Syn si chce priniesť priateľku prespať. Čo robiť?
Zdravím, nemozem zaspat, pretože stále rozmýšľam či som sa zachovala voči synovi správne alebo nie, tak píšem sem o radu. Syn ma 22 rokov a ma vzťah niečo cez 3 roky. Jeho priateľku poznáme, je milá, ma 19 rokov, akurát ide na vysokú školu, je to šikovne dievča, trocha tiché ale nemáme s nou absolútne žiaden problém a sme radi, že sú spolu. Syn pracuje ako vojak, zatiaľ ale býva s nami, no od nového roka si plánuje kúpiť svoj byt. Na domácnosť nám mesačne prispieva, občas nám aj bez opýtania sám nakúpi a nepýta si za to vôbec peniaze. V domácnosti a okolo záhrady pomáha. Včera večer prišiel s tým, že bol by rád, ak by k nám prišla prespať jeho priateľka na ďalší víkend, či by mohla. Ja som hneď povedala že v žiadnom prípade, pretože to beriem ako narúšania aj nášho súkromia. Spala u nás len keď to bolo nevyhnutne, že sme sli zo svadby alebo z oslavy. Alebo keď sme boli s manželom na dovolenke a syn mal dom pre seba. Samozrejme že sa syn začal brániť že doma pomáha a prispieva, tak prečo si nemôže doniesť priateľku na noc na víkend. Plánuje ju do roka aj požiadať o ruku, mysli to s nou vážne aj ona s ním, ale neviem či toto chcem povoliť len tak. Aj keď ano, prispieva, pomáha, ale neviem. Ako by ste sa zachovali vy?
@anonym_9a426e Rozmýšlaš hlavou alebo čím? Myslíš, že štát ho platí z čoho? Áno, odvedie dane, ale na jeho plat sa skladáme z našich daní. On hodnotu nevytvára, ty tupelo 🤦♀️
@anonym_c0fc47 no, ty budes dobra chamrad a tolke mudrosti, skoda na take tupelo viac drat klavesnicu. Kludne chod za vojacku, ja sa ti rada zlozim z mojich dani a aj na psychologa ti kludne prispejem 😂
@anonym_c0fc47 no, ty budes dobra chamrad a tolke mudrosti, skoda na take tupelo viac drat klavesnicu. Kludne chod za vojacku, ja sa ti rada zlozim z mojich dani a aj na psychologa ti kludne prispejem 😂
@anonym_9a426e Klasika, nemá argument, uvedomila si že je vlastne tupá ako tágo, tak začne s osobnými urážkami. Niekto ako ty z pomocnej školy asi veľa daní neplatí. Je mi ťa ľúto... chúďa.
@anonym_autor mysli na to, ze aky vztah si s nou vytvoris, tak budes moct navštevovať svoje vnucata. Mame dvoch chalanov a ked pride ten vek, v pohode si viem predstavit, ze s radostou privítam kazdu poteancialnu priatelku.
@anonym_autor a načo ju chce teraz žiadať o ruku? Uplna zbytočnosť počas školy
@anonym_autor a načo ju chce teraz žiadať o ruku? Uplna zbytočnosť počas školy
@anonym_73391b pretože ju lubi a mysli to s nou vážne, týmto gestom jej to chce “dokazat”. Nevidím dôvod, prečo by nemal, ak to tak cíti. Ja láske brániť nebudem. O všetkom sme sa spolu rozprávali, či je pripravený na to, že ju čaká niekoľkoročné štúdium, kedy nie je možné aby ona niečo extra prispievala, a on je s tým úplne okej. Chce jednoducho s nou začať život už naplno. A ja sa mu nečudujem, vzťah majú ukážkový. Nevidím dôvod, prečo by mu malo niečo brániť v šťastí ak to tak úprimne cíti.
@hefo On sa snažil povedať, že manželka si môže nejak nárokovať na majetok nadobudnutý počas manželstva. Takže ideálne je začínať spolu, ale v prípade rozvodu to nie bohviečo pre toho, čo viac zarábal.
@anonym_c0fc47 Tak ono do manželstva sa predsa neinvestujú len peniaze, ale celkovo čas a námaha, niekto viac maká v práci, niekto robí viac "neplatenej" práce. Kto to rozdeľuje na "moje" a "tvoje" peniaze namiesto "našich", ten tak nejak úplne nie je zrelý na manželstvo.
@anonym_73391b pretože ju lubi a mysli to s nou vážne, týmto gestom jej to chce “dokazat”. Nevidím dôvod, prečo by nemal, ak to tak cíti. Ja láske brániť nebudem. O všetkom sme sa spolu rozprávali, či je pripravený na to, že ju čaká niekoľkoročné štúdium, kedy nie je možné aby ona niečo extra prispievala, a on je s tým úplne okej. Chce jednoducho s nou začať život už naplno. A ja sa mu nečudujem, vzťah majú ukážkový. Nevidím dôvod, prečo by mu malo niečo brániť v šťastí ak to tak úprimne cíti.
@anonym_autor a teda svadba bude kedy za? Ci spolu budú zasnúbená 5 rokov teraz? Ako píšem, ma ju rad, za to ju stále nemusi žiadať o ruku. A tu nejde iba o to, ze to myslí vážne, tak sa o ňu bude starať. Bude ju teda zivit? Ona s nim bude bývať v jeho byte? Koľko rokov? 4? Príde kvôli nemu o najkrajšie študentské časy?
A neskôr jej aj daruje polku bytu? Ci ako?
Ci všetko bude iba jeho a ona môže iba prispievať a do konca života byt jeho vazalom a modliť sa, aby si nenašiel inú a neskončila na ulici s igelitkou?
Vážne?🥹 je dospelý ,ona tiež
Ja som mala 17 keď som bežne prespavala u svokrovcov (samozrejme ,svokrovcami sa stali až o par rokov)
A keď som mala 18,mama mi dovolila aby u nas moj priateľ býval keďže takto mal pracu bližšie
(uz je dlhe roky manzel)

@anonym_7e590c Totálna hovadina.
Treba si nájsť sebe primeranú dobrú manželku ešte keď majú obaja skoro holú riť a všetko spoločne vybudovať. Taký vzťah je najviac vyvážený.
@hefo On sa snažil povedať, že manželka si môže nejak nárokovať na majetok nadobudnutý počas manželstva. Takže ideálne je začínať spolu, ale v prípade rozvodu to nie bohviečo pre toho, čo viac zarábal.