icon

Tajnosti medzi manželom a dcérou: Ako riešiť?

Včera o 08:22

Trápi ma jedna vec zo včerajška. Máme dve deti, 16 a 10. Môj muž je domased, už o 21 chodí spávať. Včera večer 16 ročná dcéra vyhlásila, že chce ísť za kamošmi. Tak išla, o 21 volala, že s kamošmi je nuda, nech ide po ňu muž. A o chvíľu mi poslali sms, že idú na pizzu a chcú ísť sami, o hodinu sú späť. Prišli pred polnocou. Nechcú mi povedať kde boli, vraj si niekde sadnúť, nemám sa starať. Pritom doteraz sme nemali problém si hovoriť kde ideme. Vždy mi hovoril, že ako manželia musíme držať spolu, žiadne tajnosti. Ja nechcem vedieť o čom sa bavili ale napísať mi, že o 22 sme doma a prísť o dve hodiny neskôr, poslať mi sms, že sedíme na pizzi a ráno sa prerieknuť, že sedeli v bare. Vytvorili spolu koalíciu a mňa úplne vylúčili. Odmietajú mi povedať banálnu vec kde boli. Muž vraj musí rešpektovať dcérino želanie nepovedať mi to. Cítim sa sklamaná, pretože ja som mužovi nikdy neklamala kam idem s deťmi alebo kamarátkami. Na výčitku, že mňa nezoberie nikam a s dcérou behá do polnoci mi šplechol do tváre, že keď chcem ísť, tam sú kľúče od auta nech si idem. Jemu sa nechce. Dokonca mi hovoria, že v lete na dovolenke budú spolu chodiť večer na diskotéky a mňa nechajú s mladšou na izbe. Ako by ste to brali vy takéto spojenie proti vám? Dcéra mi dokonca povedala aby som sa jej ospravedlnila za zvýšený hlas. Poprosím o slušné názory, kritika sa dá napísať bez útokov.

Strana
z5
anonym_67530c
Včera o 16:40
@anonym_0e58d9

@anonym_autor a ty suchas nohami. Asi obaja zabudate, ze vsetko nadobudnuté počas manželstva je spoločne.
No tak tu uz nie je velmi co radiť, ked žijete xy rokov v štýle, ze on je boh a ty slúžka. Bohuzial kym ty nieco nezmeníš to bude rovnaké a vychovas rovnaké deti podla vasho vzoru :(
Ach ženy nerozumiem, preco takto žijete.

@anonym_0e58d9 Ja nejak nechapem, co sa tu riesi na 4 stranach. Chlap mal zenu vzdy za handru a ona si na to zvykla. Teraz zacina mat otecko roka zly vplyv na dceru, a autorke sa to nepaci. Akurat ze po tolkych rokoch sluzenia si z nej muz robi tak akurat srandu. Ma ju za nic. Ocakavat, ze sa nieco zmeni, je naivne.

anonym_56c538
Včera o 16:41
@janinah

@anonym_56c538 tiež ti želám pekný den,milý anonym...radim ťa do kategorie trafená hus zagágala...
A odkedy si treba pytať povolenie kde co môzem napísať?

@janinah ten vilagoš čo si dostala minule od žien ti nepomohol, ale trafený tu bude asi nikto iný ako ja

anonym_0e58d9
Včera o 16:50
@anonym_67530c

@anonym_0e58d9 Ja nejak nechapem, co sa tu riesi na 4 stranach. Chlap mal zenu vzdy za handru a ona si na to zvykla. Teraz zacina mat otecko roka zly vplyv na dceru, a autorke sa to nepaci. Akurat ze po tolkych rokoch sluzenia si z nej muz robi tak akurat srandu. Ma ju za nic. Ocakavat, ze sa nieco zmeni, je naivne.

@anonym_67530c no zjavne si zvykla, ze je handra pre muža ale nechce byt handra aj pre dcéru. Len to ide ruka v ruke keďže dcéra kopíruje správanie otca. Tam bude zrejme viac problémov, ekonomické tyranie, vydelovanie peňazí, ponižovanie. Je to smutne ale co uz aj take ženy su co si to nechajú

anonym_9b05c7
Včera o 17:19
autor
Včera o 17:43
@anonym_67530c

@anonym_67530c zase ďakujem za psychoanalýzu, keby som bola submisívna handra, tak držím zobák a krok. Ja som dnes obom vyčistila žalúdky, odišla s mladšou do kina, teraz sme vo fitky. Muž je riaditeľ rok a odvtedy sa jeho správanie ku mne radikálne zmenilo. Dovtedy kašlal na deti, na výchovu. Tersz mu stúpla sláva do hlavy a snaží sa získať nielen priazeň podriadených ale aj dcéry. Nenechám ho zničiť výchovu našich dcér, ktoá ma stála toľko úsilia. Ďakujem za názory. Pekný večer

gerrwie_girl
Včera o 17:50

Tak mile damy, ktore toto obhajujete, vy asi tiez nebudete uplne ok.

monulienka81
Včera o 17:52

@anonym_autor tiez by sa mi to nepacilo, ale uvidis, ci sa to zopakuje. Ci to bolo jednorazove. Podla mna od toho sa to bude vyvijat.

alickapusinka
Včera o 18:21

Smútne že tvoj manžel neťaha s tebou jeden povraz čo sa týka vychovy.Vezme dcéru do baru a TY sa nemáš starať veľmi smútne.Písala TI prispievateľka čo sa stalo jej.Len aby aj u teba to tak neskončilo.Otec ma mať autoritu a nie vziať do baru 16 ročnu.Ved to je strašne.Ak sa to zopakuje treba si s nim sadnuť a porozpravať sa a poriadne aj ked s krikom.Takto to dalej ísť nemôže.Mať spoločne tajomstva je vec jedna a ťahať dcéru po baroch a prísť o polnoci domov je vec druha.Neviem čo by som robila keby toto urobil môj muž a dcéra mne ale určite by som dala s mužom poriadnu debatu.

autor
Včera o 18:22
@anonym_0e58d9

@anonym_67530c no zjavne si zvykla, ze je handra pre muža ale nechce byt handra aj pre dcéru. Len to ide ruka v ruke keďže dcéra kopíruje správanie otca. Tam bude zrejme viac problémov, ekonomické tyranie, vydelovanie peňazí, ponižovanie. Je to smutne ale co uz aj take ženy su co si to nechajú

@anonym_0e58d9 Ty si trafila kliniec po hlavičke. Posledný rok boli často hádky, ktoré ma veľmi vyčerpávali tak som sa snažila eliminovať ich. Nie preto že som sa cítila ako handra ale pre svoje duševné zdravie. Neviedli k ničomu. Samozrejme som nechcela tiež aby deti miesto počúvania hudby počúvali hádky rodičov. Ale keď začal ťahať na svoju stranu aj dcéru a učil ju správať sa ku mne bez rešpektu, musela som zasiahnuť. Nenechám nikoho z nich šliapať po mojej sebaúcte tobôž nie vlastné deti.

elzu
Včera o 18:23
@anonym_autor

@elzu Presne tak. Na mne necháva vždy nepopulárne rozhosnutia. Napríklad pred rokmi sme išli s kamarátmi do Lešnej do ZOO. Oni tam ešte neboli, tak my sme išli prví a muž zablúdil. Ja som sedela s deťmi vzadu. Keď zistil, že zablúdil, povedal mi, že mám vystúpiť a ísť našim známym povedsý, že sme zablúdili a nadišli sme si 70 km. Nemal odvahu im to oznámiť on. Tak to robí aj doma. Tie nepopulárne veci necháva na mňa. Potom je on ten lepší. Ale ja im nedovolím mobil celý deň aby som bola tiež cool mama. Hlavne mladšej ho beriem. Muž jej ho nechá celý deň. Keď mu poviem, nech jej ho zoberie on, tak že to vôbec.

@anonym_autor mrzi me to, je to tezke, hodne mi to pripomina jednani otcu z „rozvedenych“ partnerstvi- matka drzi režim/pravidla, vikendovy otec si užívá zabavu a radosti bez povinností.

Mam z tvych prispevku pocit, ze si uz i jako par moc nerozumite. No a jako rodice jdete taky kazdy svou cestou a muz s tebou netahne za jeden provaz…
Ale precejen to zkusit- a nekam si s muzem zajit a pokusit se mu vklidu bez dramatu a bez vycitek popsat tve pocity? A dceri bych taky nekdy casem rekla, ze je super, ze si s tatkou užívají společné chvile, jen ze te mrzi, ze te úplné obchází, ze ti na vasem vztahu zalezi a mrzi te, kdyz se kazi takovymi tajemstvími…a ze se na tebe muze obratit se vsim. A kdyz se obrátí- i kdyby te to sebevice nasralo- nadech/vydech- poslouchat, prijmout, snazit se pochopit, vyvodit konsekvence ☺️ snadno se mi to rika- mam doma 15 letou- a taky to nedavam podle svého vlastního navodu 🤣🙈 a casto vypenim 🙈 ale zkousim to zas a znova 😉 pevne nervy! S dcerou a jeste vice s muzem 🙈

autor
Včera o 18:33
@marijan2025

@anonym_autor Máš právo byť nahnevaná a sklamaná,lebo toto nie je len pubertálne tajomstvo,ale narušenie manželskej dôvery.Manzel má s tebou nejaké neodkomunikované a nevyriešené problémy.Nema odvahu o nich hovoriť ( lebo ako poznám nás mužov na 90 % si to pošramotime sami) , niečo ho škre,tak si dal dcéru ako štít a tebe sa snaží ponížiť a " potrestať".

Ale takto sa to nerobí do psej matere. A dcére sa takisto nemáš za čo ospravedlniť.My tiež sme s manželkou " alergický" na to svinstvo v energeťákoch, nie že by sme im to nedopriali. Skúša na teba, že koľko si môže dovoliť.Treba jej aj naďalej dávať hranice.My sme napríklad jednému nášmu pubertiekovi prestali prať veci.Ked máš veľa energie a veľké ego a všetko, čo súvisí s extremami puberty - nech sa páči.Oper si sám.Lebo dával si prať aj čisté veci ktoré sa mu nechcelo poskladať a dať do skrine.Manzelkina kolegyňa bola zhrozená, že ako sme mu to mohli spraviť??? Čo ako? Normálne, chápeme pubertu,ale odtiaľ potiaľ,nie sme handry.Ani ty,ani nikto iný.

Ako poznám naše mužské " plemeno" tvojmu manželovi pravdepodobne " sadla na nos" vaša intimita.( Alebo aj niečo iné) Ale čokoľvek by to bolo,to treba poriešiť napríklad tou prechádzkou - ale s manželkou, s tebou,nie dcérou.Ale to by si to mužské ego muselo priznať, mám s niečím problém , niečo ma trápi, potrebujeme sa s tebou o porozprávať o tom a tom.

Skús to z muža vytiahnuť, čo ho škre a pri dcére držať si svoje hranice.Ja viem , že ľahšie to píše ako robí.Ti naši tinedzery tiež akoby mali prechodný deň s nocou.

To podstatné, čo ti chcem povedať: si úplne normálna.Kazda normálna mama a manželka by sa na tvojom mieste citila ako ty.A už končím,lebo ideme s manželkou na prechádzku.Drzime ti palce.

@marijan2025 Ak malo zmysel diskusiu založiť, tak to bolo práve kvôli tvojej správe. Čítala som si ju viackrát. Je to napísané konštruktívne a zároveň empaticky. Ďakujem, že si si automaticky nezastal mužské plemeno. Nech sa vám s manželkou darí udržiavať rešpektujúci vzťah.

anonym_56c538
Včera o 18:38
@gerrwie_girl

Tak mile damy, ktore toto obhajujete, vy asi tiez nebudete uplne ok.

@gerrwie_girl Autorku to evidentne trápi, aj mňa by to trápilo, lebo toto nie je v poriadku. Niektoré tu budú obhajovať že sa nič nedeje a netreba všetko riešiť ? Tak toto obhajovať nie je fakt ok. Súhlasím s tvojím názorom.

saprofytkaveronika
Včera o 18:46

@anonym_autor ja vidim problem jasne vo vasom vztahu s muzom.
To, co sa stalo, je len prirodzenym "vyvrcholenim" nejednotnej vychovy.
Ak ty si jediny rodic, ktory "vychovava", a to dlhodobo, ak ta manzel nepodpori ani ked ide o vazne veci typu alkohol, tak toto sa vam bude uz len stupnovat , najma v puberte.
Vy s muzom mate byt na 1 lodi...jasne, kazdy ma niekedy situacie kedy sa nezhodnu obaja rodicia, no na tom treba pracovat, komunikovat, riesit to najprv medzi sebou a potom dietatu dat JEDNOHLASNY NAZOR, na ktorom ste sa dohodli vy dvaja.
Inak sa to neda vyriesit.

natalka13
Včera o 18:58
@anonym_b5071c

@anonym_autor bolo by mi to uplne fuk, pri najblizsej prilezitosti by som muzovi napisala ze sa zdrzim v meste, isla s kamoskami niekam posediet a prisla po polnoci. A nepovedala by som ani slovo o tom kde a s kym som bola. A opakovala by som to pravidelne.
Muz s dcerou,alebo aj osve, mozu ist kludne kde chcu tiez. Uz by som sa nevypytovala kde boli a co tam robili. A na dovolenke ked chce byt muz za stareho chrena a bankomat tak nech sa paci, nech sa ide strapnovat s dcerou na diskoteku,aspon bude mlada pod dozorom.
Bola by som nad vecou. Toto "tajko" by mi nestalo za nejake doprosovanie sa nech ma zoberu do partie.

@anonym_b5071c presne a druhy den na dovolenke by som ich oboch nechala strazit mladsiu a uzila si s knihou cely den inu plaz.
Energetaky - to by bolo ine toco u nas, uvedomuje si muz ako to mladej skodi ake je to nebezpecne na srdce?

anonym_fbec78
Včera o 19:27
@anonym_autor

@anonym_5c7f0c Neviem či to brať s humorom. Niekedy si pripadám ako ich dieťa a nie manželova rovnocenná parnerka. Na všetko jej povie áno a dodá ale uvidíme, čo mama. Takže keď ja poviem nie, som zlá.

@anonym_autor pre takych ch.jov som rada, ze som vychovala dieta sama.

oblecenie99
Včera o 21:17

Jedna vec je dôverovať viac jednému rodičovi, druhá, keď jeden rodič otáča dieťa proti druhému. On to práve robí.
Aj keď mne bolo vyslovene nepríjemne pri čítaní už úvodného príspevku (lebo samozrejme, ze keď som niekedy isla na diskotéku, tak som tam chcela mať akurát otca, ktorý buď 1. sedí v kúte a pozoruje, čo robím či nerobím alebo 2. tancuje s mojimi rovesníkmi a pozýva nás piť. No jedno lepšie ako druhé).

Ale tak nech...

Ináč, mali sme v rodine taký prípad. Otec bol tiež taký cool, až sa dal dokopy so spolužiačkou vlastnej dcéry, a prasklo to nejak blbo na Vianoce. Sú to už roky, dcéra sa s ním doteraz nebaví.

anonym_e7edd9
Včera o 22:28

Staremu sa zapaluju lytka,toto nebude prvy nocny vyjazd.Toto sa uz bude opakovat piatky,soboty.Nuz niekomu sa zapaci zivot mladeho,disko,bary.Iny zase v tom obdobi motorky a pod.
Vy mate od zaciatku zly,nerovnomerny vztah.Ty si vsetko robila,on dirigoval a valal si sunky doma.A ty si mu dobre,ze nie este fukala jedlo a krmila ho.
Mysli uz prosim ta hlavne na seba,ak to neurobis budu ta mat este za väcsiu handu,ktora si sice pofrfle ale nic ine neurobi.Ty mas konat,kym je este cas,lebo to bude len a len horsie.
A do fitka chodievaj sama,do kina chodievaj sama.
Muz nech detom robi on program,nie ty.Tam nech sa ukaze ako otecko,nech im navari,operie.
Drzim ti palce,lebo zle dopadnete ak sa neprebudis.

maudjorgensen
Včera o 23:32

Dajte si pozor na ľudí, ktorí sa vydávajú za kúzelníkov, a tu ma traja z nich podviedli. Stratila som viac ako 1 570 dolárov, kým ma kamarát neodporučil Dr. Ilekhojiemu, ktorý vykonal rituál zmierenia, aby som sa vrátila k otcovi mojich detí po tom, čo nás opustil viac ako 3 mesiace. Môj bývalý je úplne späť a žijeme v mieri a harmónii. Veci sa zlepšili a som naozaj šťastná napriek všetkým peniazom, ktoré som prehrala kvôli ľuďom. Účtoval mi len asi 450 dolárov, za ktoré kúpil všetko, čo som potrebovala, a to je všetko, čo minula. Ak potrebujete pomoc, kontaktujte ho a on vám pomôže. WhatsApp +2348147400259 alebo mu e-mail: gethelp05@gmail.com

Strana
z5