Tehotná s alkoholikom
Ahojte, sme s partnerom spolu 2 roky a 2 mesiace. Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné. Začal piť hlavne tvrdé, rum, hruška, vodka to je jeho, neopije sa každý deň, pod obraz sa spije tak každý druhý týždeň, ale popíja každý deň. Piva a vína kupuje po kartónoch. Keď nemame doma chlieb, tak v pohode, akonáhle chýba alkohol, je to hrôza. A teraz, som s ním tehotná, 11tt. Nad potratom neuvažujem. To tehotenstvo je tiež jeho výmysel, bez môjho súhlasu a vôbec sa do mňa spravil a povedal, že on chce dieťa a nezáujem, že ja ešte akoze nie. Takže čakám dieťa s alkoholikom. Teraz čo robiť? Zmení ssa ešte? Má to zmysel? Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším. Včera sa tak opil, že sa potacal, spadol mi na brucho, na prsník, ohrozoval môjho psa aj mňa, nadával mi do kúr..v a blbé je to, že nemám kam inde ísť. Možno k rodičom, ale tam sú zas iné veci. Asi prastaré ako uhod.
@zaxinka
Je to tvoja vina...ved keď si taka múdra, ako si o sebe myslíš, mala si si dať antikoncepciu, a nie sa spoliehať na ožrana
Lenze ty nie si múdra, si tupelo, a ešte ako bonus k tvojej sprostosti je to, že si o sebe namyslas ktovie čo...
raz ti ešte bude aj ten zapadákov dobrý...
@zaxinka nechceš do zapadákova? Ani info nepodávaš korektné. Najprv horekuješ, že tehotnú ťa nevezmú nikde. Zrazu máš prácu na doma a kamoška ti vybaví prácu vo firme? Zahraj sa na zlatokopku, nájdi si chlapa, , utaj tehotenstvo a máš po probléme....
Alebo daruj dieťa po pôrode. Myslíš len na seba, dieťa bude pri tebe trpieť ak sa nezmeníš. Chlap nie je na vine, že si tehotná. A však máš po probléme už teraz, ideš sa vydávať. On má auto, všetko, bude o teba postarané.
Chcela si ho zneužiť, zneužil on teba. A dieťa na to doplatí.
@eva8 neviem, či to stojí za to, nechať dieťaťu DOŽIVOTNE uviazať na krk alkoholika. Ako dlho bude ten chlap "dobre situovaný"? Dva dni som bola teraz na stavbe - mala som pred očami jasný príklad - chlap, kedysi podľa slov miestnych výborný majster, šikovný, darilo sa. Potom alkohol, exekúcie. Dnes je troska a je rád, že dostane pomocné práce za pár eur, ktoré obratom prepije. Za celé 2 dni od 8,00 - 21,00 čo som tam bola, nebol ANI sekundu triezvy. Po stavbe mal všade poschovávané fľaštičky s tým najlacnejším ovocným vínom. Jeho žena - rovnaká troska, žijú v polozrúcanine aj s dcérkou, ktorú zatiaľ zázrakom sociálka nevzala.
Jedného dňa ho možno ako bezdomovca nájdu niekde prepitého na ulici, preliečia v nemocnici a potom dovezú dieťaťu so slovami - si príbuzný, podľa zákona sa máš postarať! Alebo pôjde do DSS a mesto/obec bude vymáhať platby od dieťaťa (ak teda matka nebude stále manželka). Skúste si spomenúť na prípad z tv Markíza, kde takto našli po 20tich rokoch manžela (už vyhlásený v SK za mŕtveho) a žena musí platiť liečbu, hospitalizáciu, rehabilitácie..
..a pre tie, čo sa rozčúlili nad radou o utajenom pôrode. Pripadá vám podľa vlastných slov tá budúca maminka ako silná žena, ktorá sa dokáže postarať o seba, nájsť si nový domov, udržať si prácu a vychovať dieťa? A to sa bude musieť vzchopiť už TERAZ.. nie až "keď to jej celé dôjde, ako žije". To už bude mať dieťa za sebou "skvelé" detstvo s opitým otcom, ktorý mláti a znásilňuje mamu.
Poznám jediného alkoholika, ktorý dlhšie roky abstinuje a to s brutálnou podporou rodiny a kolegov a ide o tichého človeka, ktorý tak riešil psychické problémy a nikdy nebol agresívny. Nemám pocit, že toto je podobný prípad, keď neváha ubližovať tehotnej žene. Toto je typ "uteč od neho najďalej, ako sa dá, lebo bude len horšie".
ja nerozumiem, že žena otehotnie proti svojej vôli, jedine znásilnenie... inak by som sa ja asi chránila. A tiež nerozumiem, že niekto bez záväzkov dokáže žiť s alkoholikom. Iné je, keď sa táto situácie vyvinie počas x rokov, ale na začiatku? Nuž, každému podľa zásluh či ako sa to vraví? Ja by som utekala kade ľahšie, a ihneď. Alkoholizmus je problém na celý život, aj liečený alkoholik je riziko
S prepáčením, toto sa nám tu množí :(
@zaxinka
Nie, obraz o sebe si vytváraš ty sama svojim prejavom...ja sa mám super, mam zdravé chcené dieta s normálnym mužom, vlastnú firmu, nadštandartne finančne zázemie...naozaj sa nemozem sťažovať, všetci sme hlavne zdraví a mame aj trochu peňazí na extra zážitky
Jasne su aj búrky, ale to dobre vysoko prevažuje.
Chyba ti pokora, a ešte na to v zivote mnohokrát doplatis...teraz isto začneš štekať ako čivava vo voliere, ale momentálne aj vďaka svojmu mentálneho nastaveniu, viac urobit nevies...
@zaxinka
trochu sa nad sebou zamysli.
malý výcuc z tvojich príspevkov
- Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné.
Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším.
- kto má zamestna ako tehotnú? To si každý myslí, že mám čo vačku len tak 1000 eur minimálne? Kebyže mám tak tu nepíšem asi. Alebo že odísť. To viem aj bez toho ale akoze kam? to je to jeho vina! Oba jeho!..... len ja to teraz odseriem
- Teraz mám prácu na doma síce slabo platenú, od októbra možno možno mi vyjde praca cez známosť, kamoška sa posnazi u nich vo firme. K rodine ísť nechcem, to je najhorší variant
čiže
1. máš kam ísť, ale nechceš
2. k živobytiu nepotrebuješ 1000 eur vo vačku,
3. akože prečo si chceš nechať dieťa, keď ti poserie život?

Tebe niet rady, zober si ho, kupuj mu chlast a s laskou sleduj, aku bude mat dieta traumu