Tehotná s alkoholikom
Ahojte, sme s partnerom spolu 2 roky a 2 mesiace. Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné. Začal piť hlavne tvrdé, rum, hruška, vodka to je jeho, neopije sa každý deň, pod obraz sa spije tak každý druhý týždeň, ale popíja každý deň. Piva a vína kupuje po kartónoch. Keď nemame doma chlieb, tak v pohode, akonáhle chýba alkohol, je to hrôza. A teraz, som s ním tehotná, 11tt. Nad potratom neuvažujem. To tehotenstvo je tiež jeho výmysel, bez môjho súhlasu a vôbec sa do mňa spravil a povedal, že on chce dieťa a nezáujem, že ja ešte akoze nie. Takže čakám dieťa s alkoholikom. Teraz čo robiť? Zmení ssa ešte? Má to zmysel? Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším. Včera sa tak opil, že sa potacal, spadol mi na brucho, na prsník, ohrozoval môjho psa aj mňa, nadával mi do kúr..v a blbé je to, že nemám kam inde ísť. Možno k rodičom, ale tam sú zas iné veci. Asi prastaré ako uhod.
@zaxinka prepac ale mne to pride od teba akože -“ teraz som uz tehotna tak poďte ma ratovať a uistovat ze to bude vďaka dieťaťu lepsie” ... nie nikdy to nebude lepsie. Zabudni na výhovorky typu nemam kam ist, kto ma zamestná, co by bolo keby. Bohužiaľ musíš sa postaviť sama na nohy a nehľadat výhovorky a úľavy. Tie ti nik nedá. Ale z tvojich slov cítiť ze ty od neho neodídes lebo veď ma dom, auto , prácu a ostatne ta nikdy netrápilo. To ze v akých pomeroch bude tvoje dieta vyrastať, zavisí aj od teba. Ono sa na svet nepýtalo. Tak zvaz co mu na privítanie poskytnes.
Tak este nemusi byt neskoro,daj mu ultimatum,bud alkohol alebo rodina.A ak sa rozhodne ze prestane pit,ziadne pivo,skratka nula alkoholu na den.
Utekaj. Ak nemáš kam, tak do azylového centra. Už teraz ľutujem chuda dieťa......A aj Teba
@zaxinka troska divne píšeš , mala by si sa zamyslieť že keď on chcel dieťa a ty nie tak treba na to vysloviť asi nejaký odpor alebo niečo negatívne že s tým nesúhlasíš , nezmení sa nikdy to mi ver ..
neber si alkoholika!!!! bude to len horsie s nim
bez tvojho súhlasu sa do teba spravil a ty teraz tu nariekaš že decko si nechcela a chlapa máš alkoholika a lámeš si hlavu kto ťa tehotnú zamestná... zober opilcovi 400€ z peňaženky a chod na potrat veď decko nechceš tak čo riešiš ved potom nemusíš sa báť že ťa nikto nezamestná..ale na potrat sa ti ísť veru nechce...ZRAZU ...mám taký pocit že dramatizuješ jak mexičan nad pizzou bo s opilcom byť nechceš decko si zebrať nesteš do práce ísť nesteš odísť od neho nesteš...bo sa bojíš že budeš s holú riťu pod holým nebom...cítiť tu neschopnosť
@zaxinka o dva mesiace máš mať svadbu, a napíšeš, že tehotenstvo je jeho výmysel a podpasovka? Tak chces s tým chlapom byť a mať rodinu, či o čo ti ide? Buď s chlapom spím bez ochrany a počítam s následkami, alebo sa zamyslím, či s alkoholikom riešim svadbu a tak... Prepáč, si divná, ako ti my máme asi poradiť, neviem, keď máš takýto chaos v základných životných otazkach 🤔
Skôr či neskôr od neho ujdeš len teraz to bude ľahšie ako neskôr.
No, nič moc situácia, ale cesta je vždy. Určite odid. Zničí teba a aj dieťa. Na tvojom mieste by som skúsila všetko. Rodičov, možno aspoň dočasne kým si premyslis čo a ako. Azylovy dom, tam by ti pomohli alebo si nájdi práci hoci aj brigádu, to je jedno, našetri si nejaké peniažky a môžeš si nájsť nejakú mamičku, ktorá je tiež sama a spojiť sa s ňou a nájsť si spolubývanie, že by ste sa o nájom podelili, prip.si vypomohli s deťmi. Hlavne nebuď s hentym materiálom. Môj otec bol alkoholik, mama neraz brala brata a mňa a išli sme spat k nej do práce alebo k susedke, dala nás k svojej kamarátke, odviezla k babke a rôzne. Toto chces zažiť? Po tomto túžiš? Vždy je cesta, ale kto nechce hlada dôvody prečo nie kto chce hľadá spôsoby ako na to.
Zvrhlo sa to na trochu nezmyselnu diskusiu s plno urazkami.v zivote kazdej z nas sa deje plno veci,pri ktorych by si druhi tukali na celo a my ich nevidime.clovek sa vie velmi rychlo dostat do plno problemov,napr.zoberie si pozicku a dalsiu a dalsiu,zije s alkoholikom,agresorom,lakomcom,otehotnie v 16 tich,dokonca moze skoncit aj v base a nemusi s tym az tak vela mat,zhoda nahod,naivita.len tym chcem povedat,nech sa tu zbytocne neposudzujeme.nik nezije zivot druheho,s jeho zazitkami,skusenostami,povahou.ked sa niekto ma ucit sebaucte a hraniciam,casto pritiahne typy,ktore mu na to davaju prilezitost.to len priklad.ja sama som mala isty cas priatela alkoholika a naozaj som o tom nevedela,mozno ziadne skusenosti v rodine s pitim,mozno dajaka cudna zaslepenost.s IQ to nema vobec nic,sama ho mam podla testov uplne v pohode.mam plno inteligentnych vzdelanych kamosiek,ktore nevidia urcite anomalie a nezrovnalosti na svojich partneroch.zivot nie je jednoduchy,kazdy mame svoje slabosti,ktore si nas najdu.verte,aj ta najracionalnejsia zena moze mat chvilu,ked veri,ze partner si da pozor a on si neda,ked veri,ze jej vrati peniaze,co mu pozicala,ked veri,ze prestane pit...je nepodstatne,ako sa do situacie dostala,dolezite je,co dalej.a aj tak urobi,co uzna za vhodne,ako kazda z nas...
@zaxinka precitaj si o Lukasovi Hoffmanovi...tiez zavislost, dostal sa z toho, zalozil si rodinu, sekal dobrotu, zahral to "na herca" v tel.seriali a teraz su plne noviny ako do toho znova spadol. Chuda jeho partnerka, dieta aj mama ktora sa s nim roky trapila (je o tom kniha) . Percento vyliecenych zavislakov resp.abstinujucich je zalostne male. Nechcela by som cakat u takehoto cloveka kedy pride ten impulz kedy do toho spadne zas...lebo dovod je vzdy. Zavislaci su typy ludi ktori tuto nasu svetsku realitu proste nezvladaju. Nechapem co za martyrsku crtu maju v sebe zeny ktore si myslia ze to zmenia. Istym sposobom su zavisle asi aj ony...na pocite ze pomahaju a vytahuju z bryndy. Len mi je luto ked to robia aj z deti, ktore o toto "poslanie " asi sotva stoja. Typom ako Ty sa moc radit neda.
@zaxinka ja som mala alkoholika deda...jeho agresiu, opilecke vycinanie a bitky si odniesli este 2 generacie po nom...ja tiez. A to som cakala ako jeho vnucka ze mna usetri....nie...neusetril...alkohol tak zastrie a zdevastuje myslenie ze ani dieta ho nezastavi. Takze ano: vydaj sa,porod dieta...ostan s nim...pockaj kym to zajde do extremu...mozno sa od hnevu nakopnes a otvoris si oci ....ale moze sa Ti tiez stat ze ani nebudes vladat vstat a odist po svojich
@romiada no,asi tak.zavisly vztah potrebuje vzdy dvoch.jeden,co je zavisly a druhy,co mu 'pomaha' a je stale pri nom.a uziva si pocit,ze ten zavisly je na nom zavisly.alebo ze ho potrebuje.ale to podla mna nie je tento pripad.jej to zjavne nevyhovuje,len dufa,ze sa to zlepsi.statisticky by ma velmi zaujimalo,kolko percent zien,co tu ziadaju o radu,sa tym naozaj riadi.podla mna nula.leno keby to bolo pre dotycnu take jednoduche,ze aha,vravia mi,nech sa rozidem,tak sa zajtra rozidem,tak by v tejto situacii zrejme nebola.to co je lahke predruhych,nemusi byt pre mna,takze pravdepodobne s nim ostane,lebo vsak aj materialne zazemie a snad odide,ked ju bude bit a ked nie,tak dufajme zuteka najneskor,ked bude agresivny na deti.alkoholikovi sa rokmi pitia meni charakter,odumieraju mozgove bunky a priority uz ma teraz jasne.iste,bude mat dieta rad,ale len ked bude dostatok alkoholu.

S IQ..respektíve jeho deficitom ..viac súvisí ..ta niekolkokrat opakovana vysmesna poznamka o otehotneni v tomto pripade...Ma ho rada..je do neho..ci pije..ci nepije..sexovali ...otehotnela...basta.....Je tehotna s problemovym typom....Otazka znie...ci je niekto schopny ju presvedcit...ze sa to nezlepsí..len zhorsí..lebo aj keby nepil..je vulgarny a presadzuje si svoju volu...ze je to alkoholik (chorý clovek)....ze jeho pritomnost nebude pomoc..ale prave naopak..ze jej aj dietatu bude nicit zivot..a to bude..bez debaty..na presne 97%....Ze v buducnosti naozaj ocení..ze si ho nevzala a nemusi riesit rozvod a potahovacky s nim suvisiace...Ze este stale moze v zivote zazit uctu a lasku od muza..Ze vzdy existuje nejake riesenie...Ze ona je hlavna postava v jej zivote..a ak si nevysnila manzela alkoholika a despotu..tak nech sa za takeho nevydá...Posledná veta..je jedina dobra rada..ktoru moze dostat na MK...ak sa jej tu len neujme soc. pracovnik..alebo niekto..kto sa jej osobne povenuje a poinformuje ju o moznostiach byvania..atd...(Veta..čo Ti hrabe?)...je tu pre mna naj reakcia)....