Trávi môj manžel veľa času mimo domu?
Ahojte. Manžel začal pred rokom chodiť do posilovne. Aj keď nám to mierne ovplyvnilo chod domácnosti, keďže nemáme žiadnu pomoc starých rodičov, a som na deti a domácnosť prakticky sama, nenamietala som. Manžel totiž začal viac pomáhať v domácnosti, aj keď až keď chcel chodiť do tej posilky. Samozrejme, úlohy a vyzdvihovanie detí, nákupy, plus krúžky a milión ďalších vecí je stále na mne. Máme dve menšie deti (3 a 7r.), a on chodí 3x do týždňa po 2 hodiny. Posledné týždne sa však z 2-hodinových cvičení stali 3, neskôr 4, a dokonca 5 hodinové. Príde z práce, naje sa, prichystá, odchádza o cca 17,30, a vracia sa večer po 21, resp. v noci. Defacto s nami trávi čas asi tak 4 hodiny za 48 hodín. A v tom čase je teda zahrnutá tá výpomoc v domácnosti, resp. vtedy sa snažím rýchlo porobiť aj ja veci, ktoré mi popri deťoch proste nejdú. A aspoň 1x v týždni sa snažím si nájsť čas iba pre seba na cca 3 hodiny. A pre objektivitu, cez víkend vybehneme raz kamsi spolu ako rodina (napr. kino).
Dokonca raz prišiel v pracovnom týždni o polnoci. Začalo sa to vtedy, keď si tam našiel kamaráta. Samozrejme že necvičia celých 5 hodín, ale iba tie cca 2 a potom idú na pivo. Už som s ním mala nejeden rozhovor, že je treba to vrátiť na pôvodný režim 3x 2 hodiny, lebo to už zásadne ovplyvňuje našu rodinu, moju únavu a pod., ale prichádzajú výhovorky, nepochopenie a nespokojnosť. Situáciu komplikuje aj práve tento nový priateľ, ktorý je tiež ženatý a má dve malé deti, ale nastavuje tým latku do úrovne, že keď to neni problém u nich, tak nemôže byť ani u nás. Mám aj trochu pocit, že moj muž sa cíti pred kamošom trápne, že ho "žena obmedzuje" v tom, čo si chce robiť. Ale to je jeho problém ako to kamošovi interpretuje.
Začala som chápať, že môj muž od nás uteká, pretože sa nedá inak nazvať, ak radšej trávi čas (vlastne už viac času) s cudzími ľuďmi, ako s rodinou. Chápem, že mu deti, i ja lezieme občas na nervy, ale tak to niekedy v rodine chodí. Vlastne od narodenia prvého dieťaťa bolo evidentné, že si to predstavoval inak a neprijal dobre tie obmedzenia a povinnosti, ktoré so sebou rodičovstvo prináša. Ja som z toho smutná, a bariéra medzi nami narastá. Začínam uvažovať o rozvode, pretože fakt mám pocit, že by v tom už nebol veľký rozdiel.
Aký je Váš názor na to, kebyže Váš partner odchádza každý druhý deň po práci za svojou vlastnou zábavou na niekoľko hodín?
Rozvod? Myslis, ze ked sa rozvediete bude viac s detmi, viac pomahat a viac s tebou? Nie nebudete
Dnes vecer si s nim sadni a oznam mu, ze začínaš chodit na francúzštinu a musi najst 3x do tyzdna 3 hodinové okno
Samozrejme nemusi prestať chodit do posilňovne, deti budu chodit s nim.
Rozvodom nedosiahneš nič , ak ho máš samozrejme ešte rada .
p Manžel decentne uteká z domu . ... s tým 7 r predsa už môžu spoločne robiť šport plávanie
Trvala by som na tom aby brával 1 dieťa aspoň 1 deň v týždni , obmedzenie a + 1 deň by som si aj ja našla yogu .
Nie, samozrejme, neberem to tak, že rozvod spôsobí, že bude s deťmi viac. Naopak, kedze mam pocit, že sme spolu stále menej, tak začínam nevidieť rozdiel medzi týmto stavom a rozvodom.
Deti s nim do posilky nechcu ist, skusala som. 🙂 A on nechce robit ine ako posilka. Asi preto ze to je dost dobry sport na to, aby sa tam deti nezucastnovali.
Vsak to ti moze byt jedno kde bude s nimi tráviť cas. Ty budes chodit 3x tyzdenne po 3 hod na francúzštinu. Jednoducho musi tráviť cas s detmi, je ich otec.
Tak , to ne super že nechce . Zlatíčko , že si vyberá čo chce . Deti ? Tak nájdi 7 r kruzok a nech chodí s ním . Plávanie je čo ? Nič
Ahojky. Mna skor zaujima, ze aky bol kym ste sa spoznali, ci uz vtedy nejavil znamky egoizmu. Ja by som sa rozviedla bez okolkov a supla ho na striedavku, alebo chcela vyzivne.
Nechcem nejak kaziť predvianočnu náladu ale není za tým všetkým niekto tretí? Tak často v posilke zdravý rozum mi hovorí trikrát posilka to je na pekný vzhľad a pre koho pre vás? Máte ten pocit že pre vás?Mala by vám začať svietiť kontrolka. 🕵🕵🕵
Nie veľa ale mega veľa. Pankovi sa zachcelo slobody. By mu dala
"Vlastne od narodenia prvého dieťaťa bolo evidentné, že si to predstavoval inak a neprijal dobre tie obmedzenia a povinnosti, ktoré so sebou rodičovstvo prináša." a to teda chcel potom druhé ked mu rola rodiča nesedí? či si robíš ako chceš a potom sa čuduješ že sa s tým nestotožní a uteká pred Vami
toto by sa mi vobec ale ze vobec nepacilo. prrco to nemste podelene fifty fifty?
A si si istá že je za tým kamarát?
Znie to skor ako kamaratka. Ja by som sa sla pozriet kde to akoze vysedavaju po fitku a nechala mu tam deti s tym ze musim surne niekam ist.
Vazne si myslis, ze travi cas so svojim kamosom 3x po 4-5 hodiny tyzdenne? Naozaj? S chlapom? Preber sa
Ja si tiež nemyslím, že akýkoľvek muž trávi týždenne 12-15 hodín s kamarátom, fakt nepoznám muža, čo by takto udržiaval priateľstvo a investoval do neho toľko času. Si si istá, že je s kamarátom? Poznáš ho osobne? Máš to "potvrdené" aj od neho?
Inak ak si dá po každej posilke pivo, tak to zabil, na čo sa potí dve hodiny, aby to potom zapil pivom? Potom mu asi ani nejde o zdravý životný štýl, ale o to, že vypadne z domu a užíva si.
Môj chodí vždy keď má v práci voľno niekedy je to raz do týždňa niekedy aj 4-5 a je tam tie dve hodiny. Nič zle na tom nevidím. Ale keď chcem ísť niekde ja nemá problém byt doma zo synom. Však treba si určiť hranice. Bude chcieť ísť nabudúce do posilky tak sa zober bez slova a chod niekde a nech sa stará 😃
Mne sa to teda tiez nezda na kamaratstvo s chlapom. Ktorý chlap je ochotný do noci vysedávať s novým kamosom v posilke? Buď nejaký totálny egoista co ma klapky na ociach a nevidí nic ine iba svoje svaly (pochybujem ze teda ma deti a rodinu) alebo tu vôbec nejde o chlapa..a okrem toho, posilka býva otvorená tak dlho? jednoznačne od vás uteká, treba sa s ním hodiť vážnu reč.. ja si teda neviem predstaviť ze by sa môj muž taral každú "voľnú chvilu" niekde do noci, koníček nekonicek.. má rodinu, deti.. samozrejme má pravo aj na vlastné aktivity, ale zase odtial potiaľ
Dala by som mu jasne utlimatum. Posilku po 2 hod by som nechala a posediet s kamaratom raz do tyzdna. Toto nie je normalne. Podla mna bude z jeho strany nejaky vacsi problem, lebo normalny chlap sa ponahla domov, aby bol so svojou rodinou. Jasne, ze ani mojmu sa nechce s nami kazdy den na ihrisko, ale s malou travi cas inak. V lete vela pracuje a denne je s nou tak hodinu, ked sa podari 2, ale v zime nam to vynahradza. Nechodi nikam, mozno 2 krat do roka niekde s kolegami. Kamaratov ma daleko, tak idem bud my na par dni alebo pridu oni.
Tak mu aj ty oznam, ze 3x do tyzdna budes chodit cvicit na 5h, z toho jeden den cez vikend a cast tvojich povinnosti tym padom prechadza na neho. A bud pochopi, ze to nie je med lizat a obmedzi to, alebo to nepochopi a ty tympadom vies na com si. Niektori muzo skratka nepochopia, kym ich nehodis do vody.
Ak by som si na tvojom mieste bola istá jeho výlučne hetero orientáciou, tak by som si potom bola istá aj tým, že toľký čas určite netrávi s iným mužom. A ak by som si bola istá, že toľký čas trávi s iným mužom, tak by som si potom nebola istá jeho výlučne hetero orientáciou.
Tiez ma hned napadlo, ze za tym bude ina zena takych sa v posilke najde koooopec. Aj moj muz chodi do posilovne - treba mu schudnut, ale vstava kvoli tomu vcas rano aby uz o 6tej tam bol (to ked ma poobednu smenu) a o pol 8mej je pri nas a fungujeme normalne. Ked ma rannu smenu, ide hned z prace a tiez tam vydrzi max hodinku, hodinu a pol.
Neviem, ja by som si to overila ako to je...
...rady ako "vsak aj ty si najdi konicek", "zaves mu deti na krky" podla mna nie su riesenie. Problem tam stale bude a treba zistit preco vas ma na "haku"
@vierka0508 konečne normálny koment
Ano, je to už veľa, 3x do týždňa ísť ok, nech ide rovno z práce aspoň bude skôr doma, ale určite nie na 5 hod, maxim dve aj so sprchou 🤣🤣🤣

Rozvod nie, ale deti by som mu po 2 hodinách odviezla do tej posilky. A ja by som si išla po svojom. Deti sú už dosť veľké, takze by som sa o ne nebála a on ako otec, keď chce byť v posilňovni, veď nech je, ale deti tam budú s ním 😀