Svokrovci majú klúče od nášho bytu

salvia247
18. máj 2016

Ahojte, chcela by som vedieť aký máte názor na toto: Ked sme kupili byt, dali sme svokrovcom kľúče od bytu a vchodu- pre prípad, že by horelo, alebo by sa nedajbože stalo niečo iné a my by sme neboli doma napríklad. A to bola chyba 🙂 Keď sa narodila malá, tak prestali u nás zvoniť, aby ju nezobudili - jednoducho si odomkli samy, čo som aj privítala, lebo som ju uspávala kade tade, na rukách v obývačke atak...a zvonček bolo dosť počuť. Teraz si na to už zvykli a teda nezvonia dalej, len si odomknú a vojdú a už dosť dlho mi to strašne vadííííí! Väčšinou dopredu zavolajú, ked sa chystajú na návštevu. Ale stalo sa už pár krát že nezavolali a už len počujem kľúče v zámke a mám dosť. O tom že mi svokra vadí celkovo, ani nejdem vravieť. Nie je až taká strašná, ale proste mi vadia niektoré veci a priznám, že občas beriem niečo viac osobne ako by som mala. Ale nemali by si predsa oni samy uvedomiť, že je slušné predsa zazvoniť? Oni aj trochu zaklopú na dvere, ale hned klúč do zámky a otvoria si. No ide ma poraziť, však vedia, že sme doma, tak počkám kým otvoríme... nie? Máte niektorá podobnú skúsenosť? Mám im nejako slušne povadať, že by mohli zazvoniť dole ked idú? Vadilo by vám to? Priatelovi som nepovedala, že mi to vadí...aj tak si myslí že si len hladám dôvody prečo ich nemať rada.

whitecat666
18. máj 2016

@salvia247 nechavaj kluc zvnutra v zamku a mas pokoj...

cichlida
18. máj 2016

No jasne, normalne im to v povedz. U mna tiez vypytovali kluce- babka, rodicia aj svokra😃nedali sme, neviem co je to za mania, presne s dovodom, ze keby nahodou nieco.... Ale my mame nahradne kluce schovane pri chalupe a v pripade nudze im poviem, kde su. Ja pri predoslych roznych situaciach, ktore mi nevyhovovali, som usudila, ze by mi urcite casom chodili vsetci do domu ako domov, ale samozrejme nie vsetci svokrovci ci rodicia su taki. Tvoji zrejme ano😉 prajem skore vyriesenie problemu.

kexik218
18. máj 2016

To je tak. Z ich pohladu beru ze ty si ich preto idu rovno dnu. To je take male plus ze ta beru ako rodinu, ty poziadaj manzela nech ich slusne poprosi nech sa ohlasia z dovodu ze mozes vychadzat prave zo sprchy alebo sa prezliekat. Od neho to primu skor ako od teba. Nie v zlom ale predsa kazdy mame svoje intimne prostredie, nie kazdy bude behat svokrovcami v tricku bez podprdy, tak aby si stihla na seba nieco natiahnut. Podla mma ak im to takto pekne povie a ony su normalny tak to pochopia. Ak nie posledna moznost je vymenit fabku ale to uu je krajno krajne 😀

salvia247
autor
18. máj 2016

@whitecat666 prave ze to sa neda, lebo mame taky zamok ze zvnutra nedavam kluč, ale je tam taky kovovy "čudlík" 🙂 ktorým sa to otvára.

misel0806
18. máj 2016

Vymenit zamok za novy!! Toto je narusanie sukromia,cisa urazia alebo nie,im by sa to tiez nepacilo vojst si do domu len tak😊

silaviat
18. máj 2016

vymenit zamku .. povedzte ze ste stratili kluce.. a nahradne ste nechali u susedy kedze je blizsie a keby sa daco stalo mate k nimn rychlejsie ...

teekvica
18. máj 2016

A retiazku nemate?
@salvia247

salvia247
autor
18. máj 2016

@teekvica nemáme.

whitecat666
18. máj 2016

@salvia247 Chapem, ze chces klud ale mohli by to vziat osobne ked uz ste im kluce raz dali. To je ako pytat spat darcek. Na tvojom mieste by som vymenila zamok.

salvia247
autor
18. máj 2016

@whitecat666 to by som im radsej povedala na rovinu, ze mi to vadí. Ked vymeníme zámok-hociakú príčinu si vymyslím, tak budú chcieť nové klúče a ked povieme ze nedáme, budú vedieť o čo išlo.

salvia247
autor
18. máj 2016

@misel0806 Ved to, že oni sú na to asi zvyknuty, že ani ku nim nikto neklope. Lebo bývajú v dome a blízka rodina, ku nim chodí aj bez zaklopania, či ako. Tiež to veľmi nechápem.

ada274
18. máj 2016

@salvia247 a co na to tvoj manzel, on to ako vnima? Ak sa s muzom zhodnete ze to nie je ok, nech si s rodicmi sadne on a vysvetli ze kluce nemaju na to aby si nimi otvarali a ze ich prosite aby vzdy zavolali. Ze tie prepadovky nie su v poriadku by mali pochopit. Ak su inteligentni tak to pochopia. Ked sa urazia ich problem, nie ste to vy kto by sa mal hanbit. Ak s tym neprestanu treba vziat kluce hoci aj pod nejakou zamienkou a nevratit. Alebo proste zobrat a hotovo.

nyusika
18. máj 2016

No je to nepríjemné, ale oni si asi zvykli, že ti to nevadí. Sama si napísala, že predtým ti to vyhovovalo. Ja rozumiem, že vtedy to bolo odôvodniteľné. Skús im to vysvetliť.
Alebo, ak máš na to gule, privítaj ich raz véééľmi sporo odetá. Alebo nahá 😅😅

stellamaris
18. máj 2016

@salvia247 tu pomoze iba vymena zamku.nove kluce im nedas a hotovo.ked budu chciet vediet dovod,povedz,ze chcete vlastne sukromie a navstevy odteraz zvonia................................aj my sme toto so svokrovcami mali a po vymene zamku bol pokoj,ziadne neohlasene navstevy a pod.fakt,ze sa nastvali,ma vobec nemrzel.

bellaregaca
18. máj 2016

@ada274 asi niesu inteligentní

guinevre
18. máj 2016

@salvia247 Muz by im mal vysvetlit, ze sa ludom tak do domu nevhadza, nie ste cudzi, ale aj tak, nie je to v poriadku. Mne by to tiez vadilo. MM dal kluce aj svojim rodicom aj mojim, bez toho aby sa ma pytal :D Ze, keby sa nieco stalo a nie sme doma. Nastastie, vsetci su rozumni a zavolaju pred tym ako co pridu. Niekedy to robia tak, ze "Ahoj, mozem sa zastavit? Za 5 min, uz som skoro tu" - tak to mi trosku vadi, ale zatial je to ok.

bajana
18. máj 2016

Urcite by som nemenila zamok, skor im to slusne povedala. Ved za to sa normalni ludia nemozu urazit. Alebo by som poziadala muza, nech to vyriesi.

bluka2
18. máj 2016

Inak, vedia oni vobec ze ti to vadi? Lebo mozno im to ani nenapadlo, ked to prirodzene voslo to tohto stadia, ako pises.

Napad 1. Co tak pozvat nejakych znamych, kamosov na predlzeny vikend na navstevu? A ze budu potrebovat kluce pozicat... a potom ich bud nevratit, alebo vratit na druhe, tretie poziadanie s tym, ze jaj uz ste si odvykli, ze len tak niekto pride, ze ci by mohli dat vediet, zazvonit, pockat kym im otvorite

Napad 2. Mozes im raz skusit otvorit naha, resp. kup si nejake divne pradlo, napriklad latexove a v tom behaj, kym ta neprekvapia. Potom uz asi budu znovit.

Napad 3. Proste im to jemne povedz, zda sa mi to pre vztahy lepsie ako vymenit zamok, oni sa tam budu dobijat a ty sa budes tvarit ako jaj, mame novy zamok. A co spravis ked si vypytaju kluce od noveho zamku? Ze nie, lebo mame len 1 par? Neviem, ja mam radsej priame jednanie a este ta to aj lacnejsie vyjde 🙂

whitecat666
18. máj 2016

@salvia247 ja by som povedala, ze k novemu zamku boli len dva kluce pre mna a pre muza a bodka. Viac by som sa s nimi na tuto temu uz nebavila. Ked sa spytaju na kluce zahovorila by som to.

Podla mna by svokrovci mali respektovat vase sukromie a predom vzdy zavolat ked chcu prist. No myslim si, ze za to, ze len tak vojdu mozes ty lebo si to uvitala v case uspavania malej a oni si teraz neuvedomuju, ze by ti to mohlo zacat vadit. Mali ste si vtedy dohodnut, ze ti poslu smsku ked budu pred brankou nie, ze si otvoria.
Ak im to chces povedat na rovinu tak to sprav, ale kedze tvojmu muzovi to nevadi a podla toho co pises sa neprikloni na tvoju stranu asi budes za tu zlu len ty.

stardust
18. máj 2016

mas pocit, ze svokra disponuje vesteckou gulou? Normalne sa s nou porozpravaj ako dospela osoba, ze by si kluce chcela naspat a vadi ti, ked si pri neohlasenej navsteve otvoria sami. A k akemu ucelu ste im dali svoje kluce. Hotovo.

misel0806
18. máj 2016

@salvia247 vymen zamok a mas pokoj rodina nerodina vase sukromie musia respektovat a nie brat ako samozrejmost😀

papricka33
18. máj 2016

@salvia247 jednoducho nebud doma. Teraz bude pekne, tak sa snaz byt co najviac prec. Ja si totiz mysli, ze by mali nieze pockat, ale ohlasit sa ze pridu. Mas hadam pravo na sukromie. Mozno by im pomohla kratka prezentacia vasho intimneho zivota rovno v obyvacke pred ich nosom, aby pochopili, ze je to Vas byt a oni su hostia 😉

papricka33
18. máj 2016

Inak, akoze ako by pomohli keby horelo? Ved poziarnici si poradia, nebudu cakat kym pridu odomknut 😅

siska53
18. máj 2016

@salvia247 Ked ti to vadi,tak im.to povedz. U nas ci nasi,ci svokrovci bud klopli alebo cinkli a odomkli si. Obcas sa stalo,ze svokor nie alebo som nepocula,lebo som bola vzadu,tak som mala prekvapenie,ale zo sa stalo len zoparkrat.
A kluce mame navzajom skor kvoli tomu keby sa niekto zabuchol a aj prave preto,aby nemuseli vyzvanat ci aby mohli nieco priniest aj vtedy,ked nie sme doma ( svokrovci nam nosili nakup,ak som chcela vacsi alebo oblecko pre deti a nevedeli,kedy pridu,nemusela som byt doma).

janinah
18. máj 2016

Nechápem prečo ti tu radia kdejaké okľuky a malé klamstvá.O asertivite si už počula? tvoje nechcem,ale svoje si nedám 😉 Slušne ich požiadaj o vrátenie kľúčov a tie im budete dávať,len ak pojdete na dovolenku.A mimochodom ako často k vám chodia, každý de/n? to tiež nie je celkom v poriadku...ak sú inteligentní,tak pochopia,ak nie,tak nerieš,nič zlé nerobíš,len si brániš svoje súkromie- neskoro,ale predsa....a ešt eniečo- nenechávaj to na manžela,nepôjde proti svojim rodičom a nebude chápať čo ti na doterajšej situácii vlastne vadí

stesil
18. máj 2016

Moja svokra má tiež kľúče. Otvára si sama. Ziadne klopanie. Ale dá aspoň vedieť, že dnes príde. My sme na seba zvyknuté, nemám pred ňou problém chofit v gatkach. Berem to ako samozrejmosť. Nevadí mi to. Ale myslím si, že problém je možno v vo vašom vzťahu ty a svokra.
Sestra ma to podobné ako ty. Taktiež majú kľúče, nezvonia, len si otvoria. Je z toho už na nervy. Ale vztah medzi nimi nie je ten najlepší.
Já si myslím, že by si im mqla povedať, že ti to je velmi nepříjemné, keď takto bez ohlásenia chodia k vám. Že ta to stresuje, že máš stále pocit ako keby ta chcel niekto vykradnut. Povedz, že máš z toho xle sny atď. Myslím, že to skôr zoberú keď sa budeš snažiť im dať nejaký príklad. Pokiaľ majú trošku rozumu pochopia, že kľúče majú len v prípade rezervy.

lintu
18. máj 2016

Tak ja teda neviem. Zober si situáciu z druhej strany. Dostaneš kľúče od niečieho domu. (Dobrovoľne?) Chodíš tam na pravidelnú návštevu. Otváraš si dvere. Sama. Nikto ti na to nikdy nič nepovie. Časom ti to príde už aj normálne. Máš to ako zvyk. Prečo by si mala z ničoho nič meniť niečo, čo dlhodobo funguje? Tobôž ak sa stále nenašiel nikto, kto by sa ozval a aspoň ti naznačil, že robíš niečo zle?
Z toho vyplýva, že ak chceš zmenu, musíš sa o ňu nejako pričiniť. Slušný rozhovor znie podľa mňa ako fajn riešenie. Tiež by mi vadilo, keby mi niekto po byte bez môjho vedomia chodí ako duch.

stesil
18. máj 2016

Hore oprava. Sestra mala ten istý problém..
K sestre keď už ma väčšie deti, návštevy obmedzili na minimum. Keď nemusia, nechodia.
Možno vyčkať času 😉

jonas17
18. máj 2016

ja tiež nechapem,prečo nepovedat narovinu, že si to nezelate, aby chodili do bytu bez zaklopania... ved by ma porazilo... byť stále vstrehu.. neviem si predstaviť.. aj naši majú kľúče od nás, ale visia na vesiaku a používajú ich raz za rok, ked mi necakane pride napríklad vcera pan opraviť internet a nikto nie je doma.. tak mama skočí..

emarekova
18. máj 2016

Tak ja lúbim aj svoju mamču,aj svokru,ale toto by som nezniesla. Preto sme išli do vlastného,nech máme pokoj.Aj tak by to bolo figu platné(v prípade potreby),keď bývame 50km od nich. A mám s oboma otvorený vzťah,takže na rovinu a zas moj drahý je asi výnimka čo sa mamičiek týka,vlastne kohokoľvek,že nemá problém povedať,niekedy aj čo nemusí...