icon

Telefonát s kamarátkou

4. apr 2023

Ahojte, potrebujem pocut aj iny nazor na dnesnu situaciu. Telefonovala som s kamaratkou, bol to fakt hodinovy telefonat. Manzel bol s detmi v jednej izbe a kedze sa blaznili, isla som telefonovat do druhej izby. Po case prisiel, ci budem este dlho volat - opytal sa to tak arogantne. A ked sme skoncili (kamaratka ma problem, ktory sme my riesili minuly rok, tak som jej davala rady, ako postupovat), tak manzel riadne na mna vyletel, ci je to podla mna normalne takto dlho volat. Ked som sa opytala, s cim ma problem, tak odpoved bola, s tym, ze som s nou volala hodinu. A na tomto sme sa pochytili, keďže ja v tom problem nevidim. Alebo ma pravdu on a hodinovy telefonat by vadil aj vasim muzom?

Strana
z3
oliolijanka
5. apr 2023

Vies co autorka? Nabuduce telefonuj s kamoskou pol minutky, pocas ktorej sa s nou dohodnes kam pojdete na caj a manzelovi oznam, ze prides o dve-tri hodiny a nech detom navari.
A ked je kamoska na druhej strane republiky, tak sa dohodni s inou.

Viem si predstavit, ze tak choro reagoval, lebo bol hladny, alebo mal ine pre chlspov zivotne dolezite potreby(💩).
🤷‍♀️😀

floki1994
5. apr 2023

Haha ja mam 4 sestry a pravidelne si volavame hodku dve nakolko byvame od seba daleko...manzelovi to je uplne jedno pokial nemame nejake ine plany ze ideme von, nieco surne na praci...manzela uzemni ze nech nerobi sceny pre blbosti 🙂

vilma7
5. apr 2023

@majka4555
@jana_eyre_2 ja s manželom sme v zahraničí a nemáme potrebu vykecavať s rodinami hodiny. Zavoláme raz za čas na chvilu a potom si ten čas užijeme spolu, keď sa navštívime.

jana_eyre_2
5. apr 2023

@vilma7 no ale to neznamená že je divné ak to má niekto inak ako vy dvaja nie?

evuska32
5. apr 2023

Ja by som o takýchto scénach vedela písať hodiny 🙈

galganka
5. apr 2023

@vilma7 vidíš a ja kľudne budem volať večer dve hodiny s manželom, ktorý odišiel na jeden deň na služobku a ešte ráno sme sa videli. Alebo dám hodinu s kamoškou, ktorá býva v inom meste.

syslik81
5. apr 2023

@lucky_k nepisala ci manzel nedosiel unaveny z prace nepise co robili ci nie predtym..nepise ako to doma maju podelene a ani to ako casto vysi na telefone.. a keby si sa ukludnila a citala vaetko precitas si aj moju poslednu vetu ... btw niesi spasitel a zastanca tak nevidim ten izocny koment voci mne.. autorka sa snad vie samej seba zastat a ty sa tu nemusis hrat na hrdinku.. miesto toho sa uc citat vsetko a a porozumenim vratane respektovania nazoru druhych ;)

vilma7
5. apr 2023

@jana_eyre_2 ja nikde neuvádzam, že je to divné, len že nechápem čo toľko trkotajú ...je to žiaľ moderná doba, visieť na mobiloch.
Minule na ihrisku dieťa na preliezke a súrodenec, mama, otec na telefóne.Ten pohľad bol úplne otrasný!

jana_eyre_2
5. apr 2023

@vilma7 dosť rozdielna situacia - rodina na ihrisku pozerá do mobilu a žena telefonujúca s kamarátkou o probléme v byte kde sa s deťmi hra manžel..

Mimochodom aj my dve práve trávime čas na nete, aký je rozdiel medzi nami a mamou na tom ihrisku? Možno práve písala na MK a bol to jej jediný čas keď jej dieťa od nej nechcelo nic 😉

oblecenie99
5. apr 2023

Samozrejme, že je to v poriadku (ešte sa niekto pýtate, že AK bolo všetko porobené, a nestáva sa to často, tak aj OK - WTF? a čo ak nebolo všetko porobené, čo koho do toho). Túto výčitku by som brala naozaj vtedy, ak by to bolo vyslovene že neslušné - vstaneš od spoločného stola a ideš si kecať a pod. To je iné.
Ja svoju kamošku vidím raz do roka a zavoláme si možno raz za polroka a som rada, že s ňou môžem pokecať a vykecávať aspoň cez telefón. AJ hodinu. Ja rada riešim veci telefonicky, naopak, vytáčajú ma tie nezmyselné messengery, signal a iné aplikácie, kedy musím odpisovať jak malé decko a mať ich nainštalované pomaly všetky, lebo jeden preferuje toto, druhý hento, navyše zapnuté dáta, pokiaľ nie je v blízkosti wifi, ktoré tiež nemávam bežne zapnuté. Moje okolie vie, že ak odo mňa niekto niečo chce, či na dlho, či krátko a súrne, majú mi zavolať.
V skratke: tvojmu mužovi vadilo, že musí chvíľu postrážiť deti a sralo ho, že ty máš hodinku voľna a on dovtedy nemá voľnú chvíľu pre seba.

vilma7
5. apr 2023

@jana_eyre_2 tu ženu som pozorovala asi hodinu..ja tie sotuacie neporovnavam, len som spominala, že telefony vladnu svetom. .

lucky_k
5. apr 2023

@syslik81 moja, ty sa ukludni a nauč sa písať bez chýb a preklepov, lebo izocny koment netuším čo je 🤣🤣🤣🤣! A autorka písala, že takto dlhé telefonaty nemá vo zvyku, takže čítať s porozumení sa nauč ty! A za ďalšie, jej tiez dobre určite pokecať aj s niekým iným.

syslik81
5. apr 2023

@lucky_k ano je tazke pisat v roztrkotanom buse - takze pismenka sa pomiesali- inteligentny clovek pochopi a ten menej si podrypne .. kazdy sme neaky ... a za dalsie .. nema vo zyku - moze znamenat aj niekolko x do roka len si to opisemkrajsie.. ine je jedne pohlad autorky a iste by to ink vyznelo,keby aj manzel mal moznost vyjadrit sa a napisat co vsetko tomu predchadzalo 😉

lucky_k
5. apr 2023

@syslik81 menej inteligentny clovek ? 🤣🤣🤣 .... presne takto sa bráni menej inteligentný človek - urážkami písané v buse 🤣🤣🤣...dúfam, že si v čase tohto tvojho písania mala všetko okolo bytu a domácnost už porobené, keďže si útočila týmto na autorku

syslik81
5. apr 2023

@lucky_k neuveris,ale nie - kedze som isla z prace- ale neboj uz mam navarene upratane -takze ano moju domanost uz mam na poriadku a cas pre seba 😘

autor
5. apr 2023

Dakujem za vsetky reakcie, je vidiet, ze pre kazdeho je normalne nieco ine, co je v podstate aj dobre, ved nie sme vsetci cez kopirak.
Takto dlhy telefonat som nemala, myslim, ze su tomu aj dva roky. Nepredchadzalo tomu nic, chvilku pred tym, ako mi zavolala, som manzelovi hovorila, ze mi pisala, ze riesia presne to, co my pred tym a aj som mu povedala, ze vola ona. Takze on presne vedel, ze o com sa rozpravame co riesime a je teda dost pravdepodobne, ze mu vadilo mat na starosti deti, lebo sa ozaj riadne blaznili. Len mne to v tej chvili nenapadlo. Uplne som bola zaskocena tym, ako na mna vyletel.

adrianka2606
6. apr 2023

@jana_eyre_2 "Akože žasnem, to akože keby bol doma bordel, tak žena nemôže volať s kamarátkou hodinu a riešiť vážny problem..." ja zasnem vzdy, ked otvorim kona 😂
Ludia by najradsej mali nonstop partnera pod kontrolou, najlepsie, aby sa s nikym nestretavali, nebavili, netelefonovali, nikoho autom nezviezli.
A ked vidim tie temy, co SA tu denne zakladaju a co baby riesia, tak mi vzdy napadne co koluje priebezne po FB, ze ked nebol net, iba tvoja rodina vedela, ze si j.....y, vacsiu pravdu som asi nevidela.

adrianka2606
6. apr 2023

"ze mu vadilo mat na starosti deti" Amen 🙈

majka4555
6. apr 2023

@vilma7 rozumiem, ale zato, ze ty nemas potrebu tak volat, niekto ju zas ma..nie je zle ani jedno a ani druhe..ja som sa tu vyjadrovala na margo inych komentaroch, ze na MK ostavam stale v uzase ako niekoho vie uplne bezna a vobec nie divna vec rozladit a pise tu, ze ake je to divne, ak nie pomaly tu uraza a hada sa..ano sme v modernej dobe a niekto tu technologiu vyuziva ako pomocku a niekto tu potrebu nema..ale cele je to uplne normalne, kazdy ako sa citi a potrebuje...a na ihriskach, neuveris, stale citam ako sa mamicky hraju s telefonmi namiesto venovania sa dietatu, ale viesco ja na ihriska chodievam casto a teda na telefone nevidim skoro nikoho..maximalne ak sa mamicka vykeciava s mamickou a nedava uplny pozor na dieta...to skor vidim ako problem..lebo vtedy vznikaju rozne situacie..ale to je zs ina tema

retatka
7. apr 2023

Ja žasnem ,ako toto môže niekomu vadiť ..čo za mužov to máte …veď je kopec extrovertov ktorí tu potrebu kecania majú ,či už cez telefón alebo v spoločnosti .Taký introvert to možno ťažko pochopí .A áno aj párkrát za deň extroverti radi telefonujú ,nielen hodinu a nie ako tu padli ,že raz za čas dlhšie volať je Ok.Aj každy deň je v poriadku dlhšie volať .Pre mňa zase nieje v poriadku keď niekto nechce telefonovať .Volám denne nielen 1 hodinu a nikdy v živote mi muž na to nič nepovedal.A ani ja jemu.

Strana
z3