icon

Svokrovci nedali deťom nič pod stromček

26. dec 2020

Ahojte. Ako by ste sa citili, ak by Ježiško od svokrovcov nedoniesol deťom nič pod stromček. Pod pojmom nič, myslím absolútne, nicovate nič. Ani len kinderko za euro.
Peňazí majú veľa, takže nejde o dôchodcov s minimálnym dôchodkom, ľudí a obchodov sa síce stránia, ale internet ovládajú na vysokej úrovni, bežne si objednávajú kopec veci... Oni boli vždy skrblici, nedajú nič navyše, ale toto ma dorazilo. Boli sme u nich na druhý sviatok Vianočný. Za celý čas sa neopytali deti ani na stromček, ani na to, čo im doniesol Jezisko. Proste sa vyhýbali téme, akoby ani neboli Vianoce. Na otázku malého synčeka (3r), kde sú darčeky, to úplne zahovorili. Samozrejme my sme im darčeky priniesli tak, ako kazdy rok a nie len jednu kávu či čaj, aby sa nepovedalo... Dosť som z toho smutná a sklamaná, aj deti boli. Jasné, Vianoce nie sú o darčekoch, to deťom vstepujeme, ale predsa sú to malé deti a tešili sa na rozbaľovanie. Ďakujem za názory.

blabla22
26. dec 2020

Pozri sa na to z tej lepšej stránky. Aspoň nemáš doma nejaké hlúposti o ktoré sa len potkynas a kúpiš deťom to čo naozaj potrebujú a chcú..u nás sú vždy aj darčeky od svokry, je to od nej milé, že si spomenie, aj máme dobré vzťahy aj všetko, ale darčeky jej proste až tak veľmi nejdú :D a vieš ako, potom dostaneš obrus úplne mimo tvoj vkus, deti niečo čo už majú (ale ona nevedela) a podobne..no radšej by som bola keby nebolo nič, ako takéto zbytočnosti..plus deti majú všetky darčeky pod stromom 24. - (u nás si darčeky dáme pred vianocami zabalené a každý si dá pod stromček všetko naraz) -cize deti netušia kto im kúpil/nekúpil a nemusia byť sklamané

asia83
26. dec 2020

@babovka2321 Nečítala som všetky komentáre. Áno, v žiadnom prípade neprerušiť kontakt, to je blbosť. Odpustiť, správať sa ako predtým, zabudnúť. Som presvedčená, že to autorka dokáže. Každého si jeho vina nájde.

asia83
26. dec 2020

@blabla22 👍

nenne27
26. dec 2020

Na toto sa neda reagovat,mozeme sa tu hrat na bio, eko, rozne -izmy ale ked stari rodicia malym detom nedaju pod stromcek ani len poondiate jablko, nemozem to ani komentovat

malena
26. dec 2020

@elementissa ty si sa s koňom zrazila alebo čo ? Tu nikto nehovorí o žiadnych strašných daroch, ale o tom, že príde ježiško ? ale to si ty asi v tej svojej nadutej vševedúcnosti asi neuvedomuješ..

nenullienka
26. dec 2020

Netrap sa. Ani moji svokrovci nedavaju darčeky mojim deťom. A keď dajú tak to čo majú odložené po mojom mužovi. Ja som od svokry dostala napr. vložky a tampóny ( to čo jej zodtalo ako zdravotáčke - učila na ZDŠ). Ja to už tak beriem, že od nich nič nečakám. Deti to ťažšie chápu, ale časom pochopia.
Keď k nim ideme tak navarí čaj do jedndj šialky, aby si chalani rozdelili. Proste moja svokra len šetrí, nič si nedopraje a ani nikomu. Oni da už nezmenia. Ja keď ku nám prídu tsk im navarím čaj, kávu každému 🤭

nenne27
26. dec 2020

@nenullienka svokra drsnacka, este aj v osviencime mal kazdy svoju salku

mpg
26. dec 2020

Minule som sa rozprávala s jednou starou mamou a tá hovorila, ani neviem, čo tým vnúčatam kúpiť, keď im kúpim sladkosti (čokoládu, keksíky) nevesta povie, že sladké im nedáva, oblečenia majú dosť, ovocie máme všeliake nakúpené, to nie je darček.
Niektorí starší ľudia s tým majú aj problém, hlavne že inak dobre vychádzate.

0silvia0
26. dec 2020

@nenullienka to takuto osobu len polutovat, lebo pochopit sa to neda.

marianeta
26. dec 2020

Moji chlapci od svokra ( svokra ani svokrou nebola, žiaľ nedozila sa ani mužovej dospelosti) nedostali nič už roky, a zvykla som si.. Neriešim..Vlastne už mi to ani na um nepríde..Ale bol jeden rok, kedy muž išiel vtedy len s prvým synom k otcovi a už medzi dverami dedo malému povedal ,, nečakaj že tu niečo nájdeš, tu Ježiško nebol" .. to má odrovnalo ,lebo chlapec bol smutný , a dedo nemal v ten rok dokonca ani stromček. Chlapci už tiež nijak nerátajú , že od deda niečo dostanú.. U mojej sestry si nájdu každý rok darček , aj keď len maličkosť..

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
maximilie
26. dec 2020

Ja by som.sa hanbila ako pes keby moje dieťa prišlo k babke a opytalo sa, kde sú darčeky. Je to povinnosť? Nájsť si darček pod každým stromčekom? Doma dostali? Tak hádam aj stačí, nie? Sama píšeš , že Vianoce nie sú o darčekoch. Darček je mať starých rodičov, zdravie a lásku. Znie to ako klišé, ale uvedom si, koľko detí strávilo Vianoce v nemocnici....
Takže snažila by som sa zapracovať na svojom dieťati, aby nabudúce má nestrapnilo takouto reakciou, a nie riešiť svokrovcov

malena
26. dec 2020

@marianeta buď je taký blb alebo zatrpknutý životom,...náš nebohý otec ako dedo vždy dal každému svojmu vnúčatku, mal štyri, a aj nám deťom a naším partnerom peniaze, rozdelil medzi nás minimálne 500 eur, z dôchodku, šetril celý rok, my sme boli stále pri nom a starali sa o neho,keď mama zomrela... bol to výnimočný človek a užasný dedko pre naše deti, bol taký, rozdal by sa a nemyslím, že by sme boli rozmaznaní, to isté sme pre neho robili my - všetko na svete !

maximilie
26. dec 2020

Začala som čítať komentáre a som zhrozená... Dúfam že je to názor len minimálneho percenta ľudstva na tejto zemi - zrušiť kontakt, vrátiť im to.....
SU VIANOCE!!!!!!!!!!! TO AKO FAKT?????lebo nejaké materiálne založené decka nedostanú 128 hračku pod stromček? Prerusme kontakt s babičkou a dedkom lebo vám.nedali darček?????
Fakt je to tá najväčšia tragédia v tomto svete? Toto je na plač???
Ďakujem mojej maminke, že má vychovala tak, ako ma.vychovala a že mi vstiepila tie správne hodnoty a priority. V Tom istom duchu budem vychovávať moju dcéru.
Krásne sviatky prajem

keralas
26. dec 2020

Pekny sviatocny vecer,
chapem ze ma niekto nemusi pochopit. Vsetko je len o pohlade na seba a druhych. Kedze som myslim zazila v rodine naozaj takmer vsetko, malokedy sa trapim odsudzovanim druhych a prestala mat ocakavania. Kazdy sme zodpovedny za svoj zivot sam a takisto do isteho casu za svoje deti. Mojim detom sa uz stalo ze nedostali od babiny jednoducho nic. Ano, nic. Nuz sme pekne podakovali ze si nasla cas. Ze napiekla, a nakupila a to bolo vsetko. Penazi ma dost. Nik nie je nieco povinny voci mojim detom. Ked mala babina narodeniny, takisto nas nepozvala. Necakala dar. Tak sme jej poslali aspon peknu pohladnicu. A preco? Mala som chut. Jednoducho som sa na nu nehnevala. Za svoj zivot si vela odrobila a zazila a mala plne pravo robit rozhodnutia podla seba. Nasledne ked prislo leto, babka decka brala na zmrzlinu a nakupila im kopu zaujimavych veci. Jednoducho isla podla seba. Nie podla inych. A ja som uz natolko vedoma slobody vole, ze to ci niekto urobil, neurobil, dal, nedal neriesim. Sama mam dostatok a necitim preto lutost nad cinmi druhych. Naopak, uzivam si pritomnost tych ludi, nie to co daju.
Ano je to ine ako tradicie, zvyklosti, vseobecne ocakavania a podobne... ale ludia niekedy chcu zit aj podla seba, podla toho comu veria oni a nie vacsina. Ano clovek tomu niekedy nechape, niekedy je sklamanie... ale prijimat ludi takich aki su, je najvacsie zivotne umenie a vyzva.
A mozno tie sviatky su len pre niekoho vyslovene povinna jazda a vydychnu si ked skoncia.
Pardon ale nebudem stihat odpovedat na pripadne komentare ani citat otazky. Pekny sviatocny cas.

selest
26. dec 2020

Zalezi aky su po cely rok. Ja mam fajn svokru toto by mi bolo uplne u prdele keby sme tam prisli a maly by nedostal darcek. Ma 2.5 a este tomu nechape. A svokra nam inak pomaha takze nejaka hracka navyse nam nechyba. Nevedel ani ze pod nasim stromom budu darceky ani si ich nevsimol aj ked som ich odbalila az na druhy den si vsimol ze aha nova hracka😂ozaj zalezi aj aky mate inak vztah, Nabuduce sa podla toho zariad tiez im nic nedones ak nieco cakas na oplatku.. a deti tiez na to priprav ze ku starkym jezisko nechodi a bude. 😊

mondolina
26. dec 2020

@keralas
♥️👍

oliviakatka
26. dec 2020

Čo svokrovci, môj 2 a polročný nedostal NIČ od vlastného otca - nežijeme spolu. Už tretie Vianoce.

malena
26. dec 2020

@maximilie no zasa nepreháňajte, pani to len prišlo lúto, veď vianoce sú hlavne o tom, o obdarovávaní a prejavoch pozornosti, hlavne voči deťom, a nikto tu nehovorí o neviem akých daroch či miliontej hračke, o úplne nejakej malej pozornosti, o gesto, o láskavosť, o to, že si dali námahu, samozrejme prerušiť kontakt nie, ... aj keď ja sa priznám, že by som si neodpustila sarkastickú poznámku, je to vlastne o uhle pohľadu, každý máme iný, ... v podstate sa nič strašne nedeje, a keď to človek takto dostane von, uľaví sa mu, čo je na tom zlé ?

maximilie
26. dec 2020

@malena áno, pani to prišlo ľúto, a mne zas prišlo ľúto zo všetkých tých komentárov

malena
26. dec 2020

@keralas ako toto je pravda, veľmi pekne povedané, ... ale tuto maminka to má trocha iné, jej svokrovci sú lakomí vo všeobecnosti zdá sa, a to je veľmi škaredá vlastnosť ...

marianeta
26. dec 2020

@malena no keď bol prvý syn ešte čo to kúpil, alebo aspoň švagor ktorý so svokrom stále žije v jednom byte.. Svokor nie je zlý , ale zvykla som si ,že má radšej vnúčatá od iného manželovho brata ako tie od nás. On to aj tak povie ,,moji chlapci" a nemyslí tým tých mojich.. Ja to neriešim, nič mu nevyčítam... Sám si vybral.. V podstate k tým, ,,svojim chlapcom" má bližšie , ale to tu nebudem rozpisovať, to je nadlho( ale nie sú za tým žiadne spory ) ..v skratke, ja nie som typ ktorý sa podsúva , ak vidí, že z druhej strany nie je záujem..

ktochytavzite
26. dec 2020

Tak nauc deti ze Jezisko chodi len domov pod jeden stromcek,nie na x miest,potom tie deti nic nechcu len darceky,vidis len 3 roky a uz bol sklamany ze nic nedostal🤮

malena
26. dec 2020

@maximilie každý má svoj názor, svoj uhoľ pohľadu, ale hnevať sa prerušiť kontakt je hlúposť, to určite, aj som možno únáhlene reagovala, som dosť prchlivá, ... avšak neznášam lakomcov ...

maximilie
26. dec 2020

@mergimar pýtate sa ako sa dá prejaviť pozornosť inak ak nie darčekmi? Naozaj? Jedine prejav pozornosti je dar?

maximilie
26. dec 2020

@elementissa 🙏 už som sa zľakla, že to fakt len ja zas prehnanam 🙏
Vďakabohu že sa ešte nájdu racionálni ludia

puskaruka
26. dec 2020

Svokrovci nikdy nedali deťom darčeky a nedávajú ani teraz. Moji rodičia vždy každé Vianoce aj každý sviatok meniny či narodeniny majú darčeky pre každé vnúča.

romea
26. dec 2020

Preco sa ich na rovinu neopytate ze preco nic nedali? My v rodine sme dohodnuty ci si budeme alebo nebudeme davat darceky, je to aj o komunikacii

ibrunova
26. dec 2020

A svokrovci vedeli, že dnes prídete? Resp. Pozvali vás?

nenne27
26. dec 2020

@marianeta 😭