľadať na net o inkontinencii ako najcitlivejsie postupovať a nič som nenašla iba túto tému. Presne ako sa ostatné vyjadrujete o starobe, není to taký vysoký vek, aby si to človek neuvedomoval, lenže niektorí majú problém prijať od mladších akúkoľvek radu. Moja babka má 81 a sa ma opýta "nesmrdim?" lebo by nezniesla aby taká chodila pomedzi ľudí, 67 ročná svokra vie ale všetko najlepšie, jej sopliaci nebudú hovoriť čo a ako. Objednala som jej vzorky vloziek akokeby si ich objednala ona sama, ja sa nepriznam a čakám čo bude ďalej. Celá ich rodina sa vkuse navštevuje, to stále sa niekde ide alebo niekto príde sem a poviem vám tak ako v nedeľu, mala som si k nej prisadnut a jesť.. no diky pekne... a keď už tak človek vydrží, ale že nechava za sebou "značky" čo som videla už 2x tak tiež ďakujem pekne, pri myšlienke, že si príde cvrknut do mojej gaucovky sa idem zblázniť. Ťažko s takým človekom.

snehuuulienka
9. jan 2018

@bielavila moja mama ma 64 rokov a tiež stále vonia na diaľku,ak v tomto veku žena smrdí potom, močom mám za to,že to tak bolo vždy a teda jedna sa o zlú hygienu,alebo ak je to vekom,chorobou tak opäť si myslím,že len zanedbáva seba.neriesi lekárov,svoj zdravotný.stav a nerieši podstatu,aby vonala a nie smrdela

snehuuulienka
9. jan 2018

@beruska87 asi keby mala prísť ku mne na návštevu vyhradila by som jej na gauči miesto,kde by som prestrela detskú prebalovaciu podlozku....😎
Viem radi sa ľahko,píše sa ľahko,je to citlivá téma,ale ako poznám seba,nezniesla by som ocikanu gaucovku,alebo stoličku,bola by som ja za tú zlú,drzu,ale eeee....môj dom,chcem ho mať voňavý,čistý....a moč už bude vždy smrdieť rozkladom ,tam pomôže potom už len jediné výmena gauča alebo stoličky😉

aspinka
9. jan 2018

starého človeka už nechať tak nevieme ako my dopadneme 😀 mozno podobne raz budu pisat o nas.... bud vydrzite a usetrite alebo pôjdete inam... moja svokra je na tom podobne ledva vydrzim navstevu hodinovu ona nic neciti po operacii polypov stratila cuch niekedy si hovorim ked to tak u nej sledujem aka je stastna asi ze nic neciti.... ale zas ja som medvedik cistotny ona je uplny opak mna tu jednu navstevu odtrpim, byvat by som nemohla to by bola moja smrt 😉

terezka1947
9. jan 2018

@snehuuulienka asi nepoznáš starších ľudí s cukrovkou,hn...ono tam sa môžu ozaj veľmi dodržiavať základy hygieny....nemôžu za to
Sú ľudia,čo majú vývod.
Atď,atď....ono,aj pri chorobe to nie je iba o starostlivosti....ale sú ozaj aj prípady kedy celý život neriešili,tak ťažko v starobe budu

snehuuulienka
9. jan 2018

@terezka1947 môj otec má cukrovku 40 rokov,a za to nesmrdi....a ťahá mu už na sedemdesiatku 😮

Strana
z3