Už neviem ako ďalej
Chcela by som uprimne poradiť nie len tak ale vážne sa vcítit do mňa. Nakoľko nemam s kým velmi veci prebrať chcem takto niekoho názor.
Neviem ako ďalej s manželom sme spolu 18 rokov. 12 rokov sme spolu chodili a posledných 6 rokov sme manželia. Máme dve krásne detičky. Problém je, že sme ani neviem, proste sa na všetko hádame na každej malichernosťi, myslím že hlavný dôvod je že sme spolu 24/7. Manžel pracuje z domu ja som na materskej teda sme vkuse spolu dotoho nam tu nonstop hraju na nervy deti. Proste sme sa pohadali na hluposti, už je to týžden čo sa spolu nerozprávame, teda skôr on iba okolo seba chodime, Z mojej strany nastala snaha chcela som sa porozprávať, ospavedlnila som sa , navrhla som psychologa nejake poradenstvo, sa ale ni to nepomohlo. Neviem takto dalej fungovať. Manžela veľmi ľubim... sme spolu dlho a stale, veľmi mi pomáha vo všetkom a stále je ku mne dobrý, pokym nevybuchneme.... proste je na nas toho veľa. Ale čo mam robiť dalej ak sa so mnou nerozpráva ? nechcem takto žiť, ale nechcem ani ubližiť detom a odísť hlavne po tolkých rokoch. Už som rozmylala že sa proste prestahujem ale potom si stale vravim, že čo bude dalej ? Co s detmi, čo so spoločným zivotom. V novom roku sme planovali kupu nášho vysnívaneho domu, mali sme sa stahovať deti mali isť do skôlky stale som dufala, že potom bude všetko jednoduchšie, ľahšie, že sa nam uľavy. ALe prila hádka a všetko sa zmenilo, nechcem ani ďalej čakať ani odísť .. je to pre mňa veľmi ťažke rozhodovanie... V jednu chvilu plačem aby sa všetko napravilo a v druhu som nahnevana na celý svet že proste to takto dalej nejde musim odísť a možno ma čaka niečo lepšie. ... Zažili ste niekto niečo take ? Neviem si predstaviť čo dalej....
A staršiu dcéru daj normálne do škôlky. Čo myslíš, že keď pôjde na budúci rok, tak nebude chorá? Väčšina detí vychytá všetky škôlkárske choroby.
A staršiu dcéru daj normálne do škôlky. Čo myslíš, že keď pôjde na budúci rok, tak nebude chorá? Väčšina detí vychytá všetky škôlkárske choroby.
@anonym_df837b dcera chhodi do skolky vtedy problem nieje ale ked je doma ako teraz od polky decembra je to na nervy a vtedy su najviac hádky ..
@anonym_ad573a a kto pisal ze snim nespavam ? v tomto problem nemame
@nati41 tak si ho dnes osedlaj
@anonym_df837b dcera chhodi do skolky vtedy problem nieje ale ked je doma ako teraz od polky decembra je to na nervy a vtedy su najviac hádky ..
@nati41 prepáč, ale potom je problém skutočne asi v tom, že to nezvládaš. Nezvládaš deti, domácnosť a potom kričíš. Ja sa nečudujem tvojmu mužovi, že radšej sa s tebou nebaví, aspoň má pokoj. Snáď.
V prvom rade stereotyp. Ty máš pocit, že muž je doma a 💩robí, pričom to nie je až taká pravda, keby mal kanceláriu bola by si kludnejsia?A ešte máš skreslené myšlienky,že muž dôjde po práci domov a pritúli sa a podobne. Ja ti poviem za seba,ono ten stres bude stále,a ak nastúpiš do práce bude to hektickejšie.Ty si to uprav najskôr v hlave a neziap po všetkých. Tu situáciu u vás doma vytváraš v prvom rade ty. Pokiaľ má muž Home Office rešpektovala by som jeho pracovnú dobu. Nejdem obhajovať muža, je rodič rovnako ako ty. A počuj, my tie,ktorým muž odchádza ráno a príde večer, mame deti 2 a viac, chodíme do práce na celý úväzok máme povedať čo? Všetko je o nastavení.
@nati41 hej spavas...raz dva krát za mesiac
@nati41 hej spavas...raz dva krát za mesiac
@anonym_ad573a Už sa skľudni, z tvojich komentárov to vyzerá, že suchoty máš skôr ty.
@anonym_ad573a Tak očividne máš tých problémov viacej.
@anonym_ad573a Tak očividne máš tých problémov viacej.
@tatiana288 nespamuj tému a choď si osedlať manžela (ak nejakého vobec máš)
@tatiana288 nespamuj tému a choď si osedlať manžela (ak nejakého vobec máš)
@anonym_ad573a Dobre, idem. Ty sa ukoj nad svojimi anonymnými komentármi a raduj sa aký máš naplnený život.
@anonym_ad573a Dobre, idem. Ty sa ukoj nad svojimi anonymnými komentármi a raduj sa aký máš naplnený život.
@tatiana288 sedlaj!!
@anonym_ad573a Silent Jude????Čistý grc, asi vieš, prečo to píšeš ako nenavistný potkan len anonymne. Nech si šťastná, si tu ukázala ramená.
Autorka, bez urazky ale jediny kto ma problem, si ty. Preco by si mala zabavat 4 a 2 rocne deti? Ved jedna je uz skolkarka, ta by sa mala vediet zahrat aj sama a to 2 rocne sa k nej prida. Ak nestihas domacnost popri praci tak nepracuj, vysvetli muzovi, ze si potom z toho nervozna a kvoli tomu sa hadate. Akoze toto co ty tu pises sa da krasne riesit. Ale muz uz zrejme rezignoval s tebou. A popravde, necudujem sa mu.
Na co su ti znackove veci, ktore nemozes hodit do susicky, ked ste vsetci doma a nemusite vyzerat repretentativne ako niekto vo verejnej funkcii? To vsetko predaj / daruj, rovnako ak mate milion hraciek. Zehlicku rovno potom do pivnice. Prejdi smerom minimalizmus, usetris si kopec prace a potom nervov. Je to o prioritach a nacasovani, na znackove oblecenie pride tiez spravny moment, ak si nenasekate dalsie dieta do tohto chaosu.
Deti sa ti odvdacia, tricko urobi v ich zivote nulovy rozdiel, zato pokojna matka dost zasadny rozdiel.
A suhlasim, k terapeutovi aj sama.
Potom po ranajkach zober deti von a poobede tiez. Budu pokojnejsie aj oni, ak ty, cerstvy vzduch. Nestoji to za to, pracovat teraz a vedla 2 male deti, ved je to o drzku, sama vidis. Ak chces nieco pracovat, skus medzi 20-polnoc. Ale podla mna tie peniaze za to nestoja. Radsej mat dom neskor, ale dovtedy nie doma peklo. Lebo takto sa do toho domu spolocne ani nedostanete.
Aspon raz do tyzdna zarad na program celodenny vylet ty s detmi.
Mate ponorku, musis stale nieco odpratavat, tak toto su strategie proti tomu.
Inak radim ti ako zena sama s 2 detmi, toto funguje, aby sa dal den v pohode zvladnut a vecer bol clovek spokojny
Kašľi na poriadok autorka
Dôležitejší vzťah je s muzom a s deťmi
Podľa mňa to zbytočne hrotis a takto to dopadne zle ak už nieje teda z jeho strany neskoro
Veď sa nejako.dohodnite co a ako bude
Len chap , že každý deň v kriku čo ešte aj doma pracuje to je nič moc,nehovoriac pre deti
Na čo je to dobré? akurát na rozvod
Tak rieš len dôležité veci a to je v prvom rade kľud v rodine a dobrá atmosféra a nie ze je všade bordel
To potom je jasné že nikto nemá už nič chuť robiť a riešiť
Mam par veci.
1. Aký veľký mate byt/dom?
2. Naco ste si robili deti po sebe? Nezvladate ich, maju neuroticku matku a otec im dáva tiez úžasný príklad.
3. To ta ozaj vytočí, ze mate doma bordel? Ries to u psychológa, normálne to nie je.
4. Ked mas na značkové veci ktoré nemôžu ist do sušičky, zaplat si pani na upratovanie, ked to nezvládas
Chod s detmi von, kym on ma homeoffice
Kasli na super poriadok a hlavne,neries veci v muzovej firme. Tvoja praca su teraz deti. Ak mu chces vypomahat, jedno do skolky a druhe do jasiel.
Chod s detmi von, kym on ma homeoffice
@eva8 človek robí aspoň 8h denne, to má ísť cez zimu s dvoma deťmi von na 8hodin? Veď nech si on prenajme kanceláriu.
Zorganizuj najprv seba. Zisti svoje denne limity, co uz fakt nedavas.
Potom zorganizuj chlapa. Kazdy den mu napis co, ako a kedy. Na homeoffice sa toho v domacnosti da vela stihnut.
Chodievaj s detmi vonku, alebo do indoor ihrisiek. Budu kludnejsie. Ono pre deti byt cely den doma je dost zahul. Potrebuju podnety, pohyb. Jasne, ze ked su cely den zavrete doma, tak nevedia co so sebou. Proste denne vonku. A manzel nech nieco porobi doma.

@nati41 prečo s ním netrtkas? Máte slabý intímny zivot