Svokrovci nás "prekvapili" na dovolenke a ubytovali sa vedľa nás
Baby idem sa vyžalovať. Sme na dovolenke v Tatrách aj s rocnou dcérou. Keďže sme mladá rodinka, tak sme chceli byt na dovolenke sami a viac krát sme to spomenuli aj pred svokrovcami. Cez víkend sme boli u svokrovcov a popriali nám pekný pobyt.... No a v pondelok sme prišli do Tatier a ubytovali sa. Večer sme išli na večeru a svokrovci boli pri recepcii. Ubytovavali sa v našom hoteli a dokonca máju izbu hneď vedľa našej izby. Sú strašne falošní a tvarili sa ako by sa nič nedialo. A už dva týždne mali pobyt rezervovaný poza nás chrbát. A klamali nám do očí..... Žiaľ nám pokazili úplne celú dovolenku. Už viackrát sa nám stalo, že nás vôbec nerešpektovali. Oni niečo chcú, tak si urobia po svojom. Rozmýšľam nad obmedzenim kontaktu, lebo toto čo oni nám už robia je choré. Chodíme tam každú nedeľu. Bývame v jednom meste a a je aj varianta,že by sme sa presťahovali do mesta z ktorého pochádzam. Ako by ste vy riešili bláznivých a vypocitavych svokrovcov?
@tosomja myslím, že takýmto svokrovcom by som dieťa nedala, lebo oni len na to čakajú, svokra im dieťa chcela vychovávať. Ja by som sa nijako nedala rušiť, robila by som si vlastný program bez toho, že by som im hovorila, čo máme v pláne
To čo píšeš je už ozaj cez čiaru. Treba si pred svokrovcami dávať pozor na ústa a v budúcnosti neprezradiť že idete dovolenkovať a kam. Dovolenku si užívať môžete i napriek ich prekvapeniu. Tatry sú veľké, nemusíte sa takmer stretávať. Večer im dať postrážiť dieťa a urobiť si s manželom pekný večer. Ono to máš ťažko, niekto sa sťažuje že starí rodičia vôbec nemajú záujem o vnúčatá, ďalší sa sťažujú že ho majú až príliš. Najlepšia je zlatá stredná cesta.
...bože... dúfam, že ak ja raz budem svokrou, nebude mi takto hrabať... ☹
čím skôr sa presťahovať, plusom je, že píšeš, že je taká varianta...no a nevešať na nos nič a nikomu...hneď sa vám bude žiť ľahšie...vlastná, rokmi overená skúsenosť 🙂
Využite to a choďte s mužom do wellness alebo tak na rande. A dcerku nechajte babke a dedkovi.
Nabudúce im povedzte iný hotel :D to bude srandy kopec 🤣
@zoeeoz aj inú lokalitu, najlepšie iný štát 😂
jednoducho najlepsie ponaucenie do buducna je to, ze im proste teketo veci nehovorte alebo ak by ste chceli byt tak nejak trocha skodoradsotni, tak by som im udala iny hotel
@elizabet173 ano🤣🤣🤣 ale úplne by ma zaujímalo, či by im potom svokrovci volali kde sú alebo by sa nepriznali 🤣
@zoeeoz neviem, ale predpokladám, že by nemali počas pobytu problémy s nízkym tlakom 😎
@elizabet173 to určite nie :D
@hoffmanka jasne, ze sa to nerobí ale tak aj sami si robia keď vedia ze tu také vtírky a vešajú im na nos kam idu🤣
Jednoznačne by som sa odsťahovala a to čo najďalej. Myslela som, že som už počula všetko, ale svokra, ktorá chce ísť na materskú, to je novinka. Bála by som sa o seba aj dieťa, úprimne povediac, tá to nemá v hlave v poriadku a jej manžel aj tvoj ju ešte podporujú v jej blude.
A keď sa odstahujete, nemôže sa stať že sa presťahujú za vami? 😬
Najprv poviem,že moja svokra a svokor sú najlepší babka a dedko na svete, za to som im nesmierne vďačná, aaaaale toto mi svokrovci spravili iba raz, a to dokonca náhodou naplánovali výlet z UK na Slovensko, keď mal prvorodený 7 mesiacov. Letela som s ním prvý krát sama všetko v pohode ostali sme u mami a rodiny prvý týždeň a potom som išla do BA a už mi vyzváňajú a že čo robím že kde som ako sa má malý a že prišli na týždeň na výlet!!! Skoro som ju pretrhla od zlosti. Najedli sme sa postretávali keď to mne vyhovovalo (ona mrmrlala lebo si nevidela vnúčika atď), ale keď sme prišli naspäť do UK. Baby to ste mali vidieť to rodeo!!!
Odvtedy máme iba raz ročne nejakú hádku alebo rozpor buď jedna alebo druhá sa oduje alebo obe a po pár hodinách sa uspejeme a povieme si, že veď čo sme iba ľudia.
Veľa šťastia.
Na margo ostatnych komentarov. Ja som mama ktora deti nezavesuje na inych. Vobec sa cudujem ako moze toto niekto napisat. Plne s vami susictim neviem si predstavot ze by mne hento svokrobci spravili, v momenze ich poslem do pi a idem do ineho hotela
Nevravela by som im nic co sa tyka takychto planov. Bolo by asi najlepsie sa od nich tak trocha distancovat a zit si tak nejak po svojom. Ako je uplne nieco ine pokial sa dohodnete, ze idete niekam spolu ale takto no neviem
@1nelka1
A prečo to nerieši tvoj manžel niekedy je ťažké so svokrovcami vyjsť ale su to jeho rodičia on ich pozná najlepšie, tak nech pekne po dovolenke ide k ním na debatku a určí im hranice. Tu ti nikto nepomôže, neviem aka rada by sa dala dať jednoducho treba povedať že je to neprípustné čo robia . A aj keď sa možno urazia v tej chvíli je to ich syn časom to prejde.

Ad predosle rady - naco im to hovorite - ona mozno nechce. Ale ak je manzel chuj co povie mamicke vsetko... Co ona spravi...