Svokrovci chcú ďalšie dieťa
Ahojte potrebujem poradiť.
mám dve krásne dcérky ale svokrovci veľmi naliehaju aby sme mali dalšie dieťa lebo ONI chcu aby im dal ich jediný syn vnuka. stavaju ma do situácie že nie som normálna ked chcem mať len dve deti. mám pocit že aj keby sme mali to tretie a bude to znovu dievčatko budu naliehať aby sme mali štvrté a tak dalej až kým nebude chlapec. ja chcem mat len dve deti, tvrdo si za tým stojím, manžel ma chápe a plne podporuje a netlačí aby sme mali dalšie - tretie dieťa.
Svokra mi to raz povedala na rovinu že by som mala mať dalšie lebo moj muž je z troch detí a oni čakali že budeme mať chlapca. Oni to tak chcu a mám to rešpektovať.
ked som na rovinu svokrovcom povedala NIE NEBUDE DALSIE DIETA prestali sa zaujimat o naše dcéry a celkovo su radi ked tam chodíme čo najmenej. Milujem svojho muža a nechcem ho stavať do pozície JA alebo ONI ale zároven sa nechcem podvoliť ich predstavám.
Moji rodičia stoja na mojej strane.
DAKUJEM ZA VASE NAZORY 🙂
bez urazky, ale si snad svojpravna, ci nie? vobec sa nad tym pozastavovat a robit si z toho hlavu
Uprimne by som im povedala ak chcu dieta nech si spravia....je to na tebe a manzelovi kolko deti budete mat...a ked aj podlahnete a bude to dievcatko tak co budu tlacit do dalsieho a dalsieho kym to nebude chlapec
Som sa pobavila na tvojom príspevku, myslím, že odpoveď je jasná... 🙂
svorkovci nemaju radi tvoje dievcatka a ty by si len koli nim mala dalsie dieta??? neznie to ti absurdne?
@terezaes nič v zlom, ale prvé čo ma napadlo po prečítaní názvu diskusie bolo "tak nech si urobia" 😉 😀
a teraz vážne ...dôležité je čo chceš ty a tvoj manžel, len vy dvaja viete či by ste ďalšie dieťa zvládli, lebo to nie je iba porodiť ale vedieť mu dať aj niečo do budúcnosti 🙂
a k postoju tvojich svokrovcov dodám iba,že sa správajú ako malé trucovité deti ...v ich veku by mali tiež vedieť zvážiť a pochopiť,čo všetko obnáša zabezpečiť deti a dať im všetko čo potrebujú a ešte aj omnoho viac teda čo im chceme dať my rodičia navyše
mať dieťa neznamená ho len porodiť, ale aj starať sa o neho a vychovať ho. A keď vy dvaja s manželom už ďalšie dieťa nechcete, tak čo sa oni do toho starajú.Aj mne svokra stále kecala,že nech mám 2 deti. Máme dve deti, ale preto,že sme to chceli a nie preto,že to chceli oni.
Takže rozhodnite sa podľa seba a kašlite na nich.
nech si spravia 😉 😉
Ja by som nikomu nic nevysvetlovala...pokila mate s manzelom jasno, uzivajte zivot, dcerky, leto, dovolenku...nie je o com...
Ked chcu svokrovci dieta, nech si zrobia...to by som im povedala 😠
Ty kks....že akí svokrovci! tak nech si dieťa adoptuju alebo spravia!!! Tehotenstvo, porod, 600 nedelie...dojčenie...to absolvuje svokra??? Ja by som jej to rýchlo vysvetlila...slušne ale jasne. A bud len rada, že sa ,,prestali zaujímať,, aspon máš klud. Manžel ťa chápe a podporuje a na svokru, ktorá ani nejaví zaujem sa možeš vykašlať. Vidno že si asi može dovoliť kade čo na teba...ako nič v zlom.
aj ja som sa chcela pridať, lenže ja nemám slov 😉 😉 😉
@terezaes deti budete zivit vy s muzom, je rozhodnutie len na vas dvoch, svokrovci chciet mozu ale nemozu ta nutit, ked bude tretie dievca tak znova budu nahovarat? Nech si vychutnavaju vnucky a pokial im ide o zachovanie mena ajvnucky mozu ponechat svoje rodne priezvisko. Dieta nie je na chvilu, je na cely zivot a ten zivot je vas
vnuca,nie dieta
@terezaes tak toto je fakt sila.... Co ich do toho??? A co ak aj dalsie a dalsie a dalsie bude dievca, to budes rodit, kym nebude chlapec???? No tak to by som im jasne povedala, ze dve deti vam stacia a viac sa na tuto temu s nimi bavit nebudes.... Ze pre teba je to uzavreta kapitola, ved nech povedia zvysnym dvom detom, nech sa oni posnazia a narobia vnukov....
My mame 1 dceru, pre mojich rodicov prve vnuca, pre manzelovych rodicov druhe vnuca (uz maju vnucku), takze sme vsetci netrpezlivo cakali, ci budeme mat dievcatko alebo chlapceka, nakoniec mame slecnu a svokra reagovala, citujem:" mna porazi, zasa dievca", ale nemyslela to v zlom, velmi sa tesili, mozno v kutiku duse dufali, ze bude chlapec, ale pred nami to nikdy nepovedali, a nasu dcerku zboznuju, dali by jej aj to posledne na svete.
@terezaes Súhlasím s dievčatami, čo tu napísali. A ešte jedna vec - povedala by som ešte svokre, že ja som si predstavovala, že budem mať svätý pokoj od nich a nie že sa mi budú starať do života. Som sa pobavila: "oni si predstavovali" .... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ako fakt a bez urážky to musí byť riadna......
Nech si oni adoptuju a nech sa staraju...vazne by som sa s nimi na tuto temu uz ani nebavila, je to len tvoja a manzelova vec, kolko deti budete mat. Nikto nema pravo sa vam do tohto starat. A este aby vas vydierali takmto spôsobom, ze sa nezaujimaju o vnucky...no mohli by sa strcit niekam...by som zvysoka kaslala na takých svokrovcov 😠
@terezaes svokra ak chce dieta,nech si urobi al adoptuje... mozno by zafungovala veta,lekar zakazal,ci neodporuca alebo len,ze mozno neskor. Ako sa k tomu stavia manzel? Malo by to byt vase spolocne rozhodnutie a on by to mal odkomunikovat s jeho rodicmi-nie v zmysle,ze Ty nechces, ale ze VY spolocne resp ONsa tak rozhodol.
@terezaes a tvoji svokrovci su z kralovskej dynastie? v tych pokrocilych kralovstvach uz povolili nastup na tron aj zenam 😉
Chcú dieťa? No nech si spravia!!!

Nerozumiem o čom sa chceš poradiť,si jednoznačne rozhodnutá ty aj manžel,tak niet čo riešiť.Alebo chceš rady ako sa znova dostať do priazne svokrovcov?aby si všímali vaše dievčatá? na to kašli,ak sa svokrovci budú k vnučkám správať tak,že im na starobu ony ani pohár vody nepodajú,tak to je ich /svokrovcov/ problém....