Svokrovci chcú, aby si syn odo mňa odvykal
Ahojte, baby, už som tu predtým jeden príspevok napísala... už sa zdalo, že bude všetko dobre, no asi som sa mýlila.
Moji svokrovci hučia do môjho muža, nech k ním dovezieme malého, necháme im ho tam a my nech ideme preč, pretože je strašne zamamkaný a stále, keď je s nimi, hovorí mama mama, a treba ho to odnaučiť, že nech si zvyká byť bezo mňa.
Podotýkam, môj syn nemá ešte ani jeden rok. Malého im nechávam raz za týždeň, myslím si, že je to optimálne vzhľadom na to, že sme spolu predtým najlepšie nevychádzali. Ja už naozaj neviem, človek dá prst a oni chcú celú ruku.... čo si o tom myslite? je normlane, aby si ročne dieťa ODVYKALO od vlastnej matky?
presne ako pisu baby nadomnou
Ak ti ide o dobro tvojho dietata, tak toto svokre ani komukolvek inemu nedovolis robit.
Aby bolo dobre...Komu dobre...Tvoje dieta reve, pretoze chce mamu (normalne)...to je dobre
@daganov to tiež nechápem.. aby nebola za zlú, nechá si trhať z náručia ročné bábätko, nechá im ho bez dozoru, donesie im kočík.. Len skúšajú hranice a zjavne sa im dobre darí ich posúvať. Zachvíľku jej budú riadiť aj kedy môže malého objať. Nasrala by som, čo si o mne myslia a just by som im svojho syna nedala..
@jks27 je dost mozne, ze proste podvedome chcu zopakovat tu istu vec s vasim malym, leno niekde vovnutri ich trapi, ako to mali so svojim synom.. mam podobnu situaciu so svojou mamou, ktora vyplakava uz od narodenia nasej dcery, ze je len na mna zvyknuta a na manzela.. a urcite by som menej ako rocne dieta nenechavala same vobec u nich.. dietado roka a v podstate aj neskor, aj ked uz menej, potrebuje hlavne svojich rodicov..
@jks27 to určite nieje zdravé ani pre tvojho chlapčeka, chce mamu, potrebuje mamu! Keby mi svokra vytrhla malú z rúk, tak by som si do jazyka určite nezakusla! Povedala, by som jej, že ak sa to bude opakovať, nebudeš tam s malým chodiť a hotovo! Oni už priestor na výchovu mali, teraz ste rodičia vy a vy vychovávate ďalšiu generáciu!
Môjho bývalého vychovávala tiež babka a škoda reči 🤦♀️ ešteže som sa spamätala a vzala nohy na plecia! Aj pre malého je to určite stresujúce, že nemoze byť v maminom náručí 🙄
No ja svoju malu necham u "svokrovcov" len ked potrebujem nakup alebo daco v meste ..... keby nieje korona ani to tak casto ...... na poznamku ze mam nechat malu u nich cez noc sa len zasmejem 😅🤣🤣🤣 urcite 5 mesacne dieta necham prespat niekde ...... ked uz dam malu nasim nie im oni ju maju ako male maca uz vidim ako by do nej napchali hoc co aby odskusali 🤣 ani priatelovej sestre nedovolim kocikovat malu hocikam max von po dedine ...... ona chce malu zobrat na cely den do mesta na kavu a nwm kam na to moze hoc kto zabudnut ....... kam idem ja ide aj mala 😃🤣
@jks27 prosím ťa spamätaj sa, krásny vzťah so starými rodičmi majú aj deti, ktoré žijú v zahraničí a vidia sa dva krát do roka. Čo myslíš, ako bude tvoje dieťa vnímať teba, keď bude vidieť, že skáčeš, ako druhí pískajú? Veď nemusíš byť drzá ani vulgárna, len dôrazná. A nedaj sa vtiahnuť do debaty, takto to bude a vybavené. A čo keď sa urazia? Ak budú chcieť vídať malého, budú musieť rešpektovať tvoje podmienky. Neboj sa ako rýchlo si zvyknú. Že provokujú? Veď na to nereaguj. Oznám im, že budúcu nedeľu neprídete, lebo idete na výlet. Bodka. Prídete cez týždeň, niekedy poobede, pobudneš zo dve hodiny, na ich reči nebudeš reagovať, ešte nejaký problém? Ty sa obrň voči ich poznámkam, veď nemáš 12 rokov.
Nie, je to choré. Aby mi svokra trepala ako mam vychovávať dieťa.. Ich dieťa je dokonale? Odmamkane od narodenia? Moja mala ma 8mes, nechce nikoho len mňa a moju mamu.. Nikto sa neurazí ani neoduje keď k nemu nechce ísť príp začne plakať.. Bezo mňa bola možno 4x a to max na hodinu.. Mama môjho ex sa síce zastrajala ako mi ju bude varovať, bude pomáhať.. Noo nejak sa k ničomu nemá a asi 5x sme boli u nich a aj to ju pestovala 10min lebo plakala a chcela ku mne.. Keď sa urazila je to jej problém.. Porozoravajj sa s mužom, je to vaše dieťa nie tvojej svokry..
@jks27 nie je to normalne.aj ten jeden raz v tyzdni mi pripada prilis, ja mam rocnu dceru a bola s nieym inym ako so mnou alebo muzom mozno styri hodiny dokopy za cely svoj zivot. Starsia ma tri, tiez sme ju "netrenovali" aby bola bez mna, a normalne vydrzi poobedie so starymi rodicmi.
on s nimi vydrží, tak hodinu, max dve, keď ho raz za týždeň vidia, majú, no on za tie dve hodiny stále spomína mama mama, no a im to príde strašneee, lebo je cely zamamkaný...
@jks27
No a? Nech si teda melu dookola, ze je zamamkany, jednym uchom dnu druhym von.
@jks27 opakujes stale dokola to iste. Stazovanim tu na konovi sa nic nevyriesi, komunikuj na spravnom mieste, cize u svokrovcov😉
Este im treba povedat, ze pre male dieta je normalne, ked je naviazany na matku. Nenormalne spravanie je take, ze malemu decku je jedno kto ho natahuje. Vtedy je problem....
Nie nie je to normalne.
Nedavaj im ho na taketo divne pokusy
No takto, ak si so svokrovcami jasne komunikovala, ze tvoj nazor je, ze je uplne v poriadku, ze je zamamkany, co ma kricat mamka, mamka na susedu, postarku?, ze maly je uplne OK a zdravy a svokrovci si nadalej idu svoje...
Tak ta nerespektuju a nerespektuje ta asi ani tvoj muz, ked im na to nic nepovie. To je problem. Tvoj muz by sa ta mal zastat a povedat svokrovcom, ze dakujeme, ale kocik neprinesieme, ze dakujeme, ale maly neostane u vas. A ze preco? Lebo. Kazda vyhovorka a vysvetlovanie je len predlzovanie tejto situacie bez riesenia.
Vy (rodicia) naozaj nemusite posluchat kohokolvek, co mate alebo nemate robit so svojim dietatom. A ze sa urazia. Ved super, mas pokoj nie. Ze mas vycitky? A za co? Ze robis to, co je pre maleho najlepsie.
Sa ale uplne zvysoka vy... na ich urazenie sa, ohovaranie...Ries len dobro maleho a svoju rodinu.
Vobec ta nema co zaujimat, co si svokrovi vynahradzaju a ci si vobec nieco vynahradzaju. Nech. To je ich zivot, ich postoj. Ty sa zameraj na seba.
@jks27 prepac ze budem k tebe tvrda ale ty si nesvojpravna? Tvoj muz je nesvojpravny? Je to vase dieta, to kde ho nechate ako dlho s kym je len na vas. Ked to svokra nevie pochopit tak ju posli do riti a hotovo. Ja toto nikdy nepochopim tuto manipulaciu, vy ste neni soplave deti ze neviete co s dietatom. Ze svokra povedala muzovi aby sme to a to. Tak urciteeeeee. Treba si otvorit usta a ukazat hranice. Ked sa ti to nepaci treba to dat jasne najavo.
@jks27 áno, stále to isté, lebo aj ty stále to isté, veď konaj, nezakladaj témy, ktoré sú v konečnom dôsledku aj tak zbytočné, ak nie si schopná niečo zmeniť. Nech ťa podporí ich syn, tvoj manžel. Mami, otec, mám vás rád, ale mám novú rodinu a bol by som rád, aby ste rešpektovali to, že o našom dieťati rozhodujeme a budeme rozhodovať my dvaja. Môžete nás vydierať citovo, urážať sa, nič na svojom rozhodnutí nezmeníme. A viacej o tom nedebatovať. Myslíš, že ich bude baviť toto riešiť, keď vy dvaja spakujete malého a odídete a na ich posmešky, výčitky len úsmev?
@0kristina0 precitaj si jej predchadzajucu diskusiu, asi bude nesvojpravna, ked po hentom este takej osobe nechava dieta na cely den ... https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nechcem-nechavat-syna-pri-svokrovcoch/

@jks27 a zrušila by som aj tie obedy každú nedeľu, nepoviem raz za čas a raz za čas zase môžete svokru pozvať vy, ale vy ste už nová rodina, vy traja a nie ste povinní skákať tak, ako oni pískajú. Ešte raz opakujem, prečítaj si niečo o asertivite.