Syn chce prísť domov

29. nov 2021

Zeny,mame adoptovaneho syna,od mala sa tahali problemy,psycholog,psychiater...doma nepomahal,ani surodencom,nerespektoval kedy ma prist domov,utekal napriakz tomu ze mal byt doma,vracal sa neskoro vecer,ja som bola p,,,,,,a,manzel k.....t,skolu nedokoncil,zavolal na mna socialku ze sa onho nestaram,to uy bol na strednej skole,nevarim,neperiem,internet vypinam...viem,ze sa ma chcel zbavit,lebo som trvala ze aj on ma doma robit,ze tu byva,je spi,peru sa mu veci....tak socialka chodila na kontroly do jeho 18.Ked mal 18 odisiel z domu,striedal prace,presiel 3resocializacne pre drogovo zavislych,drogy bral chvilku-piko,vdychoval marysku,teraz zije v resocializacnom,predtym vydrzal v kazdom nanajvys 4 mesiace,teraz je v tomto 2 mesiac,ale vola mi kazdy tyzden ze ide na vianoce domov,lenze ja som z neho psychicky na dne,nadohnala som si psychicke problemy,som nastavena lieky,nezvladla som stale riesit jeho vylomeniny...muz,dcera,su zasadne proti,ze mu nemam dvihat ani telefon,ale mne to neda,stale sa tocim okolo toho isteho,rozmyslam nad nim....zobrali by ste ho na vianoce domov?Dakujem za nazory.

naobedbuduspagety
29. nov 2021

Nezobrala.

tenerifka
29. nov 2021

Nie

anjelicek26
29. nov 2021

Pokial by bol cisty, nasiel si pracu, chcel prispievat na domacnost, nejako ti ukazal, ze sa zmenil, uvazovala by som...ale podla toho, co pises, berie lieky, pravdepodobne stale uziva drogy a jedina motivacia je mat strechu nad hlavou a vyjedat niekomu chladnicku...tak toto fakt nie...to si ty ani tvoja rodina nezasluzi...

0silvia0
29. nov 2021

Niekedy zivot nedava druhe sance. Aby mal on akoze pekne Vianoce a vy traja psychovianoce, za toto to vsetko nestoji. Cize zial nie, nezobrala, clovek ma len jedny nervy.

luciadobiasova
29. nov 2021

Mne by to tiez nedalo, ja by som ho zobrala

pribinak
29. nov 2021

Kontaktovala by som tam nejaké psychológa a sociálneho pracovníka v resoci, že čo si oni myslia on o tom, aby šiel domov. Ako je mladý pán nastavený, či spolupracuje, …. Samozrejme im povedz o svojich zdrav. problémoch

Inak, ak by to neodporučili, ja by som nemala žiadne výčitky a povedala by som mu NIE

83lenka83
29. nov 2021

Nie, nevzala, mam podobný prípad v rodine a čím viac sa človek snaží pomôcť tym viac je zneuzivany, oklamany a pod.....

ella_price
29. nov 2021

Ako sa píše vyššie, kontaktuj zariadenie v ktorom sa nachádza a preber s nimi jeho terajší stav a doporučenia. Oni majú prehľad o tom, ako na tom v skutočnosti je a v inom prípade si tak môžete zničiť celé sviatky, pretože celá pozornosť pôjde len na neho a jeho problémové správanie.

narayan
29. nov 2021

@anjelicek26 súhlasím s tebou, jemu nejde o rodinu a nejakú lásku a puto k nim. To by sa nechoval, tak ako sa celé roky choval. Skôr ozaj nemá kam ísť a toto je pre neho pohodlná voľba. Narovinu, ľudia sa moc nemenia a s najväčšou pravdepodobnosťou s jeho návratom začne peklo.

yvanielka
29. nov 2021

@pribinak Ako píše @pribinak spojila by som sa s resocializačným centrom a informovala sa ako spolupracuje. Ale skôr mi to príde, že ťa citovo vydiera. Aspoň sa ospravedlnil? Dcéra a manžel z toho musia byť tiež na nervy, musí to byť veľmi ťažké, keď chcel človek pomôcť a takto sa to obrátilo proti nemu :( Držím ti veľmi palce, aby sa to vyriešilo.

kittykat22
29. nov 2021

Nie. Nebude zo psa slanina, ako z vlka baranina. Keby to bol problem nejakej vekovej periody. OK. Ale ten vas vsetkych terorizoval cele roky. Volat na Vas socialku, ty na liekoch, rodina v troskach? Neznicil vas uz dost? Chalanisko ta psychicky vydiera. Dobre vie co robi, a ty mu na to skaces. Preto tie vianoce. On nie, ze pride na obed, ze sa stretnete vonku. Ale vianoce ... citove vydieracky. Zjavne vas ako rodinu do srdca nikdy neprijal. Boli ste pre neho len zaujmova aktivita na plnenie jeho potrieb.

pribinak
29. nov 2021

Ja ešte dodám, že to či príde alebo nepríde na Vianoce domov, by malo byt spoločne rozhodnutié celej rodiny, všetci by sa mali vyjadrit či s tým súhlasia

jamatkaroka
29. nov 2021

Strašne ťažko sa to číta. Nezávidím ti tvoje trápenie. No myslím že by si mala zohľadniť prianie manžela a dcéry. Držte sa.

autor
29. nov 2021

zeny,dakujem za nestranne nazory.

babatkoo
29. nov 2021

Absolutne nie. Mam takeho bratranca ... len vyuzivat rodinu. Za dobrotu na zobrotu.

janulka1802
29. nov 2021

Čítala som manželovi a obaja sme sa zhodli, že nie.

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
makova333
29. nov 2021

Nie, nezobrala by som. A nie, ty si nezlyhala, aj ked citim, ze si to stale nejako vycitas. Hold, aj vlastne aj adoptovane dieta moze robit problemy. A vychova nie je jediny faktor, ktory v tom zohrava ulohu. Nuz a kedze nie si v rodine sama, treba respektovat aj nazor ostatnych clenov (muz, dcera).

kitycat
29. nov 2021

Je to tazke, skus nechat manzela aby s nim hovoril do telefonu, ze ci bude pouzivat rovnale omacky. Mozno sa prejavi inac

Ale suhlasim s tym, co bol9 vyssie, ze by to malo byt spolocne rozhodnutie

negymama
29. nov 2021

aj keby to bol vlastny biologicky syn, tak po takomto spravani - nie. Myslim ze na vas skusa urobit vianocny citovy dojak. Keby sa chcel polepsit, tak ma pracu prenajom a chodi vas navstevovat s odprosenim a velkou kyticou pre mamu za to co jej sposobil.

cyberk
29. nov 2021

Urcite nie, kvoli jednemu zavislakovi si hadam nenechas sebe, manzelovi a dcerke pokazit vianoce. Sance mal a nezmenil sa...

stanulienkat
29. nov 2021

Nie. Napis mu sms, ze na Vianoce nie ste doma a nech vas nekontaktuje.

annm81
29. nov 2021

Daj na muža a dcéru, oni ti už dokázali, že vedia žiť slušným životom a že stoja pri tebe, nie proti tebe. Syna by som vzala na milosť až potom, čo by dokázal dlhodobo žiť normálnym životom (aspoň jeden rok).

Viem si predstaviť, že je pre teba ťažké myslieť na to, že tvoje dieťa sa nemá dobre a že stále premýšľaš, kde si spravila chybu. Pravda je taká, že si ju nikde spraviť nemusela. Neviem, aký veľký prišiel k vám, ale aj krátky pobyt malého dieťaťa v nevhodnom prostredí môže mať veľmi vážne dopady na jeho osobnosť, tiež sa v populacii jednoducho vyskytujú osobnosti s rôznymi poruchami a odchylkami vo svojej osobnosti.

Máme podobný prípad vo vzdialenejšej rodine. Pár s piatimi už dospelými deťmi. Štyri z nich skončili univerzitu ešte v dobe, keď nemal titul zďaleka každý, sú úspešné v práci, nikdy nemali problémy so zákonom, majú rodiny, dobre výchované deti, dokonca vnúčatá. A piaty od základnej školy záškolactvo, bitky, na strednej už patril k chuligánom. Ešte zmaturoval, dokonca spomedzi súrodencov mal snáď najvyššie IQ, fakt mu to myslelo. A odvtedy len samé sľuby, že už bude pracovať, že už ziadne automaty ani žiaden alkohol, ako sa postará o rodičov na dôchodku. Rodičia sa tým do smrti trápili, matka mu z dôchodku tajne posielala peniaze, ktoré on len nahádzal do automatov. Zvyšok rodiny čo sme sa na to pozerali zvonku sme videli len ako všetkých zneužíva a ako sú ostatné deti prehliadané, lebo vždy sa riešil len tento jeden. Venuj svoju energiu rodine, ktorá to ocení, inak budeš trpieť ty, dcéra aj muž úplne zbytočne.

lucia147852
29. nov 2021

Nie nevzala, už len štýl akým ti oznámil že príde domov ukazuje že zmena moc neprišla.

bluka2
29. nov 2021

Tazko podla napisaneho. Ja by som sa rozhodovala aj na zaklade informacie, v akom veku v vam prisiel a ako a kedy zacali tie problemy a hlavne z coho pramenia. Lebo takto to znie tak, ze vy ste spravili vsetko a on je strateny pripad, ale vacsinou to nie je take cierno-biele

ankare
29. nov 2021

Môžem vedieť,koľko mal chlapec rokov,keď prišiel k Vám? Zase sa potvrdzuje moja teória,že oveľa väčší vplyv má genetika a povaha,než výchova.
Si v ťažkej situácii.
Poinformuj sa v centre,ako je na Tom,ako sa správa. A na základe toho sa rozhodni. Držím palce!

autor
29. nov 2021

3 roky,najskor sme si zobrali dceru,mala 10 mesiacov a hned nato aj jej brata,myslim,ze nas neprijal.

cacianka
29. nov 2021

Nie

xima
29. nov 2021

Ak sú muz a dcera zasadne proti,tak určite nie..áno mozno bude mať on pokazene Vianoce, ale ak ho vezmes, dost pravdepodobne ich budete mat pokazene všetci.. chapem že ťa to trápi, ale respektovala by som nazor muža a dcéry,a nie syna,ktory si za tie roky nevazil nic co ste prenho urobili

sante81
29. nov 2021

Nie