Svokrovci sú sklamaní, že namiesto dieťaťa máme psa
Máme 30+, sme bezdetní a na Vianoce sme si kúpili psa. Je čistokrvný s PP, plánujeme preto chodievať aj na výstavy, trénovať a robiť šport.
Dieťa by sme chceli, ale nedarí sa, takže miesto ďalšieho IVF sme dali peniaze na psa a musím povedať, že už teraz vidím, že to bola oveľa lepšia investícia a hlavne neprišlo sklamanie 😉
Svokrovci to nechápu. Hoci už majú dve vnúčatá. Mysleli si, že keď sme hovorili, že máme prekvapenie, že oznámime tehotenstvo 😒 Úplne sa ich sklamanie doslova dá krájať a robí to veľmi nepríjemnú atmosféru. Samozrejme pes prináša aj to, že teraz na čas sa budeme venovať jemu a tému detí sme odložili (jedine, že by prišli prirodzene, čo je veľmi malá šanca). Už mi bolo povedané, že mladšia nebudem (fakt? Wow 🤣) a že sme ,,si to celé teraz pokazili so psom". 🤣
Mrzí ma to, že sa nedokážu potešiť z nového člena domácnosti 😒
Svokrovcov uplne chapem,reagovala by som rovnako.Maju pravo byt sklamani a ty mas pravo si kupit psa.Ale pes nikdy nenahradi dieťa a myslim,ze svokrovcom je ľuto,ze ste to vzdali.Ze vam pes stači ku šťastiu.A ak im tajite problem s otehotnenim tak je to na vašu škodu a ich postoj je pochopitelny.
@janinah súhlasím a satén nerozumiem,prečo ľudia také dôverne info nezdieľajú s najbližšími,mnoho veci a problémov,zranení by sa vzájomne ochránili. A naopak,boli si oporou.
Vidim ze autorka zas selektivne odpisala na jedinu otazku a ostatok ignoruje, je teda uplne jasne ako to je. Stari nevedia ze mladi mat deti nemozu (kolko uprimnosti v rodine, ze syn ma problem to povedat rodicom), a mladi pridu za starymi s nadhernym prekvapenim - a oznamia im, ze si kupili psa. Ako psickar Ti hovorim, ze ani ja by som Ti negratulovala a necitila by som sa ze wow som nadsena idem sa z toho pokakat 🙂 (a to bez ohladu na to, ci mate alebo nemate deti. Kupila si si psa? Fajn. Ale akoze ohnostroje? Hmmm...)
Takze nemusis byt urazena na starkych, budte voci sebe trochu uprimnejsi co sa tyka zivotov - a ze mas radost zo psa a z ambicii z neho - to je fajn, ale nemysli si, ze to teraz budu prezivat aj ini...
Ved nikomu netreba vysvetlovat podrobnosti. Ale ked si niekto zlomi nohu, tak je to ocividne a nikto sa nehanbi povedat, ze ma zlomenu nohu a nemoze bezat maraton. Toto je taky isty zdravotny problem a to maju ludia problem pochopit? Tak to potom neviem, kam ako spolocnoat spejeme. Ked sa z toho robi kovbojka a tajnosti. Cim viac budete hovorit, ze este nechcete, lebo to a to, tak tym viac budu ludia (svokrovci tuziaci po vnucati) sa vypytovat, budu zvedavi, lebo akosi automaticky cakali, ze bude aj vnuca. A potom su z toho taketo zbytocne nedorozumenia. Ak viete, ze tuzobne ocakavali novinku o vnucati a Vy im oznamite, ze mate prekvapenie, tak sa dalo cakat, ze budu sklamani, s tym ste aj mohli pocitat tiez. A zbytocny problem je na svete.
To sa uz ani rodicia s detmi nevedia normalne uprimne rozpravat? Ved nemusia vediet podrobnosti. Ale ja celkovo nemam problem s mamou, ani svokrou hovorit, ze mam cystu na vajecniku, je mi blbo pocas menzesu, ze mam navaly a neviem co este. Sme normalne zeny, dost empaticke a v rodine sice mame tajnostkarov, ale ako vidim, skodia tym kolkokrat sami sebe. Minule sme ani nevedeli, ze clen rodiny skoncil v nemocnici. A potom este bude zle, ze sa nezaujimate 🫣...Ja to poznam, ale tak rodicov si snad poznate, aki su. Ci normalni, ze vedia pochopit, ze hlavou mur neprerazis a ci si vazia partnerov deti, ako tu bolo vyssie pisane, ze take rady, ze si ma najst ineho partnera...to nepochopim teda...🫣🙄. To je mimo mojho sveta, aky okolo seba mam.
@anonym_988719 no ja sa vyjadrim teda, my sme nemali deti, nevedeli sme, ze by sme mali nejaky problem, svokrovci naliehali stale na to, aby sme deti uz mali, sice neviem, ci im to ovplyvnovalo existenciu, ale teraz sa o vnuka nezaujimaju, ani ho nepridu pozrie,t tak neviem preco ten tlak. Svokra stale naliehala na to, aby sme sa rozisli, kedze nemame deti, my sme boli spokojni tak, ako sme boli, len sme si chceli este doriesit zivot, dostudovat a pod. Otehotnela som hned, ako sme si povedali, ze chcele dieta, mala som rizikove tehotenstvo, nevesela som to nikomu na nos, aj bez toho ma svokra dost stresovala tym, zacala sirit reci, ze som otehotnela, lebo sa mi nechce pracovat. Otehotnela som znova, potratila som, nemam potrebu sa o to podelit so svokrou, presne pre tieto dovody, lebo mi jej spravanie ublizuje a jej to je jedno. Stacilo mi, ked sa moje kamaratky vyjadrili, ze nevadi, otehotniem nabuduce, no ja neviem, mne to vadi. Ja tiez nehovorim ludom, co si zlomia nohu, ze nevadi, vyzdravies za mesiac. Ludia sa nevedia adekvatne postavit k problemom s otehotnenim, potratmi, pripadne s narodenim mrtveho dietata, obchadzaju to, pouzivaju zranujuci jazyk, vety, ktore sa dotycnych dotknu.
Tak, ako aj v tejto diskusii. Cakali vnuca, dostali psa, cudujes sa im? Je to tazke pochopit? Ako trosku empatie ludia. To, ze svokrovci nieco cakali neznamena, ze to musia aj dostat, nie su to 2 rocne deti, ktore ked nieco nedostanu, maju sa hodit o zem, lebo nemaju dovyvijanu osobnost a emocie.
Okrem ineho, ja osobne mam presne pre toto problem, ked sa ma svokra vypytovala na dojcenie, rozpravala mi opakovane o dojceni mojho manzela, pardon, ale toto nepotrebujem vediet, pyta sa ma neustale na moju menstruaciu. Neodpovedam jej na tieto otazky, proste nemusi mi vidiet az do zaludka. Nemam problem sa o tom rozpravat s kamaratkami, ani s mamou. Su veci, ktore nevesiam ani kamaratkam na nos, pripadne sa o niektorych veciach rozpravam len s niektorymi ludmi, o ktorych viem, ze ma pochopia a nebudu sa spravat ako hulvati, obzvlast v takychto citlivych otazkach.
Neber to v zlom, ale tešiť sa zo psa? Akože dvaja ľudia v seniorskom veku sa majú radovať zo psa? Ak majú radi deti, ak ich vnúčatá bavia, ich sklamanie bola uplne normálna reakcia. My máme tiež dieťa z IVF (po 3 rokoch neúspechov), nikomu sme to nevešali na nos, lebo sme to považovali za intímnu tému a chceli sme si celým procesom prejsť sami s mužom, fakt sme nepotrebovali milión otázok, rád, odporúčaní. Ale aspoň by som rodičom povedala niečo v štýle “aj deti by sme chceli, snáď nám bude niekedy dopriate”. Myslim, že dospelí ľudia to pochopia a nebude nič viac treba vysvetľovať.
Tiež by ma pes nepotešil, ale zasa, ak by som si mala vybrať medzi psom a adoptívnym vnúčaťom, beriem jednoznačne a bez zaváhania psa. Ženy, ktoré tu radia adopciu vôbec netušia, koľko rokov trvá čakanie na adopciu, aké deti sú u nás právne voľné, aké telesné a najmä mentálne/duševné obmedzenia majú a čo z nich dokáže vyrásť napriek obrovskej snahe adoptívnych rodičov.
Po negatívnej skúsenosti s adopciou v rodine odporúčam psa a blahoželám k nemu! Dobre ste spravili!
@anonym_988719 no ja sa vyjadrim teda, my sme nemali deti, nevedeli sme, ze by sme mali nejaky problem, svokrovci naliehali stale na to, aby sme deti uz mali, sice neviem, ci im to ovplyvnovalo existenciu, ale teraz sa o vnuka nezaujimaju, ani ho nepridu pozrie,t tak neviem preco ten tlak. Svokra stale naliehala na to, aby sme sa rozisli, kedze nemame deti, my sme boli spokojni tak, ako sme boli, len sme si chceli este doriesit zivot, dostudovat a pod. Otehotnela som hned, ako sme si povedali, ze chcele dieta, mala som rizikove tehotenstvo, nevesela som to nikomu na nos, aj bez toho ma svokra dost stresovala tym, zacala sirit reci, ze som otehotnela, lebo sa mi nechce pracovat. Otehotnela som znova, potratila som, nemam potrebu sa o to podelit so svokrou, presne pre tieto dovody, lebo mi jej spravanie ublizuje a jej to je jedno. Stacilo mi, ked sa moje kamaratky vyjadrili, ze nevadi, otehotniem nabuduce, no ja neviem, mne to vadi. Ja tiez nehovorim ludom, co si zlomia nohu, ze nevadi, vyzdravies za mesiac. Ludia sa nevedia adekvatne postavit k problemom s otehotnenim, potratmi, pripadne s narodenim mrtveho dietata, obchadzaju to, pouzivaju zranujuci jazyk, vety, ktore sa dotycnych dotknu.
Tak, ako aj v tejto diskusii. Cakali vnuca, dostali psa, cudujes sa im? Je to tazke pochopit? Ako trosku empatie ludia. To, ze svokrovci nieco cakali neznamena, ze to musia aj dostat, nie su to 2 rocne deti, ktore ked nieco nedostanu, maju sa hodit o zem, lebo nemaju dovyvijanu osobnost a emocie.
Okrem ineho, ja osobne mam presne pre toto problem, ked sa ma svokra vypytovala na dojcenie, rozpravala mi opakovane o dojceni mojho manzela, pardon, ale toto nepotrebujem vediet, pyta sa ma neustale na moju menstruaciu. Neodpovedam jej na tieto otazky, proste nemusi mi vidiet az do zaludka. Nemam problem sa o tom rozpravat s kamaratkami, ani s mamou. Su veci, ktore nevesiam ani kamaratkam na nos, pripadne sa o niektorych veciach rozpravam len s niektorymi ludmi, o ktorych viem, ze ma pochopia a nebudu sa spravat ako hulvati, obzvlast v takychto citlivych otazkach.
@anonym_b98164 Uf, tak toto je svokra ako z hororu🙃
Vedia svokrovci, že sa vám nedarí otehotnieť. ?Celkom ich chápem, že ich pes nepotešil. Pretože pes nie je človek, ale zviera. No ak raz budem svokra tak ani mňa by pes nepotešil. Pretože na buduce vnúčatka sa veľmi , veľmi teším a verím tomu ,že sa ich raz dožijem. 🙂
Presne to sa stalo v mojej rodine. Nie dieťa, ale pes. My sme psa nekomentovali, mysleli sme si, ze este si chcu uzivat bez deti. A ono sa im nedarilo. Niekolko IVF bolo neuspesnych, nic sme nevedeli. Nakoniec sa podarilo. Dodatocne sme sa vsetko dozvedeli. Chceli nas chranit od sklamania.
@anonym_autor za prvé podať im to ako prekvapenie bola vaša chyba. Je jasné, že čakali že si tehotná keď to je prioritná vec, ktorú u vás riešia. Za druhé, nemusia sa tešiť z vášho psa, veľa ľudí psa nechce ani u blízkych aby im na každej návšteve nebehal pod nohami. A za tretie, kedy a ako budete mať dieťa a či budete je len vaša vec. Nám sa tiež nedarí, tiež máme zvieratá a tiež sa nikto netešil. Všetci mali iba jedinú otázku - čo s tým spravíte keď budeš tehotná? Za štvrté - milujem poznámky k snaženiu, naozaj tam niekedy človek musí privierať všetky oči a uši aby to prešiel v kľude. "Veď sa snažte" "Veď to nemôže byť také ťažké keď aj hentá má dieťa" "Veď choď k doktorovi nie?" "Šak si adoptuj" "Ale čo, my sme to dali na prvý raz, ide to".........
- ak nevedia, že sa nedarí, tak je jasné, že reagujú pravdepodobne inak ako keby vedeli. Aj keď teda za mňa by sa už mohli ľudia naučiť, že robiť nátlak na bezdetných (nech je dôvod akýkoľvek) nie je ok.
- je pochopiteľné, že ak túžia po vnúčati a oznámi sa im "veľké prekvapenie" tak nastane sklamanie, keď sa nakoniec ukáže, že šlo o psa
- to, že máte vy radosť zo šteňaťa, veľké plány s ním atď. je pekné, ale treba si uvedomiť, že nie každý vám bude za to tlieskať. Sú takí, čo sa budú radovať s vami. Takí, čo ich to nechá neutrálne chladnými. A aj takí, pre ktorých je to proste len podradné zviera a nebudú sa štítiť to patrične dávať najavo. Čím skôr pochopíš, že nie vždy dostaneš od okolia radosť, uznanie atď. ohľadom psa, tým skôr sa vyhneš rôznym sklamaniam.
To ti píšem ako človek, ktorý má psa, aj s ním závodne robí športy. Maj pochopenie k svokrovcom, nečakaj, že budú robiť okolo psa ovácie. Začnete chodiť na tréningy, výstavy, .. dostaneš sa tak medzi ľudí, s ktorými budete v tomto na rovnakej vlne, skôr tam hľadaj tú zdieľanú radosť atď.
Držím vám palce. So psíkom, nech vám robí radosť. A verím, že aj otehotnenie príde. Niekedy fakt tá zmena myšlienok pomôže.
Vidim ze autorka zas selektivne odpisala na jedinu otazku a ostatok ignoruje, je teda uplne jasne ako to je. Stari nevedia ze mladi mat deti nemozu (kolko uprimnosti v rodine, ze syn ma problem to povedat rodicom), a mladi pridu za starymi s nadhernym prekvapenim - a oznamia im, ze si kupili psa. Ako psickar Ti hovorim, ze ani ja by som Ti negratulovala a necitila by som sa ze wow som nadsena idem sa z toho pokakat 🙂 (a to bez ohladu na to, ci mate alebo nemate deti. Kupila si si psa? Fajn. Ale akoze ohnostroje? Hmmm...)
Takze nemusis byt urazena na starkych, budte voci sebe trochu uprimnejsi co sa tyka zivotov - a ze mas radost zo psa a z ambicii z neho - to je fajn, ale nemysli si, ze to teraz budu prezivat aj ini...
@anonym_b8cd5a keby sa mam dnes rozhodnúť tak nikdy v živote nepoviem mojim svokrovcom že sa nám nedarí alebo že som potratila. Ušetrila by som si kopu nervov a zničenú psychiku. O tom že sme chceli do ivf ale vďaka bohu sa podarilo prirodzene a tie kresťanské keci ani nevravím..
@anonym_autor Svokrovcov do vášho života nič nie je a už vonkoncom nie do vašich súkromných intímnych záležitostí. Nech si hovoria čo chcú, nezáleží na ich názore.
To je zaujímava generácia,nikoho nič do ničoho,ani vlastnu mamu a otca. Radšej platiť psychiatra,lebo sami nedokážeme uniesť ťarchu sveta. To je doba. Normálne sa mi chce plakať z týchto názorov. Nikto nikomu nemôže povedať iný názor,lebo hneď je toxický človek a pritom sám,ten,čo sa tak vymedzuje voči iným ľuďoch a drží si to svoje súkromie je toxickým človek. Sám pre seba a bohužiaľ,aj pre okolie a spôsobuje najviac bolesti najbližším.
@anonym_autor je to Vasa vec. Mne keby deti oznamili, ze vnuca nebude, tak ja to neriesim. Ved je to ich zivot a ich rozhodnutie.
@anonym_b8cd5a keby sa mam dnes rozhodnúť tak nikdy v živote nepoviem mojim svokrovcom že sa nám nedarí alebo že som potratila. Ušetrila by som si kopu nervov a zničenú psychiku. O tom že sme chceli do ivf ale vďaka bohu sa podarilo prirodzene a tie kresťanské keci ani nevravím..
@anonym_4ab8cb ved nehovor, ale nech sa autorka necuduje ze neoslavuju prichod psa 🙃
Ahojte. No, svokrovci vedia, že deti chceme, ale že to zatiaľ neprišlo. O IVF nevedia, považujeme to za našu súkromnú vec a nemáme potrebu rozoberať ,,kto je z nás na vine" a počúvať super rady ako treba na to zabudnúť, treba ísť na dovolenku, treba sa poriadne stravovať a nie dávať peniaze lekárom za umelé oplodnenie a podobne. Moja švagriná je presný opak, tam každý vedel už o jej ovulácii, že vysadila antikoncepciu a že sa snažia, mne to teda pripadalo nechutné 🤢 tehotenstvo oznamovala po pozitívnom teste, ešte ani nemala nič potvrdené... Jednoducho si viac strážime svoje súkromie.
A áno, zamrzelo ma to, pretože akoby moja hlavná funkcia bola len mať dieťa, to ostatné sú len také zbytočné zábavky, KÝM BUDE DIEŤA 😒
@janinah súhlasím a satén nerozumiem,prečo ľudia také dôverne info nezdieľajú s najbližšími,mnoho veci a problémov,zranení by sa vzájomne ochránili. A naopak,boli si oporou.
@terezka1947 take doverne info nezdielaju s najblissimi preto, lebo vedia, ake by boli reakcie. Nikto nie je povinny doverne info zdielat s mamickou a oteckom, napriklad toto nikto nechce pocut:
- A nohy hore po sexe si si dala? Jolana z tretej ulice povedala, ze im to pomohlo a uz tot Ferko ma dnes 35 rokov a aha, aky je sikovny, aj vtaciu budku vie poskladat
- a koho je to vina? Tvoja, ze, lebo zeny v nasej rodine su plodne ako jablone, nasa strana urcite neni na vine
- jaj moja, mna stary kedysi nahanal kazdy den, no to musite trtkat kazdy den aby sa zadarilo, ach tito mladi...
Atd., mozes si dopisat dalsie🤪
@anonym_autor stačilo svokrovcov nenaťahovať a nesľubovať na Vianoce prekvapenie, všakže... Preboha, čo ste tým sledovali, keď ste dobre vedeli, že sa tešia a očakávajú oznámenie o tehotenstve a vy im ukážete psa?! To mali akože výskať nadšením, že ste si kúpili psa? Čo s tým akože oni majú? Nie každý považuje zviera za člena rodiny, pre niektorých sú to len domáce zvieratá… možno, keby ste ich nenaťahovali a nesľubovali prekvapenie, tak by prejavili viac nadšenia.
To je asi ako keď sa muž tvári tajomne a sľubuje prekvapenie pod stromček a žena tam už vidí diamantový zásnubný prsteň a nakoniec ju pod stromčekom čaká prívesok na retiazku, možno aj pekný, ale čakala niečo iné a tak je sklamaná…
Miesto robenia tajnosti okolo všetkého, treba sa aspoň s najbližšími vedieť úprimne porozprávať, potom nebudú vznikať nepríjemné situácie a sklamania, ktorým sa dá vyhnúť.
Ahojte. No, svokrovci vedia, že deti chceme, ale že to zatiaľ neprišlo. O IVF nevedia, považujeme to za našu súkromnú vec a nemáme potrebu rozoberať ,,kto je z nás na vine" a počúvať super rady ako treba na to zabudnúť, treba ísť na dovolenku, treba sa poriadne stravovať a nie dávať peniaze lekárom za umelé oplodnenie a podobne. Moja švagriná je presný opak, tam každý vedel už o jej ovulácii, že vysadila antikoncepciu a že sa snažia, mne to teda pripadalo nechutné 🤢 tehotenstvo oznamovala po pozitívnom teste, ešte ani nemala nič potvrdené... Jednoducho si viac strážime svoje súkromie.
A áno, zamrzelo ma to, pretože akoby moja hlavná funkcia bola len mať dieťa, to ostatné sú len také zbytočné zábavky, KÝM BUDE DIEŤA 😒
@anonym_autor ty si fakt neuvedomuješ, že ste to sklamanie zapríčinili vy sami? Nie tým, že si zatiaľ neotehotnela, ale tým, že ste sa hrali na tajomných a sľubovali prekvapenie?
@anonym_autor ked si vazite sukromie, preco ste tak slavnostne avizovali "velke prekvapenie pod stromcekom" ?
a preco sa ti zda (citujem) nechutne hovorit o ovulacii a podobne ?
jasne, ze to rozober4at nemusis, ale nechutne to urcite nie je...a predpokladam, ze o tom nehovori na pockanie kazdemu, koho stretne...a keby aj - jej vec predsa
@terezka1947 take doverne info nezdielaju s najblissimi preto, lebo vedia, ake by boli reakcie. Nikto nie je povinny doverne info zdielat s mamickou a oteckom, napriklad toto nikto nechce pocut:
- A nohy hore po sexe si si dala? Jolana z tretej ulice povedala, ze im to pomohlo a uz tot Ferko ma dnes 35 rokov a aha, aky je sikovny, aj vtaciu budku vie poskladat
- a koho je to vina? Tvoja, ze, lebo zeny v nasej rodine su plodne ako jablone, nasa strana urcite neni na vine
- jaj moja, mna stary kedysi nahanal kazdy den, no to musite trtkat kazdy den aby sa zadarilo, ach tito mladi...
Atd., mozes si dopisat dalsie🤪
@anonym_d054e5 aaaale no a to kto má takých primitívnych rodičov?či fakt všetci rodičia sú odrazu hlúpi s nepochopili by nič?veď ok,každý nech si zariadi vzťahy ako chce.
Psychiatri sú k dispozícii. Hlavne nič neprezdielat s nikým blízkym a najlepšie ani vlastnému mužovi nič nepovedať. Na to netreba zabudnúť.
@anonym_d054e5 aaaale no a to kto má takých primitívnych rodičov?či fakt všetci rodičia sú odrazu hlúpi s nepochopili by nič?veď ok,každý nech si zariadi vzťahy ako chce.
Psychiatri sú k dispozícii. Hlavne nič neprezdielat s nikým blízkym a najlepšie ani vlastnému mužovi nič nepovedať. Na to netreba zabudnúť.
@anonym_e5c384 nie kazdy ma chapavych, tolerantnych a inteligentnych rodicov😏
@anonym_autor Ahoj autorka, nic si z toho,ze sa netesili zo steniatka nerob. Mozno si len zvolila nie najspravnejsiu formu, nemala si hovorit o prekvapeni, ale len normalne s radostou nieco ako "mame steniatko!"😄 Aspon by nechytali infarktove stavy ohladom prekvapenia, ktore cakali😄 Steniatko ma tesit hlavne vas, ich nemusi, neviem teda aky maju vztah ku psikom, ale ak dobry, casom sa to podda, uvidis🙂 Hlavu hore, tes sa z uskateho drobca a nech vam robi denne usmev na tvari❤️🐾🐾 Drzim palceky a nech vam s partnerom vyjde vsetko po com tuzite🍀
@anonym_e5c384 nie kazdy ma chapavych, tolerantnych a inteligentnych rodicov😏
@anonym_d054e5 tak zisťujem,že podľa vyjadrení mnohých,je 99%rodiciv primitívnych. Čo je smutné,lebo rodičia nás vychovali a nerobme z nich odrazu nechapavych hlupákov.
@anonym_autor Tak je dost sproste od nich, ze do toho rypu,kedy bude dieta. Nedovolil by som si to spominat, aby som neublizil nikomu. Ale zas keby mi syn prisir oznamit radostnu spravu , ze ma psa.......tak by len dostal odpoved,ze co ja s tym. Kypil si si? Staraj sa a netahaj mi ho sem.
a zase tie očakavania, niektorých ludi absolutne nezaujimaju psy, ved rovno povedzte, ze radi by ste nejake dieta mali, ale nie to vo vasom pripade take jednoduche
Autorka ty si ale uvedom ze ste im povedali ze mate prekvapenie ! Pre pana pre nich je to len obycajny cudzi pes 😃. Ja sa zas nejdem pokadit z deti a chapem ze niekto nie zo psa. Nerozumiem ze nechapes ich sklamanie. Co maju mat oni z Vasho psa ? 😃😃 absolutne nic
Nic jednoducho. Ty si to povedala ako keby ste sli oznamit ozaj velmi velku novinu ktora ovplyvni aj ich
No vidis, a moji svokrovci miluju nasho psa ovela viac ako nase deti, cize vlastne vnucata. A to je teda asi o dost horsia situacia...

@anonym_autor "pokazili ste si to so psom"? Pes nikdy nič nepokazí, je vždy prínosom. Svokrovci ho nemusia milovať, jemu to bude jedno. A k tomu sklamaniu, že nebudú (aspoň v dohľadnej dobe) mať ďalšie vnúča - je síce pekné, že by ho chceli, ale snáď majú aj vlastný život, nemusia sa fixovať len na vnúčatá a byť sklamaní a deptať syna a nevestu, keď IM ich neprinesú