icon

Tehotná s alkoholikom

zaxinka
24. aug 2018

Ahojte, sme s partnerom spolu 2 roky a 2 mesiace. Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné. Začal piť hlavne tvrdé, rum, hruška, vodka to je jeho, neopije sa každý deň, pod obraz sa spije tak každý druhý týždeň, ale popíja každý deň. Piva a vína kupuje po kartónoch. Keď nemame doma chlieb, tak v pohode, akonáhle chýba alkohol, je to hrôza. A teraz, som s ním tehotná, 11tt. Nad potratom neuvažujem. To tehotenstvo je tiež jeho výmysel, bez môjho súhlasu a vôbec sa do mňa spravil a povedal, že on chce dieťa a nezáujem, že ja ešte akoze nie. Takže čakám dieťa s alkoholikom. Teraz čo robiť? Zmení ssa ešte? Má to zmysel? Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším. Včera sa tak opil, že sa potacal, spadol mi na brucho, na prsník, ohrozoval môjho psa aj mňa, nadával mi do kúr..v a blbé je to, že nemám kam inde ísť. Možno k rodičom, ale tam sú zas iné veci. Asi prastaré ako uhod.

veronikastrickova
27. aug 2018

@myj hlavne ako moze napisat ze ju oplodnil bez jeho suhlasu, ved preboha sama si poriadne precitaj co napisala

katmi
27. aug 2018

@jana_eyre v prvom rade nie som s chlapom, ktorý je alkoholik a násilník už vôbec.. baba bez rozumu tak čo sa dá čakať.. potom ten príspevok aj tak vyzerá.. 🙈

katmi
27. aug 2018

@zaxinka prerušovaný styk nieje ochrana.. to už vie aj moja 10ročná dcéra! 🙈😨

whatever1
27. aug 2018

@katmi tvoja 10rocna dcera vie co znamena pojem "prerusovany styk" ? 😨😨 Ja som asi zaspala dobu..

sfet
27. aug 2018

@whatever1 tiez mi trochu zdvihlo obočie. Nuž asi som stará škola

jana_eyre
27. aug 2018

@katmi v prvom rade ano, ale reagovala som na tvoju otazku ci sa da otehotniet bez suhlasu zeny, tak ano, to sa da nasilim a nemusi to byt ani priatel ktoreho si vyberies..

katmi
27. aug 2018

@whatever1 moja 10 ročná dcéra presne vie, čo patrí medzi antikoncepciu, ale prerušovaný styk to rozhodne nieje... zle som zložila odpoveď.. 😉 ale vie, čo je antikoncepcia.. sama ju beriem, takže otázkam som sa nevyhla a nakoľko to niekedy čaká aj ju, tak prečo jej neozrejmiť čo to je a načo to slúži...

myj
27. aug 2018

@veronikastrickova no ved ja som napisala,to co ona napisala,nic viac.ved to je zreteľné.ak nieje mentalne postihnuta,tak vie ako sa ma chranit a hlavne to muselo byt krasne milovanie s ozranom.tak si dobre precitaj co som napisala.

eva8
27. aug 2018

@katmi zas deti kým nie sú v puberte tieto záležitosti berú úplne prirodzene ak sú vysvetlené formou pre nich vhodnou. Stretnú sa s niečim pre nich neznámym, tak sú zvedavé. A boja sa o rodičov - mamka, prečo berieš tabletky, si chorá? Alebo prečo nechcete bábätko, ja chcem sestričku alebo bračeka..... A ako sa dostalo bábätko do bruška? A pod. otázky

whatever1
27. aug 2018

@katmi aj som si myslela 😅👍

whatever1
27. aug 2018

@sfet "Zdvihlo mi obocie" to take vystizne😂, to som este nepocula👍😅zaradujem do slovnika!

katmi
27. aug 2018

@eva8 ano.. to bol aj u nás dôvod, prečo sa nato začala pýtať.. ked videla, že beriem každé ráno tabletky.. tak si myslela či nie som chorá.. tak začali otázky..normálne som jej vysvetlila čo to je.. ja si myslím, že takto je to lepšie, ako keby sa mala dozvedieť o takýchto veciach nejako inak.. my sa chvalabohu veľa rozprávame o kadečom a vie, že sa nemusí hanbiť opýtať sa.. 🙂

johanna_b
27. aug 2018

@jana_eyre bez suhlasu.. ano vtipne to znie ale kamoska mala takeho cernocha bola donho bachnuta a on sa do nej zakazdym spravil sral na vsetko neriesil ci ma tabletky a nikdy sa nebavili o tom ci chce od neho dieta. tak aj takato moznost tu je

marusia12
27. aug 2018

@zaxinka Kto žije s debilom, musí niesť následky. Gratulujem...

eva8
27. aug 2018

@johanna_b kto mlčí, tan svedčí - teda bolo to s jej súhlasom, nie bez jej súhlasu. Inak by sa s černochom porozprávala

jana_eyre
27. aug 2018

@johanna_b mne to praveze vobec vtipne neznie...

johanna_b
27. aug 2018

@eva8 ale ona mala tabletky. baba mas pravdu

meredith83
27. aug 2018

@zaxinka Takto ja ti nebudem hovorit aby si ho nechala kedze to je len tvoje rozhodnutie. Skus dat ultimatum.. Ziaden alkohol do Vianoc... Ani poharik..A uvidis ci to dodrzi. Povedz mu ze to potvrdi ci ma problem. Kedze vela ludi si ten problem bud neuvedomuju alebo nepripustia..

Ja by som zrusila svatbu alebo to presunula az ked sa babo narodi. Neboj sa nic sa nestane. Moja mama urobila to iste kedze moj otec bol lajdak a behal za inymi. Zrusila svatbu a vyhodila z bytu a to som uz bola na svete.. Nesrala sa a dobre urobila.

mirro
27. aug 2018

@matazirafa áno, ona dostala bonbošku, a už sa ľúbkajú ďalej...😂😂😂

sfet
28. aug 2018

@whatever1 kľudne, to mám od spolužiaka

adkalu
28. aug 2018

@zaxinka tak som tu nejako opäť zablúdila, trochu som premýšľala a zvedavosť mi nedala... Žiaľ som veľmi skepická co sa týka vášho vzťahu. Rozumiem tomu, že je to veľmi ťažké, ale ako som sa dočítala, ty sama sa vieš dostať do dosť krajných situácii... Zrušená svadba, takmer zrušená svadba, ex-takmer manžel sa zahľadel do kolegyne, montujúci sa rodičia, alkohol, dieťa atd. Zdá sa mi, že problém nebude len v tvojich partneroch, ale aj v tebe samotnej. Musíš sa nejako vyprofilovat, dozrieť a vedieť prijímať rozhodnutia, niesť za ne zodpovednosť.Jednoznacne si ujasniť co chceš ty sama, zvaz všetky klady, zápory a konáj. Myslím, že podľa toho čo píšeš ostanete spolu, ale potom treba za svojum rozhodnutím štát a niesť následky. Držím palce, aby si urobila už len tie správne životné kroky... MK ti v tomto veľmi nepomôže, len ty sama.

kikiklop
28. aug 2018

Ja poznam par ludi ,ktory sa zmenili ked prišlo dietatko,,,ak ani to nepomože tak už len odist od takeho chlapa ,aj ked si zalubena ajtak ty už budeš mamina a treba brat ohlad na dietatko a aby malemu bolo dobre ,,čo ti možem poradit ?sama nevuem ako by som reagovala ale asi si mu prilis vela povolila tak si mlady dovokuje ,skus mu pritiahnut uzdu ,uvidis ,par dni sa snym pohadaj nech sa kroti stym alkoholom ,,pohroz mu že odides ved su všeliake možnosti ,,a ved ti si ho najlepšie musiš poznat čo nanho plati ,zišiel z cesty ale ak ho maš rada a vieš ze je to dory chlap tak ho trosku usmerni daj tomu šancu a možno sa sneho vykluje ten najlepši chlap ,a to že ti opity spadol na brucho ,,určite to neurobil naschval ,,ono su dni aj zle su dni aj dobre ,ale ked žena drži poriadne opraty tak bude dobre ,,taky je život niekde to nefunguje na začiatku ale potom sa to rozbehne ,,fakt poznala som chlapa čo pil kazdy den ,žene aj počas tehu chodieval opity domov doma bol sice klid lebo nebol daky agresor ,,ale ako prišlo dieta viešco 180stupnou sa otočil a sedem rokov nepil alkoh ,,to je zmena ,aj tvoj sa zmeni daj tomu čas ,,uvidiš ,,prajem vela štastia ,,

sfet
Autor odpoveď zmazal
levica202
Odpoveď bola odstránená
zaxinka
autor
6. aug 2023

@levica202 no celkom dobre. Ten rok sme sa zobrali, ako bolo v plánoch, máme malého chlapca, má 4 roky a sme šťastní a som rada, že som tu svadbu nerušila, na potrat nesla, dieta na adopciu nedala.

levica202
Odpoveď bola odstránená
sfet
7. aug 2023

@levica202 Ďakujeme, na prvý pohľad to tak nevyzeralo, ale má to šťastnú dohru.

tinkerbell
7. aug 2023

@zaxinka a manžel prestal s alkoholom?

zaxinka
autor
7. aug 2023

@tinkerbell úplne nie, ale nie je to ani poznat. Ziadne potacanie, alebo valanie sa po zemi, nepoznat to, niekedy aj pár dní bez. Takže vobec to nezasahuje do rodiny, dá sa povedat. Ale snaží sa obmedzovat.