Svokrovci kúpili bábätku vlastnú výbavu, vlastný kočík a aj postieľku
Ahojte, potrebujem sa poradiť..mám super svokrovcov aj rodičov a čo chvíľu budem rodiť. Všetci mi stále oznamujú že prídu hneď po pôrode aj keď som im to milionkrat spomínala že si návštevy neprajem aspoň prvý týždeň pretože sa chcem dať psychicky aj fyzicky dokopy, že vraj mi pomôžu upratať byt a navariť ale neviem či mám nejakú chorobu alebo nejaký druh nenávisti ale mne vadí keď sa niekto stará do mojich veci (okrem muža)..musím mať všetko usporiadane a popravené podľa seba 🙊 viacej ma rozhodí keď niečo nie je upravené podľa mna ako keď je bordel 😞 viem že mi nechcú zle ale dokážu ma vytočiť a ďalšia vec nechápem prečo ale vravela som svokre že nemusí kupovať bábätku nič, my keď prídeme raz za čas na návštevu tak si veci zoberiem a ona zrazu kúpila vlastnú postieľku, vlastný kočík, vlastnú výbavu 😨 nemala by som jej to za zle ale ešte sa vychvaluje že ma lepšiu a krajšiu ako ja 😅 (pritom je to dosť subjektívne, ja mám svoj štýl a mne sa páči to čo sme my s mužom kúpili) a teší sa ako bude malého pestovať (stále vraví že si ho zoberie ku sebe domov) pritom ja viem že malého nikdy nikomu nedám na dlhšie ako možno 3 hodiny až kým nebude starší (2-3rocny), ma to niekto podobne alebo mi už lezie tehotenstvo na mozog a všetko mi vadí? 😬
@moni73 ine je babka - mama a ine svokra sutazivy TYP ...moja mama ked prisla navarila mi , s malou pomohla poukazovala kedze je zdravotna sestra, pozehlila tak superrr, pri prvej ju svokra ani nechcela pomaly do izby vpustit paskuda, a ja stale som jej ustupovala az to doslo do velmi nestastneho konca...manzel samozrejme drzal pri matke och ....hovorim nebyt mojej mamy poporodna deprasia !!!!! sme sa skoro rozviedli pri druhej ...kvoli jeho matke a jej manierom ----
Tak ja som bola stastna, ze som mala u svokry, aj u mojej mamci postielku aj kocik a nemusela to stale pendlovat. Podla mna to myslela dobre, moja mamca je inak tiez taka snaziva, takze to chapem. Ale teda, nestalo sa, ze by sa niektora chvalila ze ma lepsie ako ja doma😁 to by tocilo aj mna. Nie je to jej prve vnuca?
Inak, co sa tyka pomoci po porode, môj muz je kamionista, takze som bola rada ze bol vobec doma ked som rodila, inak som bola odkazana na seba a tiez mi prisla na nejaky cas mamina. Bola som z toho nervna, vsetko robila inak ako ja a k nicomu ma vlastne ani nechcela pustit. Keby mohla aj za mna koji. Neskutocne ma to vytacalo, hryzla som si do jazyka a frustrovana sa zalovala muzovi cez telefon ked sla von so starsimi. S odstupom casu viem, ze vsetko robila len aby mi pomohla a naozaj mi to velmi pomohlo, co som si asi v navale tych hormonov neuvedomovala. Takze som rada, ze sme to zvladli bez hadok a nepovedala som nic co by ma casom mrzelo. Tyzden som to prezila a aj manzel moje telefonaty😁 ale teda, asi na druhy den sme sa dohodli na nejakych pravidlach a boli sme obe spokojne.
Verim ze aj vy najdete nejaku zlatu strednu cestu ako to zvladnut bez hadok a nezblaznit sa z toho
Ja len toľko k tomu,že sprav si tak aby si TY bola spokojná a kľudna.To je najdôležitejšie.Co si myslia ostatní Ti môže byť jedno.
Ja mam tiez dobrych svokrovcov aj rodicov ale odtial potial. Navstevy zakazane prvych 6 tyzdnov a bolo mi jedno co hovoria, boleli ma bradavky z kojenia, chodila som hola, nezniesla som niekedy ani tricko, necitila som sa absolutne na ziadnu navstevu, manzel so vsetkym pomahal a bolo to tak super. Hlavne nikto nedava ziadne nevyziadane rady ked si este plna hormonov a moze s tebou zamavat hocijaka blbost. Ked som dala svokre prvyraz maleho, tak som mala sto chuti jej ho vytrhnut po minute - zase hormony 🤷🏼♀️ Proste nezniesla som aby ho mal na rukach niekto iny ako my dvaja. Doteraz neznasam ked mu hovori, ze ci bude u nej spat niekedy, ma sice uz 2 roky ale ja ho proste nikomu nedam 😃 moze ist k babke spat ked bude skolak 😃
@petkazamborska ja som si vlastne az teraz po precitani tvojho prispevku uvedomila co ma tak vytaca na mojej svokre, tiez je sutaziva a najradsej by ma asi nahradila
@petkazamborska presne tak, tá čo toto nezažila, nepochopí. A to akože aby sme si to ujasnili, moji svokrovci neboli zlí ľudia a ani nie su, ale sú isté hranice ktoré sa nemôžu prekračovať. moja svokra by to dieťa aj kojila za mňa a hrozne mi to vadilo. chápala som aj to že prvé vnuča a tak, ale oni zasa nechápali mna, že budu mať celý život na to aby sa s ním hrali maznali tešili, že 6 týždnov po pôrode nie je len tak pre nič za nič šestonedenie, počas ktorého sa má matka dať dokopy. to je aj o získavaní si puta s bábätkom, o zžití sa ako rodina a s manželom... Ťažko to vysvetliš niekomu, kto napr. cely život žil v dvojgeneračnom dome a bolo to pre nich normálne.... ale som rada že v tom nie som sama 🙂
@evkamotka Veď toto....chodí svokra, zle je....nechodí, tiež je zle ☹
Vsetko suhlasim, ze by ta mali respektovat, len nesuhlasim s tym, ze preco by si nedala dieta na dlhsie k niekomu skor ako 2-3r? Nas maly ma 1.5 r a v pohode by vydrzal u oboch starych rodicov aj cely den kebyze potrebujeme. Aj ho uspia, prebalia, jest mu daju, zabavia, ani domov sa mu nechce.
Po prvé, podľa mňa nikdy nevieš ako dlho sa budeš dávať dokopy po pôrode a si myslím ze mamina alebo svokra by dobre padli aby sem tam aby navarili niečo výživné a teplé a minimálne upratali. Nepoznám ich, ale kebyže im to vysvetlis tak podľa mna by pochopili. Snáď nebudú upratovať šuplíky a skriňu 😁 Po druhé, keď si kúpili veci oni, nech ich kúpili. Ty ajtak na koniec sama rozhodnes kedy, ako dlho a či vôbec dáš svoje bábo spať niekam inam ako doma. To nikoho zaujímať nemusí. A keď aj tak mne by bolo totálne jedno či sa to im hodí do ich interiéru alebo nie. Hlavne že máš dieťa niekam odložiť na víkend (príklad). Dôležité je čo ste si vy s manželom kúpili do vášho bytu a že sa to vám páči. 😊
Choré je, keď nechceš dať dieťa preč na viac ako 3 hod do jeho 3 tích narodenín.
Tak to je teda vyssi level svokry 🤣🤦♀️, asi si kompenzuje nieco z mladosti. Jasne po porode sa aj k nam vsetci tlacili, hlavne pri prvorodenej dcere, dovolila som 1 navstevu max 2 h a potom az po 6 tyzdnoch, svokrovci byvaju od nas cca 1h autom, tiez nemam rada ked mi niekto doma šahá na veci a ulozi to podla seba, mne stacilo ked manzel upratal trochu alebo to chlapsky posunul nech to nezavadzia 🤣 po druhom porode sa tiez vsetci tlacili, ale kedze som rodila v zimnom obdobi plnom soplov, tak som chcela az po 6 tyzdnoch a zrazu sa dovalili lockdowny a obmedzenia covid tak sme mavali video hovory a vyhovovalo nam to, sme si to uz ako 4 clenna rodina uzili, dcera sa tesila, manzel bol pn a tesil sa, ja som oddychovala a kojila 🤣, ja som nechcela pomoc ani od vlastnej mamy a nie to este od svokry, ved sme s manzelom dvaja a teda sme na to pripraveni byt aj zodpovedni za nase deti a domacnost....
To s tou výbavičkou je trošku divné, hehe 😁😁 ale teda, neber to tak strašne, ono pred pôrodom všetci rozprávajú ako budú chodiť kočíkovať, pomáhať atď a nakoniec nikto nič 😁
Nieeee nelezie ti tehot.na mozog,ja uz som odrodila dorodila dokojila a len o tvojej svokre citam a uz mi lezie na nervy a na mozog🤣🤣🤣🤣🤦♀️omg ze vlastnu vybavu....to vazne toto...prosim napis ze si si to vymyslela lebo ak je to pravda sup so svokrou niekam na pobyt....no nehnvajte sa zeny ale toto je dost divne chovanie🤦♀️a inak neviem co vzdy chcu na zaciatku vsetci pomahat.....mne ny sa skor hpdilo keby si nielto spomenie zea vnuca meskor ako hned po porode ked chce mat clovek klud zotavit sa a dietatko hlavne 3/4casu spi🤦♀️autorka prajem ti rychly porod a kludny zaciatok materstva a pevne nervy♥️a prosim ta moj prispevok ber s humorom lebo bol tak mieneni, ale stat sa to mne penim jak blazon🤣🤦♀️
Nie ste ani divna ani chora je to uplne normalne ako to citite...ja som sa citila rovnako..urcite by ste to vnimala odlisne keby to bola vasa vlastna mama....mne tiez prekazal9 ked mi svokra povedala ze si moje babo ukradne a bude ho mat ona🙄🙈....oprala miveci a pofavila ich i ked som ju prosila ze vsetko je doma nachystane(muz aj s detmi mali navarrne pozavarane jedlo dopredu na 2 tyzdne(lebo ja som so synmi vzdy zatvrdla v porosnici 2 tyzdne kvoli silnej zltacke)..vsetko boo oprane to minimum co sa nazveralo tak by som vpohode zvladla aj po prichode...ale nie...oprala mi vsetko dokopy a pofarbila🙄😬...co som im muzovi s detmi zavarila aby mali uvarene kym bude prec tak to pojrdli(aj ked uz teda bola u nas a mohla kludne varit a tie veci co som pozavarala,ked tak mohla nechat az ked sa vratim z ppridnice a budem mat malo casu vyvarat(aspon na zaciatok)-lebo pomoc od nej bola asi taka ze bola u nas kym som bola v porodnici a ked som sa vratila tak uz isla prec....jedlo pojedene,muz v robote a jasama so vsetkymi detmi😄😄😄...a este ked prisla tak akurat mudrovala ze mam balit do plienky tak a nie tak,ze ona krmila piskotami s jablkom od 3mesiacov,ze jej deti chodili na nocnik az ked sa vyspali a podobne vychytavky🙈🙈🙈...no islo ma porazit.. ale prezila som😉😄...takze nebojte,nie ste v tom sama a nemate nejake chybne ani nazory ani pocity ani naroky.. riadte sa tymco je vam a vasej najblizsej rodine prijemne...a aj tie navstevy su fakt chore...toboz od zien ked same zazili co he to porod,navrat z porodnice a vobec zžitie sa s nou situaciou...novy cloviecik,telo ubolene,skusenosti este ziadne....proste ja dufam ze nebudem pre svije deti taka nwtolerantna....dufam ze to nie je spojene so starnutim....trebanechat detom priestor...a urcite vy mate vysostne pravo si urcit kedy mozu prist navstevy.....ved babatko nevyrastie zo dna na den ani z tyzdnana tyzden na pubertaka a este si ho uziju...tak drzim palce🤞🍀😉
ako uplne ta chapem, mna by asi od nervov rozhodilo, vzdy chcem mat doma vo svojom byte usporiadene, popratane podla seba. O pomoc nikoho neziadam, ked sa rozhodnem poziadat pri upratovani tak poziadam ok to je ine. Ale vzdy to tak bolo vsetko podla seba, aj deti obliekanie, vybava pre babatka, vsetko v byte tak ako chcem ja a muz, a to jedno ci som alebo nie som tehotna, vzdy to tak bolo, je a bude. V jednom byte, dome moze vzdy byt len jedna gazdina, jedna matka.
Ako je super zaujem svokry o deti, o Vas ale nech to preboha neprehanaju, a ked tam nikoho nehcces aj par tyzdnov po porode, sa mi to zda uplne normalne. Ine ked sama poprosis o pomoc. Ja vzdy som vravela nikdy nebyvat so ziadnymi rodicmi, max. na dovolenke, spolocnej chate. Urychlene jej vyjadri svoj nazor, co si myslis, aby si mala klud. Sak veci pre babatka sa dohodnite co ma kupit, aspon Vam odlahsi rozpocet ale nech to neprehana. Predovsetkym je to tvoje, Vase dieta, ona uz svoje predsa vychovala. Ale na druhej strane tak rob, aby sa neurazila, lebo neskor urcite bude pre Vas dobre oddychnut si od deti, odniest ich k babke,a venovat sa zalubam alebo proste tomu co chcete.
dufam ze som pomohla, pekny den a vela trpezlivosti
Zo všetkým súhlasím čo si napísala a ak ťa nechcú akceptovať a fakt by chceli dôjsť nedá sa im to vyvrátiť tak jedine čo poradím neoznámiť že si porodila 😂
A ja si myslím, že to berieš tragicky ... Tak asi sa svokra až veľmi teší na vnúča, preto sa vytešovala keď malému kupovala veci, a čo keď je to kočík alebo postieľka? Nech kúpi čo uzná za vhodné... kúsok sa pozri z opačnej strany... mne by sa napríklad nepáčila a liezla na nervy ufrflaná nevesta, ktorej všetko vadí, a nikto nič nevie tak dobre ako ona 🙂
@sasa1983 je to normálne nič nechápavé .tiež nedávam malú niekde a má 2 roky všade chodí somnou .každého osobné rozhodnutie .sú tu také ktoré dajú aj hneď týždňové na celý deň ak je na fľaše aby mali pokoj tieto by som nenazval matka vôbec a nemajú problém to vytiahnuť že im každy deň stráži niekto iný dieťa
@sisa_el to je smutne teda, je mi z toho smutno ze s tebou sutazi, mala by ta brat ako dceru a nie ako konkurenciu
@luccija suhlasim, niektore reakcie mi pridu hystericke a sebecke… na moje deti sa prisli pozriet rodicia aj svokrovci do porodnice, velmi sa na vnucatka tesili a nemala som zaujem im tu radost kazit… aj mna potesila navsteva… taktiez doma,rodicia aj svokrovci mali dvete otvorene…neprekazali mi… ale zase to neznamena ze boli u nas kazdy den… deti maju s obidvoma stranami uzasny vztah… ano sem tam gulam ocami nad svokrou alebo aj nad mojou mamou ale ani ja nie som dokonala dcera ani nevesta…
A? Kriste pane na nebesiach. Ti vadi, ze matka Tvojho muza lubi svoje vnuca? Budes mat syna, bacha na Tvoju buducu nevestu, ako Ta bude neznasat, ze si neprestrihla pupocnu snuru 🤦♀️
U nas to bolo podobne…to, ze zariadili drobcovi u seba izbu mi ale vobec nevadi, aspon mame vsetko, co nam treba, ked sme tam. O tom, kto, kedy a kolko bude mat vnuca, rozhodujeme my, resp. rozhodol syn sam, kedze okrem mna a muza zatial v troch mesiacoch netoleruje inych ludi a vrieska😂.Cize stari rodicia mozu planovat, no ak im tvoje dieta bude na rukach revat ostosest, ver mi, problem sa vyriesi sam😂😂😂. Pokial ide o prve navstevy, svokrovcov zriesil este pred porodom muz, mojich rodicov ja. Prisli na nase jasne prianie po tyzdni ako sme dosli z porodnice na presne dve hodiny. A aj to bolo na mna v tom case privela, ale zvladli sme v pohode, je to ich vnuca. Stari rodicia si podrzali babatko, pofotili sa, pokochali, zjedli kolac, ktory si sami doniesli a sli spokojne domov. Aj s odstupom casu som velmi rada, ze som nemala plny dom „pomahajucich“ rodicov. S cim ti pomozu? Bordel mas len ten, ktory sama urobis, navarit mozes do zasoby a zamrazit (velmi odporucam!), a s kojenim ti nik nebude pomahat, budes to musiet zmaknut sama a tam su klud a pohoda najdolezitejsie. Na zaciatku som 9 hodin denne stravila kojenim, resp. pokusmi o rozbehnutie kojenia. Uprimne, neviem si predstavit, ako odsavam polonaha mlieko v obyvacke za pritomnosti svokra/svokry, alebo nahrievam prsia polhodinu v sprche, ked mam navstevu. Syn prvych 8 tyzdnov svojho zivota prevrieskal😂, fakt som bola vdacna za kazdu navstevu, ktora vtedy NEPRISLA.
Ja si myslim, ze kazda z nas je ina povaha. Niekomu tieto veci vyslovene prekazaju a iny to beru ako pomoc. Takisto kazda z nas ma inu svokru a kazda z nas ma k nej iny vztah. Tak ako aj svokry maju rozne vztahy k svojim nevestam. Pokial je to prve vnuca do rodiny tak je jasne ze svokra je vo vytrzeni 🙂 aj moja bola. Syna som porodila v piatok rano, dost brutal na prvorodicku a chcela prist do porodnice este v ten den aj so svokrom. To som ale povedala ze nie, ze sa neviem ani posadit, tskze prisli “az” na druhy den :D taktiez ze pridu pomoct domov aj moja mama aj svokra.. tiez som povedala ze prvy tyzden po porode chcem aby sme boli doma len my s muzom a malym. Druhy tyzden prisla moja mama a treti tyzden prisla svokra.. ttiez nemam rada ked mi niekto preklada veci v kuchyni a tak.. takze toto ta chapem ze ta to skor vytoci ako potesi ze pomuzu poupratovat.. tym ze nasi su 200 km od nas tak casto nechodili.. svokra 40 km od nas chodila maleho strazit ked mi trebalo ist k lekarovi alebo vybavit nieco.. toto clovek zas uvita aby sa nemusel s babatkom trepat hore dole.. tiez kupila k nim do domu vanicku, z bazaru jedalensku stolicku a sportovy kociar aby to tam bolo.. kocik som ale aj tak nosila svoj.. teraz pri dcere.. uz neboli v porodnici kvoli korone ani domov mi uz neprisiel nikto pomahat.. ani mi ju uz nechodi strazit.. nejak to vieme zvladnut a zmenezovat si sami… takze ber to tak te je to osial a radost z toho prveho vnucata… oni sa tesia .. ale zas odtial potial ;) drzim palce
Nie je to normalne. Treba jej povedat na rovinu, co si myslis, inac to bude len horsie a ty potrebujes v prvom rade klud. Je to tvoje babatko, tvoj styj,tvoj zivot. Mozes jej povedat, ze ona uz sancu dostala ako matka pre svoje dieta.
Ver mi, ze uprimnost pomoze.
@rivini nooo to by si sa cudovala .. si mi pripomenul situaciu.. ked boli svokrovci u nas pri prvom synovi.. chodili casto a som ho kojila v izbe.. muz prisiel za mnou do izby ze ci svokra moze prist ku mne sa pozriet 🤦🏻♀️🤣 teraz sa na tom smejem ale vtedy som len gulala ocami ze jasne ze niee nemoze .. 🤣
stoj si za svojim, ze na navstevu pozves ty, ked budes na to pripravena. Ak si teraz svoje neobhajis, v hormonalnom tornade po porode zo bude mozno zlozitejsie. Mne by tiez najradsej babky syna vzali a nevratili 😂 ale ja proste bez neho zatial nechcem byt dlhsie ako nejaka prechadzka s kocikom a to ma uz rok. Je to na mne, a ja si poviem. Je to dieta moje a manzelove. No a co ti poviem, tiez mame kocik u nasich, postielky u oboch, atd. Stale musim usmernovat obe babky aby nenakupovali ako sialene. Ale tak to proste chodi, netreba sa na to hnevat, mne by skor tie reci okolo vadili. Ale s takymi som si vzdy narobila poriadok a kazda by si mala. Lebo niet nic horsie ako tvarit sa, ze mi nic nevadi, kym to buchne a potom je zle.
Babky boli vítané ...prišli,popozerali malého.zvkadla som si po oboch sekciách obliecť tepláky,tričko aj podprsenku. K ostatnému sa nevyjadrujem čo sa výbavičku týka musíš si slzariadit sama. No nebojuj. Prečo by nemohla prísť svokra pozrieť bábätko. Kávu jej ozdaj muž zvládne uvariť,či?veď nejde k tebe sedieť s vyloženými nohami. Pravdaže sú zvedavé a budú sa tešiť. Neber im to. Prepáč mi výlev ale príde mi že zbytočne bojujes boj ktorý neexistuje. Mamke by som narovinu povedala že ak ch e nech navarí doma a donesie a svokre že keď chce nech upečie koláč ale doma....predpokladám že ti ani mamka ani svokra neprídu po pôrode skontrolovať stav domácnosti a slušne ich poziadaj nech neupratuju že máš rada svoj systém
Bodka vybavené.
Akurat dnes som bola s kamoskou, co mi rozpravala ked bola tehotna ze jej svokra si kupila celu vybavu. A dnes ked ma maly 2 mesiace sa stazovala ze svokra ani nepride za malym, tak mozno to bude aj vas pripaad. I ked neviem co je horsie 🙂

@banderaska29 presne opisoujes moje pocity , a radim to ISTE ...teraz si urob hranice, lebo taketo typy su neznesitelne !!!!!!