icon

Už neviem ako ďalej

nati41
Včera o 22:06

Chcela by som uprimne poradiť nie len tak ale vážne sa vcítit do mňa. Nakoľko nemam s kým velmi veci prebrať chcem takto niekoho názor.

Neviem ako ďalej s manželom sme spolu 18 rokov. 12 rokov sme spolu chodili a posledných 6 rokov sme manželia. Máme dve krásne detičky. Problém je, že sme ani neviem, proste sa na všetko hádame na každej malichernosťi, myslím že hlavný dôvod je že sme spolu 24/7. Manžel pracuje z domu ja som na materskej teda sme vkuse spolu dotoho nam tu nonstop hraju na nervy deti. Proste sme sa pohadali na hluposti, už je to týžden čo sa spolu nerozprávame, teda skôr on iba okolo seba chodime, Z mojej strany nastala snaha chcela som sa porozprávať, ospavedlnila som sa , navrhla som psychologa nejake poradenstvo, sa ale ni to nepomohlo. Neviem takto dalej fungovať. Manžela veľmi ľubim... sme spolu dlho a stale, veľmi mi pomáha vo všetkom a stále je ku mne dobrý, pokym nevybuchneme.... proste je na nas toho veľa. Ale čo mam robiť dalej ak sa so mnou nerozpráva ? nechcem takto žiť, ale nechcem ani ubližiť detom a odísť hlavne po tolkých rokoch. Už som rozmylala že sa proste prestahujem ale potom si stale vravim, že čo bude dalej ? Co s detmi, čo so spoločným zivotom. V novom roku sme planovali kupu nášho vysnívaneho domu, mali sme sa stahovať deti mali isť do skôlky stale som dufala, že potom bude všetko jednoduchšie, ľahšie, že sa nam uľavy. ALe prila hádka a všetko sa zmenilo, nechcem ani ďalej čakať ani odísť .. je to pre mňa veľmi ťažke rozhodovanie... V jednu chvilu plačem aby sa všetko napravilo a v druhu som nahnevana na celý svet že proste to takto dalej nejde musim odísť a možno ma čaka niečo lepšie. ... Zažili ste niekto niečo take ? Neviem si predstaviť čo dalej....

Strana
z5
nati41
autor
Dnes o 14:14
@gribka1

@nati41 Fajn, už si to naniesla, je to na ňom. Ale aj tak už nekrič, čakaj ako sa zachová, ak by to chcel skúsiť, dohodnite sa na nejakých ústupkoch obaja.

@gribka1 no nič iné my neostávalo proste ja niesol typ ktorý sa rád hada alebo ostáva urazený ja potom nedokazem fungovať ... Nic iné my neostávalo možno sa to aspoň niekde pohne lebo takto čakať a trápiť sa a riešiť problém sama ak by sme správne mali dvaja mi príde zbytočne aj keď tu mnohy riadia proste ostat ak nám to klape tak ak z jeho strany uz nebude ochota tak načo mám čakať ? On sa musí rozhodnúť

gribka1
Dnes o 14:23
@nati41

@gribka1 no nič iné my neostávalo proste ja niesol typ ktorý sa rád hada alebo ostáva urazený ja potom nedokazem fungovať ... Nic iné my neostávalo možno sa to aspoň niekde pohne lebo takto čakať a trápiť sa a riešiť problém sama ak by sme správne mali dvaja mi príde zbytočne aj keď tu mnohy riadia proste ostat ak nám to klape tak ak z jeho strany uz nebude ochota tak načo mám čakať ? On sa musí rozhodnúť

@nati41 Veď ja som tiež písala, že ostať, ale tak si akčnejšia ako on, chceš mať riešenie, nevydržiš len tak čakať, čo je tiež v poriadku. Trpieť by nemal ani jeden, ale posunúť to niekam je určite nutné. Zblázniť sa nepotrebuješ. To jeho ticho, uff, no buď to chce aj sám, alebo si ho teda prekvapila. Niečo však urobiť musí, teda mal by.

moonlight1210
Dnes o 15:06
@nati41

@anonym_ec2809 unho je to tá pasívna agresia proste že sa nevie ani porozprávať a že má víni za všetko ja som skôr ten druhý typ ja keď sa pohadame tok to neznasam idem preč w nechám ho tak lebo viem že čokoľvek poviem bude ešte horšie ale on je úplne úplne tentontyp .. dnes som mu povedala že buď začneme od nového roka spolu ešte raz dáme so podmienku pôjdem za psychologom skúsime to dať do poriadku ešte raz pre nás a naše deti alebo pôjdem preč nech si premysli čo a bytom čo s deťmi a čo s firmou ako všetko chce riešiť keď už nechce so mnou byť ... Áni sa na mňa nepozrel a takto sa žiť nedá

@nati41 nedavaj ultimata, ktore nevies/nechces vyplnit. On to vie. O to hlupejsie to vsetko je. Vopred prehravas.

Pises, ze mu pomahas s pracou - prestan s tym. Nie z pomsty, ale preto, ze nestihas potom zadelit svoju pracu a svoj volny cas. Jedno z toho dostava tym na frak.

Bud stanov konkretny cas a dni, kedy mu vies pomahat. Alebo nepomahaj vobec. Je to jeho firma, jeho praca, musis na to prist, ako ju zvladat. Ak potrebuje pomoc, musi prist na to, ako ju zaplatit.

Jednak si takto neplatena pracovna sila zadarmo. Inde by ti museli zaplatit.
Jednak dobre vies, ze tymto neprispievas na vasu rodinu, lebo sa iba hadate viac, a ked na to pride, on ti vykrici, ze to zarobil vsetko on a su to jeho peniaze a tvoja pomoc bude posudena ako bezpredmetna (lebo on nevidi jej hodnotu v konkretnych sumach, co tym usetril). Takze tvoj zabity cas a nervy budu ocenene nie peniazmi, ale vysmechom, co si o sebe namyslas.

Radsej venuj volny cas sebe, alebo si rozloz pracu okolo domacnosti na vacsie useky, nech nelietas splasene a unavene z roboty do roboty.

Nauc seba neist nad ramec svojich sil a moznosti. A nauc to tym aj rodinu, ze to od teba nebudu cakat.
Ked ich naucis opak, stane sa to standardom. A budes sa musiet pretrhnut, aby si povedali, ze hadam mozno je toho na teba asi uz vela.
Ale skor sa stane ten scenar, ze budu cakat, kolko toho vlastne este vydrzis nakladat na seba. Lebo budu zvyknuti, ze na seba nakladas. Dokonca budu cakat, ze musis na seba nakladat.
To oni ta naopak vycvicia, ze nemas od nich nic cakat.

A ked si nervak, psychologa potrebujes ty. Co je tiez pekna prilezitst naucit muza i rodinu, ze odchadzas z domu na nejaky cas (na sedenie), a ze su doma sami. Takze si zvyknu, ze to tak byva. Ked neskor pojdes trebars niekam cvicit, na kruzok, cokolvek, nebude okolo toho take halo, ako ked su nauceni, ze sedis vzdy doma a si po ruke.

motylik2559
Dnes o 15:12
@nati41

@0silvia0 myslis ze som jej nepovedala ? vravim jej chot sa vyzliest za ten cas ides sa ty kupkat .. dones si hracky a podobne ale ona proste nepocuvne .. ja neviem co je to za obdobie ale proste stale si ide svoje ... dnes sme sli do obchodu samozrejme bol zavrety ... chceli cukriky .. synovi vravim zatvorene zajtra kupime ok ide dalej .. ona celu cestu reve ze je to moja chyba ze je zavrete ze ona chce a chce hovorim jej ze je zla rozmaznana .. prerevala mi celu cestu domu clovek jej vysvetluje je nedela ujo chcel byt doma s rodinom neotvoril obchod zajtra ti pojdem ked otvori kupit .. myslis ze neico z toho zabralo ? proste ona je strasne tvedohlava a hlavne musi mat vsetko pod minutou a to ma vie vytocit .. ked chodila do skolky za cely den som nezakricala ani raz ale ked je doma strasne ma vytaca ta jej povaha

@nati41 Ahoj, tu pises ako ti lezie dcerina povaha na nervy, aka je tvrdohlava, ako sa spravala kvoli zavretemu obchodu-cukrikom, ako si jej povedala aka je zla a rozmaznana...no ale autorka, ako som si tak citala aj dalsie a dalsie tvoje odpovede, tak dcerka je s povahou cela po tebe🤷‍♀️ Inak myslis, ze je riesenie jej povedat,ze je zla a rozmaznana? No ale kto za to moze,ze aka je? Snad rodicia, ci? Pisala si tam,ze si jej vysvetlovala, no mozes vysvetlovat, ked na nu najacis aka je. Potom aj to co si pisala, ze manzel ta chcel objat, no ty si ho neobjala a zas si mu len vycitala🤦‍♀️ Vies, ja sa tvojmu muzovi ani necudujem,ze chce mat od teba pokoj, lebo okrem kriku a vycitiek, ked mu nevenujes ani objatie, tak to by mal dost aj ten najtrpezlivejsi clovek. Pises,ze deti su male na upratovanie, ale ved napr. dcera ak som spravne pochopila ma 4 roky a to si ju uz kludne mohla viest k tomu,aby si hracky vedela upratat aj sama🤷‍♀️ No a tiez nerozumiem, kedze ste kazdy den doma naco kazdy den peries?? Ved per obden, alebo obdva dni. Vies ja mam taky pocit, ze si to vela krat zapricinujes aj sama. Ale ked ty spustis ten krik zrovna, ked sa muz na nieco pracovne sustredi, tak to musi byt ozaj stastne zenaty. Ved vlastne denne len krik, hadky, vycitanie. Autorka nehnevaj sa na mna co napisem, ale podla mna si neuroticka ako vysita. Vy ani nemusite ist do poradne obaja, uplne by stacilo, kebyze zacnes k psychologicke chodit sama so sebou, a to co najskor, pokial chces ozaj zachranit este rodinu. Ty uvadzas,ze sa nerada hadas, ale mne to pride,ze praveze sa vyzivas v kriku a hadkach. Lebo keby si sa nerada hadala, tak nevyskakujes za prkotiny den co den. Ved ocividne aj vasa dcera odkopirovala tvoje spravanie, a to normalne nie je. V zaujme deti aj manzela vyhladaj co najskor odbornu pomoc.

vivuska666
Dnes o 15:29

Pozri, mate aj babky k dispozicii. Co by sme ine za to dali. Daj decka k nim na 2 hodky a spolu si porobte. A zas si nemyslim ze treba upratovat kazdy den 2 hodiny. Treba si stanovit priority, chlapa aj pochvalit obcas, nechovat sa ako kopka nervov a bude to fajin. Vyzera to, ze by ste si mohli zit spokojny zivot. Len ty to kazis svojou nervozitou.

betulinka1
Dnes o 15:52
@nati41

@betulinka1 dakujem ... varime na dva dni vacsinou manzel polievku ja druhe a potom naopak ... na víkend väčšinou ideme na obed k mame .... To nieje len o hrackach mame krabice kde to nahazdem ale uz ma to ani nebavi za hodinu je to cele povyberane ... ale ide o vsetko o pranie proste kazdy den periem potom vesiam .. potom zberam . ked mu nepoviem zeby mi pomohol ani nevstane sedi a pozera na telku iba ked mu poviem ide pomoct ... on ide k svokre ja za ten cas pozehlim ja vezmem deti von k mame na nejake dve hodiny pridem a nic nespravene ani len veci z pracky nevybrane ... proste nic ... príadne uvari mlieko a to je vsetko .. ja robim detom mlieko medzitým co sa robi umyjem riad, popratam graty poumyvam stol a podobne nech je aspon trochu cisto on sedi a caka kym mlieko nieje hotove .. proste a ked mu poviem co si myslim je hadka na svete .... lebo ho buzerujem

@nati41 no tak zase nieco porobi. Takze je cas na tvoju zmenu. A teraz to myslim vazne. Podla mna to preháňaš s upratovaním a neviem s cim. Uplne z vlastnej skusenosti, ser na to. Naozaj si sadni a spis ako si pomoct. Umývačka, sušička. Dve zakladne veci, ktore potrebujes. Videla som susicky uz aj v stavanej skrini na chodbe, aj v spalni. Proste niekde ju natrepes. Aj v malom byte. Umývačku, by som sa radsej vzdala nejakej skrinky, kde mam hrnce ale natrepala by som ju. Vodar ti vodu a odtok doriesi. Mozes mat aj mensiu. Nežehli a neupratuj furt. Ked su ludia doma, je stale bordel. Detske izby raz do tyzdna, inak iba mahadzat. A cez den kludne nechaj vyložene hracky. Akoze myslis, ze ja tu mam 11 rocnych chalanov a mam poriadok??? 🤣🤣🤣🤣 nie nemam. Vsetci sme doma.

0silvia0
Dnes o 16:39
@nati41

@nati41 no ty si dobra teda, ty sa nerada hadas a si nerada urazena. Ale zato si rada zahucis na celu familiu a zas a znova kazdu chvilu. A tvoj muz zasa nerad pocuva ten tvoj vynervaceny hukot. Ty od neho ocakavas, aby sa nehadal a neurazal, on ocakava, aby si nevrieskala cely den. Je cas zacat od seba. Lebo ty si myslis, ze ty mas narok si zahucat, ale on nema narok sa urazit.

anonym_6a6f2f
Dnes o 17:09
@nati41

@anonym_41049a deti mam 2 a 4 rocne su skoro stale doma .. dcera sice zacala skolku ale stale chora tak je doma .. prinesie stale chorobu a chory je aj syn aj ja a potom mam dost vlastne aj ked sme sa pohadali som bola po chorobe a mala som dost toho kedže clovek aj ked je chorý musi sa proste tym detom venovat a este ked su aj oni chore tak je uz uplne proste prebdene noci ... vecsinou je prave aj pre ten bordel krik lebo nie mam deti ktore ucim k poriadku ale vsetko musim popratat sama su male a prataj mama .... a ked manzelovi poviem nech im nieco povie ze aka to je vychoda ked im nic nepovie tak proste zase som zla ja a zase ze su to deti ... viem presne aku ma pracu kedze pred materskou sme tu pracu vikonavali spolu a aj teraz ako pisem mu pomaham kazdy den s tou pracou a proste sedenie pri pocitaci nieje velka práca a clovek môže pomlcsť aj s prataním aspon trochu ... ja nevravim ze musi vypratat cely byt ale tak snad aspon utriet prach raz za tyzden nieje tak tazke aj to by ma potesilo...

@nati41 nikdy počas 20 ročného manželstva môj muž neutieral prach. Pomáhal variť a vysávať.
Tiež som mala dve deti, dvojčatá a rodina 600 km od nás, takže pomoc žiadna, ale že nula bodov.
Keď večer upraceš, kto v noci narobí bordel, že znova ráno upratuješ? A deti treba do upratovania zapojiť. Pomaly, postupne, zaúčať, inak povedať, že hračky pôjdu do kontajnera. Lebo tak to zostane na Tebe navždy a nielen s hračkami. 4 ročné dieťa už musí byť zapojené do upratovania hračiek.
Manžel keď robí HO, minimálne 8-9 hodín mu daj svätý pokoj, predstav si, že je v office. Ja som s deťmi chodila doobedu aj poobede vonku, zrána vždy rýchlo uvarila obed a kým naobed spali, tak som čo to aj urobila v domácnosti.
Máte ponorku. Ak Ti to robí problém všetko zladiť, tak mu povedz, nech s Tvojou pomocou nepočíta.

maury
Dnes o 17:10

Vy máte jeden problém a to ten, že neviete spolu komunikovať. Na tom treba zapracovať nájsť si čas na seba, sadnúť si a rozprávať sa normálne v klude. Ďalšia vec nájsť si niečo kde sa človek vyventiluje. Nejakú činnosť pri ktorej si prečistí hlavu a ktorú nebudete robiť spolu.

anonym_6a6f2f
Dnes o 17:17
@nati41

@anonym_df837b dcera chhodi do skolky vtedy problem nieje ale ked je doma ako teraz od polky decembra je to na nervy a vtedy su najviac hádky ..

@nati41 Takže nezvládaš dve deti. Ale ony nemôžu za to, že Ty si nervovo nevyrovnaná.

Strana
z5