icon

Syn sa vracia zo zahraničia s priateľkou, chcú bývať s nami v byte

28. júl 2025

Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať a možno aj počuť názor zvonku. Som rozvedená, ale pred dvomi rokmi som sa znovu vydala. Teraz žijem s manželom sama v 3‑izbovom byte v meste. Moj 20 ročný syn bol so svojou priateľkou pracovať takmer dva roky v zahraničí, ale rozhodli sa vrátiť domov. Istý čas budú poberať finančnú podporu z úradu práce a chceli by u nás bývať, kým si ujasnia, či pôjdu znovu von za prácou alebo si nájdu niečo tu a potom si budú riešiť aj vlastné bývanie. Máme jednu izbu úplne voľnú, takže s priestorom by problém nebol.

Môj manžel však z toho nie je nadšený, dal mi medzi rečou najavo, že s tým nesúhlasí. Tvrdí, že sa to môže natiahnuť na dlhšie a že je to zo strany syna zneužívanie. A že nám to aj naruší súkromie... Ja to ale tak necítim – je to moje dieťa a po dvoch rokoch, keď bol preč, sa teším, že by sme spolu trávili viac času. Samozrejme, syn s priateľkou by prispievali na domácnosť rovným dielom, nechcú nás vyciciavať.
Viem, že rozhodnutie je na mne, ale trápi ma to a chcela by som poznať pohľad iných – ako by ste to riešili vy na mojom mieste? Ďakujem za názory.

liv1
29. júl 2025
@nyusika

@liv1 a počas tej istej štvrtok sa vs frajerom/frajerkou bývať k máme si bytu ?
Ja takých poznám tiež - počas pauzy väčšinou cestujú, študujú...

@nyusika prosim ta skus este raz, nerozumiem 😁

anonym_d98fbb
29. júl 2025
@nyusika

@nyusika to ako majka z gurunu si napisala

liv1
29. júl 2025
@anonym_d98fbb

@nyusika to ako majka z gurunu si napisala

@anonym_d98fbb to jej telefon na stopro upravil

earlgrey
29. júl 2025
@liv1

@liv1 Aj ja som si to párkrát čítala 😀 aj tak aj tak...nuž možno napíše ešte raz 😉

lienka.7
29. júl 2025
@nyusika

@nyusika nerozumieme reči tvojho kmeňa 🙈😁

nyusika
29. júl 2025
@liv1

@liv1 a počas tej PAUZY šli s frajerom/frajerkou bývať k mame do bytu ?

nyusika
29. júl 2025
@lienka.7

@nyusika nerozumieme reči tvojho kmeňa 🙈😁

@lienka.7 už opravené 😁😁😁😁

anonym_dd7c2e
Autor odpoveď zmazal
mamutka
29. júl 2025

Asi by som synovi povedala, že ak chcú žiť spolu, bude lepšie, ak budú mať svoje súkromie. Ak dvaja mladi majú zdravé ruky a na krkoch hlavy, vedia si podnájom maličký platiť sami. Mne by bolo vrcholne trápne sťahovať sa ku frajerovej mame a k cudziemu chlapovi. Nerozumiem vôbec tomu dievčaťu. Odkedy si viem zarobiť a hrám sa na dospelú s samostatnú, tak si to viem aj zafinancovať. A nie nasťahovať sa do detskej izby a sexovat tam s cudzími ľuďmi za stenou keď sa da bývať v podnájme.

bluka2
29. júl 2025
@liv1

@bluka2 poznam ludi, co robia x rokov a daju si pauzu, pretoze im financie stacia a nepotrebuju mat vizitku naj pracanta storocia. Vedia si ten zivot aj uzit. Je vela prac z ktorych si clovek da rad pauzu, autorka nenapisala ako dlho, kludne to moze byt mesiac/dva. V zahranici sa vie robit dost tazko, napr. ja som robila v zahranici 50-60 hodin tyzdenne a bolo to teda dooost narocne. Nevidim problem keby prisli na par tyzdnov, a rozhodli sa mozno aj po debatach s mamou, co dalej. Ci sa vratit, alebo studovat, alebo ist byvat sami atd. Staci im dat cas, ok ste vitani, ty si vitany stale, ale kedze to je 3izbovy byt, slecna nech je u nas max mesiac/dva.

@karolinakr frajerka ma rodicov 300 km. A kludne ak by to negungovalo, mozu sa po tyzdni/dvoch porozpravat co dalej. Vsetko je o komunikacii.

@liv1 aj ja som si dala pauzu, sabbatical, ale ani by mi nenapadlo poberat podporu, co je akoze pre tych, ktori hladaju pracu. Proste si to clovek zaplati sam, ked ma / moze. To ze system ma medzery a umoznuje toto, neznamena, ze to musis hned aj vyuzit. Ale inak suhlasim a hlavne ta myslienka frajerka mesiac - dva sa mi paci. Alebo kazdy mesiac na tyzden nech dojde. Nieco take

liv1
29. júl 2025
@nyusika

@liv1 a počas tej PAUZY šli s frajerom/frajerkou bývať k mame do bytu ?

Ja skor reagujem na to, ze nikde nie je napisane, ze kto sa ide cely zivot zodrat pracou, je lepsi alebo sikovnejsi clovek a naopak ten, kto tak nerobi, je lenivy

bluka2
29. júl 2025
@liv1

Ja skor reagujem na to, ze nikde nie je napisane, ze kto sa ide cely zivot zodrat pracou, je lepsi alebo sikovnejsi clovek a naopak ten, kto tak nerobi, je lenivy

@liv1 vsak netreba sa zdrat, ale zas ani nerobit to na ukor tych, co sa prave deru. Oddych na vlasne naklady

silviaab
29. júl 2025
@anonym_eb3a02

@pralinka25 alebo ako mojej tete nevesta chodievala do pol pasa - hore bez - do izby z kupelne, vsak co pohoda. A to ze tam bol muz a synovia jej nevadilo

@anonym_eb3a02 inak toto poznam aj ja...naha sa pretrcala,az svokra musela odist

simona61
29. júl 2025

Vy ste tu iné krkavčie matere. Fuj. Ešte rozmýšľať či vôbec vlastné dieťa prichylim bo mám nového pichača.

darmasiswa
29. júl 2025
@simona61

Vy ste tu iné krkavčie matere. Fuj. Ešte rozmýšľať či vôbec vlastné dieťa prichylim bo mám nového pichača.

@simona61 velmi nevkusne, to, ze ma niekto iny postoj, neznamena to, ze nie je dobrou matkou. Kazdy rodic svoje dieta prichyli, ak sa jeho dieta ocitne v situacii, ked pomoc potrebuje. Tu vsak ide o beznu situaciu, ze mladi chcu byt spolu, chcu tvorit par, zatial sa svadba nespominala, iba z kontextu vypliva, ze chcu byt spolu, chcu zit spolocny zivot, v takychto fazach deti odchadzaju z detskych izieb do podnajmov, aby mohli zacat zit dospely zivot.

anonym_c5f0a2
29. júl 2025
@simona61

@simona61 naozaj trapny komentar. Autorka ma manzela, nie nejakeho nahodneho chlapa. "Dieta" je dospele a chce "prichylenie" aby si mohlo valat sunky

trisha_r
29. júl 2025
@kvetinka_2

@trisha_r prosím? Toto snáď nemyslíte vážne!!! To naozaj je pre niekoho niečo prednejšie ako vlastné dieťa?! Vlastná krv? Z toho mi je naozaj veľmi smutno. Pretože správna matka, by pre svoje dieťa urobila prvé posledné. Kto si vyberie medzi priateľom (ktorý ani, nie je otec) a vlastným dieťaťom?priateľa?

@kvetinka_2 pre mňa by bola priorita partner. Ostatní sú mi ukradnutí. A pre partnera by som očakávala ,že pre neho budem priorita ja. Až tak deti. Deti vyrastú a odídu a kľudne sa na vás môžu z vysoka vykašľať. Partner je ten,ktorý vám venuje 30 a viac rokov svojho života. Ľutujem všetkých partnerov, pre ktorých je až niekde na predposlednom mieste po deťoch práci, psovi a čomkoľvek ďalšom. Nezaujima ma ,či to niekto z vás schvaľuje 😂 ja to tak proste mám, a vám držím palce aby vám ten váš život vyšiel bez rozvodu. Lebo presne toto vedie k rozvodom. Zrazu nie je človek ktorý s vami zdieľa život priorita. Ale tak rozvody hovoria samy za seba. Ja to tu nemusím obhajovať. Tschus.

kubizde
29. júl 2025

@anonym_autor isto nech si niečo prenájmu. Zbytocne si pokazis vztahy s manzelom

kremlicka250
29. júl 2025
@trisha_r

@kvetinka_2 pre mňa by bola priorita partner. Ostatní sú mi ukradnutí. A pre partnera by som očakávala ,že pre neho budem priorita ja. Až tak deti. Deti vyrastú a odídu a kľudne sa na vás môžu z vysoka vykašľať. Partner je ten,ktorý vám venuje 30 a viac rokov svojho života. Ľutujem všetkých partnerov, pre ktorých je až niekde na predposlednom mieste po deťoch práci, psovi a čomkoľvek ďalšom. Nezaujima ma ,či to niekto z vás schvaľuje 😂 ja to tak proste mám, a vám držím palce aby vám ten váš život vyšiel bez rozvodu. Lebo presne toto vedie k rozvodom. Zrazu nie je človek ktorý s vami zdieľa život priorita. Ale tak rozvody hovoria samy za seba. Ja to tu nemusím obhajovať. Tschus.

@trisha_r to je sice pekne, ale je aj trosku naivne mysliet si, ze partner ktory je sice pre teba priorita ,ta nikdy neopusti. Ze on je tvoja priorita, neznamena automaticky, ze budes navzdy ty jeho...stava sa, ze aj zeny ktore mali na prvom mieste manzela, skoncili v rozvodovom konani

dariaaa
29. júl 2025
@liv1

@karolinakr ja robim milion veci inak ako nasi doma ked som bola dieta/teenager. Nevodila som si navstevy, prespavacky, kamosov na vylety, neorganizovali sa oslavy, nepozyvali sa kamosovych rodicia. A som tu? Som. ALE. Mohlo to byt ovela lepsia. Viac zazitkov, viac dobrych vztahov, srandy…. U nas doma s mojimi detmi je uuuplne opacne. U nas su ludia/deti vitane. Takze neznamena to ze ako to robili nasi rodicia, tak to musime robit aj my.

@liv1 preto to robíš,lebo ty si to nemala.20rocny syn je stale decko.To nie,ze su zobrati,čakajú dieta a chce sa im pomôcť...to je kamarátka,ktorú nikto nepozná.Uz to,ze jej to nie je blbé sa nasťahovať po pár videohovoroch,mi príde divná. Rozumne dievča sa tak nespráva.Spoznavat,ale nie hneď s kufrom.Mojho syna všetci kamaráti do jedného mi tykaju.Mam so všetkými veľmi dobrý vzťah.Parta prišli za mnou na dovolenku.Ale tiež poznám limity ako rodič.A u autorky limit nie je.

lienka.7
29. júl 2025
@kremlicka250

@trisha_r to je sice pekne, ale je aj trosku naivne mysliet si, ze partner ktory je sice pre teba priorita ,ta nikdy neopusti. Ze on je tvoja priorita, neznamena automaticky, ze budes navzdy ty jeho...stava sa, ze aj zeny ktore mali na prvom mieste manzela, skoncili v rozvodovom konani

@kremlicka250 keď bude tvoja priorita dieta, neznamená, že aj ty budeš priorita pre neho. Najmä v obdobi, keď "opúšťa hniezdo" a ide si za svojim stastim. Ci ono bude s matkou až do smrti? Asi ťažko.
A ono stačí tu čítať niektoré diskusie, kde matky až priam chorobné uprednostňujú deti pred ich partnermi. Vsak potom by v podstate stačilo, aby ju oplodnil a môže si ísť, vsak už ho nepotrebuje. Nie?

kremlicka250
29. júl 2025
@lienka.7

@kremlicka250 keď bude tvoja priorita dieta, neznamená, že aj ty budeš priorita pre neho. Najmä v obdobi, keď "opúšťa hniezdo" a ide si za svojim stastim. Ci ono bude s matkou až do smrti? Asi ťažko.
A ono stačí tu čítať niektoré diskusie, kde matky až priam chorobné uprednostňujú deti pred ich partnermi. Vsak potom by v podstate stačilo, aby ju oplodnil a môže si ísť, vsak už ho nepotrebuje. Nie?

@lienka.7 a kde ja tvrdim,ze ma byt tvoja jedina priorita dieta?

cukroska
29. júl 2025

@anonym_autor Za mňa samozrejme na čas by som im poskytla bývanie. Kedy sa to jednalo o mojich synov. A naopak by sme boli radi s nenarušilo by mi to súkromie natoľko, aby som nemohla existovať.
Kto má pomôcť ak nie rodič. Ale samozrejme by som časom chcela aby sa osamostatnili.A dvadsaťročný nie je ešte tridsať ročný. Ja pre svoje deti urobím všetko, len aby som im pomohla.

nyusika
30. júl 2025
@liv1

@liv1 keď niekto nepracuje , lebo si po dvojročnej brigáde v zahraničí dáva pauzu u mamy, je lenivý.
Píšem konkrétne obrázky mto prípade. Nie všeobecne

sonya1985
30. júl 2025

@anonym_autor
@anonym_autor Nechcela by som za partnera niekoho, kto by bol takto proti pomoci môjmu dieťaťu. Mal by sám chcieť pracovať na dobrom vzťahu s Vaším synom.
A teraz má tú možnosť. Kľudne sa dá navrhnúť, že do budúceho leta a na jar tú tému evaluoovat.

dariaaa
30. júl 2025
@sonya1985

@anonym_autor
@anonym_autor Nechcela by som za partnera niekoho, kto by bol takto proti pomoci môjmu dieťaťu. Mal by sám chcieť pracovať na dobrom vzťahu s Vaším synom.
A teraz má tú možnosť. Kľudne sa dá navrhnúť, že do budúceho leta a na jar tú tému evaluoovat.

@sonya1985 ja by som nechcela za partnera toho,kto si chce nasackovat do malého bytu cudzieho človeka,ktorý sa rozhodol vymeniť prácu za podporu.My do prace a oni doma.A stále to tu niektoré nechápu.Tu nejde o syna ale jeho cudziu frajerku,ktorú v živote nevideli.Koniec súkromia.

weleda123
30. júl 2025
@dariaaa

@sonya1985 ja by som nechcela za partnera toho,kto si chce nasackovat do malého bytu cudzieho človeka,ktorý sa rozhodol vymeniť prácu za podporu.My do prace a oni doma.A stále to tu niektoré nechápu.Tu nejde o syna ale jeho cudziu frajerku,ktorú v živote nevideli.Koniec súkromia.

@dariaaa presne. Však aj autorka s mužom nech dajú výpoveď a môžu sa váľať na podpore všetci 4 😁

sidicek
30. júl 2025
@dariaaa

@dariaaa presne 50tnici vstavaju a makaju a 20nici buvkaju doma a oddychujú🙂

lienka.7
30. júl 2025
@sidicek

@dariaaa presne 50tnici vstavaju a makaju a 20nici buvkaju doma a oddychujú🙂

@dariaaa
@weleda123
@sidicek ale dámy, toto je predsa ta "nová doba", neviete? Necítite tu vari príspevky iných "nekrkavcich" matiek? Mladí ľudia už nie sú takí sprostí roboti ako my. Tí si teraz vyberajú, kde a za koľko budu pracovať. A ked nie, tak ležať doma hore pupkom na podpore👌 kks, to nam to rastie pekná generacia👌ti už fakt nebude mať kto robiť na tie naše úbohé zobracenky.
A plus teda takýmto štýlom pôjdu do dôchodku tak v 90tke. Ale to si oni teraz neuvedomujú. Ja netvrdím, že človek sa ma zodrat, ale je sila aby 20 ročný mladý človek po 2 rokoch práce bol pol roka, či nebodaj rok teraz doma. Nehovoriac o t, ze uplne stratí pracovné návyky. Ale však to je jedno.

lienka.7
30. júl 2025
@nyusika

@liv1 keď niekto nepracuje , lebo si po dvojročnej brigáde v zahraničí dáva pauzu u mamy, je lenivý.
Píšem konkrétne obrázky mto prípade. Nie všeobecne

@nyusika on nie je lenivý predsa, on nie je iba taky blbý ako my tu staré korčule, ze chodíme do prace a skladáme sa na jeho podporu. 😉
Ale potom tu budúuuuu vypisovat, ako im banka nedá hypoteku, aké sú drahé byty a bla bla bla. Vsak nech makaju a zarobia si, presne ako my. Juj, len to by im aj doma niekto niečo musel povedať, nie ešte podporovať v povalacstve.👌