icon

Tehotná s alkoholikom

zaxinka
24. aug 2018

Ahojte, sme s partnerom spolu 2 roky a 2 mesiace. Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné. Začal piť hlavne tvrdé, rum, hruška, vodka to je jeho, neopije sa každý deň, pod obraz sa spije tak každý druhý týždeň, ale popíja každý deň. Piva a vína kupuje po kartónoch. Keď nemame doma chlieb, tak v pohode, akonáhle chýba alkohol, je to hrôza. A teraz, som s ním tehotná, 11tt. Nad potratom neuvažujem. To tehotenstvo je tiež jeho výmysel, bez môjho súhlasu a vôbec sa do mňa spravil a povedal, že on chce dieťa a nezáujem, že ja ešte akoze nie. Takže čakám dieťa s alkoholikom. Teraz čo robiť? Zmení ssa ešte? Má to zmysel? Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším. Včera sa tak opil, že sa potacal, spadol mi na brucho, na prsník, ohrozoval môjho psa aj mňa, nadával mi do kúr..v a blbé je to, že nemám kam inde ísť. Možno k rodičom, ale tam sú zas iné veci. Asi prastaré ako uhod.

beky1813
25. aug 2018

Tebe niet rady, zober si ho, kupuj mu chlast a s laskou sleduj, aku bude mat dieta traumu

taami
25. aug 2018

@zaxinka
Je to tvoja vina...ved keď si taka múdra, ako si o sebe myslíš, mala si si dať antikoncepciu, a nie sa spoliehať na ožrana
Lenze ty nie si múdra, si tupelo, a ešte ako bonus k tvojej sprostosti je to, že si o sebe namyslas ktovie čo...
raz ti ešte bude aj ten zapadákov dobrý...

candii
25. aug 2018

@zaxinka ale prerusovany sex ochrana nie je 😀 takze ked nechcem deti tak sa chranim. Moznosti je vela. Takze je to aj tvoja chyba.. nie len jeho. Mala si sa chranit!

eva8
25. aug 2018

@hviezda2 píšeš to vážne, alebo si robíš srandu. Deti si nezaslúžia, aby trpeli

evittam
25. aug 2018

@zaxinka Jeho vina?! Takže ty si pritom nebola a nohy si neroztiahla dobrovoľne? Tak ho potom udaj za znasilnenie. Ty si fakt bud taka blbá alebo rovno sprosta. Prepac za uprimnost. Btw.ten ani možno nevedel kam strieka ked je furt ozraty....

evittam
25. aug 2018

@taami Tak,tak pekne napísané.

eva8
25. aug 2018

@zaxinka nechceš do zapadákova? Ani info nepodávaš korektné. Najprv horekuješ, že tehotnú ťa nevezmú nikde. Zrazu máš prácu na doma a kamoška ti vybaví prácu vo firme? Zahraj sa na zlatokopku, nájdi si chlapa, , utaj tehotenstvo a máš po probléme....
Alebo daruj dieťa po pôrode. Myslíš len na seba, dieťa bude pri tebe trpieť ak sa nezmeníš. Chlap nie je na vine, že si tehotná. A však máš po probléme už teraz, ideš sa vydávať. On má auto, všetko, bude o teba postarané.
Chcela si ho zneužiť, zneužil on teba. A dieťa na to doplatí.

pribinak
25. aug 2018

@eva8 len pre informáciu, najnižšie vyzivne je necelých 30e. A nemusi platit pravidelne, ale zato bude mat kontakt s dietatom a bude jej zasahovať do výchovy

eva8
25. aug 2018

@pribinak len tak pre informáciu - podľa popisu autorky jej chlap je dobre situovaný na jej pomery a dieťa má právo vyrastať v rovnakých životných podmienkach ako jeho rodič, ktorý naň má platiť výživné.

pribinak
25. aug 2018

@eva8 to vsetko je velmi pekne, ze právo sem a právo tam, ale vymožiteľnosť práva na Slovensku je žalostná.

pribinak
25. aug 2018

@eva8 a ty jej radíš vyuzit niekoho ineho? Zvláštny postoj

duun
25. aug 2018

@eva8 neviem, či to stojí za to, nechať dieťaťu DOŽIVOTNE uviazať na krk alkoholika. Ako dlho bude ten chlap "dobre situovaný"? Dva dni som bola teraz na stavbe - mala som pred očami jasný príklad - chlap, kedysi podľa slov miestnych výborný majster, šikovný, darilo sa. Potom alkohol, exekúcie. Dnes je troska a je rád, že dostane pomocné práce za pár eur, ktoré obratom prepije. Za celé 2 dni od 8,00 - 21,00 čo som tam bola, nebol ANI sekundu triezvy. Po stavbe mal všade poschovávané fľaštičky s tým najlacnejším ovocným vínom. Jeho žena - rovnaká troska, žijú v polozrúcanine aj s dcérkou, ktorú zatiaľ zázrakom sociálka nevzala.

Jedného dňa ho možno ako bezdomovca nájdu niekde prepitého na ulici, preliečia v nemocnici a potom dovezú dieťaťu so slovami - si príbuzný, podľa zákona sa máš postarať! Alebo pôjde do DSS a mesto/obec bude vymáhať platby od dieťaťa (ak teda matka nebude stále manželka). Skúste si spomenúť na prípad z tv Markíza, kde takto našli po 20tich rokoch manžela (už vyhlásený v SK za mŕtveho) a žena musí platiť liečbu, hospitalizáciu, rehabilitácie..

candii
25. aug 2018

@pribinak pre Boha 😀 ved nejde vyuzit nejaku bezmocnu babku ale otca svojho dietata a dieta ma narok na to!

duun
25. aug 2018

@candii áno, podľa zákona má, ale.. skús si pozrieť aj tu na MK, koľko je tu maminiek, ktoré sa roky domáhajú výživného a nedostali NIČ. Alkoholik bude platiť? Zlaté oči!

candii
25. aug 2018

@duun mozmo bude, vsak my ho nepozname aky je clovek 😉

duun
25. aug 2018

..a pre tie, čo sa rozčúlili nad radou o utajenom pôrode. Pripadá vám podľa vlastných slov tá budúca maminka ako silná žena, ktorá sa dokáže postarať o seba, nájsť si nový domov, udržať si prácu a vychovať dieťa? A to sa bude musieť vzchopiť už TERAZ.. nie až "keď to jej celé dôjde, ako žije". To už bude mať dieťa za sebou "skvelé" detstvo s opitým otcom, ktorý mláti a znásilňuje mamu.
Poznám jediného alkoholika, ktorý dlhšie roky abstinuje a to s brutálnou podporou rodiny a kolegov a ide o tichého človeka, ktorý tak riešil psychické problémy a nikdy nebol agresívny. Nemám pocit, že toto je podobný prípad, keď neváha ubližovať tehotnej žene. Toto je typ "uteč od neho najďalej, ako sa dá, lebo bude len horšie".

eva8
25. aug 2018

@pribinak radila som jej iné na predošlej strane, môžeš si prečítať. Akosi sa k tomu nevyjadrila. Tak jej radím iné, podľa jej príspevkov 🙂

eva8
25. aug 2018

@pribinak radila som jej iné na predošlej strane, môžeš si prečítať. Akosi sa k tomu nevyjadrila. Tak jej radím iné, podľa jej príspevkov 🙂

eva8
25. aug 2018

@duun prvotná moja rada bola zrušiť svadbu kým nepôjde na protialkoholické liečenie. Ale dievčatko myslí na svoj blahobyt a nie na dieťa. A všetci naokolo sú na vine, len ona je obeť, ktorá odvšadiaľ uteká. Tak som dala príspevok s nadsádzkou. Každý vidí čo chce

annaanna
25. aug 2018

ja nerozumiem, že žena otehotnie proti svojej vôli, jedine znásilnenie... inak by som sa ja asi chránila. A tiež nerozumiem, že niekto bez záväzkov dokáže žiť s alkoholikom. Iné je, keď sa táto situácie vyvinie počas x rokov, ale na začiatku? Nuž, každému podľa zásluh či ako sa to vraví? Ja by som utekala kade ľahšie, a ihneď. Alkoholizmus je problém na celý život, aj liečený alkoholik je riziko

zaxinka
autor
25. aug 2018

@evittam čítaj poriadne moja. Aby si raz neskončila rovnako. Je rozdiel sa s niekým pomilovať a rozdiel splodiť dieťa.

zaxinka
autor
25. aug 2018

@candii to ani nebola prerušovaná súlož. On sa úplne náročky do mňa spravil lebo ON CHCE dieťa. Ostatné je vedľajšie. Ako chlapček na pieskovisku, on chce, on chce, on chce.

zaxinka
autor
25. aug 2018

@taami podľa seba súdim teba, že?

zaxinka
autor
25. aug 2018

@andrea400 chcela som si predpísať, žiaľ bol o týždeň rýchlejší.

abbey1
25. aug 2018

S prepáčením, toto sa nám tu množí :(

taami
25. aug 2018

@zaxinka
Nie, obraz o sebe si vytváraš ty sama svojim prejavom...ja sa mám super, mam zdravé chcené dieta s normálnym mužom, vlastnú firmu, nadštandartne finančne zázemie...naozaj sa nemozem sťažovať, všetci sme hlavne zdraví a mame aj trochu peňazí na extra zážitky
Jasne su aj búrky, ale to dobre vysoko prevažuje.
Chyba ti pokora, a ešte na to v zivote mnohokrát doplatis...teraz isto začneš štekať ako čivava vo voliere, ale momentálne aj vďaka svojmu mentálneho nastaveniu, viac urobit nevies...

eva8
25. aug 2018

@zaxinka
trochu sa nad sebou zamysli.

malý výcuc z tvojich príspevkov
- Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné.
Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším.
- kto má zamestna ako tehotnú? To si každý myslí, že mám čo vačku len tak 1000 eur minimálne? Kebyže mám tak tu nepíšem asi. Alebo že odísť. To viem aj bez toho ale akoze kam? to je to jeho vina! Oba jeho!..... len ja to teraz odseriem
- Teraz mám prácu na doma síce slabo platenú, od októbra možno možno mi vyjde praca cez známosť, kamoška sa posnazi u nich vo firme. K rodine ísť nechcem, to je najhorší variant

čiže
1. máš kam ísť, ale nechceš
2. k živobytiu nepotrebuješ 1000 eur vo vačku,
3. akože prečo si chceš nechať dieťa, keď ti poserie život?

evittam
25. aug 2018

@zaxinka Nie som tvoja. A ani nie som taka blba aby som si robila detis podobnymi individuami a mne sa to uz urcite nestane.😉 Ja uz mám šťastnú a krasnu rodinu a plodenie deti za sebou. Želám veľa šťastia.

evittam
25. aug 2018

@zaxinka Tak si mu nemala dat.😂😂😂

pribinak
25. aug 2018

@zaxinka preco si to neriešila tabletkou “po” ?