icon

TMuž nechodí do mojej rodiny. Tolerovali by ste to?

bellinda76
3. jan 2018

Chcem sa opytat tu zienok..ako by ste riesili taku siruaciu kedy muz vobec nechodi do vasej rodiny.
Mame dve deti...su to ich stary rodicia...krstny rodicia...
On ich nemusi...
Jednoducho nechodi nikam..narodeniny.meniny.Vianoce.nic.
Co by ste robili?
Da sa to tolerovat??
Dakujem za odpoved

maminecka2
3. jan 2018

😘

eliska13
3. jan 2018

@bellinda76 hej a už je dvojnásobným otcom a určite chce, aby jeho deti mali pekné detstvo.Skus ísť pekným slovom, pochopením aj, keď si možno ešte stále naňho za to všetko nahnevaná čo povyvadzal.

bellinda76
autor
3. jan 2018

@eliska13 ja uz som odpustila..tam uz hnev nie je..len tuzba a viera v krajsi zivot pre malych a nas...

lilyianka
3. jan 2018

@bellinda76 je zle ak je v rodine alkohol, ale tvoj muz uz 2r abstinuje...verim, ze si si s nim musela zazit svoje a samozrejme to videli a vedeli tvoji rodicia prip.ostatna rodina...
Chapem ako velmi ta trapi, ze tvoj muz nechce chodit k tvojim rodicom, a ani nechce, aby oni prisli k vam..ale tu ide skor o deti, nemyslis, ze ho tiez netrapi, ze nie je na oslavach svojich deti? Ci myslis, ze je mu to jedno..
Pravdupovediac, neviem ktora strana by mala urobit prvy krok, ci tvoja rodina ci muz...pises, ze sa ani slovkom nezmienili ked pil..ale vies, urcite si mysleli, ze je to ozran a mozno by ti lepsie bolo bez neho..len tak dedukujem...nuz a on si toto vsetko moze namyslat....
Ja by som to mozno urobila tak, ze by som rodicov pozvala domov aj ked tam bude muz a poprosila ich ci by pomalymi krokmi mohli s nim zacat k9munikovat..mozno aj on potom "zmakne" a po case by to mohlo byt fajn..rodicom treba vysvetlit, ze aj napriek vsetkemu co sa stalo svojho muza lubis, ze sa zmenil a predsa je to otec vasich deti...na toto cele treba pomaly..
Inak ked ste spolu zacali chodit, prip.sa zobrali, jednoducho v dobe ked nepil tak ani vtedy s tvojimi rodicmi nekomunikoval?
Este jedna vec..muzovi by som povedala, ci mu nie je hlupe ked nie je ani na 1 oslave svojho dietata a ci mu nevadi, ze nebude na ziadnej foto z oslavy?? Ze na co budu deti spominat ked budu pozerat fotky z narodenin ci menin?

bellinda76
autor
3. jan 2018

@lilyianka jemu je to jedno.nerad sa foti..
Nie je mi co zavidiet...dakujem za slova...pises mi zo srdca
On uz popijal ked sme spolu chodili.no ale ktory nepopija..to nepoznas zalubena

lilyianka
3. jan 2018

@bellinda76 teraz je otazne ci mu to je jedno, ze sa nerad foti alebo fakt celkovo..neviem si predstavit mat deti a na oslavach by nebol muz ( otec deti)..
Inak moj oco sa tiez nerad foti a mame ho na par fotkach z oslav ci dovoleniek..ale zase on bol vzdy pritomny, len stal sa objektivom..

A je popijanie a popijanie...moj muz si tiez da...pivko vecer alebo vino..ale vobec to neriesim..samozrejme viem, ze to nemozem porovnavat ( viem co je to vyrastat s alkoholikom)

Skoda, ze je taky zadubeny a tvrdohlavy, ze s nim nepohnes...a keby si zahrala tu kulehu s navstevou vasich u vas doma?

jeennyv
4. jan 2018

@bellinda76 ze sa jednotlivi clenovia rodiny nestretavaju pochopit dokazem...aj u nas sa niektori nevyhladavaju, ale na oslavy sa zdvorilostne ide..vztahy sa vynutit nedaju..no u vas je pre mna iny trosku mozno extrem, ze ani kvoli detom sa obetovat nedokaze kvoli ich oslave atd..letmo som preletela diskusiu, sam ma problematicku rodinnu situaciu, cize rodinny zivot ci vzor je tam podla mna pokriveny, preto sa aj vo vasej situacii nevie ako zachovat, musi si poriesit svoje veci, aby mohol fungovat..mozno psycholog ci snaha vyrozpravat si to s tebou..jedna vec je sa nemusiet a druha ukracovat deti o spolocne zazitky..z vlastnej skusenosti ti poviem, ze my sme velka rodina a mame vseliake vztahy, ludia su vseliaki povahovo, spravanie, ale ja som to do dospelosti nikdy nepocitila boli stretnutia, oslavy, dovolenky a potom uz nechali mna samu rozhodovat a urobit si obraz o situacii ci chcem, ci nechcem ist tam a tam..

misinka0611
4. jan 2018

Ak ma reálny dôvod, nerozumie si s nimi, mal nejaky konflikt je lepšie ked nechodi, lepšie ako by sa tam mal hádať, alebo byt ofucany. Je dospelý, nemáš právo ho nútiť 🙂

hettinka
4. jan 2018

@bellinda76 u nás opačne, ja som vyše roka nechodila k manželovej rodine, nič konkrétne v tom nebolo ale necítila som sa tam dobre. Manžel to akceptoval a nenútil má, za čo som mu vďačná.

hettinka
4. jan 2018

@bellinda76 “Nechcem to do nicoho tlacit.len chcem aby to bolo normalne aby tam kde jeho deti oslavuju narodky bol aj on...a on to odmieta”

Ak chceš budovať rodinu a zázemie, začni sa správať ako dospela a nie furt pri matkinej sukni. Deťom sprav oslavu doma v rámci vašej rodinky, choďte spolu na výlet, alebo iba do cukrárne a neťahaj do toho hneď celu svoju familiu. Starki a krstní nech prídu zagratulovať sami, trebárs aj keď nebude doma. Takto si len rozbijem rodinu ak ich nútia do vzťahov, o ktoré nikto nemá záujem, len ty...

Mna by to tiež zaťažovalo, neznášam oslavy s veľa ľudmi a absolvujem to len ak fakt musím - okrúhle výročia. Prispôsobím sa kvôli manželovi tak raz za 5 rokov to prežijem-pretrpím-prenudim sa.

hettinka
4. jan 2018

@bellinda76 a všeobecne sa všade nepije. U nás sa oslavuje aj sedí na návšteve bez alkoholu. Mna to ani nenapadne ponúknuť, keďže nepijeme. Tiež mame v širšej rodine abstinujuceho alkoholika, tak ak je na návšteve on, ani rumove pralinky sa nevytiahnu, ani likér, nič ...

alaguema
4. jan 2018

@bellinda76 toto ozaj ako problém nevidím. Oslavy detí majte doma a bez alkoholu. Z toho čo píšeš, je jasné, že váš vzťah aj vzťahy v rodine, sú narušené a ak chcete ostať spolu, budete potrebovať mega dávky tolerancie a ohľaduplnosti jeden voči druhému. Ak tvoju rodinu naozaj nechce stretávať, tak načo ho nútiť? Nie je to nevyhnutné, aby sa stretávali. Oslavy v rámci tvojej rodiny vôbec nemusí absolvovať, nevidím v tom žiadny problém, malo by to byť dobrovoľné. Na tvojom mieste by som bola rada, že abstinuje a neriešila, či sedí na oslave tetky, babky a neviem koho... Je poznačený výchovou, okolnosťami v jeho rodine, zrejme aj alkoholizmom, z ktorého sa snaží dostať. Myslím, že taký človek potrebuje viac podpory a pochopenia, než kritiky kvôli banalitám.

kobrtko
4. jan 2018

@bellinda76
Bože, však to buď rada, že sa vyhýba chľastu... čo by som ja dala za takého muža...ho pochváľ...pre neho to tiež asi nie je jednoduché... a že Vašich nemusí...tak to ber tak ako to je...horšie by bolo, keby ti zakazoval tam brať deti... ale takto je to OK...tak proste nechce...však je už veľký. Nauč sa to tolerovať a hneď sa bude aj Tebe lepšie dýchať, uvidíš.

dankovicova
4. jan 2018

Tak ja poznám veľa žien, ktoré sa napríklad nepohodli so svokrou tak k nim nechodia lebo sa jednoducho nemusia a tiež majú už s partnerom aj deti a nikto im to nevyčíta. Takže pokiaľ on má nejaký vážny dôvod prečo s nimi nevie vydržať v miestnosti tak by som to asi rešpektovala

bellinda76
autor
4. jan 2018

@hettinka vobec sa nedrzim maminej sukni.celkom si to asi nepochopila..tqkze nesud.asi nic o tom nevies.kedze si nezazila..ja to rozhodnutie respekrujem akurat mi chyba.ked nie je s nami...o ziadnej sukni to uz davno nie je

hettinka
4. jan 2018

@bellinda76 ja nikoho nesúdim ... ale tak prečo narodeniny deti neoslavujete vy štyria ako rodinka a ideš na oslavu k rodičom? Mne to pripadá, že si na svoju rodinu dosť naviazaná a chcela by si, aby ste fungovali ako veľká šťastná rodina. No z jeho strany to chápem, on v svojej rodine oporu nemá a s tvojou si asi moc nerozumie. Buď rada, že ti nebráni sa s nimi stýkať, že ta rešpektuje. A to iste by si mala urobiť aj ty - rešpektovať ho.

katka1981
4. jan 2018

@bellinda76, mas pravdu, pije sa vsade, aj ja som vsade divna ze nepijem, a to som nikdy s alkoholom problem nemala a niektori nevedia pochopit, ze niekto nepije. Ale myslim ze u vas nebude problem s alkoholom, ale inde. Osobne by som tak zit nedokazala, manzel je tvoja sucast a mali by ste chodit spolu. Urcite tym velmi trpis. Je jedno ktora z nas by to tolerovala a ktora nie, je to tvoj zivot, bud budete zit tak aby ste boli spokojni obaja alebo potom inimalne ty budes trpiet.

puskaruka
4. jan 2018

Ako ja, vôbec ma nebaví chodiť na návštevy do priatelovej rodiny a ani do mojej, mne je najlepšie doma, nachystam si dobroty až až

fokuska
4. jan 2018

@katka1981 No ako tu uz bolo spomenute, tak nepije sa vsade. Je vela rodin, kde sa stretavaju s navstevuju a alkohol k tomu nepotrebuju.

bellinda76
autor
4. jan 2018

@hettinka vibec nie som naviazana..akurat to tak riesim.kedze tam mu zagratuluju stari a krstni rodicia..
Lebo keby ich pozvem k nam.muz urcite odide z domu...a to je naco dobre?to maju deti vidiet??myslim.ze tomu vobec nerozumies.takze neries...

beky1813
4. jan 2018

@bellinda76 ale ty ich nemas pozyvat k vam, ked maju deti narodeniny. Mate ich stravit vy 4 ako rodina,ktorou ste. Potom mozes ist s nimi k rodicom, kde zablahozelaju ostatni. Toto ti uz nevadi, ze deti neoslavuju doma a bez otca. Ides si svoje. Ty proste chces,aby sa tvoj muz prisposobil a nemienis ustupit.

bellinda76
autor
4. jan 2018

@beky1813
Predstav si.ze aj s nim to oslavime a vzdy..akurat kedby mali prist stari rodicia nejdu oni k nam.ale my k nim a tam pridu aj krstni...a ten jeden den by sa mihil kvolo detom.nie mne premoct...aka je to potom rodina a vzorec pre deti...vsetci sme spolu a on nikdy

bellinda76
autor
4. jan 2018

@beky1813
Ja nemam rodicov pozyvat k nam??a kam ich mam pozvat susedom?to ty tak robis???al.ako pised ides s nimi k rodicom.ved mohli by zagratulovat a nech nachystaju tortu atd atd.
Nejake divne nie?
Ja ustupujem az moc...takze toto neries

bellinda76
autor
4. jan 2018

@puskaruka
To uz je potom o com??nehovorim kazdy den...hovorim par krat do roka..

hettinka
4. jan 2018

@bellinda76 ja myslím, že deti v tomto veku absolútne neriešia, či ide otec s vami k babke alebo nie. Jedine že by si to ty pred nimi riešila a rozoberala. Mojim deťom je jedno, či chodím ja k manželovej rodine a to sú staršie.
Niekedy toez ideme k mojej sesternici aj bez otca, alebo teraz už aj niekedy my dvaja bez deti, ak majú iný program. Nenútim ich, keď ich niektoré oslavy tiež nebavia. Hovorí sa tomu tolerancia.

Ale nejdem viac “riešiť”. Dáš príspevok do fora, nech sa ľudia vyjadria, a potom nevieš akceptovať iný názor. Asi aj doma sa tak správas...

bellinda76
autor
4. jan 2018

@hettinka myslim.ze si z toho mojho nic nepochopila...citaj pozorne..to je cele a ries si svoje teda

katarinam89
4. jan 2018

U nas to tiez funguje nikam moj nechodi ,nemusi to proste,ja nechodim k jeho rodine on k mojej a teda nic to nemeni natom ze je uzasny otec a partner

beky1813
4. jan 2018

@bellinda76 chapem, ty chces citat, ze by sme to netolerovali a aby sme spolu s tebou pritakavali, aky je tvoj manzel nespolocensky

bellinda76
autor
4. jan 2018

@beky1813 cele si to nepochopila.uz kasli na to

cecilia68
4. jan 2018

@bellinda76
ani môj nikam nechodí....ani ku svojej rodine, je proste rád sám a ešte prízvukuje, že ja nikam nechodím, tak ani tu nech nikto nechodí....vraj sa už nachodil a navyvádzal dosť