icon

Úmrtie a nevysvetliteľné veci v byte

21. mar 2023

Stalo sa vám niekedy, že sa vám doma diali nevysvetliteľné veci , napríklad niečo spadlo aj keď nebol prievan a nemalo to absolútne dôvod spadnúť , alebo sa vám vypínali zapinali svetla, alebo ste počuli zvuky alebo hocičo iné , ale blízka osoba alebo známa/známy zomrela až deň-dva nato?
Nám sa predvčerom začali diať divne veci , včera to pokračovalo okolo 9 večer a dnes ráno mi prišla správa že zomrela dnes v noci.

martinmmartin
21. mar 2023

Ty ked budes umierat a premenis sa na nejakeho ducha co vie lietat a navstevovat co ho len naoadne tak to "vyuzijes" a pojdes niekomu zhodit tanierik zo steny?

tanyag
21. mar 2023

@martinmmartin
To, že ty neveríš, ešte neznamená, že to neexistuje, presviedčať ťa o opaku nebudem, lebo aj ak by som sem napísala svoju skúsenosť, tak by tomu ľudia ako ty neverili.

gemina
21. mar 2023

@hiro Alebo ak chcete inak... to, že sa niečo nedá vysvetliť vedecky ešte neznamená, že to neexistuje. Posmrtný život, iné dimenzie, mimozmyslové vnímanie a podobne veci sú tak reálne ako všetko ostatné, čo dokážete overiť. Dokonca aj tieto veci sú overené, len sa o tom malo hovorí.

gemina
Autor odpoveď zmazal
martinmmartin
21. mar 2023

@tanyag vsak dobre ale ked uz tak preco niekomu zhadzovat blbosti? Vsak dam nieco osobnejsie a jednoznacnejsie a nie taku hovadinu

tanyag
21. mar 2023

@martinmmartin
Na toto ti odpovedať neviem, ale čo mám ja skúsenosť, tak mi spadol obraz, zo stenu do stredu obyvačky...a v zápäti na to, som videla, čo som videla, dokonca odkaz od osoby (môj zosnulý brat) a ráno som zistila, že v tú istú hodinu prišiel o život jeho syn...nejako upútať chcú...a prečo práve takto, to asi nikto nevie...

kate9999
21. mar 2023

Áno a vlastne aj pár dní po úmrtí.

31majka12
21. mar 2023

Zvyknú sa takto lúčiť s ľuďmi ktorých majú radi ..a áno zažila som to viackrát aj moja nebohá mamka sa so mnou rozlúčila v ten istý deň mi praskla keramická lampa ...

napetra
21. mar 2023

Svoju sestru som drzala za ruku az do jej poslednej chvilky zivota a este potom som sa s nou celu jednu hodinu lucila, no nic nezvycajne, alebo nevysvetlitelne sa nestalo. Podobne som bola so svojou matkou v case jej smrti. Nic, ale vobec nic neprirozene sa neudialo. No moj otec zomrel v nemocnici rano o 4:30 hod. V noci okolo 2hej hodiny nas v dome zobudil buchot na povale domu, trvalo to asi 10 minut. Bolo to dost divne, ale mysleli sme si, ze asi sa uvolnili skridle na streche a popadali, alebo nieco ine padlo na povale. Rano ked sme telefonovali do nemocnice nam povedali, ze otec zomrel o 4:30 hod. a na povale bolo vsetko bez zmeny, vsetko v poriadku. Nikdy som na taketo javy neverila, ale odvtedy casto rozmyslam, ci sa mohol takto prist otec rozlucit.

autor
21. mar 2023

@martinmmartin prepáč ale ja nežijem v rozprávke o casperovi, nedávaj mi hlúpe otázky , nikto tu nehovorí o lietajúcich duchoch ,ludia čo sa tomu venujú alebo tomu aspoň veria , vedia o čom hovorím.

minnie30
21. mar 2023

asi tak 13 rokov dozadu sa mi v noci snívalo, že zomrela maminka, o chvíľku na to, že sa prebrala a žije. Pár týždňov na to, som sa dozvedela, že presne v tom čase mala mamina sanitku doma a oživovali ju... teraz v januári mi maminka zomrela ☹ na druhý deň u syna niekto klopal na stenu, ja som sa prehadzovala a on si myslel, že som hore, tak sa ma spýtal, či som to počula, ja že nie. Bála som sa, tak som povedala, mami, ak si tu, nedaj mi vedieť. Potom ma to mrzelo, veď ona mi predsa neublíži, tak som jej povedala, daj mi vedieť... V noci sa mi prisnila , ležala v truhle vo veciach, ktoré som jej v ten deň ráno vybrala do truhly, vstala z nej a objala ma , pocítila som úľavu. Potom po pohrebe znovu sa mi s ňou snívalo, aby som neplakala, že jej je dobre. Celkovo 4x mi dala takto vedieť. Jej smrť nesiem ťažko doteraz... a áno, verím tomu.

vlastnynazor
21. mar 2023

Ano, ked mamine zomrel brat (ked zil, tak to bol vesely skvely clovek), tak sa prisiel rozlucit (pad zamieseneho cesta na zem bez toho, aby sa ho niekto dotkol a prievan ani zemetrasenie nebolo a padlo to nasikmo).
A ked zomrela starka (este som nevedela o tom), tak v robote som sa akurat (chvilu nato) bezdovodne rozplakala na wc, lebo som zrazu pocitila strasny smutok.
Moj nazor, ze sa s vami prisla rozlucit.

katka700
21. mar 2023

To čo popisujes pripomína poltergeista. Neviem či to má súvislost s úmrtím ale riešila by som to aby sa to nezhorsilo.

katka700
21. mar 2023

@tanyag Vieš že ľudom ktorým sa takéto veci nestávaju vlastne tak trochu závidím. Prežiť život na obláčiku racionality a nemusiet sa z času na čas vyrovnávať so zážitkami po ktorých cítiť úzkosť, strach a pochybnosti musí byť úžasné.

harrisson
21. mar 2023

@stanulienkat ale je...

xsuzannex
21. mar 2023

Preco ja toto citam po tme.😀
Ale stalo sa aj mne.. bratranec uz bol na tom zle a cakali sme najhorsie. Ja som v spalni skladala pradlo, okno otvorene dokoran, von bezvetrie. Pozerala som akurat na to okno a z nicoho nic sa zabuchlo ale takym sposobom ako keby ho niekto silou zatresol. O hodinu nam volali ze zomrel 😔
A dalsie - ked zomrel moj starky, tak mama spomina ze vzdy ked si vecer lahla tak citila ako keby jej na celo dal niekto pusu (on jej vzdy daval na celo). Ked po roku zomrela starka, tak dalsia pusa pribudla na lice. Tak ze vzdy ked si vecer lahla tak len cakala, ze jej pridu "dat dobru noc". Postupom casu to preslo..

hiro
21. mar 2023

@gemina "Posmrtný život, iné dimenzie, mimozmyslové vnímanie a podobne veci sú tak reálne ako všetko ostatné" Nie su. "Dokonca aj tieto veci sú overené" Nikto nic take nikdy neoveril. Ziadny posmrtny zivot neexistuje. To ked si ja vymyslim "spagetove monstrum" a sa o tom vela pise tak sa to stane skutocnostou? Lebo o tom monstre pisu odbornici a aj obycajni ludia? Staci ked dostatocne vela potvrdi ze spagetove monstrum videlo? Bude realne uplne rovnako ako vsetci ostatni bozikovia. Teda stale neexistujuce ;)

gemina
21. mar 2023

@hiro Ok. Rešpektujem Váš racionálny pohľad na svet a Váš aktuálny stupeň vedomia. Posielam Vám veľa kozmickej lásky, aj keď ani na ňu možno neveríte🙂.

lugie
21. mar 2023

Áno, v noc keď mi zomrela kolegyňa (šéfka) sa u nás diali divné veci. Ja som aj do rána mala aj zimnicu, nebolo mi celkovo dobre. Proste to bolo zvláštne. Aj v to ráno keď som mala ísť do práce som mala taký divný pocit že tam proste nemám ísť….

renca206
21. mar 2023

Ano viac krát. pri babke som mala nutnost si pustiť hallellujah neskôr som zistila, že to bolo práve v čase jej smrti, pri strýkovi a dedkovi sa mi prisnilo s nimi a pri svokrovi padol zavesený kľúč o 6 ráno keď ešte všetci doma spali len ja som bola hore.

hiro
22. mar 2023

@gemina Neznasam zimu - teda ked je menej ako 40 stupnov 🙂 Takze toto obdobie je pre mna hrozne. A este som chytil od deti nejaky bacil tak mi je celkovo dost zle. Prejavuje sa to tak ze ked sa dotknem niecoho studeneho (napriklad paplon, vankus), normalne citim ze sa mi krutia a praskaju kosti vo vnutri koncatin od toho chladu. Toto je moj zazitok ako ho prezivam. Je pravdivy? Alebo je pravdivejsia vec ze aj ked to ty sama si nezazila tak vies ze dotyk so studenou vecou nemoze vo vnutri ruky polamat kosti? Napriek tomu ze podavam svedectvo o tejto mojej skusenosti? 🙂

miriamsenica
Autor odpoveď zmazal
kate9999
Autor odpoveď zmazal
adiqe88
22. mar 2023

Áno,stáva sa to bežne, nám tiež minule spadol obraz o 2 dní na to sa zastavili hodiny, všimla som si to ráno keď som išla do práce a v ten deň mi zomrela teta,keď som sa vrátila domov,hodiny už fungovali. Bola sa rozlúčiť,keďže som s nou nebola a nestihla sa s ňou rozlúčiť.

20erika07
22. mar 2023

Stalo sa nam to so starkou. Ležali sme spolu na posteli a odrazu spadol z nicoho nic ten najťažší obraz na stene aky mala. Na druhy den zomrel starký. Bolo to zvlastne, lebo so starkou sa roky nerozpravali a rano v den umrtia sa vyumyval, vycesal plesinku ,na starku sa usmieval, bol milunky, taky pokojny. A poslal ma kupit mu cokoladu. Nebolo by na tom nic zvlastne, lenze on cokoladu ani sladke nikdy nejedol. Okolo 14h som umyvala riad v kuchyni a z jeho izby som pocula čudné zvuky, ale nešla som sa pozriet, vzdy tam nieco majstroval. O 14.30h som uz nepocula nic, a isla som sa potichu zakradnut k nemu, ze si vezmem z tej cokolady. No ako som otvarala dvere, on lezal uz mrtvy na zemi, hlava vzadu cela modrá. Cokolada otvorená, nedotknuta . Neskor som pochopila, ze ta cokolada bola preto aby som ho nasla ja a nie starká, ktora bola po infarkte. On to musel citit uz to ráno.
To je ale také bežné pred smrtou niekoho blizkeho sa objavi u niekoho znamenie. Ale co sa mi stalo po starkej smrti tak to si dodnes neviem vysvetlit.
Uz som to tu niekde pisala ale napisem znova.
Starka bola velmi chora a bola v nemocnici v mojom meste, a vecer 8.2. o 17.30h som jej bola zaniest čisté veci a vziat pouzite. Bola uz ale uplne ina, spala a velmi tazko dychala a mala pootvorene oči, vylakala som sa a odfotila ju a poslala mame, že ako zvlastne starka vyzerá. My sme boli so starkou velmi silno prepojene, do poslednej chvile som nepripustila , ze umrie aj ked uz sa ju nedalo zachrániť. Na druhy den ráno vola mama ,ze starka zomrela 😢 stale som myslela na to, ze bohvie o kolkej presne umrela, v ktoru hodinu sama umierala chudinka 😢 asi po mesiaci od jej smrti som si pozerala fotky a aj tu co som ju naposledy odfotila 8.2. o 17.30h .
Tukla som na podrobnosti , ze ktory cas som ju to presne fotila a bolo tam 9.2. o 1.28hod ráno. Nerealne, vtedy som doma spala. Neskor mi mama povedala, ze cas úmrtia v nemocnici bol 1.30hod 9.2.
Dodnes nechapem ako sa to v mobile mohlo same zmenit. Ked som znova neskor pozerala, tak to bolo znova 8.2. 17.30h.
Starka mi dala vediet, co som chcela vediet ale akooo??? Nikto v rodine to nechape.
Takze, ano po skusenostiach verim aj ja.

kollarovci
22. mar 2023

@20erika07 Kto nezazije neuveri

20erika07
22. mar 2023

@kollarovci ano, ja tiez vacsinou verim, len tomu co vidim, zazijem.

kollarovci
22. mar 2023

@20erika07 ako som uz vysie pisala dedko a babka mi zomreli do roka a do dna a do hodiny a si pametam ze dedko stale chodil do kalendara a stale sa ma pytal kedy to ta moja zena zomrela?stale sme mu to opakovali v den ked babka zomrela sme isli na cintorin dedko bol uz zle uz sme cakali koniec lebo mozog uz nepracoval len srdce stale bilo do toho okamihu pokial neprisla jeho hodina a bolo to presne ako babka zomrela takze do roka a do dna a do hodiny .Ani my sme neverili uz verime

20erika07
22. mar 2023

@kollarovci to je neuveritelne ❤

netti87
22. mar 2023

Áno, mam skusenost, ked starka mala covid a umrela v nenocnici.
Buchala na radiator, cela rodina pocula.