Urazili by ste sa?
Ahojte, možno je to otázka ako zo školky ale ja chcem iba počuť váš názor. Som takmer rok nevestou a moja svorka aj svokor mi neboli schopní zagratulovat k meninám, a ani k narodeninám Podotýkam, že sme v ten den boli všetci doma. Stávalo sa mi to aj predtým, ked sme s manželom neboli svoji, mrzelo mato, ale teraz ma to mrzí ešte viac, pretože bývame spolu. Stretli ste sa sniečím podbným?
@dajana40 no a aké máte vzťahy?? sú dve možnosti, buď nie sú tebou nadšení, alebo prosto nezvyknú oslavovať .Ty vieš , ako to medzi vami je. A manžel , čo na to ?Inak a pozvala si ich na tortu , kávičku len tak posedieť???? Lebo možno na to čakajú . Ja by som ich pozvala tak či tak,,,, aspoň by ich trklo
Neviem , či by som sa urazila, skôr by ma to dosť mrzelo .......
Aj u nas ci meniny ci narodeniny sa vzdy gratuluje a bombonierka k tomu vzdy ci meniny ci narodeniny.u nas sa dohodneme lebo ja aj svokra mame par dni od seba ja meniny a narodeniny a svokruska a teraz uz aj mala tak robime spolocnu oslavu.
@dajana40 ja meniny vobec neriesim a narodeniny takmer tiez nie, svokrovci mozno ani nevedia, kedy ich mas...ak si na tom velmi potrpis, im to pripomen 😀Mne sa zda oslavovat meniny a narodeniny v dospelosti velmi malomestiacke. Pokial vedeli ze mas sviatok a naschval nezagratulovali to je o inom ale skor si myslim ze to tak nebolo
no a baby co by ste povedali na uz asi 10r tradiciu v nasej rodine, ze vzdy v lete sa ide na zahradu na grilovacku a tam sa oslavuje jedno muzske meno, svokrove aj mojho muza a jeho SESTRA, sa zdy zatvari prekvapene, ze juuuj na teba sme zabudli ( akoze na mojho muza) a viete co je krasne on to ani nevnimal kym som mu to nepovedala co to maju za divnovztahy.
takže.. ja som to akurád povedala manželovi, resp. on si to sám všimol ale on im nebude nič hovorit lebo on zato nemože že to nemám riesit ale uz ma upozprnoval, že by trebalo kupit ocovi flasu kedze mal meniny... aja uz sa mu chystám povedat ze on mi negratuloval tak snád sa neurazíí už som tu sto krat písala že oslavuju robia sa pohostenia... opekačky...
a vztahy mamé take že sa rešpektujeme, ale su skor chladné také s odstupom ako nieké miléé
ja bysom im negratulovala... a manzel je hlupak ked sa nezastal vlastnej zeny pri takejto veci a co bude potom pri vaznejsich problemoch??? ty si stoj za svojim a maj postoj ze OK ved nemusite si gratulovat
Neurazila by som saked nechcu gratulovat tak nechcu, ...ani ty nemusis
Ja by som bola tiez prekvapena nemill keby ma takto ignorovali je to trosku ponizujuce chapem ze ti nejde o dar alebo potrasenie ruky ako skor o princip. Je to zvlastne ked ostatnym sa gratuluje mozno to oni tak beru ze nie si im az taka najbizsia rodina ze synovi matke otcovi dcere ano ale uz zatom nevestam nie...alebo ta vobec nemusia, ale nerozumiem preco by to takto divne davali najavo ved je to fakt nedostojne by som povedala. Ty si na nich spomenies aj si ucastnikom oslav ked ma niekto narodky meniny ale ked mas sviatok ty, si mimo hry. Ty to s nimi urcite nerozoberaj. Toto by mal riesit s nimi manzel ale chapem ze je to veelmi neprijemna situacia.
@dajana40 aaano :D
Svokra mi napisala sms! k meninam. Ked mi davala darcek sa jej moj muz pyta, to jej ani ruku nepodas??
Ona ze ved som jej napisala....
Moj muz na to: no sa mozes hanbit :D
Trapne ticho a prezila som, takto mi pise sms aj k vianociam a novemu roku :D
Ja jej pekne vzdy s pusinkou blahozelam a ona pritom gula ocami, lebo ma neznasa. Takto len ona ukazuje charakter a zial odpudzuje si tym aj svojho jedineho syna...
no ta ako nemožem teraz hádzať vinu na muža lebo on za charakter rodičov nemože iné by bolo keby sme spolu nebývali. ale kedže zatiaľ spolu bývame , budeme sa potom na chodbe obchádzať?? Je to také niaké.. Ja nechcem aby sa zaMňa prihováral, len aby ma nenutil gratulovať im
@dajana40 možno čakajú,že spravíš hostinu,pohostenie a ich zavolas k vám posedieť..a ked ty neoslavujes,tak si možno myslia,že nechceš oslavovať.
@maroskovamiska oni byvaju v jednom dome
@dajana40 Prečo by ste sa mali obchádzať? Ved ked oni tebe negratulovali, tak nemusíš ani ty im. Povedz to mužovi, že ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. Nech kúpi flašu on a ide gratulovať otcovi sám. Ak sa toto tvojmu mužovi zdá normálne, tak ok, ale mne sa to normálne nezdá.
@dajana40 ja si myslím, že ti týmto dávajú niečo najavo... ignoráciou práve tvojich sviatkov. Asi ti dávajú najavo, že nie si ich pokrvná rodina, že si prišelec alebo neviem čo... Podľa tvojej povahy buď to ignoruj a ty gratuluj ako doteraz, alebo keď ťa to ozaj serie, nezožieraj sa a jednoducho ignoruj aj ty. Fľašu svokrovi nech odnesie ich syn, nech zagratuluje a ty sa vyhovor na migrénu. Narovinu im asi nie si schopná povedať, čo ťa škrie....
@los_andreos to nevadí... Možno len čakajú,ze nachysta chlebíčky,misu večer k TV otvorí víno a si pripiju...vieš čo myslím.. My aj keď sme sami s mužom a máme čo oslavovať nachystam niečo dobré na tanierik sadneme si a pojedame .. Teda,že ja mať sviatok,by som tak spravila a keby i tak odignorovalu,tak by som im nabudúce na...vieš čo 🙂
Ja bývam u svokrovcov 3 roky a stáva sa to aj mne. Svokra síce zablahoželá stále, ale svokor a švagor málokedy. A v podstate mi to je jedno, už len čakáme kým sa odsťahujeme. 😅
Ja ked som prisla do muzovej rodiny este ako priatelka a byvali sme u nich spolu,som si vsimla ze oni si neblahozelali k nicomu,ziadne take ze den matiek,den zien,meniny a pod. Ani na vianoce nic.. Ja som bola v soku lebo z mojej rodiny som bola zvyknuta na ine,vzdy sme od otca dostali ruzu a pod. A potom som to zaviedla aj u nich. Mozno to pre nich nieje podstatne,nemusi to znamenat ze ta ignoruju a pod
@dajana40 no zrejmenie su vase vztahy OK. ak su odmerane, mozno sice bola oslava,ale cakali nejake "oficialne pozvanie", ktoer nedostali ... alebo daco podobne. tak potom boli zduti ....
muzovi povedz, ze flasu nekupujes, ze su to jeho rodicia a on nech si ich vybavi.ty si vybavujes svoju polku rodiny.
musis sa od toho odosobnit - naozaj nemate medzi sebou nejaky konflikt, ktory oni nevedia prezriet?
nie nemáme naozaj nie inak by som to tu napísala.. stále ked napr pred dvmoi rok mi si spomuli, tak svokra povedala iba, a zabuld asom vcera ti zagratulovat, lebo stále bolo čosi.. ale toje iba trápna výhovorka máte pravdu asi mi tým niečo dávajú najavo
ešte ma napadla situácia, ked sme napr na rodinnej svadbe svoor vytancoval tetky netere a mna nie.. ako nieze by som bola daka 100kilova buchta skrata ale pride mi to take cloveka zamzríí ja snim i konflikty nemam vzdy zagratulujem ale uz sa mi zunovalo robit zo seba hlupanu
@dajana40 no čím viac dávaš príspevkov , tým viac to asi ukazuje na to , že ťa asi nemajú radi , asi si im nesadla proste , ale aj tak by mi vadil laxný prístup tvojho muža .... možno on aj vie čo je vo veci a nechce proste prilievať do ohňa. Každopádne sa nečudujem tvojmu pocitu krivdy , tiež by som ho mala , urazená by som nebola ale dotknutá a smutná hej Môj muž vždy všetko so svojou mamou vykonzultoval v prospech mňa a to mám so svokrou dovolím si tvrdiť veľmi dobré vzťahy,máme sa rady ,ale sem tam dáky ten problém bol a nikdy sa nepriklonil k mame , vždy sa zastal a dom len podotkol, že nemusela som až tak reagovať , ale že súhlasí so mnou. Dokonca niekedy riešil aj veci, čo ja som nechcela , že kašlem na to , ale on sa proste za mňa postavil a riešil to .My sme si to vždy odkomunikovali medzi sebou navzájom....
@libawet no niekedy, aj problémy zo svokrovcami, dokáže nabúrať vzťah mladým 🙂
moj muz je na mojej strane , ale neznamená to že bude riešit takú hlúpost ja som nepozývala ich do nás pretože ked sme neboli svoji oni sa vyjadrili, že na návštevu prídu až pred svadbou.. a kedže bývame spolu v dome ako ch mám pozývať na vlastnú oslavu v spoločnom dome? jasne ze som nakupila zmrzlinu zakusky meso na opekanie...

@dajana40 tak asi meniny neoslavujú, nie všade sa to robí, iné veci sú podstatnejšie. Ak manžel gratuloval, tak čo riešiš? Žiješ s manželom, nie s nimi, aj keď pod jednou strechou...