Udala som sestru na sociálku
čaute, mám 23 a o 2 roky mladšiu sestru. Náš život bol náročný, rodičia tragicky zomreli, babka naša jediná opora tiež keď sme boli v puberte. Neskor prišli už len ďalšie rany pod pás, silné zanedbávanie, chudoba, hlad, život bez základných potrieb. Ako sme dospievali prišli drogy už vo veku 14-15, išlo to reťazovo. Jedného dňa sme ostali samé a ona mala ísť o pár mesiacov do detského domova (neviem prečo ju nezobrali hneď keďže nemala zabezpečené základné potreby). A síce sme obe neboli plnoleté, mňa už do DD prijať nechceli, mala som niečo po 17. A tak som ostala sama, na sš a uchýlila som sa k predaju drog, mala som aj drogy aj peniaze. Žiaľ ešte pred DD sestra vykonávala sexuálne služby za peniaze aby na tie drogy mala, keď som sa to dozvedela položilo ma to. Ked sme ostali samé ona odišla k priateľovi tak som o nej moc nevedela, neozývala sa. Jednoducho povedané, dnes je moja osobnosť alterovaná v afektivite následkom početných tráum, prežili sme si toho moc.. ale ja som sa nejak vyhrabala von. Bola som asi šiesty deň bez spánku ked ma niečo dorazilo a ja som od bolesti spadla na zem, nejedla som týždeň, nebol hlad. A niečo cezomňa prešlo, presťahovala som sa, so všetkými som prerušila kontakt a fet som odrezala zo dňa na deň aj keď ma to stálo školu, chvílu pred maturitou som sa do tej školy už nevrátila, úplne som odrezala mesto, v ktorom som žila. A do dnes nerozumiem prečo práve ja som spravila to rozhodnutie ale som za to vďačná.
To aby ste mali predstavu prečo sestra niektoré rozhodnutia, o ktorých Vám poviem urobila tak ako urobila. Totižto ona počas dd aj po tom čo vyšla z DD mala feťáka priateľa, agresor, kt. týra svoju mamu fyzicky. Samozrejme si s ním spravila dieťa. Keďže som sa snažila sestre povedať, že s ním nemá budúcnosť.. odmlčala sa na pár rokov. Až donedávna ked sme si začali už ako dospelé volať. Zistila som, že on sestru týra, bije ju aj svoju mamu, starkú, vo veľkom fetuje, bola tam minulosť bodania za ktoré si odsedel trest. A do toho 2 ročné dieťa. Najskôr som sa snažila sestru ukecať nech odíde, že jej pomôžem ale to nefungovalo. A tak som poza jej chrbát poslala na sociálku fotky z rozbitého bytu, a všetko čo mi ona povedala akurát keď ju bil, boli tam policajti atď. Predstavte si ten stres, že sestre ublížim... lenže ona sa prizerala ako trpí jej dieťa a niekto musel zakročiť. Niekto si povie, že som sa do toho nemala starať ale vyčítala by som si to navždy.
No sociálka samozrejme prišla a bolo to tak zlé, že sestra dostala ultimátum, buď pôjde do azylového domu aj s malou alebo maloletú odoberajú. Tak prišla, dokonca som vybavila azyl v mojom meste aj keď žijem 300km ďaleko. Po rokoch sme sa prvýkrát videli. Vidím na nej, že nie je v poriadku, prešla si tiež peklom. Lenže ja sa jej snažím pomôcť a ona robí kroky späť. Klame ma, je nezodpovedná, malú nechá samú cudzím ženám a ona ide niekde za kamošmi tam kde bývala, fetuje a malá kde je 4 dni jej je fuk... a ja som z toho na dne. Sama mám problémy, konečne žijem ako tak normálnejší život atď. ale psychika je niekde mimo a nemôžem mať dieťa. A teraz toto? vedela som, že riskujem keď si ju púšťam späť do života ale nečakala som, že ma to až tak zasiahne. Pretože dnes sa rozhodla, že malú nezvláda a chce sa jej vzdať a tak v azylovom dome idú kontaktovať cez soc. pracovníčky upsvar o ďalšom postupe. Pohádali sme sa pretože ja chcem aby išla k psychiatrovi kde chodím aj ja, potrebuje pomoc je voči tej malej nervózna, výbušná a očividne aj emočne odpojená, zanedbáva ju, ubližuje jej. Ale ona odmieta. A samé tie sociálne tam vidia, že nie je normálne nechať 2 ročné niekoľko dní samé.
A tak plačem a rozmýšlam, keďže sestru už asi nezachránim, nejak sa snažím upokojiť, že aspoň malá nie je v tom nebezpečnom prostredí kde bola na začiatku a ak by ju sestra opustila, malá sa tam medzi tých tyranov nevráti. No neviem čo mám robiť aby som sa nezosypala.
Aj takéto príbehy píše život v bežné utorky.
@anonym_autor takto končia fetky, ak ich neosvieti tak ako teba
https://www.csfd.cz/film/264177-katka/prehled/
@anonym_9387bc vies o tom, ze zacala fetovat len preto, ze citala "my deti ze stanice zoo" a preto to vyskusala...no...komu neni shury dano, v apatyce nekoupi
@anonym_9387bc vies o tom, ze zacala fetovat len preto, ze citala "my deti ze stanice zoo" a preto to vyskusala...no...komu neni shury dano, v apatyce nekoupi
@erikavesela áno, viem.
@anonym_autor spravila si dobre , mozes zachranit tu malu, moja kolegyna mala taku mamu, nasli ju v hodine dvanastej policajti, len sa to stalo v Nemecku, mala dva roky a bola v postielke cele hodiny. Nevedela chodit. Dali ju na adopciu a teraz he z nej dospela zena, zije pekny zivot, cize dobre robis. Sestre asi nevies pomoct
@anonym_89a38c , no vidis, a mne presne tak pride tvoj prispevok
Pre neveriacich Tomášov, správa od dr. Myslím, že to hovorí za všetko. Ani neviem prečo to sem dávam, asi nejaký pocit krivdy. Prispievať sem už nebudem nakoľko mňa zasahuje, keď niekto neguje môj životný príbeh, je to pre mňa citlivé. Ale nad tým som mala premýšľať než som sa sem rozhodla napísať.
Poslednou správou by som ešte chcela povedať tým, ktorí si prechádzajú niečím ťažkým, aby ste sa nebáli vyhľadať pomoc. A taktiež ďakujem tým, ktorí bez súdenia poskytli akékoľvek rady a povzbudivé slová. 🙂
Pre neveriacich Tomášov, správa od dr. Myslím, že to hovorí za všetko. Ani neviem prečo to sem dávam, asi nejaký pocit krivdy. Prispievať sem už nebudem nakoľko mňa zasahuje, keď niekto neguje môj životný príbeh, je to pre mňa citlivé. Ale nad tým som mala premýšľať než som sa sem rozhodla napísať.
Poslednou správou by som ešte chcela povedať tým, ktorí si prechádzajú niečím ťažkým, aby ste sa nebáli vyhľadať pomoc. A taktiež ďakujem tým, ktorí bez súdenia poskytli akékoľvek rady a povzbudivé slová. 🙂
@anonym_autor vobec si to sem nemala davat...ser na tie, co neustale vypisuju, ze vymyslena tema, hlavne, ze sa schovavaju za anonym...a keby aj bola vymyslena, co teda nie je, tak ich do toho nic...ked niekto pise negativne o tvojom zivotnom pribehu, nech sa strci a ty ho ignoruj...
Osobne si myslim, ze si urobila vsetko spravne pre tvoju neterku...co sa tyka jej osvojenia, neviem ako to presne funguje, myslim na postupy, ci ma matka, co do toho hovorit....ale myslim si, ze si tym sposobis len a len problemy s tvojou fetackou sestrou...keby sa dalo s neterkou odstahovat, tak, aby vas nenasla, tak by som do toho sla...pisem na zaklade skusenosti mojej krstnej, kt. mala u seba dievcatko, kt.si chceli adoptovat a matka toho dievcatka zistila, kto sa o nu stara...matka bola alkacka a pre rodinu mojej krstnej to bolo ciste peklo
@anonym_autor Uff, silne kafe a smutný príbeh. Tak tragicky zomrela nakoniec len tvoja mama, či? Otec vás opustil, si to zakryla, ale predpokladám, že tam bolo napísané, že bol alkoholik. Veľa síl tebe aj sestre prajem.
Vmyslená bájka. Už len chýba aby autorka sem napísala číslo účtu na ktorý zbiera e.
@anonym_89a38c nemyslim si, neziada tu nic pre seba a tu malu. Vies kolko takych je? Ako kamosky robia tu v AT na socialke a rozpravaju horory, take to maju denne a bezne a este o dost horsie. Minule boli v takomto byte a mama fetka, deti a psy vo vykaloch, deti mali iba toasty. Proste hrozne. My si nevieme predstavit ako ludia ziju
Držím Ti palce, aby si si našla svoje šťastie v živote 🥰
@anonym_89a38c nemyslim si, neziada tu nic pre seba a tu malu. Vies kolko takych je? Ako kamosky robia tu v AT na socialke a rozpravaju horory, take to maju denne a bezne a este o dost horsie. Minule boli v takomto byte a mama fetka, deti a psy vo vykaloch, deti mali iba toasty. Proste hrozne. My si nevieme predstavit ako ludia ziju
@kiki68 keby len v AT ... aj tu na sk . Staram sa o dieta ,ktore prislo z prisernych podmienok,kde sa na to roky upozornovalo ,ale socialke stacilo ako horr niekto naposal ,ze pred navstevou si mamicka fetka co domov chlapov vodila a spala s nimi pred ocami dietata upratala ,kupila dva jogurty do chladnicky a dobre bolo . A teraz beham po psychologickach a psychiatroch s dietatom ,ktore sa ma ucit v skole nasobilku a neriesit ,veci ako kriminalka ,socialka ,sudy , drogy , zdravie ....
A dovetok ... keby sem dam fb profil dotycnej " matky ,nikdy by nik nepovedal ,coho bola v zivote schopna "
Prosim ta,tu su ludia,co popieraju aj holokaust,taketo komenty uplne vytesnuj. Je to nic proti tomu,co si si prezila. Ja len k tej malej. Kedze obaja rodicia su na drogach,nepredpokladam,zeby boli v tehotenstve cisti + uzasna DNA "otecka" ,to dieta moze mat v predskolskom a skolskom veku vazne prejavy poskodenia nerv.sustavy. Moze byt tiez agresivne, mat vybuchy zlosti, poruchy koncentracie,ucenia...Ja len,ze ked zvazujes si ju nechat,rataj aj s takymito problemami,ci to tvoja psychika ustoji. Videla som taketo dieta "v akcii" a nezvladalo ho niekolko dospelych naraz.
@anonym_autor bude super, ak sa malička dostane do profi rodiny alebo na adopciu. Bude mat sancu na novy zivot. Tvoja uloha v jej zivote realne skoncila ako aj uloha sestry. Viac spravit nevies. Nie je bremeno osudu na tvojich pleciach.
Hrozne to citat, nieto zazit... naozaj je to neuveritelne priam ako z filmu, ide o obrovske zlyhanie systemu, ktoreho ste boli so sestrou obete.
Si velmi silna, ze so to takto zvladla a urobila si tazke ale vo vysledku dobre rozhodnutie, ze si udala sestru. Zachranila si tej malej zivot. Snad sa podari umiestnit ju do milujucej rodiny aby vyrastala v normalnom, zdravom prostredi. Alebo ju zveria tebe, aj ked ako pises, ze studujes na VS, tak ci by si na nu mala cas a vsetko potrebne na jej vychovu...
Sestre velmi nepomozes kym ona sama nechce, resp. neurobi rozhodnutie a neodide definitivne zo zleho prostredia, nebude sa tam vracat. Povedz jej, ze ak sa pevne rozhodne zmenit scoj zivot, budes stat pri nej a pomozes jej. Ale musis vidiet tu zmenu, ktora pride od nej.
Verim, ze tento pribeh bude mat dobry koniec. Si silna, tak bojuj aj nadalej. Obklop sa dobrymi ludmi, neostan na to sama. Ja osobne som veriaca a Pan Boh mi je najvacsou oporou. Pomodlim sa za teba. Keby daco, kludne mi napis.
@anonym_autor prepáč, že som ti neverila
Si uzasna.Zachranila si tu malu.Keby si to nechala tak ktovie ako by skoncila.
V prvom rade Ti posielam obrovske a silne objatie. ❤️Si skvely clovek, ktory pri svojich problemoch sa stara este aj o inch.
V zivote treba pomahat rodine, ano, ALE NIE ZA KAZDU CENU. To, ze si oznamila socialke, bolo velmi dobre rozhodnutie. Zachranila si tym novy zivot. 🙏🏼Urcite si ju nedavaj do svojej starostlivosti. To ta bude tahat dole. Ona dostane pravdepodobne pestunsku. Drzim Ti palce velmi. Si skvela osoba. 🙂

Divny pribeh, posobi umelo.
@patrike jasné že je to pi*ovina.