icon

Urážka od novopečenej svokry

17. feb 2026

Dobrý deň.

Mám 4 roky vzťah, 8 ročného syna z predošlého manželstva. Teraz už manžel má tiež syna, o rok staršieho z predošlého vzťahu. Nedávno sme manželstvom zoficiálnili náš vzťah, nakoľko spolu žijeme 3 roky, súkromný obrad na úrade.

Tu nastáva problém - rodine a blízkym sa už len oznámilo, že sme tak učinili a reakcia novej svokry ma nechala posadenú na zadku. Oznámenie len hodila do šufla, niečo zamumlala a tvárila sa, že sa nič nestalo. Ok, nepotrebujem ovácie, mám svoj vek, nerobili sme žiadny humbuk, ale gratulujem, či všetko dobré sa tak nejako očakáva. Zo slušnosti. Odchádzala som v rozpakoch - fungovali sme celý čas predtým normálne. Spoločné oslavy, spoločná príprava a réžia osláv, vždy má niečo aj pre môjho malého na narodeniny, Vianoce alebo len tak. Cítila som sa ako "nevesta" už nejakú dobu. Nová svokra nie je úplne vyrovnaný človek, ledva sa rozpráva s vlastnými deťmi, je veľmi uzavretá, ale akceptovala som to.

Avšak na ďalší deň po oznámení volala môjmu už manželovi, nech mu HLAVNE nenapadne si moje dieťa osvojiť, lebo za tri roky sa rozvedieme a ja budem pýtať výživné od neho. Fajn, praktická žena, treba myslieť do budúcna - ale je to normálna reakcia? Nič také nechcem riešiť, moje dieťa má otca. No urazilo ma to, to je prvá reakcia na oznámenie svadby? Mne sa teraz nechce prijímať nedeľné pozvania a chodiť sedieť a tváriť sa usmiato... Odmietla som tam ísť.

Teraz neviem, či som prehnaná... Ale nemá význam sa s nimi rozprávať, oni sa nerozprávajú nikdy o ničom, asi by dostala mŕtvicu. Len, že ako by ste to brali vy na mojom mieste.

Ďakujem

minenkaa
17. feb 2026
@anonym_autor

@janinah Mama sa rozplakala, dala 5 minútový prejav o tom, čo všetko krásne nám želá do života a o pár dní nám vnútila svadobný dar. Otec (nežijú spolu) povedal, že gratuluje a že to nejako oslávime. A tiež sa pýtal na svadobný dar (žiaden nechceme!). Každý tak nejako podľa svojej povahy. 🙂

Neviem, všetci to asi tak nejako očakávali, ako logické vyústenie, len tá nová svokra vyzerala, že má šok.

Mňa bude tiež mrzieť, ak mi moje dieťa nepovie o svadbe, ale ak to bude 40tnik a bude to druhé manželstvo, tak to asi pochopím a budem reagovať tak, ako moji rodičia.

Ale každý má právo na svoje prežívanie, samozrejme.

@anonym_autor poslednou vetou si si odpovedala a ste so svokrou rovnaké ,obe ste mali zbytocne očakávania

kiki68
17. feb 2026

Neoznamili ste, necakaj ovacie. Zjavne to dala najavo, ze co si o tom mysli. Ja by som normalne dalej fungovala a utrasie sa to

anonym_30a7ac
17. feb 2026

@anonym_autor asi bude nejaká jednoduchšia

minenkaa
17. feb 2026
@anonym_f9523d

@anonym_autor ani mne sestra nepovedala, že sa o tichu potichu zobrala na úrade, dotklo sa ma to, a dlho som to spracovavala v sebe. Ako prepáč, ale vlastný syn matke nepovie o svadbe?

@anonym_f9523d ano moj muz napríklad nepovedal nikomu z rodiny ,až na ďalší rok

janinah
17. feb 2026
@anonym_autor

@janinah Mama sa rozplakala, dala 5 minútový prejav o tom, čo všetko krásne nám želá do života a o pár dní nám vnútila svadobný dar. Otec (nežijú spolu) povedal, že gratuluje a že to nejako oslávime. A tiež sa pýtal na svadobný dar (žiaden nechceme!). Každý tak nejako podľa svojej povahy. 🙂

Neviem, všetci to asi tak nejako očakávali, ako logické vyústenie, len tá nová svokra vyzerala, že má šok.

Mňa bude tiež mrzieť, ak mi moje dieťa nepovie o svadbe, ale ak to bude 40tnik a bude to druhé manželstvo, tak to asi pochopím a budem reagovať tak, ako moji rodičia.

@anonym_autor tak verim,ze tvoja mama sa rozplakala len a len od šťastia

koniarova
17. feb 2026
@janinah

@janinah jasné. To len svokry nevedia vhodne reagovať. 😉

anonym_64bd2a
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nehnevaj sa, nikto neocakava tancovacku, hostinu do rana, ani pozyvat 100 hosti. Ale aspon rodicov ste na obrad a nasledny jednoduchy obed v restike pozvat mohli. Mna by sa to tiez velmi velmi dotklo, a to nie som este ani zdaleka svokra a mam male deti. Vedeli, ze ste zasnubeni, tak ocakavali, ze budu na obrad pozvani. Je to ich syn a vzdy nim bude. Podla mna ste sa zachovali velmi neslusne voci nim. Oni vas pozyvaju na rodinne udalosti, ine by bolo keby vas nepozyvali a vylucovali z rodiny. Este aj tvojmu synovi z predchadzajuceho vztahu daju darcek pri sviatku a akceptuju ho.
Viem si predstavit, ze rodicia tvojho manzela toto spravanie (sobas bez nich resp. ani ste im vopred neoznamili) davaju za vinu neveste, teda tebe. Ze si to cele vymyslela a nejde ti o rodinu a dobre vztahy (kedze si nikomu neoznamila a ani nepozvala), ale zrejme len o majetok.
Takze nie ty, ale oni mozu byt urazeni. Na vasom mieste by som ich aspon dodatocne pozvala na obed a snazila sa to nejak urovnat.

anonym_8acf45
17. feb 2026
@koniarova

@anonym_8acf45 ty zrejme nemáš deti, že? Lebo toto by v živote žiadna matka z úst nevypustila. Že Niekto.

@koniarova Nie, nemam deti ale planujem s partnerom sobas a keby takto zareagovala moja mama, tak sa jej akurat tak spytam, ze ci jej sibe a co je to akoze a radost a podpora.

petronelag
17. feb 2026

Ja by som skúsila udržiavať kontakty so svokrovcami aj naďalej, hlavne ak by to chcel aj muž, možno ju len zaskočil takýto postup, každá matka sa obáva o svojho syna a má ho svojim spôsobom rada.

koniarova
17. feb 2026
@anonym_8acf45

@koniarova Nie, nemam deti ale planujem s partnerom sobas a keby takto zareagovala moja mama, tak sa jej akurat tak spytam, ze ci jej sibe a co je to akoze a radost a podpora.

@anonym_8acf45 tak si potom spomeň na tú diskusiu, keď tie deti mať budeš

autor
17. feb 2026
@janinah

@janinah myslím, že mama s tým nejako seriózne rátala a asi to pre ňu nebolo úplne prekvapenie. Mame bližšie vzťahy. Vedela aj to, že určite sa chceme vziať a že ak to urobíme, tak len my. Muž asi takéto niečo nikdy nekomunikoval vo svojej rodine, ani si to neviem predstaviť.

Ale ďakujem za túto diskusiu, sama sebe som otvorila oči, že to bola reakcia mimo môjho očakávania. Mala som presvedčenie, že s tým akosi automaticky počíta. Cítim sa normálne kľudnejšie.

Vzťahy budem udržiavať tak, ako bolo zvykom doteraz. Formálne-normalne. 🙂 A ak v tom bolo niečo viac, nejaký problém so mnou alebo so synom, raz sa to ukáže.

anonym_482a0a
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aj keby bolo moje dieta 40tnik a je to jeho druhe manzelstvo, i tak by som bola velmi sklamana a citila by som sa ze som pre nich asi ako posledna ciganka, ze som im ani nestala za to, aby dali vediet. Nie v zmysle, ze ci som alebo nie som pozvana, ze chcu byt len dvaja so svedkom! Ale proste ani len ta informacia? Vazne?

Viem ze to nechces pocut a kazdy rad pocuje pritakavanie na svoju verziu pribehu (hovoris ze "citis sa kludnejsia" no neviem, ja by som sa hanbila ako pes), ale byt tou svokrou, velmi dlho by mi trvalo to stravit - a pozor - to nie som nijaka citlivka teda. Opakujem, aj keby som nebola pozvana na obed, ze ste nijaky nerobili. Aspon obycajne "mama ideme sa vziat len oficialitky, my dvaja" tam od Vas chybalo, podla mna to patri k uplne elementarne slusnym ludskym vztahom. Ale pozod - ano - mozete si robit co chcete. Len potom sa necuduj, ze takym spravanim niekedy ublizis druhemu.

ku_uk
17. feb 2026

Mne sa vždy najviac páčia ženy, matky, ktoré nadavaju na svoje svokry, že sú neúctivé, keď reagujú podobne, ako tvoja svokra. Akože neskusala si niekedy teóriu skuska na vlastnej koži? Skús si tu celu situáciu predstaviť na tvojom vlastnom synovi. Ja ako matka syna nie veru, nebola by som nadšená z tejto situácie a nie nebola by som nadšená ani keby si tuto situáciu predstavím vážne akokolvek. Sme matky a život našich deti nás bude ovplyvňovať kým budeme žiť.

martinka13
17. feb 2026

Mne by to bolo asi tiež ľúto, keby mi to syn aspoň nepovedal. Tu reakciu s oznámením chápem. To s rozvodom a osvojenim syna si už svojra mohla odpustiť. Ono to vyšumí..

autor
17. feb 2026
@anonym_64bd2a

@anonym_autor Nehnevaj sa, nikto neocakava tancovacku, hostinu do rana, ani pozyvat 100 hosti. Ale aspon rodicov ste na obrad a nasledny jednoduchy obed v restike pozvat mohli. Mna by sa to tiez velmi velmi dotklo, a to nie som este ani zdaleka svokra a mam male deti. Vedeli, ze ste zasnubeni, tak ocakavali, ze budu na obrad pozvani. Je to ich syn a vzdy nim bude. Podla mna ste sa zachovali velmi neslusne voci nim. Oni vas pozyvaju na rodinne udalosti, ine by bolo keby vas nepozyvali a vylucovali z rodiny. Este aj tvojmu synovi z predchadzajuceho vztahu daju darcek pri sviatku a akceptuju ho.
Viem si predstavit, ze rodicia tvojho manzela toto spravanie (sobas bez nich resp. ani ste im vopred neoznamili) davaju za vinu neveste, teda tebe. Ze si to cele vymyslela a nejde ti o rodinu a dobre vztahy (kedze si nikomu neoznamila a ani nepozvala), ale zrejme len o majetok.
Takze nie ty, ale oni mozu byt urazeni. Na vasom mieste by som ich aspon dodatocne pozvala na obed a snazila sa to nejak urovnat.

@anonym_64bd2a áno, rozumiem tomu, ale ja som aj tak so svadbou spokojná a nemenila by som nič. 🙂

Poviem mužovi, nech to rieši, pozvanie na obed alebo tak, uvidíme, čo povedia. Možno aj odmietnu. :D

anonym_2222de
17. feb 2026
@anonym_autor

@janinah myslím, že mama s tým nejako seriózne rátala a asi to pre ňu nebolo úplne prekvapenie. Mame bližšie vzťahy. Vedela aj to, že určite sa chceme vziať a že ak to urobíme, tak len my. Muž asi takéto niečo nikdy nekomunikoval vo svojej rodine, ani si to neviem predstaviť.

Ale ďakujem za túto diskusiu, sama sebe som otvorila oči, že to bola reakcia mimo môjho očakávania. Mala som presvedčenie, že s tým akosi automaticky počíta. Cítim sa normálne kľudnejšie.

Vzťahy budem udržiavať tak, ako bolo zvykom doteraz. Formálne-normalne. 🙂 A ak v tom bolo niečo viac, nejaký problém so mnou alebo so synom, raz sa to ukáže.

@anonym_autor nie som si celkom ista, že tvoja mama naozaj plakala od šťastia. Asi je to už jedno, vo sa stalo už sa neodstane, ale nebola by som si taka istá, že to boli slzy šťastia

anonym_2dc1c4
17. feb 2026
@koniarova

@anonym_2dc1c4 akému každému? Rodič ti je každý? Divné zmýšľanie.

@koniarova aké divné zmýšľanie, sú spolu 4 roky je to ich druhé manželstvo čo si mali pýtať povolenie?

mogaa
17. feb 2026
@anonym_autor

Nikto o svadbe nevedel, obaja sme mali už svadbu s ováciami a dopadlo to tak, ako to dopadlo. U oboch. Tentokrát to malo byť len naše a každý reagoval normálne, hoci prekvapene. Skôr si neviem predstaviť, že by na tú svadbu reálne šli.

Každopádne, môže byť nahnevaná, beriem aj túto možnosť. Avšak nesedí mi, že by to bolo pre to, že by si chcela zatancovať na synovej druhej svadbe.

A šampus sme nečakali, ale viete, nejaká slušná reakcia, nie, že hodí do šufla oznámenie.

A máte pravdu, neviem, ako to povedal mne môj muž. Či použil tie isté slová, tón atď. Možno bola naozaj len priveľmi racionálna.

@anonym_autor neviem čo sa čuduješ, ja by som bola tiež urazená že dieťa mi nepovie že bude svadba , hoci len so svedkami....minimálne rodičov ste mali dodatočne pozvať na obed, hoci na svadbe by neboli.....a komu myslíš že to má dať za vinu, že jej to vopred nepovedal? kto za to môže? no predsa nevesta - ve´d to je jasné🙂

vler
17. feb 2026

@anonym_autor tvoj manzel by si mal poriesit svoju mamu.
Ako reagoval na jej slova ze sa aj tak rozvediete atd-povedal Ti?

anonym_482a0a
17. feb 2026
@anonym_2dc1c4

@koniarova aké divné zmýšľanie, sú spolu 4 roky je to ich druhé manželstvo čo si mali pýtať povolenie?

@anonym_2dc1c4 nie povolenie. Ale bezne si blizki ludia taketo veci zdielaju. Ci akoze Ty sa s rodicmi a detmi bavis len o pocasi? Jak s cudzim clovekom na zastavke?

autor
17. feb 2026
@anonym_482a0a

@anonym_autor aj keby bolo moje dieta 40tnik a je to jeho druhe manzelstvo, i tak by som bola velmi sklamana a citila by som sa ze som pre nich asi ako posledna ciganka, ze som im ani nestala za to, aby dali vediet. Nie v zmysle, ze ci som alebo nie som pozvana, ze chcu byt len dvaja so svedkom! Ale proste ani len ta informacia? Vazne?

Viem ze to nechces pocut a kazdy rad pocuje pritakavanie na svoju verziu pribehu (hovoris ze "citis sa kludnejsia" no neviem, ja by som sa hanbila ako pes), ale byt tou svokrou, velmi dlho by mi trvalo to stravit - a pozor - to nie som nijaka citlivka teda. Opakujem, aj keby som nebola pozvana na obed, ze ste nijaky nerobili. Aspon obycajne "mama ideme sa vziat len oficialitky, my dvaja" tam od Vas chybalo, podla mna to patri k uplne elementarne slusnym ludskym vztahom. Ale pozod - ano - mozete si robit co chcete. Len potom sa necuduj, ze takym spravanim niekedy ublizis druhemu.

@anonym_482a0a áno, je možné, že by si sa hanbila. Lenže ja som absolútne stotožnená a vyrovnaná s formou, pre ktorú sme sa rozhodli. Nemám teraz nutkanie vrátiť čas a meniť to, aby niekto nebol urazený. Určite sa nemám ani v pláne ospravedlňovať, mám v pláne prijať to, že táto forma svokre nevyhovovala a jej reakcia bola následkom nášho rozhodnutia. A sledovať, či je to len o tom - lebo to je to, čo mňa "urazilo". Predstava, že je v tom niečo hlbšie.

My sme mali najkrajší deň, aký sme mohli mať. Nemenila by som ani minútu. Stráviť čas pred svadbou vysvetľovaním, ako nechceme nikoho, aby prišiel a prečo to chceme tak, ako hovoríme - je jednoduchšie to urobiť, ako riešiť mesiac to, že NAOZAJ to chceme sami a akceptujte to.

Ďakujem za reakcie (za všetky!) a za váš čas. Musím sa ísť venovať iným veciam, verím, že sa to tu nezvrhne. Pekný zvyšok večera!

autor
17. feb 2026
@anonym_482a0a

@anonym_2dc1c4 nie povolenie. Ale bezne si blizki ludia taketo veci zdielaju. Ci akoze Ty sa s rodicmi a detmi bavis len o pocasi? Jak s cudzim clovekom na zastavke?

@anonym_482a0a ešte dodám, že áno, môj muž sa so svojími rodičmi baví ako s ľuďmi na zastávke. 😆

anonym_2222de
17. feb 2026
@anonym_2dc1c4

@anonym_2dc1c4 každý inteligentný človek chápe, že tu nejde o žiadne povolenie, netreba diskusiu hrotit, ale treba rešpektovať aj pocity svokry
Jednoducho bola sklamaná, dotklo sa jej to. Nie je povinná byt cela šťastná, len preto že to nevesta očakáva

anonym_482a0a
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_482a0a áno, je možné, že by si sa hanbila. Lenže ja som absolútne stotožnená a vyrovnaná s formou, pre ktorú sme sa rozhodli. Nemám teraz nutkanie vrátiť čas a meniť to, aby niekto nebol urazený. Určite sa nemám ani v pláne ospravedlňovať, mám v pláne prijať to, že táto forma svokre nevyhovovala a jej reakcia bola následkom nášho rozhodnutia. A sledovať, či je to len o tom - lebo to je to, čo mňa "urazilo". Predstava, že je v tom niečo hlbšie.

My sme mali najkrajší deň, aký sme mohli mať. Nemenila by som ani minútu. Stráviť čas pred svadbou vysvetľovaním, ako nechceme nikoho, aby prišiel a prečo to chceme tak, ako hovoríme - je jednoduchšie to urobiť, ako riešiť mesiac to, že NAOZAJ to chceme sami a akceptujte to.

Ďakujem za reakcie (za všetky!) a za váš čas. Musím sa ísť venovať iným veciam, verím, že sa to tu nezvrhne. Pekný zvyšok večera!

@anonym_autor ak nemas pocit ze by si to zmenila a je to pre Teba ok, naco sa potom chces pchat do zadku a dodatocne pozyvat na obed? Tak sa rozhodni. Ak si na vas hrda ako ste to spravili a uzili ste si to a nic na tom nechces menit a necitis sa blbo ze si ranila muzovu najblizsiu rodinu a je Ti fuk ake budu dalej vztahy... Tak naco chces robit divadlo s pozvanim na obed.
Ja len naozaj dufam ze ziadne moje dieta (ani jeho buduci partner, ktoreho prijmem rovnako za svojho) sa nikdy takto ku mne nezachova. Alebo k svokre. 🙂

lenka.25
17. feb 2026

Keby tu autorka písala , že oznámila rodine , že budú mat svadbu , ale žiadnu hostinu, rodina by zas pindala a starala by sa do toho , tak by ste tu písali , že sa mali zobrať potichu , iba oznámiť po svadbe a hotovo . Podľa mna ste dobre urobili . Ste dvaja dospeli a už ani nie 20 - roční ľudia , jednej svadby sa už rodičia zúčastnili . Za mna fajn . Svokra sa správa ako jelito . Kašli na to . Chod na obed a ďalej ju nerieš

anonym_db5305
17. feb 2026

@anonym_autor ťažká situácia. Lebo úplne chápem teba, si tam ako rodina, berú ta a aj tvoje dieťa a potom toto hlúpe správanie svokry. Podľa opisu si spomínala mie veľmi dobre a otvorene vzťahy. Chápem prečo ste svadbu poriešili takto. My budeme úplne podobne riešiť a nie rodičia nebudú prítomní kvôli vzťahom. Treba si uvedomiť že nie vždy mozu deti za vzťahy s rodičmi. Tvoja svokra sa ti len ukázala aká je a ako ta vníma. Buď rada, mám niečo podobne preto chápem to sklamanie. Nedávno som sa tiež takto sklamala, keď mie ešte horšie. Mala vám zagratulovať , je to slušnosť, stačilo gratulujem jedno slovo. Neurobila to lebo je ješitná baba. Hrala krásnu hru pred tebou. Prečo že som takáto ja to asi aj vnímam osobnejšie, keďže takto isto sa moja svokra zachovala. Na spoločne stretnutie vás pozvala oboch? Udržala by som chladný vzťah, treba ti takúto osobu k životu? Išla by som na rodinný obed si rodina predsa a krásne by som sa bavila so svojim mužom a zvysoka kašľala na svokru. Muž by si ta mohol trošku zastať a rázne jej vysvetliť, čo si môže dovoliť voči tebe a čo mie. Tie jej reči sú rečičky nevie uz čo ma povedať. Prajem veľa síl, aby si ako tak zvládla vychádzať s takou osobou v živote, aspoň minimálne, kvôli mužovi, predsa si si brala jeho a nie ju

autor
17. feb 2026
@anonym_482a0a

@anonym_autor ak nemas pocit ze by si to zmenila a je to pre Teba ok, naco sa potom chces pchat do zadku a dodatocne pozyvat na obed? Tak sa rozhodni. Ak si na vas hrda ako ste to spravili a uzili ste si to a nic na tom nechces menit a necitis sa blbo ze si ranila muzovu najblizsiu rodinu a je Ti fuk ake budu dalej vztahy... Tak naco chces robit divadlo s pozvanim na obed.
Ja len naozaj dufam ze ziadne moje dieta (ani jeho buduci partner, ktoreho prijmem rovnako za svojho) sa nikdy takto ku mne nezachova. Alebo k svokre. 🙂

@anonym_482a0a kde som napísala, že mi je to fuk? Napísala som, že by som nič nemenila na forme, ktorú sme zvolili. To, že chcem, aby sa vzťahy utriasli je asi logické z toho, že píšem na toto fórum a zaoberám sa tým, či som vzťahovačná.

anonym_56ee39
17. feb 2026

@anonym_autor ono nie vzdy je to lahke prijat, ak si syn zoberie zenu s dietatom. Aj ked on ma dieta tiez. Ked ste boli druh a druzka, brala to inak. Ale teraz oficialne patrite do rodiny. Aj tvoje dieta. Teraz sa "uz len modlit", nech si ho neadoptuje. Myslim si, ze toto nevie prijat. Aj ked teda mala by respektovat Vase rozhodnutie.

autor
17. feb 2026

Ja ešte dodám - naozaj klobúk dole pred každým, kto dokázal oznámiť svadbu a vysvetliť ľuďom, že tam nikoho nechcete. Každý sme iný, na toto som asi malo asertívna. Ale určite to bola možnosť (hoci nie pre nás). Či by bola reakcia iná, to sa už nedozvieme.

koniarova
17. feb 2026
@anonym_db5305

@anonym_autor ťažká situácia. Lebo úplne chápem teba, si tam ako rodina, berú ta a aj tvoje dieťa a potom toto hlúpe správanie svokry. Podľa opisu si spomínala mie veľmi dobre a otvorene vzťahy. Chápem prečo ste svadbu poriešili takto. My budeme úplne podobne riešiť a nie rodičia nebudú prítomní kvôli vzťahom. Treba si uvedomiť že nie vždy mozu deti za vzťahy s rodičmi. Tvoja svokra sa ti len ukázala aká je a ako ta vníma. Buď rada, mám niečo podobne preto chápem to sklamanie. Nedávno som sa tiež takto sklamala, keď mie ešte horšie. Mala vám zagratulovať , je to slušnosť, stačilo gratulujem jedno slovo. Neurobila to lebo je ješitná baba. Hrala krásnu hru pred tebou. Prečo že som takáto ja to asi aj vnímam osobnejšie, keďže takto isto sa moja svokra zachovala. Na spoločne stretnutie vás pozvala oboch? Udržala by som chladný vzťah, treba ti takúto osobu k životu? Išla by som na rodinný obed si rodina predsa a krásne by som sa bavila so svojim mužom a zvysoka kašľala na svokru. Muž by si ta mohol trošku zastať a rázne jej vysvetliť, čo si môže dovoliť voči tebe a čo mie. Tie jej reči sú rečičky nevie uz čo ma povedať. Prajem veľa síl, aby si ako tak zvládla vychádzať s takou osobou v živote, aspoň minimálne, kvôli mužovi, predsa si si brala jeho a nie ju

@anonym_db5305 otrasná osoba tá svokra musí byť. Prijala ju do rodiny, pozývala na rodinné akcie, jej synovi darčeky kupuje. Hnusoba jedna.

anonym_3147e1
17. feb 2026
@anonym_autor

Nikto o svadbe nevedel, obaja sme mali už svadbu s ováciami a dopadlo to tak, ako to dopadlo. U oboch. Tentokrát to malo byť len naše a každý reagoval normálne, hoci prekvapene. Skôr si neviem predstaviť, že by na tú svadbu reálne šli.

Každopádne, môže byť nahnevaná, beriem aj túto možnosť. Avšak nesedí mi, že by to bolo pre to, že by si chcela zatancovať na synovej druhej svadbe.

A šampus sme nečakali, ale viete, nejaká slušná reakcia, nie, že hodí do šufla oznámenie.

A máte pravdu, neviem, ako to povedal mne môj muž. Či použil tie isté slová, tón atď. Možno bola naozaj len priveľmi racionálna.

@anonym_autor tak je rozdiel, keď oznámite dopredu - chceme sa vziať ale súkromne, bez svadobnej hostiny a iné je už len oznámiť - vzali sme sa.
Prečo si im to nepovedala dopredu? Možno aj oni sú sklamaní z toho, ako ste sa zachovali, že ste to utajili, vylúčili ich z toho, stratili dôveru, akoby ste nemali až taký dobrý vzťah, ako si doteraz mysleli a oni to až touto vecou pochopili