icon

Syn nedostal na Vianoce darček od svokry?

27. dec 2023

Svokra vždy na Vianoce dáva nám aj deťom drobnosť a 50 e tohto roku syn nedostal nič. Mam sa opýtať švagrinnej, či ich deti dostali ? Mne nejde o peniaze,ale o princíp naša dcéra dostala a syn nič už sa viac x sa stalo,že syn mal menej ako ostatne vnúčatá. Alebo všetky vnúčatá vola zdrobneninami iba nášho syna nie nechápem pričom on ju ľúbi. Nechcem robiť v rodine rozbroje lebo i tak to otočí proti mne,ale mne je ľúto to správanie rozdielne

katarinka289
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
alexas56
27. dec 2023

U nás sa stala podobná situácia minulý rok. Všetky vnúčatá dostali od babky peniaze + 1 rovnaký darček. Jedno dieťa dostalo len tie peniaze a žiadny darček. Je už väčšie, tak neplakala, ani sa nesťažovala. Neriešili sme to, ale myslím si, že to bolo neumýselne. Babka dáva každý rok všetkym vnúčatkám rovnako. Buď ho chúďa niekde zapatrošila, alebo zle spočítala..

atinkaa
27. dec 2023

@autorka ak sa chces nieco opytat a o niecom uistit tak to je skor, ci ma vasa babka dostatok financii sama pre seba, nejako taktne, lebo ti to moze dat spravu aj uplne opacnu, mozno ma vnukov rada, ale situacia sa preklopila a mozno by ste mali zacat posielat darceky vy s manzelom.

Skusila by som aspon teraz to velkorysejsie oko pouzit a to aj ked ide o svokru, pytat sa moze manzel.

miskakyska
27. dec 2023

..a že Vianoce nie sú len o darčekoch..🙃

marca12
27. dec 2023

@anjelicek26 Neostali peniaze? Dobra babka by spravodlivo rozdelila kazdemu rovnako.

ankare
27. dec 2023

A ako sa volá syn,keď ho nevolá zdrobneninou? Lebo nie je meno ako meno. Moji synovia sa volajú Jakubko a Dominik, mladšiemu tiež nedávam zdrobneniny... A také mená sú napríklad aj Marek, Felix,....

jaond19
27. dec 2023

@miskakyska nie su, ale ked sa uz davaju, tak by si cez ne na detoch nemali dospelí riesit dake mindráky...

iwesska
27. dec 2023

Syn "iba darcek" za 20e??? A nezda sa ti blbe si narokovat este na 50e? To na tom darceku bola cena,ze bol smutny?? Co tak mu vysvetlit,ze alebo niekto dostane darcek,alebo peniaze? Moj bude mat 13 a svokra nam dala 20e ,ze mu mame nieco kupit. A bol rad aj za knizku, obal a sklo na mobil. Mne sa nezda v poriadku tvoj pristup - lutovat dieta,ze dostalo "len" darcek. Babka nema ziadnu povinnost davat detom cash do 18-tky kazdy rok.

autor
27. dec 2023

Nečítala som všetko, ale pre tie ktoré ma tu idetete ukamenovat ...nejde mi o peniaze ale o princíp, že prečo a nie po prvý x syn dostal menej ako ostatne vnúčatá? Keď vždy sa dávalo rovnako...stalo sa to už aj na narodeniny aj na meniny babka nie je na tom finančné zle s dedkom obaja ešte krásne zarábajú ... mne nejde o peniaze ale o princíp keď mladšie vnúčatá ako syn dostanú dar a aj peniaze a on dar (knihu) a nič viac...možno by ma to nestvalo keby s dcérou dostali na rovnako, tak by som nevedela ako ostane vnúčatá,ale takto ? Kašlem na peniaze Ide mi o princíp,ale rozhodla som sa to neriešit. Syn je veľmi rozumný a vôbec to nerieši, ale je citlivý,tak si myslím ze vo vnútri sa sám seba pýta, že prečo

0silvia0
27. dec 2023

Jasne, ze ta takato nespravodlivost stve, to je pochopitelne. Teraz uz kasli na to, v buducnosti by som to to ale nejako trefne a jemne okomentovala hned pod stromcekom. Do konfliktu by som nesla. A synovi by som to vynahradila za babku, aby sa necitil zle, 10 rocny chlapec to uz vnima aj suvislosti.

yollanda
27. dec 2023

Babka môjho muža, ktorá mala 3 deti, za cely život nedala môjmu mužovi a súrodencom nič. Vnúčatám babkinho druhého syna nedávala tiež nič a tretí syn, neschopný trtko, tak jeho deckám davala tisícky na každý sviatok. Jedine čo môj muž za cely život dostal, boli staré otlcene poháre na promóciu.

nelca0510
Autor odpoveď zmazal
foda111
27. dec 2023

@slavomira236 Presne ani moje deti nedostávajú nič od mojej matky. Neriešim. Zmierila som sa.

natall113
27. dec 2023

@iwesska keď majú zvyk že každý dostane hračku a peniaze prečo dávať jednému menej?
Ak každý dostal hračku a obálku a jeden len hračku je to blbé

miroslava21
27. dec 2023

Akoze fakt tu riesite ze si narokuje na 50e? Citate poniektore s poruzumenim?
Fakt je smutne ze babka jednemu vnucatu da darcek za 20e a druhemu da rovno 70e.
Kazdemu vnucatu priblizne narovnako. Jasne ze sa neda trafit uplne na presne, ale tak vnucata by nemali pocitit rozdiel. Bohuzial to je idealny svet a nie vsetko je idealne. Ja by som muzovi povedala, nech sa porozprava s mamou a dohovori jej. Aspon mojim detom narovnako ked uz nie uplne vsetkym vnucatam.

tramtada31
27. dec 2023

A koľko majú všetky vnucata rokov?? Ako my mame tiež extrem, že svokre dávame peniaze mesačne, nie malo. Fajčí, ale detom nikdy (skutočne ani taz v zivote) nič nekupila. A to som fajciar, ale tu krabicku by som si odpustila, aby som kupila aspoň maličkosti

mandarinka555
27. dec 2023

@tramtada31 Je ti jasné, že okrádate vlastné deti, keďže dotujete svokru? A k autorke len toľko, že hanba by ma fackovala, keby dám jednému vnúčaťu menej ako druhému🙈 Tvoj muž by sa mal svojej "úžasnej" matky spýtať, prečo robí také nechutnosti...

zmrzlinka2021
27. dec 2023

Autorka,

a ty si vobec s nou o tom komunikovala?

Sorry, ale ak vnimas nieco, co ti nie je jasne, treba to komunikovat, nie pisat na modreho konika. Proste si to od manzeovej mamky daj vysvetlit, zdovodnit.

terezia323
27. dec 2023

Ja by som na tvojom mieste zobrala tých 50 eur a vrátila ich s tým, ze to nerobí dobrotu medzi deťmi

jaroe
27. dec 2023

@tramtada31 písala, že syn má 10 a vnúčatá sú aj staršie aj mladšie od neho. A zrejme len on nedostal "štandardných" 70 eur, či už v darceku alebo v peniazoch

miskakyska
27. dec 2023

Od júla si sa mohla už pohnúť
To máš nejaký notes,kde si zapisuješ pri každej príležitosti kto,čo a koľko dostal?

natall113
27. dec 2023

@miskakyska tu nehľadaj rovnakého človeka viem komu patrila táto prvá téma a určite nieje autorkou aj tento keďže dotyčná si MK zrušila

autor
27. dec 2023

@miskakyska toto som nepísala ja .

autor
27. dec 2023

Ďakujem za komentáre, nebudem sa viac vyjadrovať chcela som sa asi iba vyrozprávať.... Jednoducho mi to prišlo ľúto nič viac nič menej ...

kittykat22
27. dec 2023

@miskakyska aj keby to bola ona, tak co? je to matka ktoru to trapi a je to prirodzene. Nebud zla.

veronicka88
27. dec 2023

Ešte aj teraz keď sme dospeli moja babka sa absolútne presne každej rodine (deti,vnúčatá,pravnucata)rovnako!dokonca pravnucatkam ešte kúpime so sestrou darček pod stromček a ona nám za to ste podľa bločku vráti peniaze🙈už sme jej x-krát hovorili nech už nechá len deti že my sme dospeli si zarobíme,nepomhama....ale ROVNAKO!už 35 rokov

miskakyska
27. dec 2023

@kittykat22 tak nič 😁
..niekto je zlý,niekto vypočítavý.. každý sme nejaký
..a budem ešte odvážna,pardon teda zlá ...a spýtam sa autorky,čo dostali deti od Tvojich rodičov,ak to nieje tajomstvo...

kittykat22
27. dec 2023

@miskakyska ved si precitaj vyssie - nic. Moja mama kasle na mojho syna. Co je zvlastne, pretoze ked sa jej narodila moja nevlastna sestra tak som ju cele roky zahrnovala darcekmi. Ona sama dostavala vela darov ako dieta a ja som sa vazne starala o sestru aby bola stastna - robim to dodnes, aj ked ma 18 rokov. ALe mne je to jedno. Nebudem trestat sestru, pretoze moja mama sa nevie vpratat do koze. Ma svokru a ta ho ma rada. Ja som sa nad ten problem povzniesla. Ale chapem, ze kazda zena to ma inak a su zeny ktore to moze velmi trapit.

katkami123
27. dec 2023

Idú tu radiť zeny, ktoré ani nedokážu čítať text s porozumením. Autorka rieši jediný problém, že babka robí rozdiely medzi vnúčatami či v daroch, či v oslovovaní. Asi by som sa babky priamo opýtala, čo má proti tvojmu synovi. Že si si všimla, že ma k nemu iný prístup ako k dcére. Teba ako nevestu má rada? Ja by som tam už ďalšie Vianoce po darčeky nešla a nešla ani na narodeniny, meniny, atď. Ak nie ste odkázaní ns jej darčeky a peniaze, čo dúfam, že nie ste, tiež by som jej začala takto dávať najavo, že keď mieni robiť rozdiely , nemusíte tam chodiť.

A pre tie menej chapavé to tu vysvetlím ešte dodatočne a veľkým písmom - NIE, AUTORKA NEMÁ ÍSŤ PÝTAŤ AJ 50€ PRE SYNA. Má sa vyprdnút na takéto primitívne chovanie, kde babka ešte aj skrz darčeky potrebuje zlobu robiť.

Pevne dúfam, že všetci pochopili.