icon

Je môj nákup pre jedného rozumný?

nepodarok
Dnes o 15:42

Teraz sa hovorí že sú ťažké časy, že je chudoba, že je všetko drahé, a tak všeobecne sa narieka, že treba všade na všetkom šetriť a tak. Ja nemám zle, len sa pýtam či som urobil správne. Lebo niekto hovorí že z 200€ uživí trojčlennú rodinu. Ja žijem sám a spravil som takýto nákup:

Je môj nákup pre jedného rozumný?
Strana
z2
nepodarok
autor
Dnes o 15:44

Väčšinou, sushi výribky, rybacie konzervy, nejaké sladené veci keďže som závislák na cukre a sladkom. Ale aj nejaká tá zelenia lebo vraj sa to má jesť a tak. Že aj zdravé aby bolo ake aj zhrešiť aby som mohol.

anonym_929cc7
Dnes o 15:49

Podla mna ta zeny nechcu, lebo sa boja, ze by si ich raz zjedol, alebo by pri tebe nemali co jest.

anonym_8c90b1
Dnes o 15:51

Kriste, pane…. Mňa tu dnes yebne😂 veď si urob nákup aký ty chceš😂 či čakáš, že sa budeme pohorsovat? Či čo. Ja sa dnes citim ako na Marse z tychto perál, čo dnes čítam😂😂

anonym_630716
Dnes o 15:53

@nepodarok moc nerozumiem pointe. Ak na to máš a chceš robiť takéto nákupy tak ich rob. Ja kupujem základné potraviny pre 3 člennú rodinu a túto sumu dám za poriadne veľký nákup základných potravín. Sushi a džús za 3€ nie sú nutnosť ale nadštandard, ktorý rodina s obmedzeným rozpočtom na stravu nekupuje

crazy_cat_lady
Dnes o 15:54

Mame ti zatlieskat, ci co cakas od tejto diskusie? Ked sa nemas zle, tak si rob nakupy v hodnote ako ty uznas za vhodne

anonym_7675d8
Dnes o 16:06

200€ uživí trojčlennu rodinu ????to máš odkiaľ????my sme dvaja dospelí a dve deti do troch rokov a 200 € minieme za týždeň a to nakupujem to najlacnejšie čo majú v obchode väčšinou

sense
Dnes o 16:10

Píšeš či je ten nákup rozumný. Odpoveď: nie je.

anonym_875eea
Dnes o 16:11
@anonym_7675d8

200€ uživí trojčlennu rodinu ????to máš odkiaľ????my sme dvaja dospelí a dve deti do troch rokov a 200 € minieme za týždeň a to nakupujem to najlacnejšie čo majú v obchode väčšinou

@anonym_7675d8 su ludia,co nemaju ani tych 200.. a preziju ..nieje to standart ale ani minut 200 na tyzden nieje priemer ;)

abbey1
Dnes o 16:12

@nepodarok Pozri, keď na to máš a toto ti chuti, tak si to kupuj. Tvoje ornisze, tvoje zdravie.
Nás by si tým nenakŕmil.

anonym_7675d8
Dnes o 16:17

Ja viem že veľa ľudí to nemá ale to že stoho vyzije trojčlenná rodina za mesiac tak to veľmi ťažko . Tá rodina si musí veľmi veľa odriekat a veľakrát nejesť.Plus pojem trojčlenná rodina je veľmi obšírny pojem .Môžu to byť traja dospelí a môže to byť aj dospelí a dve deti .Ja mám jedno dieťa ktoré je ešte na mlieku a plienkach a 200€ na mesiac by nehrozilo aby som vyšla

anonym_68d0fa
Dnes o 16:17
@anonym_8c90b1

Kriste, pane…. Mňa tu dnes yebne😂 veď si urob nákup aký ty chceš😂 či čakáš, že sa budeme pohorsovat? Či čo. Ja sa dnes citim ako na Marse z tychto perál, čo dnes čítam😂😂

@anonym_8c90b1 veď jednoducho nekomentuj, preskoč tému tam, čo ťa zaujíma ( myslím v dobrom) Ja nechápem, ako toto dokáže niekoho vytočiť

anonym_1bc454
Dnes o 16:22

@nepodarok či si urobil správne s nákupom? My sme teraz doma len dvaja. Z tvojho nákupu napriek tomu, že milujem ryby by som asi hlasovala. Mám rada lososa, trestu, údenú makrely, tuniaka v oleji. U nás nákup bežne je olej, ryža, maslo, cestoviny, bryndzu, slaninku, mlieko, syry, mäso, ovocie,cukor a aj ja som závislá na sladkom, zhresim rada aj ja Fidorkou, Kofilou, Sebou, Margotkou...Sladké vody nekupujeme. Zaplatíme aj viac ako ty, ale potom už len pečivo dokupujeme.

anonym_f51eb7
Dnes o 16:32

Tak odpovedz si sam, ci z takeho nakupu urobis obed na cely tyzden + ranajky aspon… Ked zijes sam, tak na tyzden (za predpokladu, ze by si si doma varil a nosil do prace jedlo) by si sa do tych 100€ vedel komplet prestravovat a este aj zdravo. Toto je za mna trosku ako nakup skolaka na koncorocnom vylete.😕😅

anonym_a0a362
Dnes o 16:32

No ak toto zjes za jeden den 🤷🤦

anonym_6cece2
Dnes o 16:35

a toto ti kolko dni vydrzi ale ak pritomnnedokupujes macdonald kebab langos a coly atd

anonym_04c7df
Dnes o 16:44

No ja by som sa z toho nenajedla.
Na ako dlho ti ma toto jedlo vystacit?
Pre mna su to brutalne palky a 85% veci z toho ani neviem co su. Ja ked spravim nakup za 40e, tak tri dni placem a vyhybam sa obchodom.. 80e som snad este ani nikdy neplatila. Viem navarit aj za 25 a to na tri dni a sme doma dvaja dospeli a jeden 16rocny.

nepodarok
autor
Dnes o 16:58
@anonym_8c90b1

@anonym_8c90b1 ja si len robím prieskum či som v norme…

anonym_a0a362
Dnes o 16:59
@nepodarok

@nepodarok ako dlho ti to vydrzi? Zjes to za jeden den?

nepodarok
autor
Dnes o 17:00
@crazy_cat_lady

Mame ti zatlieskat, ci co cakas od tejto diskusie? Ked sa nemas zle, tak si rob nakupy v hodnote ako ty uznas za vhodne

@crazy_cat_lady len robím prieskum. Že ako to majú ostatní a tak. Porovnávam a tak. Ajtak je teplo, nedá sa nič robiť len sa nudiť pod klimatizáciou.

nepodarok
autor
Dnes o 17:01
@anonym_7675d8

@anonym_7675d8 volakde to volakto písal. Aaaa už viem na freespace fórume jeden vravel.

anonym_f5feb0
Dnes o 17:04

Tvoj nákup nie je absolutne rozumný. Máš tam hlúposti a polotovary. Keby si si kúpil celé kura, máš aj vývar aj kurací perkelt. Tuniaka v skle a ostatné drahé ponožky si ani ja nekupujem. Kakaovy napoj ti je naco? Mas obezitu a cukrovku. Ty ich urcite potrebuješ, keďže na ne nemáš peniaze. Rozhadzuješ peniaze a potom chodíš po kontajneroch a pár dní pred výplatou hladuješ. To si nevies spočítať 2+2? Čo sa ti viac oplatí? Cele dni si doma, môžeš si variť. Len to by si nemohol byť lenivý.

doriiis
Dnes o 17:06

Ty si stratený prípad.

nepodarok
autor
Dnes o 17:06
@abbey1

@nepodarok Pozri, keď na to máš a toto ti chuti, tak si to kupuj. Tvoje ornisze, tvoje zdravie.
Nás by si tým nenakŕmil.

@abbey1 vy čo jedávate? Žobrácku kašu? My maďari z felvidéku tomu hovoríme kóduškášo.

nepodarok
autor
Dnes o 17:08
@anonym_f51eb7

Tak odpovedz si sam, ci z takeho nakupu urobis obed na cely tyzden + ranajky aspon… Ked zijes sam, tak na tyzden (za predpokladu, ze by si si doma varil a nosil do prace jedlo) by si sa do tych 100€ vedel komplet prestravovat a este aj zdravo. Toto je za mna trosku ako nakup skolaka na koncorocnom vylete.😕😅

@anonym_f51eb7 toto ma zaujíma. Keby som sa vedel zo 100€ zdravo prestravovať, bol by to luxus. Stačila by mi hocijaká robota za minimálku.

nepodarok
autor
Dnes o 17:09
@anonym_6cece2

a toto ti kolko dni vydrzi ale ak pritomnnedokupujes macdonald kebab langos a coly atd

@anonym_6cece2 to je najhoršie že dokupujem. To mi vydrží zhruba 3 dni.

nepodarok
autor
Dnes o 17:12
@anonym_f5feb0

Tvoj nákup nie je absolutne rozumný. Máš tam hlúposti a polotovary. Keby si si kúpil celé kura, máš aj vývar aj kurací perkelt. Tuniaka v skle a ostatné drahé ponožky si ani ja nekupujem. Kakaovy napoj ti je naco? Mas obezitu a cukrovku. Ty ich urcite potrebuješ, keďže na ne nemáš peniaze. Rozhadzuješ peniaze a potom chodíš po kontajneroch a pár dní pred výplatou hladuješ. To si nevies spočítať 2+2? Čo sa ti viac oplatí? Cele dni si doma, môžeš si variť. Len to by si nemohol byť lenivý.

@anonym_f5feb0 momentálne som našiel robotu z ktorej ma nevyhodili ani po pol roku, tak väčšinu dňa spím. Ale ako vravíš práve kvôli obezite a cukrovke druhého typu, som chcel akože troška zdravšie a fastfood nahradiť rybami a zeleninou. Polotovar je len kvôli tomu aby som s tým nemal vela babračky, ale hlavné že je to ryba a zelenina. A sladké veci len preto že mi to strašne chýba. Tí čo majú na niečom závislosť pochopia.

anonym_8c90b1
Dnes o 17:13
@anonym_68d0fa

@anonym_8c90b1 veď jednoducho nekomentuj, preskoč tému tam, čo ťa zaujíma ( myslím v dobrom) Ja nechápem, ako toto dokáže niekoho vytočiť

@anonym_68d0fa mňa to baví, nie pohoršuje 🙈

anonym_8c90b1
Dnes o 17:14
@nepodarok

@nepodarok nie si v norme, ani prieskum nie je v norme😂 prestrihni obciansky, hod ho do kosa.😂

anonym_f5feb0
Dnes o 17:15
@nepodarok

@anonym_f5feb0 momentálne som našiel robotu z ktorej ma nevyhodili ani po pol roku, tak väčšinu dňa spím. Ale ako vravíš práve kvôli obezite a cukrovke druhého typu, som chcel akože troška zdravšie a fastfood nahradiť rybami a zeleninou. Polotovar je len kvôli tomu aby som s tým nemal vela babračky, ale hlavné že je to ryba a zelenina. A sladké veci len preto že mi to strašne chýba. Tí čo majú na niečom závislosť pochopia.

@nepodarok sladké ti nemá čo chýbať, máš závažnú chorobu a ťažkú obezitu. Polotovary nie sú zdravé, majú ine glykemické indexy, aj to ti skodí na na cukrovku. Nech ťa nemýli, že tá ryba je zdravá. Nebud lenivý a var si diétne jedlá, mäsa na štave. A ešte aj ušetríš. Strašne drahý nákup si na môj vkus urobil na to, že smrdíš grošom. Ja by som za to urobila veľký nákup, z ktorého by si existoval viac ako týždeň.

anonym_630716
Dnes o 17:15
@nepodarok

@nepodarok v akej norme? Viaceré asi nechápeme, čo presne od nás chceš. Potrebuješ sa zmestiť do istého rozpočtu? Alebo sa pýtaš, či je to podľa nás zdravý nákup? Podľa mňa to nie je ani ekonomicky rozumný a ani zdravý nákup. Radšej by som kúpila plát lososa, k nemu uvarila ryžu a ako prílohu dala zeleninu. Ale to som ja, každému ako to vyhovuje. Pre mňa sa takto stravovať je menej zdravé a viac drahé. Takže tak nenakupujem.

Strana
z2