Trápi ma tichom a ignoráciou
Manžel nevie. Prijať ospravedlnenie.. nikdy. Po hocijakej hádke, ked si priznám chybu a ospravedlnim sa, ľutujem úprimne ..tak on Zostane ticho,zavre.sa do seba a ignoruje ma.
Nekomunikuje, nerieši. Doma je dusno a mna to neskutočne ubija,levo chcem to vyriešiť, porozprávať sa. On je ticho..
Mame deti a o to viac ma to serie.dokaze byt týždeň takto... Mna to vytáča, v noci revem lebo mam chuť sa zbaliť a odísť od neho,leboma naschvál takto trápi... Ničí,chce ma vytratiť, nechápem to.
Prečo to robí? Vidi na mne ze ma to trápi ,ze si uznám chybu a ľutujem a ďalej stým pokračuje.. potom som aj ja ticho a ignorujeme sa navzájom. V tých chvíľach ho nenávidím.
A potom zrazu príde den a on príde domov ako vymenený .. objíme ma a cgce sa urobiť.
Baby ako mam reagovať na toto? Čo môžem urobiť oreto aby pochopil ze ma stým ničí?
Ake pokrytectvo mas na mysli? Lebo moj muz sa na zaciatku vztahu zvykol urazat a robil tichu domacnost, a prial si, aby to pred ludmi tak nevyzeralo. No taku este nehrali 😃 ja som taky typ, ze som to pred vsetkymi nasimi kamaratmi hovorila ako anekdotu, viete *** dnes nema svoj den, asi som ho niecim nahnevala😃taky bol nasraty, ze ci z neho musim robit debila pred kamaratmi. Reku, sa spravas ako debil ty sam. Parkrat sa to stalo a musim povedat, ze to dost pomohlo
mas niekolko moznosti, ako situaciu riesit.
1, V dobrych chvilach si sadnut, v klude mu vysvetlit, co stvara, posunut mu clanky a videa o pasivnej agresii. RAZNE mu povedat, ze to nebudes tolerovat a pri najblizsom jeho pokuse mu to pripomenies a veci budete riesit rozhovorom.
2, Budes ho uplne ignorovat, a ked ho to prejde, ficite dalej
3, Ked ho prejde psycho obdobie, zacnes ty, rovnako, budes ho ignorovat presne tolko dni, kolko on ignoroval teba, a po skonceni mu ozrejmis, o co islo.
4, Zbavis sa chuja navzdy ( v tvojom pripade nateraz komplikovane).
Vela stastia a pevne nervy
Necitala som komentáre len som preletela ale aký bol dôvod teraz hádky?
ale jemu netreba vysvetlovat, aby si uvedomil, ze on vyprovokuje tvoje spravanie. on to velmi dobre vie, on to robi ucelovo - vyprovokuje tvoju zlu naladu alebo "vybuch" alebo odvrknutie, a hned ako sa nechas vyprovokovat, otoci veci proti tebe a za tvoje spravanie ta chce potrestat, aby si si uvedomila, ze "on sa snazi byt mily, ale to ty si vybusna a mrzuta mrcha" a tazko je jemu s tebou. on nerozmysla ako ty, ty si myslis, ze on si neuvedomuje, ale on velmi dobre vie, co robi. a to, ze sa ti smeje do tvare a vsetko. fuj, ved to je uplny hajzel a robi to vsetko naschval. ako prepac ale ty sa mu mas ospravedlnovat lebo si prudko reagovala na to, ze ti povedal "pojeb sa"? to nemyslis vazne. moje ospravedlnenie by prislo az po tom jeho. on ta vobec nemiluje, co si. jemu su tvoje pocity ukradnute, dokonca ho krmis tym, ze sa tym trapis. presne viem do bodky, ako sa citis a ake to je z jeho strany. ako ti tu zeny radia, ze sadni si s nim, ked je dobre, a povedz mu ako ta to zranuje - to je az smiesne, totalny blud, skonci to tak, ze sa to zas obrati proti tebe, to nikam nevedie.
precitaj si toto
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/10561/pas...
on je proste chory. a bud sa s nim (s tym) naucis zit, ale nikde nemas zaruku, ze ta uplne neznici a potom necha, vyhodi, najde si inu, ked mu uz nebudes dodavat dostatok energie... alebo odides. inu moznost nemas.... ak sa ale takto bude spravat aj k detom, budu velmi trpiet a je velke riziko, ze sa u nich prejavi uzkost a depresia a nebudu ani vediet, co je dobre a co zle, ci oni su dobri alebo zli... snazit sa stale zavdacit, ale bez odozvy, to je pre dieta tyranie...
Na tvojom mieste sa normalne prestanem ospravedlnovat, ak on sa stale tvari ze vsetko je tvoja chyba lebo si taka alebo onaka.
A myslim, ze skor ci neskor odides, lebo presne ako tu niekto pise, teba to presta bavit a zhnusi sa ti uplne . Mam takeho chlapa doma, maju to v rodine. Potom su zrazu velmi komunikativni, ale to je neskoro, lebo skleroza a nedokaze ani len "identifikovat" co sa vlastne stalo a prekruca tu svoju pravdu. Cize vsetci okolo su na vine, on je neomylny, aj ked sa bude tvarit ako opustene steniatko.
A myslim, ze poukazovanie na to ze je to tyranie atd nepomoze, nemyslim, ze si prizna nieco taketo. On je ok.
😢😢😢ako u nas
@svetlanka111 Určite ,láska vyzerá ináč ,len jej motá medové motúzy popod nos .Chce mat od nej pokoj zatiaľ aspoň na týždeň ,akoby pre neho neexistovala a vekom nebude týždeň ticho ale mesiac ,dva ..ona si možno časom zvykne .Však to máš doma ,tak vieš
@retatka ano😢u nas sa ale tie ibtervaly skracovali,dokonca sa niekedy aj ospravedlnil sam…ale aj tak..to neni o tom😢
Toto robil aj môj muž ....a este robil aj to ze naschvál nebol doma. Chodil neskoro ..a tiež vydržal dlho.... Riešenie? No boli scény z mojej strany. Keď išiel prec tak som isla za ním...a podobne....dlho to trvalo...odborníkovi sme neisli.... To ti verím aké to je utrpenie, je to neúnosné. Ak by sa neuvedomil tak dnes spolu nie sme.... Mne pomohlo, vsetko čo mám na srdci povedať, ale nikoho neuražat. Ja ho nikdy tichom netrescem, problém chcem vyriesit a hneď byť naspäť v štastnej rodine. Aj keď sme pohadani, idem za ním a obijmem ho, dám pusu. A občas mu poviem ze aj tak je debil ale ľúbim ho. Skrátka vyjadrím hnev ale aj lásku. Takže radim rozhovor a skús keď okolo teba ide druhý deň, daj mu pusu. Obim ho. Chyt ho za ruku, aj keď to na prvý krát neprijme. Možno sa skôr odhneva. Ak ti teda za to stojí.
Necitala som diskusiu, mozno uz niekto poradil. Skus si zistit info o pasivno agresivnom cloveku a ako s takym clovekom jednat.
Šak kašli na neho, keď sa chce správať ako odurdené decko tak nech. Ty si užívaj že máš ticho a pokoj. Nechápem takéto jeho správanie, príde mi to strašne detinské.
psychicke tyranie a manipulacie....ak by sa to dialo tvojej priatelke tiez by si jej vravela, vydrz to ved nemas kam ist? alebo by si ju poslala radsej do azylaku? ci naozaj pomohla prestudovat vsetky moznosti co sa ponukaju? tito muzi vyvolavaju zavyslost u zien, zavyslost na nich - psychicka (striedanie lasky a tochto hajzlovstva zabezpecuje mnozstvo chemikalii co sa vypustaju do mozgu a je to navykove) prevdepodobne si teraz v stave ze si to nevies bez neho ani len predstavit, jednak jeho pricinenim sa citis dost neschopne a nesebavedomo ale hlavne si tam pridlho...ja ti vsak s tou predstavou pomozem
predstav si uplne ale uplne normalny kludny den. deti idu do skoly, ty ides do prace, neskor sa spolu navečeriate a skontroluješ detom ulohy. všetko sa deje v maximalnom pokoji, už nemaš žiaden strach, žiadne nervy, plne nesies zodpovednost za svoj zivot sama a ak mas chut si ten den do.ebat, tak si ho pekne do.ebes aj sama, nepride to necakane ale bude to tvoje rozhodnutie a ak ho budes chcet mat zase krasny nudny ci normalne prijemny, všetko bude na tebe, je to totalna sloboda a psychicky pokoj
a este nieco....deti zaziju ten pokoj spolu s tebou, kvoli nim ostavat nemusis, kvoli nim by si mala odist.
@monuska112 toto je taky kus pravdy na tomto,ten pokoj,to ticho..
Vies raz jedna zena povedala: Ak by sme mali neobmedzene prostriedky to by bolo rozvedenych a spokojnych zien. Viac hocorit nemusim.taka pravda ze az.
Niečo podobné som zažívala ja, až som si jedného dňa povedala neospraveslnim sa a keď je ticho on budem aj ja.... Povedala som len nevyhnutné ohľadom dieťaťa.... Zo začiatku to bolo ťažké časom čím ďalej tým ľahšie až som prišla na to ze ho vo svojom živote nepotrebujem. Už som par rokov rozvedená a spokojna
Ahoj, mám doma podobný exemplár ako máš ty😂☺️tiež keď sa niečo u nás zomelie tak je tichá domácnosť a komunikujeme len ohľadu chodu domácnosti a detí..ALE teraz naposledy som mu napísala dlhú sms kde som mu vysvetlila, že ja takto nemienim existovať a nenechám sa "ničiť" a môžme fungovať len tak nejak 🤦🏻♀️a vieš čo normálne sme sa potom ešte porozprávali a manžel sa mi ospravedlnil,že ho mrzí keď tak reaguje,vysvetlila som mu, že pre mňa to už je za čiarou,a vieš čo toď keď som videla, že je nahnevaný, tak sa vôbec nezdúval, 😊ALE hlavne ide o to,že po tom rozhovore aj ja viem, že je to jeho forma " hnevania sa" (že je proste taký),ale už si to neberiem tak k srdcu lebo viem, že ma ľúbi (a ja jeho ☺️)aj keď je naštvaný a on sa už toľko neodúva lebo vie, že mňa to zraňuje.Takže úprimný rozhovor nám pomohol, posilnil nás vzťah 😊 takže treba to s ním treba určite rozobrať a pokiaľ je normálny a stojíš mu ako žena, manželka,matka za vzťah tak sa snáď uvedomí ☺️ držím palec aby áno 😊
Ešte dodám, že mi niekedy nijak vulgárne nepovedal..
Čitala som pár príspevkov... Máš to tazke ... Vôbec neviem okrem vnútorného šialenstva, ako by som reagovala. Ale možno by nebola zlá aj pauza. Ísť niekam rodičom ....odoočinut si od neho ...myslí na seba ...telo keď je v strese, tak bojuje ....ale všetko sa to ukaze.... Ja som ochorela. Obdobie, malé deti, nervy s muzom, bez vlastného príjmu. To je psychické väzenie. Keby si mala peniaze a kam ísť. Odpovedz si. Zostala by si? Nechala by si si to? Lebo ja nie, keby sa vrátim pár rokov dozadu. Myslí na seba. Vzdy bude všetko na tebe. Musis byť zdravá a silná. Ten chlap vzdy rolu matky bude brať ako jej prácu, nikdy nezastupi.

@retatka presne tak,laska to nie je,tiez to mam doma,trvalo mi dlho pochopit ze to a laskou nema nic spolocne a ze je to vlastne skor nenavist..