icon

Tehotná s alkoholikom

zaxinka
24. aug 2018

Ahojte, sme s partnerom spolu 2 roky a 2 mesiace. Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné. Začal piť hlavne tvrdé, rum, hruška, vodka to je jeho, neopije sa každý deň, pod obraz sa spije tak každý druhý týždeň, ale popíja každý deň. Piva a vína kupuje po kartónoch. Keď nemame doma chlieb, tak v pohode, akonáhle chýba alkohol, je to hrôza. A teraz, som s ním tehotná, 11tt. Nad potratom neuvažujem. To tehotenstvo je tiež jeho výmysel, bez môjho súhlasu a vôbec sa do mňa spravil a povedal, že on chce dieťa a nezáujem, že ja ešte akoze nie. Takže čakám dieťa s alkoholikom. Teraz čo robiť? Zmení ssa ešte? Má to zmysel? Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším. Včera sa tak opil, že sa potacal, spadol mi na brucho, na prsník, ohrozoval môjho psa aj mňa, nadával mi do kúr..v a blbé je to, že nemám kam inde ísť. Možno k rodičom, ale tam sú zas iné veci. Asi prastaré ako uhod.

misinka0611
24. aug 2018

@ciernysokol Ja si tiez myslim ze to je pre nu tažké ale tiez si myslim a verím v to, ze ci o mesiac alebo o 10 rokov nevydrzí to. Len o tých 10 rokov bude z nej iná žena. Strhaná, smutná, poznačená s dieťaťom kt. tiez bude týmto životom poznačené.

Ono tam sa musí nieco stat. Nejaká udalosť kt. jej rozbliká kontrolku v hlave a povie si STOP!. Tieto komentáre to však nebudú.

ciernysokol
24. aug 2018

@misinka0611 presne tak.z toho,ako pise,asi dlho nevydrzi.lebo tak uvedomuje si,nepise,ze ved vela nepije,udrel ma,ale on vlastne nechcel a nepamatal si to...takze aspon ho neospravedlnuje.tiez sa jej nepaci,ze tehotenstvo riesil bez nej ( ano,je to cudne,ale za urcitych okolnosti sa to podla mna da) takze predpoklad je,ze jej dojdu nervy skor ako o 10 rokov.neznie prilis submisivne.ale tak ktovie.

romiada
24. aug 2018

@ciernysokol nevyhovuje jej "len" to ze pije a vynada do k....v....ale vyhovuje jej ze ma pracu, ma dom, ma auto....podstatne veci pre zivot...bohuzial pri alkoholikovi lahko pominuteľné. Uz prve otazky ci sa zmeni a ci sa ma vlastne zanho vydat hovoria o tom ze diskusia je zatial len vyplakanim sa, s tym ze riesenie nepride hned ale mooooozno o par rokov.....skor mam pocit ze caka pribeh od niektorej z nas v style: "neboj,dobre bude. Moj alkoholik sa vdaka detom zmenil na ukazkoveho manzela a otca" + navod ako to dosiahnut

ciernysokol
24. aug 2018

@romiada 🙂)) no presne.ale to mam pocit,ze vsetky diskusie tohto typu.asi kazda chce pocut,ze to nie je take zle a spravi sa to.minule som citala,ako sa sla vydat za moslima a tiez chcela utechu,nadej a sancu,ze to bude dobre.len je mrzute,ze po par rokoch nenapisu vylustenie 🙂

vanesanova
24. aug 2018

Ja nelutujem teba ale chuda to babo!!!!!si vezmi ze teraz ked je na mol a nema sajnu o tol kde je sever a tebe padne na brucho tak co si myslis ze co bude ked bude babo na svete?ze ho osvieti?ved sa cokolvek moze stat v alkoholovom opojeni moze ublizit tebe i malemu chtiac ci nechtiac to je jedno ten clovek je uz teraz nebezpecny nie este pri malom babu!kokos a co ked padne na buduce nan ho na postel kde bude spinkat?rozmyslaj zena ber svestky a zatial ci chces alebo nie ku rodicom a hold smola budes pracujuca mamicka ale za to bez toho individua!ty sa ho vobec nebojis?ved ja sa bojim aj za teba to vazne nemas trochu sebazachovy a sebaucty?hold smola nechala si si spravit dieta od dementa ale to uz sa neda riesit ale buducnost tvojho dietata ano!vies aby to po narodeni nebolo s nim este horsie moze zacat ziarlit ze celu svoju pozornost venujes uz iba malemu ze neni sex ze male furt place...no boh s tebou drzim palce!

anickadusicka13
24. aug 2018

@zaxinka Tak svadbu s nim urcite nie, lebo si narobis viac starosti, aj socialka potom inac riesi veci, ak by ti chcel robit problemy pri rozvode s nim, a nezmeni sa, bude este horsi .... takze bud potrat, alebo k rodicom ... zivot s otcom alkoholikom nie je tiez nic moc, budes musiet byt 2x tak silna ako druhe matky, ak sa na to das ....

mihac
25. aug 2018

@zaxinka O tom by sme mohli popísať súkromné, mam bohaté skúsenosti, 9rocne a tie co sa ti smejú a odsudzujú ta, ze ako ti mohol spraviť dieťa bez tvojho súhlasu a podobne, si nevšímaj... Kto to nezažil, nevie...

duun
25. aug 2018

Chúďa dieťa.. v tvojej situácii by som šla na anonymný pôrod a dala dieťatko na adopciu, aby malo šancu na normálny život a milujúcich rodičov. Tebe bude veľmi dlho trvať, kým sa vyhrabeš so spoluzávislosti na alkohole a on ostane alkoholikom na 99% navždy.. a to 1% závisí výlučne IBA na ňom a nevidím žiadnu možnosť toho 1% aby prišiel k názoru, že život zmení ešte pokým nezničí detstvo a šancu do budúcnosti dieťaťu.

NEMYSLI na seba - sama seba si totiž totálne nevážiš a ak ťa volá handrou a ešte horšie, tak je to iba preto, lebo ty si sa do tejto pozície vžila. Si spoluzávislá na alkoholikovi. On je tvojou oporou? On je tvojím domovom? On je tvojím partnerom? Skús si odpovedať.

Pozri si azylové centrá - kontaktuj ich, poradia - nazbieraj si zásobu peňazí a nevyhnutných vecí a vo vhodnej chvíli proste odíď a už sa neobzeraj.

pribinak
25. aug 2018

@duun utajený pôrod je pre nu vynikajúce riesenie. A to najlepsie pre to dieta

anabella111
25. aug 2018

Anonymný..utajený pôrod?😲......a prečo??....Dajte teda pádny argument..preco by ste sa v tomto pripade vzdali dietata ..ked zijete z vlastnej vole vo vztahu a planujete svadbu..Ja som si viacmenej ista..ze tato dama..tak ako suhlasila so svadbou...tak isto by suhlasila aj s dietatom..keby jeden vecer prisiel triezvy ..pomuckal ju...a vyzdvihol ju na uroven buducej matky jeho detí...Ona sama s interupciou nepocita a hento tam male uvedomenie svedci o tom...ze uz zacina pocitovat zodpovednost nielen za seba....Nie je na svete lepsej skoly na dozretie ..ako prebrat zodpovednost...Absolutne tu nevidim dovod na to..aby sa vzdala dietata...Chlap jej uz nebude stredobodom vesmiru..ak si veci dobre premyslí...kopne ho do zadku... raz moze byt este najschopnejsou matkou z nas..Co je to za radu??..Napise to jednorazovy prispevok o debilovi ..a ma vymazat doterajsi zivot ...a čo potom?....potom bude vediet..ako si zas pomoct ..ked natrafi na podobneho?....a teraz vazne...Neradte lacne dristy nad svojou rannou kavou...lebo len z plezíru premiestnovat este nenarodene dieta ..do ruk statu..pretoze tatík je hnup..je nekorektné od matky..nie este od cudzich matiek..

ukulela
25. aug 2018

Ženy, ale ona nechce potrat, píše, že nad tým neuvažuje. To, že je teraz v sračke, neznamená, že bude zlá matka! To na margo adopcie a utajeného pôrodu. Nemyslím, že je v bezvýchodiskovej situácii.moze od neho odísť, riešiť výživné, nejaké spolubýnie,...

ukulela
25. aug 2018

@anabella111 stihla si to napísať predo mnou. Absolútny súhlas.

zuzicka72
25. aug 2018

H pplk ppouhn

zulumilo
25. aug 2018

Ty v prvom rade myslí na dieta. Nie na seba. Ale naňho.este sa ani nenarodilo a uz ma na houby vyhliadky do života. Chuda. Vyrastat s alkoholikom. Co komu urobilo?? Prečo ma byt svedkom alkoholovych vystrelkov svojho spolditela. A potom skola , preco sa ma hanbiť za otca a za podmienky kde byva?? Neurob mu to! Najdi si azylove centrum a utekaj. Nech si necha auto,dom a kartony chľastu a ty chod žiť. Dostojne. Nech ma dieta normalne detstvo.

eva8
25. aug 2018

svadbu by som zrušila pokiaľ nepodstúpi protialkoholické riešenie

eva8
25. aug 2018

@zaxinka označ ho na matrike ako otca dieťaťa, nech platí výživné, sama píšeš, že z čoho budeš žiť. Teraz čítam - utajený pôrod? To je podľa mňa nezmysel. Nič nie je také zlé ako sa na prvý pohľad zdá. K rodičom nechceš ísť kvôli rečiam, sama sa o seba nedokážeš postarať, tak ostaneš s chlapom, ktorý ešte počas tvojho tehotenstva môže poškodiť tvoj plod? Zodpovednosť nulová? Vykašli sa na reči, rodičia zmäknú, budú sa tešiť na bábo, samozrejme, že budeš príťažou po finančnej stránke, ale budeš mať odrazový mostík. Ak otcovi dieťaťa naozaj na vás záleží, pokúsi sa zmeniť. A po protialkoholickom liečení budeš absentovať s ním. Pozznám ľudí, ktorí si nedajú ani kvapku alkoholu v žiadnej spoločnosti.
A tehotnú ťa nikto nezamestná? Pohroz udaním. Niekde na zástup by ťa vzali. A v 11t. tehotenstva ti bruško nevidno, teda nemusíš to vešať nikde na nos

zuzicenka87
25. aug 2018

Mame taky pripad v rodine, on sa upil k smrti, mlady chlap, sikovny, ale alkoholik a zostala po nom sirota.... Uz len ten nadpis ked si clovek precita tak by mal vediet odpoved, urcite nezostavat, on sa nezmeni a budes riesit max. odstahovanie a nie tesit sa z baba... Este fajcit clovek prestane ale pit podla mna nie... To je aj psychickeho charakteru a malokto boj nad alkoholom vyhra natrvalo... Je to odsudenie na pokazeny zivot, zit s niekym takym. Ale uz rozhodnut sa musis sama.

candii
25. aug 2018

@zaxinka absolutne ti nezavidim situaciu ale nehmevaj sa, istotne sa neopil prvy raz a nechas sa nabuchat idiotom? To mi pride strasne hlupe. A ochrana, prerusovany sex, nie je vobec ziadna ochrana. Takze nevalaj vinu na neho, je to hlavne tvoja vina! Do tohto chces priviest dieta? Do takejto situacia? Kde chlap je alkoholik? So svadbou, to je ako z kaluze do blata, neblazni. Odid od neho kym je cas, ked sa narodi dieta, tak s nim ovela tazsie niekam pojdes. Ak pri nom ostanes, urcite olutujes.

sfet
25. aug 2018

@anabella111 výborne 10000 bodov!! Ženy ženy ako môžete byť také a navrhovať anonymný pôrod. Možno by jej to pomohlo na chvíľu, ale na každú matku, ktorá sa takto vzdala svojho dieťatka to raz doľahne. Bude si hovoriť ako asi vyzerá, čo rado robí, neskôr ako mu to v škole ide, čo ho baví, jeho záľuby, kam pôjde na štúdia a vôbec či sa má dobre, či je spokojné, či je zaopatrene.... Ona nepíše, že nechce dieťa, i keď mať s alkoholikom nič moc, ale keby bol muž kvalitný tak dieťa nie je problém asi, ale toto hneď radiť. Vy by ste to spravili? Ja teda určite nie. Viem, že život matky samozivitelky nie je med lízať, ale zvládli iné, zvládne aj ona. Riešenia su vždy, a nie vždy adopcia a ešte na takomto fóre, fuj!! Nechcete ti rovno založiť burzu na nechcené deti?

4ocka
25. aug 2018

Ak si uz natolko blba aby si to videka tak ja uz neviem! Chlasta, spravi ti dieta, svadba... dostanes o piol roka po papuli a budes plakat kam to az zaslo!
Radsej ňbudes s tyranom ako s rodinou👍🏻
Tam sa tiez pije a dostavas tam po ustach? Pracu mas?

zaxinka
autor
25. aug 2018

@4ocka ja nechcem žiť s našimi, je to zapadakov a totálne by som sa zahrabala a odtiaľ sa už ťažko odchádza a čo by som tam robila? Predávala kýble? Zametala ulice? Teraz mám prácu na doma síce slabo platenú, od októbra možno možno mi vyjde praca cez známosť, kamoška sa posnazi u nich vo firme. K rodine ísť nechcem, to je najhorší variant.

hviezda2
25. aug 2018

Ahoj ..Ja mam taky isti problem ale mojpije kazdy den a chcem babo on pil predomnou chodim u gyn. Vsetko vporiadku chcem snim ist u gyn. Ale nechce.... Neviem ci nema probleM on ..Poradte mi 😢😢😥😥

beky1813
25. aug 2018

@hviezda2 utekaj od neho a nerob si s nim dieta.

chiara996
25. aug 2018

Po prečítaní som si najprv pomyslela, že si z nás robíš srandu. Ak náhodou nie, rieš v prvom rade odchod od tohto vagabunda, hoci k rodičom. nepíšeš, aký konkrétne máš s nimi problém, ale nemuíš tam zostať naveky. byť tebou by som určite nezostala žiť s týmto alkoholikom, lebo ver, nie, nezmení sa, iba to bude horšie.
Nejdem komentovať, že si si dala od neho urobiť dieťa, hoci podľa tvojho zmýšľania si asi sama dieťa, ktoré si nechá porúčať. zaslúžila by si si takú fajnú otcovskú, aj dve!
Bež od neho a potom riešto ďalšie. radšej by som prekusla čokoľvek od rodičov, než ožrana akože otcovksý vzor pre dieťa po svojom boku.

zaxinka
autor
25. aug 2018

@chiara996 k rodičom to nikdy, to nejde. To by bol odchod úplne do stratena. O všetko by som prišla, ja som od nich prchala pri prvej príležitosti a teraz sa tam vrátim? To v žiadnom prípade, jedine si našetriť nejaké peniaze a osamostatniť sa tu v Čechách, lebo je pravda, že s hentou chodiacou fľašou alkoholu to zmysel nemá.

zaxinka
autor
25. aug 2018

@candii je to jeho vina! Oba jeho! On mi to spravil, na ribeni deti sme sa teda akoze fakt nedohodli, bolo to akoby znásilnenie, hnusná podpasovka. Takže je to len a len jeho vina. Však všade vytrubuje, že on to zariadil, ja som sa k nicomu nemala, tak to spravil on a že je to jeho práca, len ja to teraz odseriem. Nevedela som, že je až tohto schopný. A ja som dobre vedela prečo zatiaľ nie.

andrea400
25. aug 2018

@vanesanova presne tak súhlasím z debila nikdy nebude svetec utekaj teraz kým môžeš lebo sa budete rozvádzať skôr či neskôr a ty budeš pri nom psychicky úplne zdeptana, bude žiarliť na babo a v podnapitosti mu môže ublížiť no teda žiť a takým debilom tak to ti želám veľa šťastia.

andrea400
25. aug 2018

@zaxinka tak si mala brat antikoncepciu a nie teraz vyplakavat.