icon

Svokrovci chcú, aby si syn odo mňa odvykal

jks27
18. máj 2020

Ahojte, baby, už som tu predtým jeden príspevok napísala... už sa zdalo, že bude všetko dobre, no asi som sa mýlila.
Moji svokrovci hučia do môjho muža, nech k ním dovezieme malého, necháme im ho tam a my nech ideme preč, pretože je strašne zamamkaný a stále, keď je s nimi, hovorí mama mama, a treba ho to odnaučiť, že nech si zvyká byť bezo mňa.
Podotýkam, môj syn nemá ešte ani jeden rok. Malého im nechávam raz za týždeň, myslím si, že je to optimálne vzhľadom na to, že sme spolu predtým najlepšie nevychádzali. Ja už naozaj neviem, človek dá prst a oni chcú celú ruku.... čo si o tom myslite? je normlane, aby si ročne dieťa ODVYKALO od vlastnej matky?

daganov
18. máj 2020

@ayanamirei ja som jej už tiež napísala, či je nesvojprávna, teraz si začínam myslieť, že je téma vymyslená, len aby sa rozprúdila debata, alebo sa nejaká žaba super baví, veď školy ešte neotvorili. Nedokážem si predstaviť zodpovednú ženu, matku, ktorá nechá ani nie ročné dieťa takejto svokre.

jks27
autor
18. máj 2020

@ayanamirei ja som vďačná za akýkoľvek komentár, ale nemyslím si, že je nutné ma urážať, tu nejde o to, že som nesvojpravna, ale o to, že chcem mať pokoj v rodine, to isté aj muž, lebo vieme, akí sú. No ja VIEM, ŽE nemôžem pozerať na nich, ale na moje dieťa.

jks27
autor
18. máj 2020

@ayanamirei 2 hodiny max. nie na celý deň.

0kristina0
18. máj 2020

@jks27 tak maj pokoj v rodine, drz hubu a suchaj nohami

kate_cs
18. máj 2020

@jks27 jooooj, ja mám toto iste. Môj má 1,5 roka a svokra ho už od jeho 6 mesiacov pýta na stráženie. Nestačí jej, keď je s nim u nás, alebo prídeme všetci spolu na návštevu. Nie. Ma potrebu byt s nim bez nás.
Teraz ma syn obdobie, kedy chce byt hlavne s mužom a so mnou. A svokra stále stále otravuje s tým, aby sme jej ho dali a že si potrebuje odo mna odvyknúť.
Rázne som to stopla. Povedala som jej, že som jeho matka a je úplne prirodzene, že je na mna naviazaný. Veď som s nim nonstop. Že žiadne odvykanie sa konať nebude a dieťa je ešte malé na to, aby bolo bezo mňa. Som na materskej, nepotrebujem ho nikam odkladať a ani si od neho oddýchnuť. Vždy jej ponúknem, aby prišla ona, kedykoľvek k nám, ale nikdy to neprijala, vždy povie, že veď uvidí.
Ja si stojím za svojim, dieťa svokre nedávam. Užije si ho ešte dosť, keď bude väčší.

jks27
autor
18. máj 2020

@daganov viackrát som sa s mužom už kvôli tomu hadala, že tam nechcem ísť, že im ho nechcem nechať, no on potom tvrdí, že sa mi to potom vráti pri neveste, keď som ja teraz taka.... bojím sa toho, ja nechcem, aby ku mne moje vnúčatá raz nechodili...

mirkaferko
18. máj 2020

@jks27 chúďa dieťa... Prečo dovolíš aby ho trápili? Keď plače za mamou, tak asi potrebuje mamu! Ja si neviem predstaviť, že by mi niekto - ktokoľvek zobral dieťa, ktoré pri ňom začne plakať a ja sa tomu len prizeram. Ja som mama a ho chránim!
Moja najstaršia dcéra bola prvýkrát u svokry na deň+noc, ked mala 10 mesiacov. Syn až keď mal 2 roky. Každé dieťa je iné a ty ako mama vieš najlepšie aký je tvoj syn a čo potrebuje.

nika_m
18. máj 2020

Ja osobne by som zrusila aj to nechavanie maleho u svokrovcov bez vasej pritomnosti...to, ze chce rocne dieta mamu nie je nic nenormalne a este som nepocula o tom, ze si ma dieta odvyknut od mamy 🤔 rocne dieta teda 🤔 u teba si bud ty dupnes konecne a stanovis si ako matka pravidla alebo potom bud spokojna s tym ako to je 🤷

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
cammille
18. máj 2020

@jks27 no mas to tazke...je tazke postavit sa svokrovcom, ked muz nestoji za tebou a este sa ti vyhraza. Prave on by mal byt ten, ktory si ta zastane, ktory povie rodicom, ze tak toto teda nie.
Ale kedze on to nespravi, musis ty. Na jeho vyhrazky sa vykasli. Tiez ta chce len hlupo manipulovat. Nechcem byt blba, ale mozno vnucata ani nebudete mat, mozno sa ich nedozijete atd...chapes, je uplne irelevantne sa teraz nechavat terorizovat, lebo on ti to vrati "na vnucatach". Tvoj chlap je rovnaky manipulator ako jeho rodicia....a ty im to "zeries aj s navijakom".
K svokrovcom viac nechod. Musis si dupnut.
V prvom rade si mama, musis hladiet na dobro svojho dietata. Proste tam nepojdes ani ty, ani maly. Ked sa urazia, aspon budete mat pokoj.
A ked sa "odrazia", tak si dohodnite podmienky. Ziadne trhanie z ruk, ziadny kociar, maly tam bude len s tebou. A bud budu akceptovat a mozte sa stretavat, alebo nebudu...no tak budete mat pokoj aj nadalej.

jks27
autor
18. máj 2020

@ayanamirei no ja si za ten čas tie nechty fakt obhryzam

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
jks27
autor
18. máj 2020

@cammille moj muž stojí väčšinou na mojej strane, no ja ho chápem, že chce, aby bol malý aj pri jeho rodičoch, no on sám vie, že ako to predtým bolo...

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
bluka2
18. máj 2020

Nechápem, že ti tu stojí za nejaký "pokoj v rodine". Nedavala by som im ho ešte. Možno tak na hodinku dve, keby som potrebovala niečo vybaviť. Inak v tvojej prítomnosti

0silvia0
18. máj 2020

@jks27 vráti sa ti to pri neveste? Toto ti povie tvoj muž? 🙏🤒

evkano1402
18. máj 2020

No a ja si myslim, ze budes mat kopec vnucat a budu ta milovat a chodit k tebe radi.
No a kto ma pravdu? Asi ani jeden, lebo nikto nevieme, co bude zajtra. To az zajtra.
Ze sa ti to vrati...ano, muz ma pravdu...urcite si ti to vrati, ked sa zastanes dietata, ked budes robit to, co je pre neho dobre a ked pride jeho cas, tak ho nechas ist a riesit si zivot jeho vlastym sposobom. Tak sa ti syn aj s vnucatami rad vrati pochvalit, ukazat...Neboj sa ho zastat, a so svokrovcami sa netrap, nauc ich pustit z hlavy

trinneo
18. máj 2020

Nečítala som komentáre, ale myslím si, že ani nie ročné dieťa dokáže byť bez mamy pár hodín, ale určite nie dlho a hlavne ak ešte nejako viac kojíš...a odúčať od mamy?? to čo je za názor, že ich syn nebol naviazaný, nesmie byť ani vnúča.. a to neznamená, že iné dieťa nebude... a hlavne pochybujem, že si pamätajú, kde a na ako dlho nechali svoje dieťa pred cca 30 rokmi a ako to prežívalo... ja svoju dcérku som pravidelne nechávala u starých rodičov aj pred rokom, či jedných alebo druhých, na pár hodín...pretože som musela chodiť do práce... ale dcérka bola na nich naučená a tie 3-4 hodinky alebo menej prežila aj bezo mňa... ale mám skvelých rodičov a svokrovcov, takže v tomto to nebolo... a viem, že keď mala asi 10 mesiacov bola bezo mňa aj celý deň u svokrovcov, ale bol tam s ňou manžel a tak ani nepocítila, že nebola so mnou... a pritom je na nás brutálne naviazaná, ale ja som rada, sme jej rodičia a celý život taká nebude, takže teraz si to môžem užívať... ale "znásilňovať" takto dieťa, pretože svokrovci si chcú riešiť nejaké komplexy alebo problémy??? to je choré... a hlavne ke´d vzťahy asi nie sú bohvieaké...

asia83
18. máj 2020

@jks27 Ja svojho syna (10 mesiacov) nenechávam starým rodičom vôbec, iba mužovi na hodinku-dve, keď niečo potrebujem vybaviť. S dcérou to bolo to isté. Keď na vás žiarlia, treba im vysvetliť, že oni už svoje deti mali, nech nechajú vás, nech aj vy máte svoje dieťa a vychovávate ho podľa seba a keď chcú, aby namiesto večného "mama", čo je úplne normálne v tom veku, hovoril "starká", nech sa idú dať liečiť z chorobnej závisti. U mňa by veru s týmto neuspeli.

tatinka
18. máj 2020

@jks27 to moja svokra tiez na synceka nasho ,ze mamickar a stal len za mamickou a to nie je dobre ked len mamickar je z neho,to mi rozprava od jeho naodeNia,slusne som jej vzdy povedala,ved je este malicky ale ked som to pocuvala uz tisicikrat,ma to uz dozralo a som ju odbila ze a za kym ma ist?za vami?ved by bolo smutne keby chcel ist radsej za babkou miesto maminky....od vtedy je s tym ticho,alebo teda ked aj povie tak uz malokedy...ale na robila aj to,ze ked plackal a nechcem k nej ist,tak na silu ho zobrala od omna prec z mojho dohladu,to som tiez zatrhla,na s8lu chcela nech ho nechavam u nich a ja idem prc,maly mal separacnu uzkost a plackal neskutocne ked ma nevidel co som sla len na zachod,ona stale ze si ho vezme o nim a ja si mam robit doma svoje veci,som ju zrusila,ze dieta som si neobila preto,aby som ho odkladala,ze chapem,ze ako babka patri do jeho zivota ,ale ze ona musi pochopit,ze syn je este malicky a naviazany na mamu,ked uz bude i a bude k nej chciet ist prqzdninovat,nevidim v tom problem,ale nechapem,preto od omna ziada aby som male babo jej davala bez mojej pritomnosti ked maly nechce a pyta si mamu...

sofia1
18. máj 2020

@jks27 choré

simca06022011
18. máj 2020

@jks27 no ja by som povedala nie.. a ak by velmi hukali, prestal by chodit aj raz za tyzden. A keby sa mi smiala do ksichtu, tak jej vynadam taku ze by viac usta neotvorila... svokra nesvokra...

mimibb
18. máj 2020

@jks27 poslala by som svokru do teplých.... A malého jej nedávala vôbec.... Nič v zlom... Mam deti vo veku cca 3,6,9r mala sa od nás nepohne a staršie šli dobrovoľne až okolo 4-5roku....dovtedy som nemala potrebu ich "odložiť" pre spokojnosť okolia....

mimibb
18. máj 2020

@jks27 a "zamamkane" ich mam všetky 3,ved pre pána matka je najbližšia osoba pre dieta.... Ja keď skôr vidím opak, že dieťa ide s hocikym, tak sa pozastavím, či je u nich všetko ok (vzťah medzi matkou a dieťaťom)

jannyr
18. máj 2020

@jks27 chápem ťa, že nechceš robiť rozbroje v rodine, je to nepríjemné, ale dieťa je dôležitejšie. Môj má 2 roky a nikdy nebol nikde bezo mna, alebo muža. Tiež som si užila svoje so svokrovcami, povedala som, že mi to za to nestojí. Obmedzili sme kontakt na minimum. Tiež ma mali za inkubátor, ktorý bude stúpať do roboty a oni sa o malého postarajú.

kittykat22
18. máj 2020

@jks27 svokrovci uz mali sancu vychovat dieta podla svojho. Toto je tvoje dieta, nie ich. A je na tebe, ako sa rozhodnes. Nabuduce im tuto myslienku nezabudni hodit o hlavu 🙂

saluda
18. máj 2020

@jks27 vykašli sa ty na to, či chcú svokrovci. Vy ako rodičia pozerajte hlavne na ti, vo chce a potrebuje vaše dieťa, nikto iný. Manžel tiež. Svokrovci sú už veľkí, hádam to zvladnu, počkať si na vhodnú chvíľu, aby bol vnucik s nimi. Môžete mu týmto spôsobiť presný opak, separacnu úzkosť takú, že sa fakt od vás nepohne. Ak toto nechceš, tak nepočúvaj iných, oni nie sú zodpovední za následky...... Dieťa v tomto veku potrebuje práveže istotu, aby sa neskôr, okolo 3 rokov, vedelo odpútať od rodičov. Nie náhodou je to vek, kedy sa dávajú deti do škôlky.

dilino
18. máj 2020

za mňa rada viac by som ho tam nedavala ani na jeden celý deň nevedia sa chovať a hučia ved to je ešte maličke babätko ktoré mamu potrebuje to je zaklad mama ved predpokladam že máš matersku alebo rodičovský evd to neni len tak to že ich syn taký nebol neznamena že váš syn musí byť taký isty už by ho nevydeli ani raz za týždeň samotný aby tam bol ako s vami áno ale samotnych by som s nim už nenchala čo budu robiť ked bude mať 3 alebo 4 roky a budu ho nahovarať na hlúposti typu že nemamaj sa a take hlúposti že potom bude veľký problém s nimi moja rada samotného s nimi by som ho nenechala na celý deň potom čo urobili u mňa by mali STOP.

ajka0207
18. máj 2020

@jks27 citam ze opakuje mama, ak este nema ani rok, tak ani nic ine povedat nevie, ved to je take blbotanie a vobec o nicom to nesvedci.

taga
18. máj 2020

@jks27 nechavas im maleho raz za tyzden? Akoze co na cely den? Tak toto by u nas nepreslo 😂 take male decko ma byt zakvacene na matke nonstop a samo si urcit kedy je pripravene byt od nej dalej a dalej az sa uplne osamostatni. Mne to niekedy pripada, ze tieto babicky si neuzili vlastne deti, lebo bolo vela roboty okolo domu a teraz si to chcu vynahradzat. Ja by som rocne dieta k starym rodicom nepystila ani na pol dna a vsetky tieto reci by som razne ukoncila