Uštvané manželky
Nechcem sa žiadnej dotknúť, uvedomujem si, že žena prvé asi tri roky dieťaťa je v jednom kole nehovoriac o tých čo bývajú v dome. Ale tie čo majú väčšie deti a bývajú v paneláku? V paneláku to je celkom v pohode, aspoň z mojej skúsenosti. Prídeme domov z roboty aj s deťmi, hygiena a umývam podlahy v celom byte. Žena ide na nákup. Príde, deti pomôžu s vybalovaním a dá doporiadku postele. Jeden krát do týždňa varí večeru, ktorá je na dva dni. V pondelok dojedáme z nedele. Večeru buď zohrejem deťom ja, alebo žena a po večeri ja umyjem riad, Žena už sedí v obývačke pri telke alebo PC. Občas v týždni aj vyperie - zapne práčku a zavesí prádlo, niekedy prádlo zavesím ja, keď je ešte v obchode. V piatok upratujeme spolu celá rodina aby bol víkend voľnejší. Chcem ovedať len toľko, že keď sú na domáce práce dvaja, tak je to pohoda.
@lenka_da Nie nedotkla si sa ma, ja sa snažím pochopiť ženskú dušu aby som vedel. čo urobiť, aby bola konečne spokojná. Mne nemusí hovoriť čo treba, aj keď niekedy si to myslí. Len čo prídem, chytám sa roboty ktorú treba, čo robíme vždy po prídeme domov. Nebudem vypisovať čo všetko robím lebo si poniektoré budú mysliť, že sa potrebujem pochváliť, proste to čo je trebale často krát ona už sedí pred telkou a ja ešte stále robím. To mi ale nevadí, radšej budem niečo robiť, lebo ma nebaví dlho sedieť pred telkou a pozerať tie blbosti. Keď porobím čo treba, sednem si ku nej, pomasírujem jej nohy, niekedy aj celé dolné končatiny a aj chrbát. O 22 h sa zodvihnem a idem spať.
@lenka_da konecne to niekto zobral zo spravneho konca!
Zeny robia vsetko rad radom, lebo musia, chcu..... a muz moze pomoct. ale tato pomoc je ciste dobrovolna, je to chapane nad ramec normalu, nad ramec povinnosti muza.... Ja neviem, nebol by normal domace prace pol na pol? ked su obidvaja zamestnani......
Úprimne tvojej žene závidím. Nemáš brata?
@lenka_da ahojte - ja som tá, s ktorou tu pán HEROS62 žije. Je mi veľmi smutno z toho, čo som sa tu o sebe dozvedela. O to viac, že sa 4 roky ako sme spolu, nikdy nič som mnou doma neriešil. Paródiou je, že práve dnes ránom som sa s nim rozprávala, že prečo si nikdy nesadne ku mne do kuchyne, tak ako to partneri, manželia robia, a prečo sa nikdy nerozpráva so mnou o čomkoľvek, čo sa nás týka, čo ma bolí, čo ma trápi, čo trápi jeho a tak.... vždy som dostala ako odpoveď mlčanie, alebo to, že však problémy podľa neho sú vlastne len to, čo sa týka nákupu, detí, školy a tak.... Ja som však oponovala, že ja nie som stroj, do ktorého hodí niekto mincu a robí ako robot. Z práce po deti, nakúpiť, navariť, upratať byt, úlohy, škola - mám tri deti.....Ha, že občas vyperiem aj cez týždeň - ale to len zapnem práčku??? No pri troch deťoch, psovi a mačke, je to fakt žalostne málo...... Myslíte si, že sa ma niekedy spýtal, že či toho nemám dosť, čo si radšej nesadnem a neoddýchnem? Ha..... A kde som ja? Viete aká bola jeho odpoveď? Mlčanie. A potom som sa dozvedela o tomto tu - že kam odchádza dôvera. No tu, milé dámy, na diskusie a fóra modrého koníka. Je mi z toho vštkého na nič...... Už som sa vyplakala, vyzúrila ...... Ja sa nejdem očisťovať a obhajovať na túto tému, čo tu založil. Myslím si, že sa neznížim na úroveň aby som svoju "bielizeň" prala takto verejne..... Ja viem aká som matka, akú upratanú a čistú mám domácnosť a ako mám vychované deti.... ..... len som doteraz nevedela, s kým žijem..... ☹
Ver mi, viem o čom hovorím. Neprajníkov je veľa tak prečo im dávať dôvody naviac?? Nič v zlom... 😉
čo myslíš, ako sa cítim?
kam to spejeme......už sa partneri, manželia, nebudú rozprávať doma, všetko sa bude prepierať najskôr tu, verejne, a podľa toho, čo mi kto poradí tak sa voči svojmu partnerovi,ktorý mi verí a dôveruje, zachovám..... chcela by som vedieť, koľko "polovičiek" tu bolo namočených do vecí, o ktorých za dverami svojho bytu, spálne ani netušia....asi na túto planétu nepatrím... 😒
Mňa mrzí to, že namiesto toho, aby sa dvaja čo sú spolu vo vzťahu spolu rozprávali, tak sa radšej budú tváriť, že OK a problémy vešajú na nos cudzím.....samozrejme anonymne.... 😖

@heros62 prepáč, nedá mi zareagovať na tvoju vetičku: "Len nechápem prečo ženy nariekajú aj keď im chlapi pomáhajú a nie sú stále spokojné." Vieš, aj mne MM "pomáha", navyše v nedeľu chodíme na obed ku svokrovcom a tí nám čo-to zvyknú pribaliť aj domov, takže ako keby som počula svojho MM, že vlastne ani nevarím a v paneláku nemám celé dni dokopy čo robiť 😠 Nebudem vypisovať zoznam domácich prác, ktoré robím ja a ktoré robí môj MM, aj tak sa tu na MK nemôže brániť, len ti chcem vysvetliť, v čom vidím ja hlavný dôvod svojej nespokojnosti - presne to, že akúkoľvek činnosť požiadam MM urobiť, berie to tak, že mi "pomáha". Ale veď ženy tiež chodia do práce, prečo si muži myslia, že domácnosť je parketa žien a muži nám veľkoryso pomáhajú??? Vieš, ja prídem domov a chytím sa každej roboty, ktorú treba urobiť, samozrejme podľa priorít, nedá sa všetko urobiť naraz. Keby takto uvažovali aj muži a zodvihli by zadok z gauča bez toho, aby sme ich my ženy museli o to požiadať, neboli by sme "uštvané manželky". Mne tiež MM nemusí pripomínať, ktoré domáce práce mám urobiť, tak prečo to takto prirodzene nefunguje aj z jeho strany...??? aspoň u nás je to tak. A aj tak si myslím, že máš skreslenú predstavu o tom, ako ľahko funguje vaša domácnosť, prepáč mi, nechcela som sa ťa dotknúť.